Hur man bettar

March 22, 2023

Vad du behöver veta om NASCAR-spel

Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter

Med en enorm fanbas i Nordamerika och många lopp som äger rum nästan varje vecka på olika racerbanor från februari till början av november, är NASCAR-betting ett av de mest attraktiva bettingvalen för motorsportsentusiaster.

Vad du behöver veta om NASCAR-spel

NASCAR driver många racingserier och -format, där lastbilsserien, Xfinity-serien och cupserien är de mest populära. Alla dessa lopp är tillgängliga för NASCAR-spel hos de flesta bookmakers.

Det är inte svårt att lära sig hur man satsar på NASCAR om du håller utkik efter vissa saker varje vecka. För de som är ivriga att få igång sina satsningsäventyr, här är några experttips och förslag på NASCAR-spel för att komma igång.

Hur man förbereder sig för NASCAR-spel

För att lyckas med NASCAR-betting behöver du veta hur utvecklingen under veckorna fram till ett evenemang kan förändra resultatet. 

De flesta bookmakers släpper sina NASCAR-odds i början av veckan. Sprint Cup Series-lag kvalificerar sig och utför ytterligare träningspass när portarna öppnas.

Både förare och team använder dessa sessioner för att förbereda sina fordon för kvalificering och finjustera dem för loppet. Bettingsidor tar bort NASCAR-odds från displayen innan de kvalificerar sig och publicerar dem igen med den senaste informationen om tävlingsdagen.

Kvalificering

Din NASCAR vadslagning strategi måste överväga att kvalificera sig eftersom det kan påverka loppets resultat. 

Startpositionen

Startpositionen är viktig, men den varierar beroende på tävlingsbanan.

Banpositionen är kritisk på vissa banor med endast en racingbana, som Bristol Motor Speedway eller Martinsville Speedway, eftersom det är svårt att passera andra racerbilar. Spåret är den snabba banan på racerbanan. Därför fastnar racerbilar i ett körfält på banor med en spår, men förare kan lätt passera på spår med två eller tre spår.

På one-groove banor kan en förare behålla sin energi senare i loppet om de får en stabil start och inte behöver anstränga sig för hårt för att ta igen marken mot sina rivaler. Startpositionen är dock mindre kritisk på de större racerbanorna som Michigan International Speedway och Talladega Superspeedway, där snabbare bilar kan göra smidiga pass.

Pit Stall Val

Valet av gropstall bestäms också av kvalificeringen och är lika avgörande som förarens startposition. Vinnaren av pole position får förstahandsvalet av pit stalls, följt av förarna som kvalade tvåa till femma. Detta är avgörande eftersom det vanligtvis finns trevligare pit stalls i vissa delar av banan än andra.

De flesta stavvinnande lag väljer det sista pit stall i slutet av pit road. Det är användbart eftersom det betyder att deras förare inte behöver vänta medan andra fordon flyttas ur vägen innan de kan lämna när domkraften tappas och servicen är klar. Du hittar några stånd med luckor i ryggen eller framsidan på de flesta banor. Dessa gör det lättare för förare att gå in och ut ur sina depår, vilket resulterar i snabbare depåstopp och bättre spårtider.

Det finns vissa racerbanor där ett bra pitstall är lika avgörande som ett starkt utgångsläge. Det är ofta kollisioner på pit road vid Martinsville på grund av de trånga rummen och det begränsade utrymmet. Pocono Raceway har en ganska bred gropväg, vilket minskar möjliga olyckor.

Inlärning hur man satsar på NASCAR betyder att du gör dina läxor på NASCAR-banan innan du gör några satsningar. Spelpubliken lägger ofta för stor vikt vid förarens startposition och belönar de som börjar längst bak i packen. När Sprint Cup-serien tävlar på en av de större banorna där omkörning är enkel och pit road är bred, kan denna kunskap ge dig en betydande fördel.

Öva

Träningstider för varje Sprint Cup-lag offentliggörs varje vecka, inklusive de snabbaste varvtiderna och högsta medelhastigheterna. Om du är intresserad kan du se dessa evenemang på Speed Channel. Det är här tittarna kan få insiderscoop från förare och besättningschefer på sina favoritracerbilar genom djupintervjuer.

När du analyserar träningshastigheter, ägna särskild hänsyn till slutövningen, ofta känd som Happy Hour. Detta är sista tillfället för team att finjustera sina bilar innan tävlingsdagen och ger den tydligaste bilden av vem som kommer att lyckas och underprestera. Förutom att vara sista tillfället för Sprint Cup-team att kontrollera sina bilars hantering, är sista träningen det pass som närmast simulerar tävlingsdagens gröna flaggomständigheter.

Det är en enorm inverkan av vädret på en bils prestanda under ett lopp, och att optimera bilens inställningar för vädret kan göra eller bryta en förares chanser att vinna. Lägre bantemperaturer ökar däckgreppet, vilket resulterar i snabbare varvtider. Däcken blir varma och feta när temperaturen stiger, vilket får bilar att glida när de tävlar. Så håll ett öga på när de riktiga träningsrundorna är och vilken sessions vädervariabler som liknar mest grön flagg när du skapar din NASCAR-satsningsstrategi.

