Hur man satsar på Eredivisie i 2024

Eredivisie är Nederländernas främsta professionella fotbollstävling, som involverar 18 klubbar. Varje klubb i ligan spelar mot alla andra två gånger under kampanjen. En match är vanligtvis hemma. Returen sker på motståndarens mark, totalt trettiofyra matcher för varje lag under en kampanj. Dessa många spel gör det möjligt för Eredivisie bookmaker-webbplatser att förse spelarna med enorma vadslagningsmarknader. Football League-systemet i Nederländerna består av två helt och hållet professionella divisioner som också är tillgängliga på sportspelsajter online.

Dessa två är Eredivisie och Eerste Divisie. Systemet har också en semiprofessionell nivå, Tweede Divisie. Dessutom finns det sju amatörligor, varav den högsta är Derde Divisie, tidigare känd som Topklasse.

Hur man satsar på Eredivisie i 2024
Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
Upp- och nedflyttningar

Upp- och nedflyttningar

Alla ligor är sammanlänkade genom en nedflyttnings- och uppflyttningsstruktur. Ändå, för att nå uppflyttning till Eerste Divisie måste en klubb lämna in en riktig affärsstrategi till landets fotbollsförbund för godkännande. Dessutom måste laget uppfylla specifika stadionkrav och andra standarder som fastställts av fotbollsförbundet för alla lag i de två översta divisionerna.

Den bottenplacerade klubben i ligan degraderas automatiskt i slutet av varje säsong. På samma sätt uppnår mästaren i första divisionen Eredivisie-uppflyttning automatiskt. Två bottenrankade lag i Eredivisie spelar i separata nedflyttningsslutspel.

Det finns två grupper i slutspelet, var och en innehåller ett Eredivisie-lag och tre Eerste Divisie högt placerade klubbar. Varje klubb spelar en hemma- och bortaserie med de andra lagen i uppflyttnings-/nedflyttningsslutspelsgrupper. Mästaren från varje slutspelsgrupp avancerar till Eredivisie följande säsong, medan de andra lagen degraderas till First Division.

Sedan starten har Eredivisie fått erkännande som en av de mest erkända och spännande fotbollstävlingarna globalt.

Eredivisiens offensiva system är älskat i hela Europa och resten av världen, med supportrar som älskar att titta på fotboll och en nation full av sportentusiaster. Det har också betraktats som en framträdande plats för begåvade unga spelare att komma och bygga upp ett rykte för att avancera i sina karriärer.

Vad gör Eredivisie så populär?

Eredivisie är känt över hela världen för sina ungdomsutvecklings- och träningsprogram för internationella elitspelare och tränare. Framgångarna för holländska fotbollslag är nära knuten till utvecklingen av deras spelare och de möjligheter de ger unga talanger att förbättra och bygga upp ett rykte för sig själva på en större plattform.

Många nederländska spelare har redan kunnat spela i toppen av den globala scenen tack vare Eredivisies uppmärksamhet och hängivenhet för ungdomstalanger genom historien.

Upp- och nedflyttningar
Topplag i Eredivisie

Topplag i Eredivisie

Sedan uppkomsten av nederländska professionell fotboll, holländska toppspelare har visat sig vara efterfrågade. Dessa stjärnspelare har främst representerat Ajax, PSV och Feyenoord, de tre stora lagen i Nederländerna.

Ajax

Detta lag spelar sina hemmamatcher i Amsterdams ikoniska Johan Cruyff Arena och är det mest eftertraktade på Eredivisies bettingsajter. Ajax är det mest framgångsrika laget i ligan och Europa bland holländska klubbar. Klubben har en enorm fanbas, särskilt med sin strategi att värva unga spelare och förvandla dem till superstjärnor.

Efter deras körning under säsongen 2018/19 fick laget enorm popularitet, vilket fick dem att nå Champions League semifinal, vilket eliminerar Real Madrid och Juventus.

