Eurovision betting

Eurovision Song Contests 66:e upplaga går till Turin, Italien, 2022. Återigen är tävlingen ett område av intresse för spelarna i och utanför Europa. 2021 års upplaga vanns av Italiens Maneskin, som återigen kommer att vara starka utmanare om de vinner Sanremo Music Festival i februari 2022.

Tävlingsvinnare förutsägelser

Många har olika åsikter om vem som kan ta den kommande upplagan av Eurovision. Förutsägelser baseras på musiksmak, ursprungsland, låtframträdande och mycket mer.

Även om det är viktigt att lyssna på alla projektioner, kom alltid ihåg att inte alla är lämpliga för vadslagning. Spelare bör titta på djupare faktorer som nöjesvärlden sannolikt inte kommer att erkänna.

När man förutsäger vinnare i syfte att placera ett vad, bör en tippare överväga:

Politisk miljö; arrangörer försöker skilja tävlingen från politik, men spelarna vet att politik formar världen. Om ett land har fått negativ press är chansen att vinna tävlingen låg. Sa någon Israel?

Tidigare rekord; alla spelarna vet vikten av tidigare prestationer för att göra en förutsägelse för framtiden.

Andra vägledande faktorer inkluderar ett lands befolkning, dess allmänna uppträdande på musikscenen och dess medias kontinentala inflytande.

Eurovision betting
Bästa betting på Eurovision Song Contest

Bästa betting på Eurovision Song Contest

På grund av tävlingens överraskande karaktär är det viktigt för spelaren att göra så mycket forskning som möjligt. Det första du ska göra är att lyssna på alla låtarna. Detta kommer att vara en bra indikator på vilka spår som är populära. Musiksmak är dock subjektiv. Iscensättningen av låten är utan tvekan mer betydelsefull. Att titta på bilder från repetitioner och tidigare liveframträdanden är mycket användbart.

Medan Eurovision strävar efter att vara en icke-politisk show kan världsevenemang påverka rankingen av länder. Om en nation får negativ press precis innan tävlingen kan det få allmänheten att rösta emot dem. De senaste åren har vinnande låtar fått betydande radiosändningstid före Eurovision. Det är därför en bra idé att kolla vilka låtar som gör bra ifrån sig på de världsomspännande listorna.

Bästa betting på Eurovision Song Contest
De bästa bettingsidorna för Eurovision

De bästa bettingsidorna för Eurovision

 • Betfair: Ibland vill spelare inte vänta med att satsa. Betfair ger odds för Eurovision innan många av länderna ens har släppt sina spår. Detta gör den till en av de bästa bettingsidorna för Eurovision.
 • Bet365: Denna bookmaker är högt rankad i många viktiga kategorier. Nya medlemmar kan dra nytta av registreringserbjudanden att använda för Eurovision-spel online. De är också högt ansedda för kvaliteten på sin kundservice. Minimala insatser är ganska låga.
 • Paddy Power: Om en användare lyckas förutsäga rätt Eurovision-vinnare kan de få en tidig utbetalning med denna sida. Det finns ibland lockande kampanjer för stora årliga evenemang som den här sångtävlingen. De erbjuder en belöningsklubb för alla som vill använda sajten på lång sikt.
 • William Hill: Denna bookmaker kommer att vara idealisk för spelare som vill ha en sida som de kan lita på till 100 %. Deras livestreamingtjänst är mycket användbar. Liksom andra på den här listan har de ofta Eurovision-kampanjer.
 • Parimatch: Parimatch utmärker sig som en av de bästa bettingsidorna tack vare dess användbara statistik och analys. Det hjälper spelare att få insikt innan de förutsäger en vinnande låt. Deras livebetting är tillgängligt 24/7.

Hur man satsar på Eurovision Song Contest

När en sida har släppt alla odds för tävlingen kan spelaren lägga sin insats. Det mest populära alternativet är att förutsäga den direkta vinnaren. Om personen har en bra känsla för ett visst land kan de rösta i förtid för att få bättre odds.

