Aussie Rules betting

Aussie Rules är den korta formen av Australian Football Rules, och som namnet antyder har det sitt ursprung i Australien. Det är ett extremt populärt spel som har inslag av rugby, amerikansk fotboll, brittisk fotboll och basket i ett och samma spel. Aussie regler är ett otroligt snabbt rörligt spel som är spännande med sina olika sätt att passa bollen.

Spelet är ett populärt sportvadslagningsalternativ på grund av de många olika tillgängliga vadslagning, inklusive livevadslagning och terminsspel. Med en säsong på 23 veckor och 4 veckors slutspel finns det massor av matcher att satsa på.

Aussie Rules betting
Allt du behöver veta om Aussie Football Rules

Allt du behöver veta om Aussie Football Rules

Aussie Rules spelas på ett ovalt fält med en oval boll. Det är en kontaktsport där två lag med vardera 18 spelare siktar på att göra mål eller baklänges, och laget med flest poäng i slutet vinner. Ett spel varar 80 minuter och består av 4 kvart om 20 minuter vardera. Spelare får vila i 6 minuter i slutet av första och tredje kvartalet och vila i 20 minuter i halvtid.

Poängsättning

Poängområdet i varje ände av fältet består av 4 stolpar, 2 inre höga stolpar och 2 yttre kortare stolpar. Ett mål (värt 6 poäng) görs genom att sparka bollen genom de 2 inre stolparna på valfri höjd. En back (värd 1 poäng) görs om bollen sparkas mellan en inre och en yttre stolpe.

Ett bakläge görs också om bollen går mellan de inre målstolparna som drivs fram av någon del av kroppen förutom fötterna eller om den träffar en målstolpe eller studsar av en motståndare i målet. Poängen visar antalet mål, efterspel och totalt antal gjorda poäng.

Matchen

Matchen styrs av en domare som kastar ett mynt för att avgöra vilken riktning lagen ska spela. Domaren startar spelet genom att studsa bollen i mitten av mittfältet som båda lagen kan ta i besittning av.

När en spelare tar bollen i besittning måste han omedelbart göra sig av med den genom att sparka den, slå den med handboll (slå eller knacka med öppen hand) eller springa med den. När en spelare springer med bollen måste han studsa bollen var 15:e meter. Spelare får inte kasta bollen.

Tackling

Spelare som har bollen kan tacklas eller stötas av motståndare. När en spelare tacklas måste de göra sig av med bollen, annars kan de straffas för att "hålla bollen." Tackling är endast tillåten mellan axlar och knän, ovanför eller under dessa områden kommer att resultera i frispark, distansstraff eller avstängning.

Farlig tackling som att knuffa en spelare i ryggen eller störa en markering (en sorts frispark) kommer också att bestraffas. Motståndare kan blockera motståndare med händerna eller med hela kroppen.

Allt du behöver veta om Aussie Football Rules
Är onlinespel på Aussie Rules lagligt?

Är onlinespel på Aussie Rules lagligt?

Aussie Rules vadslagning är tillåten i alla länder där landbaserade och onlinespel är lagliga. Sportspel online för Aussie Rules är tillåtet Australien förutom inplay-spel på nätet, till skillnad från de flesta andra länder som tillåter det.

Inte alla stater i USA har legaliserat vadslagning på nätet, men där de har gjort det kommer en spelaren troligen att kunna satsa på Aussie Rules. Även om Aussie Rules vadslagning kan hittas på många sportsbooks, finns det några som inte inkluderar det. Sedan finns det de länder som förbjuder spel direkt som UAE, Qatar, Brunei, Kina och andra.

Hur man satsar på australiensiska regler

De bästa online bookmaker för australiska regler är vadslagning bet365, följt av 1xBet, 22BET, Unibet, Casumo och 10bet, som alla är säkra och säkra. 1xBet har många Aussie Rules bookie-marknader att välja mellan, livestreamar matcher och har all matchstatistik till hands.

Även om livebetting är olagligt i Australien, erbjuder offshore-bolag betting online till skillnad från de flesta australiska bookmakers som inte gör det. Det finns fortfarande spelmöjligheter även efter att säsongen slutar i september, inklusive vem som vinner nästa säsong, vem som kommer att vara med i de 8 senaste och de populära terminsmarknaderna.

Aussie regler betting odds

De mest populära australiensiska reglerna odds på sportbetting är en poängspridning och pengar linjeodds. Dessa satsningar förutsäger vem som vinner med vilken spridning och vem som kommer att vinna spelet. Futures betting är också mycket populärt med högre odds som ges när vadet görs tidigt på säsongen. En bra Aussie Rules sport bookmaker online kommer att erbjuda en rad innovativa terminer. Futures-spel är tillgängliga året runt, inklusive vissa proposition futures odds.

Är onlinespel på Aussie Rules lagligt?
Hur satsar du på australiensiska regler?

Hur satsar du på australiensiska regler?

Australiensare älskar vadslagning och har gjort det lagligt och olagligt i många år. Med ökningen av onlinespelsajter antogs Interactive Gambling Act 2001 för att reglera sportspelbolag online och sätta vissa begränsningar för vad sajterna lagligt kan göra.

Aussie Rules är ett annat namn för australiska fotbollsregler och är den överlägset populäraste sporten i Australien med den fjärde högsta publiken i världen av en inhemsk sportliga. Det vinner också popularitet runt om i världen med ett ökande antal tippare som satsar på sporten.

