Cricket betting

Spelet troddes uppfanns redan på 1500-talets England, och är ett slagträ- och bollspel som har inslag av andra spel som golf, squash, baseball och tennis. Sporten är särskilt populär i Storbritannien, Indien och Australien, men är också känd för att vara älskad i de flesta Commonwealth-nationer som brukade vara under brittiskt styre.

När det gäller vadslagning är det en av de populäraste sporterna på alla europeiska spelböcker, och den vinner popularitet i andra vadslagningsregioner runt om i världen.

Cricket betting
Vad är cricketbetting?Odds på cricket
Vad är cricketbetting?

Vad är cricketbetting?

Med sitt tidiga ursprung kan betting på cricket antas ha börjat för århundraden sedan. Särskilt nära 1700-talets början, när cricket blev Englands officiella sport, vadslagning på matcher frodas. Snabbspola framåt till idag, och betting på cricket är lika populärt som någonsin.

Varje legitim europeisk sportbok kommer att ha cricket som ett vadslagningsalternativ, och populariteten bör öka även i USA tillsammans med den växande legaliseringen över hela landet. Även om det inte är riktigt på samma nivå som fotboll eller basket, är cricketbetting ett mycket mer frekventerat segment av sportsbooks än du tror!

Hur man satsar på cricket

Att satsa på cricket kräver att du känner till några av spelets mer komplexa regler, särskilt med poängsystemet. På ytan kan du helt enkelt satsa på cricket som vilken lagsport som helst, vilket är att satsa på den direkta vinnaren av matchen.

Detta är samma sak som att satsa pengarna i en fotboll eller basketboll spel, så allt laget behöver göra är att vinna! Du kan också satsa på saker som öppningsmyntkastningen, lagsummor för gjorda runs och till och med hur många runs som kommer att göras i en given inning. Som med de flesta sporter har bettingsidor också introducerat möjligheten att satsa på individuella eller lagrekvisita. Du kan satsa på vem du tror kommer att vara den bästa slagmannen eller bowlaren för varje sida i slutet av matchen.

Vill du bli ännu mer specifik? Om du lär dig mer om cricketpoängsystemet kan du satsa på vilken smet som kommer att ha flest sexor i slutet av matchen. Om du vill ha lite mer omedelbar tillfredsställelse kan du till och med satsa på 1:a wicket-metoden, en femtio eller hundra som ska göras i matchen, och vilket lag som får flest runs out.

Vad är cricketbetting?
Odds på cricket

Odds på cricket

Liksom med de flesta lagsporter, baseras oddsen för att varje lag vinner matchen på deras senaste prestation samt hur lagen har klarat sig mot varandra tidigare. En stark bowler- och smetmissmatch kan också leda till att cricketodds svängs åt ena eller andra hållet.

En annan viktig faktor i hur sportsbooks kommer att skapa betting odds för cricket är markens skick och vädret som är planerat. Precis som baseball spelas cricket utomhus så vädret kan alltid vara en bidragande faktor till ett spels resultat.

En regnig dag kommer definitivt att påverka hur många runs som görs, såväl som bowlarens effektivitet och fältspelarnas förmågor. Se till att du har alla dessa faktorer i åtanke innan du satsar på en cricketmatch på din favoritbok.

Odds på cricket