Allt om Cricket Odds

Visste du att cricket är den näst populäraste sporten i världen? Naturligtvis bara statistiskt, eftersom det är populärt i Indien, Pakistan och Commonwealth-länderna, vilket inte återspeglar den sanna bilden av denna sportens popularitet.

Cricket är i grunden en brittisk sport som spred sig mest i de tidigare brittiska kolonierna och är föregångaren till baseboll, som den delar vissa likheter med. Cricket spelas på en oval plan och lagen har 11 spelare. Målet med spelet är att få fler poäng än motståndaren, och poäng får man genom att springa, populärt kallat löpning.

Hur läser man odds på cricket?

Hur läser man odds på cricket?

Efter att en spelare träffat bollen och skickat den till en del av planen där det inte finns några motståndare, kan han springa till en viss bas som ger honom en poäng. Om smeten träffar bollen så att den går utanför spelfältet får han fyra poäng, och om han slår bollen i luften, som hamnar utanför spelfältet, får han sex poäng.

Matcher i de populäraste varianterna håller ganska länge och resultatet mäts i flera hundra poäng.

Hur läser man odds på cricket?
Allt om cricketodds, satsningslinjer och spridningar

Allt om cricketodds, satsningslinjer och spridningar

Om du har besökt någon cricket betting forum då vet du att bowlare och slagmän är de största stjärnorna i alla cricketlag. Det är dessa två positioner som har det största ansvaret och ger fördelar för sitt lag, så formen på huvudstjärnorna är något som du måste vara uppmärksam på när det kommer till cricketspel.

Förutom att övervaka spelarnas form är att titta på matcherna en viktig del av strategin, speciellt när det kommer till livespel på cricket. Live betting streaming cricketmatcher kommer att hjälpa dig att bättre förstå lagstrategier och placera dina spel baserat på förändringar av händelser på planen.

En värld av cricketspel kan ofta vara komplicerad för nya spelarna. Det finns nämligen tre officiella typer av cricket och oändliga inofficiella.

Testa cricket

Matcher varar i fem dagar och anses vara det viktigaste cricketformatet. Detta format är den ultimata utmaningen för spelarnas fysiska och mentala förmågor. Om du är intresserad av detta spel på cricket forum med information om spelarstatus är något du kommer att behöva besöka oftare.

One Day cricket

Den spelas som en separat match eller del av en serie. One Day cricket har andra spelregler jämfört med testcricket och en match varar "bara" i sju timmar. Den bästa cricketsatsningen för One Day cricket är att satsa på ett lag som har en fantastisk slagman.

Twenty20 cricket

Den snabbaste av alla former, spelet varar i tre timmar. Lag har en inning vardera och det maximala antalet overs är 20. I den här typen av cricket är hastigheten på poängkörningar avgörande och slagmännen kommer att ta fler risker. När det kommer till cricketspel är förutsägelserna för T20-matcher ganska dåliga men det här formatet är bra för livespel på cricket.

Allt om cricketodds, satsningslinjer och spridningar
Hur man satsar på cricket

Hur man satsar på cricket

Cricketspel är en kombination av sportkunskap, matchanalys och statistik. Lite tur är aldrig på sin plats, men det skulle vara ett misstag att tro att cricketspel är ren tur. Om du vill tjäna pengar på cricket, lär dig allt som finns för att lära dig om sporten och se minst några matcher varje vecka.

Efter det, välj ett till högst tre cricketlag att satsa på och håll koll på deras statistik, inklusive form, nyckelspelare, tradition, planens skick och all annan information som kan påverka resultatet av en cricketmatch. Endast med ett seriöst tillvägagångssätt kan du förvänta dig långsiktig inkomst från cricketspel.

Hur man satsar på cricket
Cricket satsningslinjer förklaras

Cricket satsningslinjer förklaras

I dess inledande skeden spelades cricket endast i testformatet för spelet som kallas långformad cricket. Så småningom började både spelare och åskådare bli upprörda över det långa spelet. Som ett resultat har vissa cricketmyndigheter föreslagit kortare format. Dessa korta cricketformat blev så småningom vad vi nu känner som ODI och T20 cricket.