Ibland låter webbplatsen användare satsa på vilka två specifika länder som är bäst för varandra. Dessa är vanligtvis nationer som har historiska rivaliteter.

Innan huvudeventet finns det två semifinaler. Spelaren kanske vill satsa på dessa också. Alternativt kan de använda dem som ett sätt att bättre förstå vilka länder som presterar bäst.

De bästa bettingsidorna för Eurovision
Bästa odds på Eurovision

Bästa odds på Eurovision

Oddsen för olika länder för Eurovision-spel online kan variera mycket. Bookies Eurovision har blivit skickliga på att göra ganska tillförlitliga förutsägelser om artisterna som kommer att sluta bland de fem bästa. Vinnaren nummer ett är dock mindre lätt att exakt fastställa. De tenderar att ha starka odds från början.

Majoriteten av bookmakers väntar tills varje land har släppt sin låt innan de ger odds. Varje år är det två Eurovision-semifinaler före den sista tävlingen. Artistens framträdande och deras mottagande från publiken kan avsevärt påverka deras odds framåt. Det är intressant att notera att återkommande artister ofta uppnår gynnsamma odds på grund av den ökade hypen.

Bästa odds på Eurovision
Historien om vadslagning på Eurovision

Historien om vadslagning på Eurovision

Före tillkomsten av internet var Eurovision vadslagning mycket mer nischad. Spelare skulle ha svårt att hitta en tegel och murbruk bookmakers som tillgodoses detta evenemang. Men nu är det en annan historia tack vare bettingsajter online. Under de senaste åren har Eurovision sett en god global vadslagningsaktivitet. Bookmakers har blivit bättre på att ge eventuella vinnare bra odds. Det har dock funnits år då detta inte var fallet.

Till exempel, 2016 placerades Ukraina inte i närheten av topplatsen i de flesta bookmakers förutsägelser. De fortsatte med att vinna. 2014 var ännu ett år med en oväntad vinnare. För att vara mer exakta har bookmakers börjat titta närmare på prestationerna i repetitioner och semifinaler.

2016 infördes ett nytt röstsystem som också påverkar hur människor spelar på evenemanget. Spelarna måste nu ta hänsyn till professionella juryers synpunkter.

Historien om vadslagning på Eurovision
Eurovisionvinnare sedan 2000

Eurovisionvinnare sedan 2000

När man analyserar vinnare sedan starten av Eurovision kommer Irland överst med 7 segrar. De följs av Sverige med 6. Storbritannien, Frankrike, Luxemburg och Nederländerna har vunnit 5 gånger vardera. Nyckeln till Eurovision-spel är dock att förstå den röstande allmänhetens nuvarande smak.

Trots att Storbritannien har haft ett bra meritlista tidigare är känt för att ha gjort det dåligt i tävlingen de senaste åren. Det är därför användbart att endast basera satsningsodds på senaste vinnare. Här är låtarna och länderna som hamnat på förstaplatsen sedan år 2000:

 • 2000: Fly On The Wings Of Love - Danmark
 • 2001: Alla - Estland
 • 2002: Jag vill - Lettland
 • 2003: Every Way That I Can - Turkiet
 • 2004: Vilda danser - Ukraina
 • 2005: Min nummer ett - Grekland
 • 2006: Hårdrock Hallelujah - Finland
 • 2007: Molitva - Serbien
 • 2008: Tro - Ryssland
 • 2009: Saga - Norge
 • 2010: Satellit - Tyskland
 • 2011: Running Scared - Azerbajdzjan
 • 2012: Euphoria - Sverige
 • 2013: Endast Teardrops - Danmark
 • 2014: Rise Like A Phoenix - Österrike
 • 2015: Hjältar - Sverige
 • 2016: 1994 - Ukraina
 • 2017: Amar Pelos Dois - Portugal
 • 2018: Toy - Israel
 • 2019: Arcade - Nederländerna
 • 2021: Zitti E Buoni - Italien

Det bör noteras att tävlingen 2020 ställdes in på grund av Coronavirus-pandemin.

Eurovisionvinnare sedan 2000