Explore online betting

För de som vill registrera sig på de bästa bettingsajterna som finns, är detta rätt sida för att börja din sökning. Den här guideposten innehåller all nödvändig information för att komma igång med sportboken.

Nedan kommer vi att ta en insiktsfull titt på alla typer av vadslagning och hur de fungerar. När det gäller olika sporter, politiska odds eller att gå in i zonen för esportbetting, kan du alltid lita på oss. Dessutom finns det några bettingtips som hjälper dig att slå bookies i deras eget spel.

VadslagningshistoriaTyper av vadslagningBettingtipsAnsvarsfullt spelande
BetVictorUpp till $300
Get your bonus

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

E-sport

E-sport

eSports betting är det nya spelvillet i stan. Tusentals virtuella matcher spelas varje dag, med bookmakers som erbjuder lukrativa odds. Dessa online multiplayer-spel är inte bara roliga att spela, utan de är definitivt värda att titta på också. Vi vet att det inte alltid är lätt att hänga med i de ständigt föränderliga trenderna inom bettingvärlden.

Visa mer...
Sport

Sport

Vill du vara med i sportspelets underhållande värld? Om du har frågor om vad sportsbetting är, hur man satsar, eller om du bara vill lära dig nya tips och tricks, kommer den här enkla nybörjarguiden väl till pass.

Visa mer...
Politik

Politik

Ända sedan vadslagning uppfanns för mer än 2 000 år sedan har praktiken vuxit sig bredare med fler möjligheter. Politik har varit ett av de viktigaste ämnena i hundratals år som människor bryr sig om – eftersom det formar oss, vår framtid och vår värld.

Visa mer...
Vadslagningshistoria

Vadslagningshistoria

Var började det hela? Jo, sportspelets rika historia går tillbaka till mer än 20 århundraden sedan. De tidigaste uppgifterna visar att grekerna är uppfinnarna av sportspel vid OS. Romarna lånade senare idén att börja satsa på gladiatortävlingar, där Rom legaliserade sportvadslagning helt och hållet.

Sedan dess har spelande blivit en favoritsysselsättning över hela Europa och andra kontinenter. I England blev det utbrett, tack vare hästkapplöpningar. Det är här som sportspel korsade Atlanten till USA, där det blev populärt ganska snabbt.

Men det har inte varit en jämn resa hittills. När hasardspel blev utbrett i Europa under medeltiden antog den tidiga kyrkan stränga lagar för att förbjuda spelverksamhet.

Naturligtvis gjorde detta inte mycket för att förhindra att spelandet exploderade i popularitet. På 80- och 90-talen började länder formulera lagar för att reglera sportvadslagning och hasardspel i allmänhet.

Moderna sportspel

Den blomstrande marknaden för sportspel har sin framgång tack vare mer robust lagstiftning över hela världen. Till exempel blev spel officiellt lagligt i USA 1931, när Nevada legaliserade verksamheten. Strax efter följde andra stater som New York och Las Vegas efter.

Idag är Las Vegas utan tvekan den största spelstaden i världen.

Men det var fram till 1996 när Interlops lanserade den första sportboken online. Därefter tog det inte lång tid innan samma bolag lanserade det första mobilspelet år 2000.

Efter framgångarna med Interlops, fler sportspelsajter dök upp, som erbjuder ännu saftigare odds och bättre spel. Allt som allt har sportspel funnits och kommer alltid att finnas där så länge mänskligheten existerar.

Vadslagningshistoria
Typer av vadslagning

Typer av vadslagning

För en ivrig sportspelare är det utan tvekan viktigt att känna till sportspelets historia. Men att lära sig de olika typerna av vad är ännu viktigare för din framgång. Så, det här avsnittet diskuterar de fyra grundläggande typerna av sportspel.

Betting med fasta odds

Vadslagning med fasta odds är verkligen den vanligaste typen av sportspel, både online och offline. Det innebär att man placerar en satsning mot oddsen som skapats av bookmakern, och vadet avgörs när evenemanget är över. Som namnet antyder ändras inte priset efter att du har placerat ett spel i vadslagning med fasta odds.

En spelare kan till exempel satsa på en EPL-match mellan Manchester City och Manchester United. Manchester City är favorit med 1,90 odds i denna match, medan Manchester United maxar till 4,89 odds.

Anta att spelaren backar Manchester United med en insats på 100 $, och de gör ingen besviken, vinstpotentialen är 489 $. Det är en vinst på $389. Men om de förlorar, njuter bookmakern av $100 insatsen.