Sportspel i sig har varit ett populärt tidsfördriv för fans av nästan alla sporter. Cricketspel har också funnits i decennier. I mitten av 1660-talet antog den brittiska regeringen spellagen från 1664. Denna lag hotade utsikterna för sportspel genom att begränsa insatserna till £100, men metoden blev bara mer populär, om än olagligt.

Sedan dess har cricketvadslagning aldrig avtagit. Med tillkomsten av den numera största cricketligan i världen, Indian Premier League (IPL), utövar nu spelare cricketvadslagning genom att satsa på miljarder.

IPL uppskattas vara värd mer än 5 miljarder dollar och dess värde fortsätter bara att växa med varje turnering. IPL ger också mer än 300 miljoner visningar i varje turnering. Detta är kanske anledningen till att Indien också är värd för den största spelgemenskapen för cricket.

Cricket satsningslinjer förklaras
Hur man hittar de bästa oddsen på cricket

Hur man hittar de bästa oddsen på cricket

Cricketspel är en stor sak om du har kunskap om denna sport. Även om denna sport är den näst mest efterföljda i världen, betyder det inte att bara de som är bekanta med den, satsar på den. Tvärtom, de flesta av de bookmakers som satsar på cricket är fans som satsar nästan uteslutande utantill.

Besök valfritt cricketbettingforum så ser du vad vi pratar om. Men armén av cricketfans som satsar på känslor gör faktiskt en stor sak för våra professionella spelare: den ökar deras betting odds.

Alla cricket-bookmakers online i världen reagerar nämligen på ett stort antal betalningar på ett visst par genom att öka eller minska oddsen. Om ett gäng engelska fans köper biljetter till England för att vinna mot Australien kommer oddsen på Australien att öka, även om alla speltips förutspår att Australien är favorit i matchen.

Detta resulterar i en så kallad Value Bet, det vill säga en situation där kvotens höjd inte överensstämmer med det faktiska styrkeförhållandet. Value Bets kan hittas i cricket om du kan sporten, och kan belöna dig med odds över 4, vilket våra tippare säkert kommer att uppskatta.

Hur man hittar de bästa oddsen på cricket
De bästa bettingsidorna online för cricketodds

De bästa bettingsidorna online för cricketodds

Storbritannien är hem för cricket och vadslagning och William Hill är en av den bästa bookmakern online för cricketspel. Genom att klicka på Cricket-knappen på menysidan kommer du in på cricketbettingerbjudanden som ser hur bra ut som helst. William Hill erbjuder de mest intressanta cricketparningarna, specialsatsningar på dem, samt en livematchknapp.

Om du väljer livespel på cricket kommer du att ha tillgång till utmärkt utarbetande samt ett separat matchstatistikfönster. William Hill täcker ett stort antal ligor, mästerskap, landskamper och uppvisningsmatcher.

De bästa bettingsidorna online för cricketodds
Tips och tricks för odds på cricket

Tips och tricks för odds på cricket

Det finns speciella cricket-sportböcker på nätet som enbart handlar om att hitta bookmakers som sätter ett överdrivet handikapp på favoriterna. Även om det finns lag som är klara favoriter i spelet vet bookmakers ofta hur man överskattar dem och erbjuder för många handikapppoäng för sin seger.

Cricket är en komplex sport och underdogssegrar är inte alls ovanliga, vilket våra spelare vet hur de ska dra fördel av.

Kondition och form är en viktig del av alla sporter, och detta gäller särskilt för cricket. I en sport där spel varar i fem dagar testas ofta lagets mentala och fysiska tillstånd. Därför är forumet otroligt viktigt för att satsa på cricket, för på forumen kan du hitta insiderinformation om lagens kondition.

Formen på laget är också en nyckelaspekt av vadslagning, eftersom lag som har en formökning kan slå mycket starkare lag. Det omvända är också sant, om starka lag är i dålig form kan de inte betraktas som favoriter i någon match.

Tips och tricks för odds på cricket
Analysera dina tidigare insatser

Analysera dina tidigare insatser

Dina cricketförutsägelser gick inte i uppfyllelse och din biljett vann inte? Lär av dina misstag. Analysera cricketmatchen där du misslyckades och försök ta reda på varför det hände. Är det en fråga om force majeure, en kombination av tillfälligheter, bristande information eller ditt dåliga omdöme?

Hitta felet och gör allt du kan för att förhindra att det händer igen.

Analysera dina tidigare insatser