Allt om Boxing Odds

Boxning är en av de mest attraktiva sporterna någonsin. Denna sport har miljontals fans över hela världen. Den är full av dramatik, känslor och action som få sportevenemang kan erbjuda. Till skillnad från andra sporter, som fotboll, tennis och basket, erbjuder boxning inte lika många spellinjer.

Men när det är en stor boxningsmatch följer många sportfantaster den med intresse, och även det är många som satsar på boxningsmatcher.

Många spelarna lägger ofta vad på sporter som de inte är så bekanta med. Detta är ett av de största misstagen en nybörjare kan göra. Det är alltid bra att känna till reglerna för en viss sport så att du kan vara mer kunnig när du väljer ett spel.

Hur läser man odds på boxning?

Hur läser man odds på boxning?

Det är tydligt att boxningsmatcher äger rum mellan två boxare som möter varandra över flera omgångar. Det beror på typen av boxningsmatch och kategorin av deltagare när det gäller frågan om hur många omgångar kampen är inställd på.

Det finns olika kategorier inom boxning, allt från mycket lätt till mycket tung, beroende på vikten på den tävlande. Det största intresset orsakas förstås av den tyngsta kategorin, men de andra kategorierna ligger inte långt efter heller.

Hur läser man odds på boxning?
Allt om boxningsodds, satsningslinjer och spridningar

Allt om boxningsodds, satsningslinjer och spridningar

Boxning är en kampsport som var högt värderad genom historien, och dess popularitet växer ständigt, från början av 1900-talet fram till idag. Genom historien har boxningen gett oss några av de största sportlegenderna, som Muhammad Ali, Rocky Marciano, Mike Tyson, Evander Holyfield, Floyd Mayweather Jr. och Manny Pacquiao, såväl som många minnesvärda rivaliteter.

Vem kommer att slå vem i en fysisk konfrontation är en klassisk satsning som dök upp långt innan de första lagliga bookmakerna, och med utvecklingen av boxning som en erkänd sport, fick den sin ädla variant, som idag spelare kan njuta av genom att boxa betting online.

Även om det verkar enkelt att satsa på boxning, eftersom du tydligen bara behöver förutse vem som vinner och eventuellt hur snart och på vilket sätt resultatet kommer, är sanningen att du behöver en mängd sportkunskaper och mycket insikt om du verkligen vill för att bli framgångsrik i boxningsbetting.

Allt om boxningsodds, satsningslinjer och spridningar
Hur man satsar på boxning

Hur man satsar på boxning

Vinnare av kampen

Vem som kommer att avsluta kampen med händerna upphöjda och vem som kommer att stå på knäna är den grundläggande insatsen som finns inom boxning och det största antalet spelarna lägger sina insatser för att förutsäga vinnaren av kampen. De lägre oddsen är vanligtvis på den först listade boxaren som är favorit.

Glöm dock inte det tredje alternativet, som är oavgjort. Det här resultatet är inte så ovanligt i boxning, eftersom det räcker för en domare att förbli obestämd, och två har olika åsikter och kampen kommer att sluta med oavgjort, med odds vanligtvis runt 25.

Förutsäga turneringens vinnare

Boxning är ofta en 12-rund kamp, och ibland ett långvarigt krig, med bara en möjlig vinnare. I boxning finns det turneringar, med OS en är den mest kända, där det är möjligt att förutsäga den framtida mästaren, även om det fortfarande finns många matcher som väntar på honom på vägen till finalen.

Sådana spel går vanligtvis med höga odds, men många faktorer bör beaktas, inklusive form och potentiella motståndare på vägen mot titeln.

Hur kampen kommer att sluta

En satsning på hur kampen slutar – i boxning handlar det inte bara om att vinna, det är särskilt uppskattat om du gör det på ett imponerande sätt. Det är därför satsningar på hur kampen kommer att sluta är extremt populära. Kampen kan sluta med en knockout eller så kommer den slutliga vinnaren att avgöras av domarnas åsikt.

Hur man satsar på boxning
Boxningssatsningslinjer förklaras

Boxningssatsningslinjer förklaras

Boxning är en sport som ses genom många olika aspekter, och var och en av dem kan vara en separat satsning som erbjuds av de bästa bookmakerna online. Det är särskilt fallet i de stora proffsmatcherna om världstiteln.

Under/över rundor vadslagning

Liksom antalet gjorda korgar, gjorda mål eller spelade matcher, erbjuds vadet på det totala antalet slutförda rundor av boxningsbookmakern online. Kampen kan vara över den givna marginalen eller så kan den vara över tidigare. Linjen som bookmakers brukar erbjuda är 6,5 och 7,5, beroende på motståndarnas styrka.

Vissa av boxningsspelen online erbjuder mer än fyra olika linjer, vilket ökar chanserna att välja rätt. Det är upp till dig att bedöma om kampen kommer att vara kompromisslös eller taktisk, och baserat på det, spela "över" eller "under".

