Cricket betting

Spelet troddes uppfanns redan på 1500-talets England, och är ett slagträ- och bollspel som har inslag av andra spel som golf, squash, baseball och tennis. Sporten är särskilt populär i Storbritannien, Indien och Australien, men är också känd för att vara älskad i de flesta Commonwealth-nationer som brukade vara under brittiskt styre.

När det gäller vadslagning är det en av de populäraste sporterna på alla europeiska spelböcker, och den vinner popularitet i andra vadslagningsregioner runt om i världen.

Cricket betting
Grunderna i cricketbetting 2022

Grunderna i cricketbetting 2022

Det uppskattas att cricket uppfanns redan på 1500-talets England. Detta spel är en bat- och bollmatch som innehåller element från andra anmärkningsvärda sporter, inklusive golf, squash, baseboll och tennis. Sporten har stor popularitet i Storbritannien, Indien och Australien. Men det är också mycket älskat i Commonwealth-nationer en gång under brittiskt styre.

När det kommer till vadslagning på cricket är det ganska populärt att hitta i alla europeiska sportsbooks. Det vinner också popularitet över hela världen i många regioner.

Grunderna i cricketbetting 2022
Vad är cricket betting exakt?

Vad är cricket betting exakt?

Att veta att sporten kom till förverkligande så länge sedan, kan det bara antas att vadslagning på cricket började för århundraden sedan. När cricket blev en officiell sport i början av 1700-talet, blev vadslagning på sporten stor ryktbarhet. Blinka fram till idag, och betting på cricket online är utbredd och vinner fortfarande fördel.

Legitima europeiska cricketsportböcker bör ha cricket som ett vadslagningsalternativ. Och med tanke på ökningen av dess popularitet, kommer det inte att dröja länge förrän det finns en ökning av denna sportens vadslagning i USA. Detta bör bevittnas tillsammans med den växande legaliseringen i hela landet. Även om sporten inte är lika älskad i stor skala som fotboll eller basket, är cricket närvarande i sportböcker mer frekventerat än du kanske anar.

Vad är cricket betting exakt?
Hur man satsar på cricket

Hur man satsar på cricket

Att spela på cricket kräver att du förstår några av de mer komplicerade reglerna i spelet, särskilt när det kommer till poäng. Detta gör att du kan veta vad som är bäst att satsa på och vilka förhållanden som är idealiska att hoppa över.

Till nominellt värde kan du fortfarande satsa på cricket som du skulle göra på vilken annan lagsport som helst, helt enkelt genom att satsa vem den direkta vinnaren av matchen blir. Om du är bekant med vadslagning på pengalinjen i en fotbolls- eller basketmatch är detta samma sak. Allt du satsar på är att ett lag ska vinna.

Andra element du kan satsa på är öppningsmyntkastningen, lagets totalsummor för gjorda runs och till och med hur många runs som kommer att göras i en given inning. I likhet med de flesta sporter kan du satsa på individuella eller lagrekvisita för cricketbettingsajter. Detta inkluderar att satsa vem du tror kommer att vara den bästa slagmannen eller bowlaren för varje lag vid slutet av tävlingen.

Vill du lägga vad som är ännu mer specifika för sporten? När du har lärt dig om cricketpoängsystemet kan du satsa på vilken smet som kommer att ha flest sexor i slutet av matchen. För en snabbare vinst kan du till och med satsa på 1:a wicket-metoden, en femtio eller hundra som ska göras i matchen, och vilket lag som får flest runs out.

Hur man satsar på cricket
Förstå oddsen för cricketspel

Förstå oddsen för cricketspel

Som med vadslagning på nästan alla andra lagsporter, betting odds skiljer sig baserat på de senaste prestationerna och hur de har stått upp mot motståndarlaget tidigare. En stark bowler- och smetmissmatch kan också resultera i att oddsen påverkas åt båda hållen.

En annan viktig aspekt av hur bookmakers kommer att konstruera odds för sporten är markens tillstånd och det planerade vädret. Precis som med baseboll spelas cricket utomhus, så om vädret är häftigt kan villkoren för spelet ändras.

En regnig dag kommer att påverka hur många runs som görs, bowlarens effektivitet och fältspelarnas förmågor. Innan du lägger en satsning, ha alla dessa faktorer i åtanke så att du blir en stor vinnare. Odds på cricketspel är rikligt med långa spel, olika stilar, professionella ligor och internationella turneringar.

De mest populära oddsen i cricket är den direkta vinnaren av matchen, som har fyra möjliga resultat i cricket. Ett lag eller land vinner antingen en match, förlorar en match, oavgjort en match eller oavgjord en match. Oavgjort betyder att matchen är slut och båda lagen har samma poäng. Och när det kommer till oavgjorda resultat betyder det att matchen avslutas innan något av lagen har klarat alla omgångar.

Ibland kommer cricketsportböcker online att gruppera oavgjort och oavgjort, men på samma sätt som fotboll är oavgjort och oavgjort ganska vanligt. Detta betyder att vadslagning på dessa vanliga cricketlinjer kan vara ganska fördelaktigt för spelarna.

