2022 Fotbolls-VM - Spanien vs Tyskland

Nyheter

2022-11-26

Eddy Cheung

En av de mest efterlängtade matcherna i hela gruppspelet, två europeiska kraftpaket kolliderar söndagen den 26 november på Al Bayt Stadium när det formidabla spanska landslaget tar sig an ett tyskt lag som befinner sig i allvarlig fara.

2022 Fotbolls-VM - Spanien vs Tyskland

En upprördhet för åldrarna

I den första omgången av gruppspelet ställdes Tyskland mot en japansk sida som helt enkelt vägrade att låta sig skrämmas av en tysk sida som på pappret verkade ligga utanför deras befogenheter.

Medan Tyskland började före tack vare en 33-minuters Gondogan-straff tog Japan saker och ting till nästa nivå, praktiskt taget förvandlade de själva till en animeversion och satte på en helt elektrisk skärm för att vända poängen och producera en historisk seger.

Även om tyskarna säkerligen kommer att bli besvikna över resultatet, var deras inte en livlös uppvisning som de de satte in under Ryssland 2018, utan snarare ett dåligt fall av att inte avsluta de chanser de skapade. Hade de varit mer kliniska framför mål, finns det ingen anledning till att de inte kunde ha hamnat med en mycket bekväm ledning snarare än mot elimineringens rep.

Total fotboll, total dominans

Till skillnad från sina tyska motståndare slösade Spanien definitivt inte bort de chanser de skapade när de möttes mot den ödmjuka centralamerikanska sidan av Costa Rica.

Costa Ricas förhoppning om att utjämna Japans bragd och producera ytterligare en europeisk gigants upprördhet fick ett dödligt slag redan i den 11:e minuten, när Dani Olmos gled förbi försvaret och gjorde det första. 20 minuter senare hade de plockat upp ytterligare 2 bollar inifrån sitt mål.

I slutet av matchen hade den siffran vuxit till skandalösa 7 mål, och Costa Rica hade inte ens ett enda skott på mål. Enkelt uttryckt var det en absolut massaker.

Även om Spanien verkligen såg sprudlande ut under hela matchen och visade sig ha varit kliniskt framför mål, var Costa Ricas uppvisning så livlös och full av pinsamma misstag, att det är svårt att riktigt förstå hur mycket av resultatlinjen som berodde på Spaniens briljans kontra Costa Ricas oduglighet.

Var är värdet?

Även om man på pappret inte skulle klandras för att tro att Spanien är den klara favoriten att komma före - till och med bookmakerna tror det i strid med 2.4 på ComeOn – det här spelet kommer definitivt inte att bli en promenad i parken för spanjorerna. 

Med Tyskland som spelar för sitt VM-liv i den här matchen - en vinst kommer nästan att eliminera dem från tävlingen - du kan förvänta dig att de ger allt för att undvika en pinsam 2:a VM-gruppkrasch i rad.

Även om det här är en mycket svår match att förutsäga, med tanke på hur många möjligheter båda lagen skapade under sina tidigare matcher, kan det definitivt finnas gott om värde i över 2,5 mål på 1,75 hos Betsson.

Senaste nytt

Kan bettingsidor förbjuda poängspelare?
2023-01-25

Kan bettingsidor förbjuda poängspelare?

Nyheter