NASCAR speltyper

På tävlingsdagen, när kvalificeringen och träningspassen är över, beräknas oddsen och släpps till allmänheten. Ett av de bästa NASCAR-bettingtipsen du kommer att stöta på är att förstå vad du kan lägga på ett NASCAR-lopp. Följande är exempel på vanliga NASCAR-satsningar:

Ren vinnare av loppet

Att göra tävlingsvinnare innebär att lägga en insats på en specifik förare för att vinna loppet den dagen. Dessa satsningar ger de största belöningarna men är också de svåraste att vinna. Att välja tävlingsvinnare på en någorlunda konsekvent basis för att vara lukrativ är utmanande. 

Eftersom det vanligtvis finns flera racerbilsförare kommer många möjliga utfall att finnas tillgängliga, var och en med sin egen uppsättning odds baserat på förarens statistiska chanser till seger.

Oddsen -250 på Dale Earnhardt Jr.s seger i ett givet lopp innebär att en spelaren måste riskera $250 för att vinna $100 om han är säker på Earnhardts seger. Om hans odds var +300, skulle du behöva satsa $100 för att tjäna $300.

Den bästa aspekten av denna typ av vadslagning är att du kan satsa på många förare, vilket ger dig ett bredare utbud av möjligheter än med en enda insats.

Matchups för drivrutiner

Dessa satsningar ställer två förare mot varandra i det aktuella loppet, som liknar varandra pengalinjesatsningar i baseboll. Oavsett var din förare placerar sig, vinner du så länge de placerar sig bättre än sin motståndare. Dessa satsningar är unika, eftersom du kan vinna om din förare placerar sig på 42:a plats och förlora om din förare placerar sig på andra plats. 

Populära förare samlar ofta "mjuka pengar", vilket gör matchups jämförbara med andra former av sportvadslagning. Här är ett exempel på en förarmatchningsmarknad som du kan stöta på.

  • Denny Hamilton -170
  • Kyle Busch +135

Här måste du satsa $170 för att vinna $100 på Jimmie Johnson, medan om du satsar $100 på Kyle Busch får du $135 om du lyckas.

Podium finish

Om du aldrig har sett en racingsport eller OS förut, tilldelas de tre bästa som slutar i alla händelser en plats på prispallen. Att satsa på att en förare ska hamna bland de tre bästa är möjligt i de flesta sportsbooks, med oddsen som ändras i enlighet med detta. Om du har en favoritförare men inte är säker på att de kan vinna direkt, kan du fortfarande satsa på att de hamnar bland de tre bästa till lägre odds.

Dale Earnhardt Jr.s odds att hamna bland de tre bästa kan vara -650 om han hade -250 odds att vinna direkt. Om hans odds för att vinna var +300, kan hans odds för att komma tvåa eller trea vara så låga som -105.

Andra odds på NASCAR

Här är några mindre vanliga insatstyper du kan se på din NASCAR bettingsidor på nätet.

Det snabbaste varvet

Det snabbaste varvet är en annan form av satsning som inte kräver någon förklaring: det hänvisar helt enkelt till föraren som slutför ett varv på snabbast möjliga tid. Föraren behöver inte segra eller ens avsluta evenemanget. De kan teoretiskt genomföra ett varv, snurra ut och diskvalificeras utan att förlora satsningen.

NASCAR Futures

NASCAR futures odds låter dig satsa på långt borta resultat, som vilken förare som vinner Cup Series-titeln. Dessa procentsatser kommer att fluktuera baserat på varje förares prestation under säsongen, och i slutändan minskar de till de som tar sig till nästa omgång av slutspelet.

Tillverkare Odds

Att satsa på den vinnande bilens tillverkare kan vara ett roligt sätt att fördriva tiden i väntan på mållinjen. Dessa odds beräknas utifrån den aktuella säsongens prestation och förarens historia av framgång på denna bana och i denna speciella händelse. Till exempel tävlar Chevrolets, Fords och Toyotas i Cup-serien.

Etappvinnare

Vissa online bookmakers ger odds på vilken förare som kommer att fullfölja varje etapp i ett NASCAR-lopp, med den totala tävlingsvinnaren bestäms av det totala antalet genomförda etapper.

Race rekvisita

Online bookmakers inkluderar ofta specialerbjudanden och racerekvisita för stora NASCAR-lopp som Daytona 500. Antalet vrak, användningen av varningsflaggor, vissa förares slutliga positioner och andra faktorer kan alla användas för att bestämma dessa odds.

Slutgiltiga tankar

Tänk på att framgång på kort och lång sikt kräver noggrann planering och medvetet utförande. Om du gör dina läxor innan loppet har du en bättre chans att fatta välgrundade beslut om dina satsningar.

Att alltid försöka få ett oväntat fall är inte den bästa NASCAR-bettingstrategin. Som med vadslagning på vilken annan sport som helst, är det i ditt bästa intresse att leta efter de bästa NASCAR-oddsen innan du satsar. Titta på våra rekommenderade NASCAR-spelsajter för att få ut det mesta av din NASCAR-spelupplevelse.

Om du vill ha en detaljerad statistisk analys av tävlingsresultaten är din bästa insats att titta på de senaste resultaten för varje förare på de individuella banorna. Titta på deras racinghistorik för att se hur många de har tävlat i, hur många de har vunnit, var de har placerat sig och hur de slutade. Dessa siffror tillhandahålls vanligtvis tillsammans med en förares totala spårbetyg.

Varje lags meritlista bör undersökas och tas med i den övergripande bedömningen.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
Handla om

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson
undefined is not available in your country. Please try:

Senaste nytt

Höj ditt vadslagningsspel: Insidertips och den senaste statistiken
2024-06-08

Höj ditt vadslagningsspel: Insidertips och den senaste statistiken

Nyheter