Omgångens vinnare

Precis som du kan satsa på vinnaren av matchen kan du också satsa på vem som blir bättre i en viss omgång, baserat på de officiella domarkorten. Det är en typ av satsning som endast visas i de mest attraktiva matcherna och inte hos alla spelbolag online.

Boxningssatsningslinjer förklaras
Hur man hittar de bästa oddsen på boxning

Hur man hittar de bästa oddsen på boxning

De bästa bettingsidorna erbjuder boxningskamper nästan dagligen. De största slagsmålen genererar mest action och fångar uppmärksamheten hos de flesta sportfans i allmänhet.

Boxningslinjerna och chansen att jämföra oddsen beror främst på kampens nivå eller mer exakt, på det faktum om kampen är tillgänglig för spel hos många online bookmakers.

På tal om nivån på kampen är det känt att WBA representerar världens största boxningsorganisation, eftersom den organiserar det största antalet matcher runt om i världen. Inom WBC slåss de bästa boxarna i världen om världsmästartiteln i sin kategori.

Elite Boxing Championship (EBC) sticker ut eftersom det har en elimineringsturnering. Varje match är lika viktig, och just den här ligan är bra för användare som vill satsa. WBC Green Belt är känt för många slagsmål för här slåss boxare om bältet.

Hur man hittar de bästa oddsen på boxning
De bästa bettingsidorna på nätet för boxningsodds

De bästa bettingsidorna på nätet för boxningsodds

För att välja din bästa boxning online bookmaker måste du ta hänsyn till insatsgränserna givet betting odds och de erbjudna raderna.

William Hill är perfekt för boxningsfans. De erbjuder ett brett utbud av IBF, WBA, WBC-kamper och det som gör dem framstående är att du kan satsa på en kamp från det ögonblick som den är planerad trots att det kan dröja månader innan själva kampen äger rum.

Unibet och Malbet är också bookmakers som erbjuder ett varierat utbud av vad, till exempel på rundor eller hur kampen kommer att sluta.

Boxning livebetting är ett annat sätt, de bästa bookmakerna sticker ut. När man spelar live är det mest lönsamt att satsa på en boxare som börjat reserverad, och man vet att han har kvalitet som kommer fram senare, för det är där de höga oddsen ibland gömmer sig.

Ibland är det värt att försöka lägga en satsning på underdogen, om han i de inledande omgångarna får favoriten i trubbel med överraskande taktik eller oväntade kvaliteter.

De bästa bettingsidorna på nätet för boxningsodds
Tips och tricks för odds på boxning

Tips och tricks för odds på boxning

Som för alla andra sporter, för boxningspel måste du förbereda dig och ta dig tid att lära dig så mycket som möjligt om de utvalda atleterna och deras resultat, studera statistiken, tidigare möten och framför allt noggrant undersöka deras styrkor och svagheter.

Boxningsstil är en av de grundläggande sakerna du måste vara uppmärksam på. Är boxaren högerhänt eller vänsterhänt, vad är hans tempo, vad är hans uthållighet? Dessa är alla faktorer som bildar boxningsstilen för varje enskild idrottare. Hur roligt det än låter för dig, följ boxarnas uttalanden i nyhetsprogram och presskonferenser precis innan matchen.

Mycket ofta verkar dessa uttalanden självgoda och självsäkra, men om du studerar dem väl kan kroppsspråket i sig berätta mycket om boxarens psykologiska förberedelser inför matchen. Som i alla andra sporter och vadslagning i allmänhet, är statistik viktig för boxningsvadslagning, så övervaka dem regelbundet eftersom de kan hjälpa dig att välja rätt vad.

Naturligtvis är bookmakers bättre förberedda för stora matcher än för mindre kända motståndare, så ibland är det rätta sättet att vinna att satsa på slagsmål som finns på baksidan av media.

Tips och tricks för odds på boxning

Senaste nytt

Hur man väljer rätt boxare att satsa på
2023-04-19

Hur man väljer rätt boxare att satsa på

Boxningsmästare delade flera gemensamma drag som hjälpte dem att ta sig från dunkel till toppen. Du måste vara tuff som naglarna för att klara dig som professionell boxare. Det är ingen överdrift att säga att boxning är en av världens mördande sporter. Stora och välkända fighters lägger ofta ner mycket tid på att träna.

Den ultimata boxningsguiden för sportspel
2023-02-08

Den ultimata boxningsguiden för sportspel

Det finns, och kommer alltid att finnas, en hängiven fanbas för vadslagning på boxning. Under de senaste åren har ett växande antal kampfans aktivt börjat leta efter vadslagningsmöjligheter på viktiga evenemang. Den goda nyheten är att detta nu är enklare än någonsin.