LOOT.BET expanderar till nya marknader

Nyheter

2022-08-17

LOOT.BET, utan tvekan, en av de bästa eSport-spelsajterna, skalar till högre höjder efter att React Gaming Group förvärvade sitt moderbolag, Livestream Gaming Inc. Bara månader efter förvärvet av Livestream Gaming Inc., PLUNDRA. SLÅ VADModerbolaget React Gaming Group är angelägna om att expandera till nya marknader.

LOOT.BET expanderar till nya marknader

PLUNDRA. BET:s förvärv av React Gaming Group

React Gaming, tidigare känt som Intema Solutions, är en nyckelspelare inom e-sportbranschen. Det äger och driver flera satsningar inom eSports ekosystem, inklusive HypeX.gg, en eSports turneringsorganisation och en bettingplattform. Företaget äger också Generationz Gaming Entertainment, en bettingsajt, och ett eSport-team, Team Bloodhounds, en Fortnite-outfit. Andra bolag som ägs av React Gaming Group inkluderar Advertiise och TheSMACK.gg.

Men från alla indikationer ligger huvudfokus nu på LOOT.BET, med tanke på vadslagningsplattformen, har sett exponentiell tillväxt under de senaste åren. LOOT.BET, som grundades 2016, har över 450 000 registrerade spelare och har samarbetat med flera av de främsta arrangörerna och teamen för eSport-evenemang.

React Gaming Groups intresse för Livestream Gaming och LOOT.BET började redan 2021 när det kanadensiska företaget formellt gjorde sina avsikter kända. Det var dock inte förrän i februari 2022 som React Gaming Group slutförde köpet av Livestream Gaming i en affär värd cirka 14,75 miljoner dollar (£10,6 miljoner). React Gaming Group kommer att lägga till $3 miljoner (£2.157m) om Livestream når sina skisserade mål.

Det råder ingen tvekan om att LOOT.BET är bland de snabbast stigande bettingsidor, och det är anledningen till att den hamnade under React Gaming Groups radar. Under 2020 växte eSports bookmakers vadslagningsvolym med 67 % jämfört med föregående år, medan spelarbasen steg med 58 % samma år. När det kommer till intäkter indikerade rapporter att företaget hade bruttospelintäkter på 3,22 miljoner USD 2020. Det här är siffror som förklarar varför LOOT.BET kommer att vara avgörande i React Gaming Groups eSports-ekosystem.

Expansion till nya marknader

Vid tidpunkten för Livestreams förvärv erbjöd LOOT.BET redan spelmarknader i över 40 länder. Omedelbart efter att React Gaming Group tog över visade företaget sin avsikt att expandera till nyare marknader, ett bud som syftade till att hävda LOOT.BET som den bästa eSports bettingsidan globalt.

Isle of Man onlinespellicens

Redan i februari 2022 hade React Gaming Group förvärvat en Isle of Man-licens för onlinespel, vilket kompletterade LOOT.BETs Curaçao-spellicens. Denna licens var inte nödvändigtvis en expansionsstrategi; det var för att underlätta övertagandet av Livestream Gaming.

Men då är det omöjligt att bortse från det faktum att manx har en enorm aptit på spel, särskilt vadslagning. I en undersökning från 2017 spelar 76 % av manxarna minst en gång varje år, medan 18,5 % av befolkningen spelar online.

Med tanke på statistiken som nämns ovan kommer LOOT.BET definitivt att vara ett känt namn i Isle of Mans vadslagningsscen nu när det erbjuder eSports vadslagning och traditionell vadslagning vid sidan av kasinospel.

Ontario spellicens

En annan vinst för LOOT.BET är spellicensen i Ontario som gör det möjligt för företaget att lagligt erbjuda onlinespeltjänster till spelare i den kanadensiska provinsen. Efter en lång debatt beslutade Ontario att lansera en laglig och reglerad spelmarknad online. Detta innebar att operatörerna var fria att etablera sig i provinsen.

React Gaming Group tog tillfället i akt och ansökte om en licens från Alcohol and Gaming Commission of Ontario (AGCO). Med den lagliga och reglerade spelmarknaden öppen kommer spellicensen i Ontario också att vara en vinst för LOOT.BET. Detta med tanke på Kanada, och i synnerhet Ontario, har många fans av eSport och eSports betting. Medan det finns flera andra operatörer som har beviljats licenser, kommer LOOT.BET att ha fördelen eftersom det är en eSport-första bookmaker.

Inträde på Filippinernas marknad

I de senaste nyheterna försöker React Gaming Group att utnyttja Filippinernas onlinespelmarknad med ett av sina företag, Generationz Gaming Entertainment. Affären är en affärsmodell för att dela intäkter på white label med HHRP, ett av de fyra företagen med licenser att verka i Filippinerna.

Efter certifieringen av LOOT.BET av Gaming Laboratories International kommer Generationz Gaming Entertainment att driva LOOT.BET-plattformen under HHRP:s webbplats. React Gaming Group kommer då att få en del av intäkterna som genereras i landet med mer än 100 miljoner människor.

React Gaming Groups nära förestående inträde på den filippinska spelscenen kommer att bli en milstolpe då företaget försöker öka sina intäkter.

Medan Ontario, Isle of Man och Filippinerna är de nya marknaderna som React Gaming Group riktar sig till, förväntar sig att företaget ska peka ut flera andra länder där populariteten för eSports vadslagning ökar. Företaget bekräftade att det skulle replikera affärsmodellen med white-label med operatörer i andra länder.

Med investeringen på 6 miljoner dollar efter LOOTBETS förvärv, betyder React Gaming Group affärer och kommer säkerligen att vara en störande kraft inom eSports betting.

Senaste nytt

Kan bettingsidor förbjuda poängspelare?
2023-01-25

Kan bettingsidor förbjuda poängspelare?

Nyheter