PSV

Klubben är det näst mest framgångsrika holländska laget. Den har regelbundet tävlat om Eredivisie-titeln, vunnit den 21 gånger under de senaste tre decennierna, och är ett populärt val hos alla online bookmakers. Deras senaste vinst var 2017/18 då de vann titeln för tredje gången på fyra år efter att ha vunnit 2014/15 och 2015/16. PSV:s sista europeiska framgång var dock 1987/88, då man vann Champions League.

Feyenoord

Baserat på De Kuip stadion är Feyenoord det tredje största laget i Nederländerna. Deras stadion anses vara den livligaste marken i landet. Feyenoords triumf 2016/17 var deras enda senaste titel sedan 1999. Klubben har tre europeiska troféer, deras senaste framgång var 2002.

Topplag i Eredivisie
Toppstatistik för Eredivisie

Toppstatistik för Eredivisie

PSV:s Coen Dillen satte rekordet genom att göra flest mål i en kampanj under Eredivisies första säsong med 43. Detta rekord har stått sig genom tiderna. Å andra sidan vann hans trupp inte titeln: Ajax blev Eredivisiens första mästare. Ajax har vunnit Eredivisie 36 gånger, PSV 24 och Feyenoord 15 gånger.

Willy van der Kuijlen äger Eredivisies poängrekord genom tiderna med totalt 311 mål. Coen Dillen, en annan PSV-anfallare, slog målet 43 gånger under mästerskapets inledande år, vilket fortfarande är nationellt rekord. Pim Doesburg har fortfarande serierekordet med 687 matcher.

Med 19 raka vinster under säsongen 1971/72 satte Ajax rekordet för flest på varandra följande segrar på en säsong. Ajax har också rekordet för flest gjorda mål under en enda säsong, 122 1966/67. Patrick Pothuizen hade 84 gula kort i ligan, medan Gregor Van Dijk innehar Eredivisie-rekordet med sju röda kort.

Europeisk framgång

I europeiska tävlingar har holländska klubbar haft stora framgångar. Ajax är det mest dominerande laget i Champions League, efter att ha vunnit fyra titlar och slutat tvåa två gånger. I början av 1970-talet var truppen ostoppbar och tog tre titlar i rad från 1971 till 1973. PSV och Feyenoord är de andra holländska vinnarna, var och en med en titel. I Europa League har holländska lag vunnit fyra titlar.

Toppstatistik för Eredivisie
Eredivisie League och Cup-tävlingar

Eredivisie League och Cup-tävlingar

När säsongen går framåt tävlar lagen i Eredivisie i europeiska evenemang, inklusive KNVB-cupen och Ligacupen. Som vanligt i stora europeiska ligor sträcker sig säsongen från augusti till maj. Sedan 1898 har den holländska fotbollsorganisationen KNVB arrangerat KNVB-cupen, marknadsförd som TOTO KNVB Beker, för kommersiella ändamål. Denna tävling är känd som Dutch Cup utanför Nederländerna.

Den holländska cupen tävlas av lag från de fyra bästa kategorierna i det holländska ligasystemet. Denna knockouttävling inkluderar också tjugofyra semifinalister från KNVB District Cups. Mästarna i KNVB-cupen spelar mot serievinnarna för Johan Cruyff Shield, som drar igång nästa säsong.

När vinnaren inte kvalar in till Champions League spelar de i Europa League. PSV är den nuvarande mästaren; Ajax har dock rekordet för flest vunna titlar, med 20.

Ligavinnaren får automatiskt tillträde till Champions League, medan tvåan måste tävla i en liga, medan en fjärdeplats kräver deltagande i Europa League-kvalspelet. Slutspelet i Europa Conference league hålls för följande fyra lag i tabellställningen.

Eredivisie League och Cup-tävlingar
Eredivisiens historia

Eredivisiens historia

Från 1898 inrättandet av Nederländernas nationella fotbollstävling fram till 1954, bestämde tidigare regionala ligors vinnare landets mästare genom slutspel. Dock detta turnering förblev strikt amatör. Anledningen till detta var att KNVB vägrade ta emot ersättning och straffade spelare som fick lön eller övergångssummor.