Processen som ingår i hur man satsar på sport, inklusive Aussie Rules är väldigt enkelt. Spelare måste först välja en spelbok som tilltalar dem och öppna ett konto hos dem enligt instruktionerna på skärmen. För det andra måste de finansiera kontot med de tillgängliga betalningsalternativen. För det tredje, navigera till Aussie Rules (även känd som Australian Football), välj en match, välj typ av vad och bekräfta sedan vadet.

Hur satsar du på australiensiska regler?
Typer av Aussie Rules vadslagning

Typer av Aussie Rules vadslagning

Det finns hundratals olika satsningar som kan göras på Aussie Rules-matcher. Den överlägset mest populära är Head to Head (pengarlinjespel) där spelarna satsar på vilket lag som vinner matchen. Linjesatsning är användbart när lagen är ojämnt matchade, och spelaren kan förutsäga om det handikappade laget kommer att vinna med ett visst antal poäng.

Marginspel är också mycket populärt. Denna spelmarknad är där en spelaren väljer den marginal med vilken ett lag vinner med, vanligtvis mellan 1-39, eller 40+ poäng.

Det finns derivatspel tillgängliga där spelarna kan lägga insatser, såsom linjesatsningar, på en halv eller en fjärdedel av spelet. Många förslag kan göras, inklusive första laget att göra mål, antal mål och efterspel etc.

Livebetting är också mycket populärt, där spel kan läggas medan matchen pågår. Futures vadslagning kan göras på framtida evenemang som vem som kommer att vinna AFL-finalen, vilka spelare kommer att vinna AFL Brownlow Medal, AFL Coleman Medal eller bli AFL Rising Star bland andra.

Typer av Aussie Rules vadslagning
Största australiensiska regler-evenemang och turneringar

Största australiensiska regler-evenemang och turneringar

Den överlägset största händelsen i Aussie Rules-kalendern är AFL League. Arton lag tävlar under säsongen med de åtta bästa som automatiskt kvalificerar sig till AFL Final Round och AFL Grand Final. Det är den enda professionella Aussie Rules-turneringen för män som spelas i världen. Slutspelet äger rum under 4 veckor i september och vinnaren tilldelas premierskapet.

Det finns en annan turnering som äger rum vart tredje år med amatörlag från hela världen förutom Australien som kallas The Australian Football International Cup. En amatörtävling för kvinnor ägde rum för första gången 2011. Det finns även andra amatör- eller semiproffs som hålls runt om i världen, inklusive i Australien.

Största australiensiska regler-evenemang och turneringar
Aussie fotboll regler vadslagning tips

Aussie fotboll regler vadslagning tips

All sportvadslagning är föremål för tur, men det finns ett antal faktorer som kan tas i beaktande för att förbättra chanserna att vinna. Att undersöka statistik och hänga med i trender kan ge spelaren ett försprång när han bestämmer sig för ett spel.

Att spåra hur enskilda spelare presterar kan till exempel hjälpa om en spelaren vill lägga några propositionssatsningar på enskilda spelare. Även individuella lagmedlemmars skadenivå och kondition kan påverka lagets prestation i detta frenetiskt tempofyllda spel. Att hålla sig à jour med den senaste informationen kommer definitivt att hjälpa en tippare att välja vad på ett mer informerat sätt.

Det är också värt att överväga att satsa på derivat (satsa på en fjärdedel eller hälften av matchen) eftersom vissa mjuka linjer kan hittas. Det är här en spelars kunskap kommer in i spelet igen eftersom att veta vilken del av spelet ett lag spelar bäst kan hjälpa till att fatta bättre vadslagningsbeslut.

Att känna till väderprognosen för ett visst spel kan också ha betydelse för vem eller vad en spelaren satsar på. Vissa lag presterar bättre eller sämre beroende på typ av väder. Sedan finns det hemmaplansfördelen som kan gälla för vissa lag medan andra kan ha ett mer gynnsamt resultat när de spelar på bortaplan.

Aussie fotboll regler vadslagning tips
Ansvarsfullt spelande

Ansvarsfullt spelande

Detta företag värderar ansvarsfullt spelande som en prioritet nummer ett för att hjälpa spelare att njuta av sina upplevelser och behålla kontrollen. Många operatörer tillhandahåller alternativ för att skydda människor som insättningsgränser, tidsgränser och självuteslutning.

Spelare kan välja att sätta en gräns på sina insättningar som inte bör vara mer än vad spelaren har råd att förlora. Gränsen kan sänkas när som helst men kan endast höjas efter en i förväg överenskommen tidsram.

Tidsgränser kan också ställas in för att förbestämma längden på spelsessioner eller som påminnelser om att ta en paus. Om en spelare känner att de spenderar för mycket tid på att spela kan de välja att ta en timeout. Återigen kommer tidsgränsen för detta att bestämmas av spelaren själv. Det kan vara olika tidssteg från 24 timmar och uppåt till sex månader.

Detta självuteslutningsalternativ kan, efter eget beslut, bli permanent där spelarens konto stängs och all kontakt med operatören stoppas. Operatörerna ger dessa verktyg till sina spelare för att skydda deras välbefinnande. Att skydda spelare är en högsta prioritet för bettingsidor på nätet.

Ansvarsfullt spelande