Nyheter

December 14, 2022

Betsafe samarbetar med Gaming Innovation

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser

För att fortsätta tillhandahålla Platform & Managed Services, Gaming Innovation Group Inc. och Betsson Group förhandlat fram en långsiktig förlängning av partnerskapet. Partnerskapet består av hela affärsverksamheter i flera territorier och kundservice. Kontraktet sträcker sig till 2025, tack vare den treåriga förlängningen.

Betsafe samarbetar med Gaming Innovation

Efter avtalet kommer GiG också att introducera flera nya tillväxtmarknader, vilket visar Betsafes kapacitet att expandera nivå 1-varumärken till reglerade marknader utanför deras kärnmarknader.

Hur partnerskapet kommer att hjälpa till med expansion

Richard Brown, VD för GiG, sa att de var glada över att fortsätta sitt samarbete med Betsson Group under de kommande åren. Under de senaste åren har de övergått till enbart B2B-fokus, ett primärt internt mål. Partnerskapet kommer att innebära att både Betsson och GiGs verksamheter har fler marknadsutsikter och kommer att kunna växa på både nuvarande och nya marknader.

GiG kommer att spela en betydande roll i Betsafes tillväxtstrategi som plattformsleverantör. Enligt direktören tror de att GiG kan stödja deras expansion till befintliga och nya marknader. Gaming Innovation Group strävar efter att ha sin plattform certifierad på ett stort och diversifierat antal lokalt reglerade marknader.

Leverantören söker kunna ta starka multinationella och lokala varumärken online på dessa tillväxtmarknader med spjutspetsteknologi och produkterbjudanden. För att göra detta ser företaget en betydande möjlighet att vara snabb och smidig.

Lansering av varumärket Betsafe i Colorado

Genom ett samarbete med Dostal Alley tillkännagav Betsson Colorado-lanseringen av sin mobila sportsbook-app under varumärket Betsafe. Kunder i staten kommer att kunna satsa på olika sporter och tävlingar med hjälp av Betsafe-appen, som också tillhandahåller flera vadslagning och Betalningsmetoder

Betsson hävdade att avsevärda regulatoriska och tekniska förberedelser hade slutförts för lansering i Colorado, och deras sportsbook fick också GLI 33-ackrediteringen från Gaming Laboratories International.

Operatören sa också att lanseringen av sin B2C-sportbok i staten kommer att tillåta den att visa upp sin anpassade, USA-anpassade sportsbook för potentiella och nuvarande operatörer i landet, vilket stödjer sin B2B-strategi där.

Hur Betsafe kommer att hantera regional verksamhet

Enligt Betssons vd och koncernchef, Pontus Lindwall, markerar öppnandet av den exklusiva sportboken i USA en betydande vändpunkt. För att hjälpa sina regionala B2B-aktiviteter lanserade Betsson ett kontor i centrala Denver. Dessutom kommer dess B2C-verksamhet att hanteras från den nya platsen.

Enligt Lindwall kommer detta att öka Betssons världsomspännande räckvidd och ytterligare förstärka deras B2B- och B2C-mål när de går in på en ny kontinent. Han krediterade den ansträngning företagets produkt- och teknikteam lagt ner under många månader för att skapa en produkt specifikt för den amerikanska marknaden.

Partnerskap med betalningsleverantören Nuvei

För att hjälpa det svenska spelföretaget Betsson Group att ytterligare expandera sin online-sportbok till den amerikanska betalningsplattformen, samarbetade Nuvei med bookie. Spelare kan därför automatiskt sätta in pengar på sina Betsafe-konton från sina bankkonton med hjälp av Nuveis omedelbara banköverföringsmöjlighet. Omedelbara uttag, som gör det möjligt för spelare att få sina vinster direkt och dygnet runt till sina bankkonton, är en annan fördel för spelare.

Integrationen med The Clearing Houses nätverk för realtidsbetalningar (RTP) gör det möjligt för spelare att omedelbart sätta in pengar på och ta ut pengar från sin spelplånbok till sina bankkonton genom detta förhållande. 

Enligt företagen tokeniserar Nuvei också spelarnas finansiella information efter att den första transaktionen har slutförts, vilket möjliggör ett "ett-klick"-betalningsalternativ för insättningar och uttagsförfrågningar. Med arrangemanget ansluter sig Betsafe nu till ett växande antal bookmakers som använder Nuvei för sina betalningskrav.

Enligt Philip Fayer, ordförande och VD för Nuvei, är omedelbara, bekväma insättningar och realtidsbetalningar nödvändiga för att tillfredsställa amerikanska spelares behov från deras sportspelsplattformar. Betalningsprocessorn började arbeta med några av de mest kritiska operatörerna på den dynamiska amerikanska spelmarknaden 2022, och Betsafe hör utan tvekan till den gruppen.

Betsafe team med incitamentspel för att erbjuda kenyaner FTP

Betsson Groups Ciara Nic Liam, produktchef, berömde Incentive Games för att vara bland branschens pionjärer. Med en meritlista av framgång i att skapa speltitlar gratis att spela för afrikanska marknader, stödjer Incentive Games operatörer genom att ge dem ett verktyg för lågkostnadsförvärv och retention av användare samtidigt som de säkert gör reklam för sina varumärken.

Tillgången till gratis-att-spela (FTP) spel och betalda virtuella sportspel, som en del av den lokaliserade strategin, ses av Betsafe som en kritisk väg för operatören att dra in nya kunder. Enligt John Gordon, VD för Incentive Games, är deras partnerskap med Betsson Group och tillhandahållandet av skräddarsydda free-to-play och pay-to-play-spel för varumärket Betsafe spännande.

Att bli vald som partner av Stockholmsgruppen för sin första afrikanska sportspelsatsning är ett bevis på Incentive Games exceptionella arbete och skräddarsydda strategi. Leverantören gläder sig åt att erbjuda genuint värde och är angelägen om att hjälpa ett annat spelbolag att framgångsrikt lansera i området.

Senaste nytt

Hur man hanterar dåliga körningar i vadslagning
2023-11-20

Hur man hanterar dåliga körningar i vadslagning

Nyheter