I början av 1950-talet, efter att flera medlemmar av landslaget flyttade utomlands för att gynnas ekonomiskt, ökade efterfrågan på ett professionellt fotbollssystem i Nederländerna. Föreningen utfärdade avstängningar till individerna, vilket hindrade dessa spelare från att representera landet på internationell nivå.

Men för säsongen 1954–55 bildades en rebellisk fotbollsorganisation för dessa professionella spelare för att tillgodose det växande intresset.

Ligan fortsatte i 11 omgångar innan de två förbunden kom överens om att enas. Dessa institutioner avbröts omedelbart och en ny, enad tävling skapades. 1956, två år efter etableringen av professionell fotboll i landet, bildades Eredivisie officiellt.

Ajax har vunnit 36 Eredivisie-titlar, medan PSV har vunnit 24 och Feyenoord har vunnit 15. I holländsk fotboll har dessa tre klubbar varit huvudkrafterna.

Sedan debuten för Ajax 1964 var Johan Cruyff den mest kända fotbollsspelaren som kommit från Nederländerna.

Eredivisiens historia
Bästa Eredivisie-odds

Bästa Eredivisie-odds

Eredivisie i Nederländerna är en spännande division med många framstående klubbar och kommande fotbollstalanger. Visst, det kommer inte att kunna konkurrera med Premier League eller La Liga varje säsong. Men varje helg fortsätter många individer att titta på matcher; flera av dem lägger olika insatser.

Moneyline

Speciella tillfällen vadslagningsmöjligheter är alltid tillgängliga på alla sportsbook-webbplatser som erbjuder livespelmarknader på Eredivisie-matcher. Spelare får tre olika satsningsalternativ när de lägger ett sådant spel baserat på hur de förväntar sig att matchen ska sluta.

Det finns spel på hemmalag, bortalag och oavgjort, och det är alltid värt tiden att jämföra oddsen som erbjuds på sådana spelresultat.

Över under

När det gäller vadslagning på fotboll i Nederländerna är spel på "över 2,5 mål" nästan helt enkelt. Eredivisie har ett högt mål-per-spel-förhållande, med många lag som föredrar en offensiv spelstil.

Mot spridningen

I point spread betting sätter oddsmakern gränsen så att underdogen har en fördel i spelet. Redan innan spelet börjar får underdogen ofta en målfördel på +0,5. Det favoritlag kommer sannolikt att vinna, med start på -0,5 mål. De spelarna som satsar på underdogs till +0,5 kan vinna om deras lag vinner eller om matchen slutade oavgjort. Om sidan förlorar spelet är insatsen förverkad.

Bokningar och andra marknader

Spelare kan satsa på antalet hörnor som ges i en match, medan kortsatsning är centrerad på det sammanlagda antalet kort som visas för båda lagen. Andra spel som vinner en tävling, vem som får flest mål i en tävling, vem som ska degraderas och hur många poäng ett visst lag vinner under säsongen.

Bästa Eredivisie-odds
Bästa bookmakers för Eredivisie Betting

Bästa bookmakers för Eredivisie Betting

Att hitta bästa online sportsbook webbplats För vissa individer kan det vara svårt att lägga vad och titta på liveströmmar. Detta är särskilt fallet när ett stort antal webbplatser tillhandahåller dessa tjänster. Om man inte är säker på hur man satsar på Eredivisie, måste de vara extremt försiktiga och leta efter en ansedd och pålitlig webbplats.

Unibet, Megapari, Helabet, BetWinner, 1xBet, Parimatch och William Hill är bland de bästa bookmakersajterna online för att upptäcka Eredivisie betting odds. Spelare behöver då och då titta igenom några av debatterna och forumen som skapats av olika fotbolls- och bettingfans, eftersom detta kan hjälpa till att utveckla en satsningsstrategi.

Bästa bookmakers för Eredivisie Betting
About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
Handla om

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson