Utvecklingen av vadslagning på basket

Spel

2022-12-28

Miljontals basketfans världen över följer National Basketball Association, populärt NBA. Med hundratals matcher som spelas årligen erbjuder denna basketliga enorma möjligheter för sportspelare. En bookmaker som erbjuder NBA-spelmarknader var dock inte vanligt tidigare. Tillsammans med andra vanliga amerikanska sporter har NBA tagit en hård hållning mot sportspel.

Utvecklingen av vadslagning på basket

Tillsammans med NFL, NHL och NCAA, gjorde dessa idrottsorganisationer sin ståndpunkt mot vadslagning online. Denna anti-betting-hållning inspirerades av rädslan för att vadslagning på sporter skulle kunna påverka dessa sporter direkt.

De flesta delstater i USA började dock öppna sina dörrar för onlinespel efter en avgörande dom i högsta domstolen. Det här steget såg inte bara att online-bookies täckte vadslagning online utan innebar också att amerikanska medborgare nu kunde satsa på denna nationella sport.

NBA-betting är otroligt tittat och omsatt. Men på grund av ligans popularitet har NBA-betting utvecklats avsevärt.

Hur blev NBA en populär spelmarknad

Som nämnts tidigare var amerikanska ligor som NBA inte populära tidigare. Saker och ting tog dock en snabb vändning under 2018 efter att Högsta domstolen upphävde ett federalt förbud mot sportvadslagning i landet. Och nästan "omedelbart" onlinesportvadslagning i landet växte fram.

Tidigare hade spelare begränsade alternativ. Domstolsbeslutet välkomnade dock en avslappnad spelmiljö. Som sådan blev ett brett utbud av vadslagningsmarknader standarden för basketspel. Med onlinebookies tillgängliga i nästan alla stater, lovar de bästa amerikanska sportsbooks en spännande upplevelse och möjligheter att vinna.

En gång NBA betting hade blivit mainstream i amerikanska delstater, började antalet personer som satsade på NBA-spel att öka. Detta var inspirerat av det faktum att folk kunde stanna hemma och följa händelserna medan de satsade allt eftersom spelet drog ut på tiden.

Live NBA-betting

Även om allt började med bekvämligheten med att satsa online, uppkomsten av live betting på basket har medfört enorma förändringar i NBA-spel. Men denna utveckling kom med några utmaningar som bookmakers inte hade föreställt sig. 

TV eller satelliter hade en enorm tidsfördröjning som gjorde att de som såg spelet på mainstream media inte kunde satsa rättvist. Som sådan var livespel endast tillåtna under reklampauser. Denna begränsning löstes dock med tekniska framsteg, och spelarna kunde satsa på live-basketmatcher.

Livebetting blev lukrativt för basketfans på grund av den relativa lättheten att placera dem. De flesta spelarna tycker att det är attraktivt att livestreama ett spel samtidigt som de satsar, eftersom det ofta ger dem en chans att göra välgrundade val. Livebetting-aspekten gör också att spelarna lägger fler satsningar än vad de skulle ha gjort med konventionella vadslagning online. Dessutom sista minuten förändringar och möjligheten till massiva basket odds förändringar under spelets sista minuter gör livebetting fascinerande.

Expansivt utbud av spelalternativ

Under de första dagarna var NBA-spel huvudsakligen begränsade till totalsummor, pengalinjer och handikapp. De senaste åren har dock sett en exponentiell ökning av antalet spelalternativ. Det betyder att basketspelare idag inte har någon gräns för utbudet av marknader.

NBA är en allmän sport som kretsar kring spelare och laget. Som sådan tenderar vadhållningsmarknader som erbjuds av online-sportbok att spegla detta. Några spelalternativ som är tillgängliga för basketspelare idag inkluderar:

  • NBA-spelare/lagproppsspel: Spelare satsar på förekomst eller utebliven av vissa händelser, som mestadels kretsar kring poäng, assist, returer eller tider.
  • Parlay satsar: En enda NBA-satsning med flera val, där varje val måste vinna.
  • Framtida satsningar: Som namnet antyder tillåter denna satsningstyp spelarna att satsa på resultatet av en framtida händelse

Ändring av regler

Efter det massiva upptagandet av NBA-betting, trots den initiala stöten från NBA, har det skett en del ny utveckling. NBA införde en prissättning per kvartal, som försökte introducera prissättningsalternativ för live- och on-demand-spel.

En annan regel som inspirerats av onlinespel är lineup-rapporteringen. Denna regel krävde att alla lag skickade in sina laguppställningar 30 minuter innan matchen startade formellt. Denna regel gjorde det möjligt för spelarna att analysera lagen och göra välgrundade val. Innan denna nya regel kunde de flesta lag skicka in sina officiella laguppställningar 10 minuter före matchen.

NBA sista 90. Detta är i huvudsak ett nytt vadslagningsspel som utvecklats av NBA. Det här nya spelet använder bilder från tidigare spel sammanfogade, vilket gör att spelarna kan satsa under 90 sekunders simulerad film.

Slutgiltiga tankar

Att satsa på NBA har aldrig varit så lukrativt. Online bookmakers har vuxit fram i de flesta stater efter massiv legalisering över hela USA. NBA är en av många sporter som onlinespel har revolutionerat. Spelare i de stater där sportvadslagning är lagligt har en lång lista med alternativ från de bästa bookmakerna. Webbplatser för recensioner av bookmaker online, såsom BettingRanker, är alltid ett bra ställe att börja för spelarna som letar efter de bästa NBA-spelsajterna.

Senaste nytt

Kan bettingsidor förbjuda poängspelare?
2023-01-25

Kan bettingsidor förbjuda poängspelare?

Nyheter