Sports teams worth betting on in 2022

Länder över hela världen legaliserar sportspel. Juridiska ramar för att delta i vadslagning på favoritidrottslag har lett till en boom av vadslagning online och offline. Fans spenderar miljarder varje år på sportspel. Idrottslag består av individer som samarbetar i ett lag medan de spelar en viss sport. Antalet spelare i varje lag varierar, beroende på varje specifik sport regler.

Ett idrottslag skapar en varumärkesidentitet på några sätt. Kollegiallag får ofta namnet på lagets högskole- eller universitetsmaskot. Proffsteam identifierar sig vanligtvis med regionen på platsen där teamet är baserat. När det gäller sponsrade lag kan laget bära namnet på det företag som står för räkningen för alla lagets utgifter. För fansen kan ett lags varumärke och popularitet avgöra hur många satsningar spelare lägger på laget under en tävling.

Mest populära idrottslag att satsa påSatsa på ett idrottslagÄr det värt att satsa på ett idrottslag?Hur man satsar på Sports TeamVärldens bästa sportspelare
Bundesliga

Bundesliga är den tyska klubbfotbollens högsta division. Det inkluderar ett stort nätverk av organisationer som aktivt främjar sporten i hela det europeiska landet. Den tyska federala fotbollsligan, eller Bundesligas komplexa nätverk av föreningar, lag och medlemskap sträcker sig över landet och omfattar olika spel- och organisationsnivåer. Den ordinarie säsongen sträcker sig från augusti till maj. Varje sida spelar 34 matcher, både hemma och borta, vilket ger Bundesliga vadslagning online bookmakers med stora marknader.

Visa mer...
Eredivisie

Eredivisie är Nederländernas främsta professionella fotbollstävling, som involverar 18 klubbar. Varje klubb i ligan spelar mot alla andra två gånger under kampanjen. En match är vanligtvis hemma. Returen sker på motståndarens mark, totalt trettiofyra matcher för varje lag under en kampanj. Dessa många spel gör det möjligt för Eredivisie bookmaker-webbplatser att förse spelarna med enorma vadslagningsmarknader. Football League-systemet i Nederländerna består av två helt och hållet professionella divisioner som också är tillgängliga på sportspelsajter online. 

Visa mer...
La Liga

La Liga är en populär spansk fotbollstävling i fanship- och bettingvärlden. Det är elitfotbollstävlingen i det europeiska landet och det är känt som Primeira Division bland lokalbefolkningen. Den högst rankade proffsligan är en division av det spanska fotbollsligasystemet och drivs av Liga Nacional de Futbol Professional. 

Visa mer...
Le Ligue

På grund av kommersiella intressen heter Frankrikes Le Ligue formellt Ligue 1 Uber Eats. Det är landets främsta fotbollsmästerskap i Frankrike. Le Ligue spelas av tjugo lag och körs på en nedflyttnings- och uppflyttningsstruktur till och från Ligue 2. Ligan administreras av det franska fotbollsförbundet, LFP. Inför kampanjen 2023/24 är planerna att reducera Le Ligue till arton lag. Majoriteten av matcherna äger rum på helgerna. 

Visa mer...
Premier League

Engelska Premier League, allmänt känd som The Premier League, sticker ut som världens största och mest populära fotbollsliga och mest sedda sportevenemang. Tjugo lag utgör den här ligan och tävlar i hemma- och bortamatcher. Det finns totalt 380 matcher under säsongen, vilket ger de bästa bookmakersajterna online med många bettingevenemang. Premier League fungerar på nedflyttnings- och uppflyttningsbasis. 

Visa mer...
Mest populära idrottslag att satsa på

Mest populära idrottslag att satsa på

En stor majoritet av idrottslagsdeltagare är amatöridrottare. Men proffslag och ligor har blivit en integrerad del av det moderna sportlandskapet. Här är en lista över sportlag som är de mest värdefulla i världen.

  • Real Madrid CF - 4,8 miljarder dollar
  • Dallas Cowboys – 5,7 miljarder dollar
  • FC Barcelona - 4,8 miljarder dollar
  • New York Knicks - 5 miljarder dollar

2012 satsade spelare som satsade på idrottslag mer än 58 miljoner dollar på Wimbledons finalmatch kl sajter för sportbetting online. Mer än 1 miljard fans tittade på Wimbledon-matcher under tävlingen. Spelet har en fjärde plats i vadslagningspopularitet bland sportspelare.

Med cirka 93 000 matcher har tennisfans massor av möjligheter att satsa. Iga Swiatek är en favorit i alla tennistävlingar, särskilt efter att ha vunnit French Open 2022 i Paris.

Under March Madness satsar spelare omkring 10 miljarder dollar på basket, vilket är tredje i vadslagningspopularitet bland sportfans. Eftersom 68 lag tävlar om det nationella mästerskapet, satsar lagens fans på resultatet av individuella matcher och det sista mästerskapsspelet. Kansas Jayhawks vann NCAA-mästerskapet 2022, vilket gjorde laget till ett att hålla utkik efter satsningar 2023.

Amerikansk fotboll är andra efter en sport i globala satsningar. National Football League lockar hälften av alla sportspel i Amerika. Faktum är att Super Bowl lockade rekordstora 158 miljoner dollar i lagliga satsningar under 2018. Uppskattningar av illegala vadslagning på mästerskapet satte beloppet för den totala vadslagning närmare 5 miljarder dollar.

Även om Rams slog Bengals i Super Bowl 2022, har bara sju största idrottslag vunnit på varandra följande mästerskap, och det har inte hänt sedan 2004. 2023 kan oddsmakare titta på andra stora idrottslag för att vinna Super Bowl, inklusive the Buccaneers, ledda av den ikoniska, 7-faldiga Super Bowl-mästaren quarterback Tom Brady.