Exchange betting

Bookies kan vara busiga ibland. Därför, för att eliminera dem från scenen, bör växlingssatsningar komma väl till pass. Men precis som i betting med fasta odds finns det två sidor av myntet här. En spelare backar ett resultat medan den andra spelaren motsätter sig det.

För att hålla fast vid exemplet ovan, backar spelare A Man United för att vinna med en insats på $100. Å andra sidan stödjer spelare B Man City att vinna och matchar vadet med en egen insats på $100.

Beroende på den lyckliga spelaren går de därifrån med en vinst på $100. Men naturligtvis förlorar den olyckliga spelaren sin insats.

Spread betting

Spread betting är hasardspel där spelaren vinner eller förlorar vadet beroende på marginalen för ett visst resultat. Med andra ord baseras utdelningen på insatsens noggrannhet snarare än en ren vinst eller förlust.

Med spread betting förutsäger spelarna om ett evenemangsresultat kommer att överstiga "spreaden" som skapats av bookmakern.

Förstår du det fortfarande inte? Okej, en bookmaker ger en spridning på 10 för antalet fouls i en match. Sedan köper en spelare spreaden för $10. I så fall förutspår de att antalet regelbrott kommer att vara över 10.

Så om matchen slutar med 15 hörnor vinner de $50 (5 x $10). Spelaren varken vinner eller förlorar om spelet slutar med 10 fouls. Men om resultatet blir fem hörnor, förlorar spelaren $50 ($50 x 5) plus sin insats.

Livespel

Några sportbok värt att gå med måste erbjuda livebetting eller vadslagning i spel på ett minimum. I grund och botten är livebetting ungefär som hasardspel med fasta odds men med lite tweak. Här placerar spelarna vad efter att matchen har börjat istället för spel före match.

Säg till exempel att Man United spelar mot Man City, och den förstnämnda är etta upp. Om det är läget finns det flera marknader att förutse.

Du kan förutsäga nästa spelare att göra mål, nästa lag att begå ett regelbrott, nästa kort som ska delas ut och så vidare. Hur det än är, erbjuder in-play vadslagning spelare en snabb handläggningstid och mer exakta förutsägelser.

Typer av vadslagning
Bettingtips

Bettingtips

För att ha kul, vinna något och satsa ansvarsfullt är det viktigt att använda dessa speltips. Nedan följer en snabb översikt:

  • Skapa en bankrulle: Ärligt talat, glöm bort att klippa det om du inte har en bankrulle för spel. Detta är pengar som avsatts strikt för speländamål. Det är bästa praxis att dela upp bankrullen i mindre enheter för att undvika att spränga hela budgeten i en enda insats.

  • Jämför oddsen och linjerna: Det är viktigt att notera att bookmakers inte erbjuder liknande odds och linjer. Även om skillnaden kan vara liten, kan den fortfarande göra skillnaden på lång sikt. Lyckligtvis erbjuder många sajter och appar vadslagningstips 1x2.

  • Håll satsningsrekord: Endast ett fåtal spelare bryr sig om att spara sina sportspelsrekord. Utan ett vadslagningsrekord är det omöjligt att spåra dina utgifter på spelboken och de totala vinsterna. Även vadslagningsrekord kan peka ut områden som behöver förbättras.

  • Undvik personlig partiskhet: Är du ett Man United-fan? Bra för dig! Det betyder dock inte att du ska gynna det här laget när du spelar mot en formstark Man City. Kom ihåg att sportspel handlar om forskning, statistik och att vinna pengar.

  • Sluta inte än: Om uppgifterna indikerar fler förluster än vinster, kan det vara på korten att sluta som nybörjare. Men bli inte besviken efter att ha förlorat tio satsningar i rad. Vässa istället dina forskningsförmåga och håll dig till planen. Omvänt, tänk inte att du är ett bettinggeni efter en vinstserie på fem matcher.

Bettingtips
Ansvarsfullt spelande

Ansvarsfullt spelande

Som vanligt är det ytterst viktigt att anamma ansvarsfullt spelande för att bli framgångsrik i denna enorma värld. Först av allt, spela bara med pengar du är bekväm med att förlora.

Spela inte med pengar för väsentligheter som hushyra, sjukvårdsräkningar, skolavgifter etc. Jaga inte heller förluster genom att försöka täcka förlorad mark. Och framför allt, behandla inte spelande som ett heltidsjobb. Kom ihåg att ha kul.

Ansvarsfullt spelande

Missa inte dessa bonuserbjudanden

BetVictor
BetVictor
300 USD
Besök casinoSee review

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Close
NyheterCollapseExpand
RecensionerCollapseExpand
Responsible Gambling
Gambling AddictionResponsible Gambling
DMCA
© bets.se 2021