Som världens populäraste sporten, fotboll överträffar de bästa idrottslagsbetting åtgärder. Fotbollsmästerskapet, FIFA World Cup, lockar lag från 210 länder som deltar i turneringen. Från kvalmatcher till att ta sig till final, lag tävlar om vilka som vinner allt. Spelarna tittar på och satsar varje steg på vägen. Både FC Barcelona och Real Madrid är lag, som oddsen för odds favoriserar.

Mest populära idrottslag att satsa på
Satsa på ett idrottslag

Satsa på ett idrottslag

Med tusentals månatliga sporttävlingar har de bästa idrottslagen att satsa på gynnsamma odds. Fans satsar på populära offlineanläggningar, onlinewebbplatser eller mobilappar som är tillgängliga för nedladdning i Apples och Googles appbutiker. Lag med en hög chans att vinna är en högre monetär risk för spelarna som deltar i vadslagning på sportlag. Därför är det avgörande för en spelare att bara satsa pengar på sporter som han har råd att förlora.

De flesta sportsbooks erbjuder flera sätt att satsa på samma tävling. En spelare kan till exempel satsa på vem som vinner matchen, vilken spelare som gör mål först, eller den spelare som får flest poäng. Oddsen för ett favoriserat lag kommer att ha odds med ett minustecken. Oddsen för ett lag som förväntas förlora kommer att ha ett plustecken med oddsen.

Omsättning baserat på marginalen för förväntad seger i poäng är ett populärt sätt att satsa. Om ett lag förväntas vinna med 10 poäng sprids poängen -10. Spelare som satsar på favoritlaget får tillbaka de insatta pengarna plus ytterligare vinster om favoriten med odds vinner med 10 poäng.

Satsa på ett idrottslag
Är det värt att satsa på ett idrottslag?

Är det värt att satsa på ett idrottslag?

För sportentusiaster, vadslagning på sportligor är en form av underhållning, som förbättrar spelet. Vinn eller försvinn, satsning är värt upplevelsen för de flesta. Till exempel är moneyline betting ett annat populärt sätt att vinna en satsning. Om favoritens odds är -400, satsar en spelaren $400 för en chans att vinna $200.

Spelaren vinner dock sin insats plus $200 om favoriten vinner men kan förlora $400 om favoriten förlorar matchen. Money line vadslagning är populärt för sporttävlingar med låga poäng, som fotboll och baseboll. Erfarna spelare har bemästrat hur man hanterar risker och enskilda fans spelar ofta bara för skojs skull.

Är det värt att satsa på ett idrottslag?
Hur man satsar på Sports Team

Hur man satsar på Sports Team

Erfarna spelare satsar smart. Att hålla sig informerad om vadslagningar på favoritsportlag är ett sätt att välja de bästa lagen att satsa på. De flesta spelare tittar på spelen för att ta reda på vilka spelare som presterar bra och vilka lag som vet hur man vinner. Att undersöka historisk vinst/förlust-statistik är också ett smart sätt att fatta ett välgrundat beslut. Faktum är att datorprogram kan analysera vinsterna för att producera den sannolika vinnaren i en head-to-head lagmatchup.

Men statistik och data är bara två sätt att avgöra den troliga vinnaren. Information i nyheterna erbjuder nycklar till ett lags framtida prestationsförmåga ger insikt i vadslagning på sportlag. Om ett lag skaffar en superstjärna spelare, är det chansen att vinna kan öka. Omvänt, om ett lag förlorar en viktig spelare på grund av skada, kan det möta utmaningar som tävlar på samma nivå.

Att följa sportlagets betting odds är också ett effektivt sätt att satsa. Sportsbooks anställda är erfarna på att välja vinnare och har rätt mer än 50 procent av gångerna. För att säkerställa en vinst kan en bättre också satsa på båda sidor av matchen. Genom att välja att separera bookmakers kan en spelare placera två satsningar, vilket nästan solidifierar en vinst. Naturligtvis kommer en oavgjort match i detta scenario att innebära att spelaren förlorar om han satsar på att båda lagen vinner.

Hur man satsar på Sports Team
Världens bästa sportspelare

Världens bästa sportspelare

Att bemästra en sport kräver intensivt engagemang, talang, grus och atleticism. Få spelare når ikonisk status, vilket inkluderar tillbedjan från fans och en stor mängd pengar från löner, vinster och rekommendationer. Här är fem spelare som gynnas av fans och odds på odds.

  • Cristiano Ronaldo tjänar hela 26,4 miljoner dollar i lön 2022 och har en Twitter-följare på 42 miljoner följare. Som den mest populära fotbollsspelaren i världen samlade han mer än 1 miljard dollar i intäkter under sin karriär från löner och rekommendationer och har ett uppskattat nettovärde på 500 miljoner dollar.

  • LeBron James tjänar 23 miljoner dollar för att spela basket för Los Angeles Lakers, och han twittrar till mer än 31 miljoner Twitter-anhängare. Forbes uppskattar att James nettoförmögenhet överstiger 1 miljard dollar.

  • Serena och Venus Williams skakade tennisvärlden med individuella och dubbelvinster under hela sina karriärer. Båda har gjort ovärderliga bidrag till sporten genom att vinna flera mästerskap, inklusive Wimbledon. Serena leder med 19 Wimbledon-vinster till Venus 12 vinster. Båda har haft status som nummer 1 rankade tennisspelare i världen.

Var och en av dessa spelare anses allmänt vara de bästa som någonsin spelat sina respektive sporter och ofta favoriserade av spelare.

Världens bästa sportspelare