En annan mycket populär spelstil när det kommer till cricket är vadslagning på över/under av poängen. Över/underspel på totalpoängen - eller totalpoäng på bara en sida - är vanligtvis en 50/50-satsning. I den här situationen, odds på cricket av denna spelstil öppnar runt -110.

Förstå oddsen för cricketspel
Fokusera på matchen

Fokusera på matchen

För att göra de bästa cricketsatsningarna kan du inte bara veta vilket lag som är bättre eller sämre. Du måste känna till varje styrka och svaghet, speciellt om de har matchat med det här motståndarlaget tidigare. Analysera deras uthållighet, återhämtning, snabbhet och noggrannhet.

När det kommer till vadslagning på cricket kan du behöva studera statistiken mer än om du satsar på en annan sport. Det räcker inte att titta på rekord och rankningar. Du måste vara bekant med varje spelare och veta hur de står sig i konkurrensen. Det är den här typen av kunskap som hjälper dig att ta steget upp och vinna stort.

Fokusera på matchen
Satsa inte på hype

Satsa inte på hype

Publiken kan heja på ett specifikt lag som en galning, men bara för att de är en publikfavorit betyder det inte att de kommer att vinna. När det kommer till betting är det viktigt att inte köpa in hur folk tänker eller känner. Vad du behöver göra är att gå igenom statistiken och den forskning du har samlat in om laget och enskilda spelare. Du vet mycket mer om sporten än någon slumpmässig Joe, så gå inte efter vad tittarna kanske tänker.

Många fans av cricket tenderar att bara övertyga sin tro från ett annat fan. Eftersom det är en sport som inte är allmänt älskad över hela världen, tittar fans på sporten verkligen älskar sporten. Det finns alltså en hel del kamratskap bland grupper, och därmed svajande åsikter om vem som kan prestera bäst.

Även om de kan ha goda avsikter, följ inte bara vad de tänker eftersom de är blinda för mycket av statistiken. I slutet av dagen, vill du bli vinnare eller förlorare? Vi vet svaret på det, så se bara till att du placerar dina satsningar på något mer permanent, inte vad publiken hejar på.

Satsa inte på hype
Lär dig grunderna i cricketsatsningslinjer

Lär dig grunderna i cricketsatsningslinjer

Det finns gott om tid för dig att kunna använda dina kunskaper och satsa när det kommer till cricketsäsongen. Att satsa på cricketodds kan verkligen ge mer spänning när det kommer till smärtsamma testmatcher. Under dessa situationer kan du vara på uthållighet och mod när det gäller att uthärda de fysiska och mentala komponenterna i dessa tuffa matcher.

Rekvisita för cricketbetting

Cricket prop betting presenterar ett brett spektrum av vad som inte innehåller vadslagning på mästaren eller poängen i ett spel. Prop bets sträcker sig från vadslagning på vilket lag eller land som kommer att vinna myntkastet, hur många fyror och sexor det kommer att finnas i en inning, och vem som kommer att tituleras som matchens bästa spelare.

Prop betting på sporten kan ge ett visst rimligt värde, särskilt när standardspelmöjligheterna i matchen gynnar den ena sidan.

Lär dig grunderna i cricketsatsningslinjer
Leta efter en sida med utmärkta alternativ för livespel på cricket

Leta efter en sida med utmärkta alternativ för livespel på cricket

Med livebetting, du behöver inte oroa dig för att missa början av matchen. Livespel på cricket ger spelmöjligheter jämförbara med odds före match. Ändå är oddsen på livespel på cricket i konstant fluktuation, vilket återspeglar vad som händer på planen.

Leta efter en sida med utmärkta alternativ för livespel på cricket
Vad du ska veta om ogiltiga satsningar

Vad du ska veta om ogiltiga satsningar

För vilket spel som helst behöver du att din spelare börjar spela för att din insats ska vara giltig. Så om din MVP-cricketspelare av någon anledning drar sig tillbaka och ersätts av en annan spelare, kommer din insats att returneras till dig. Du kan inte satsa på en spelare om de inte faktiskt spelar

Cricketterminer

Vadslagning på mästaren i de mest betydande cricketligorna och mest populära turneringarna är öppet på flera sportböcker online. Att börja, bettingsidor på nätet kommer att utöka oddsen på spel rimligt innan de börjar. Spelarna har bra förändringar när det kommer till tidiga odds eftersom de hoppar in i händelserna tidigt. Detta gör att de kan ta några högre upp i ett land eller en klubb som de tror kommer att vinna.

Spelare kan också satsa på om ett lag kommer att ta sig till finalen i en turnering och om ett lag kommer att degraderas. Futures för cricketspel är också tillgängliga för vinnare av turneringspriser och ledare i statistiska kategorier.

Vad du ska veta om ogiltiga satsningar
De största cricketevenemangen

De största cricketevenemangen

Cricket har några stora evenemang som lockar både spelarna och fans.

  • ICC Cricket World Cup: De ICC Cricket World Cup hålls vart fjärde år och är det största evenemanget inom sporten. Den hålls från slutet av maj till mitten av juli, och odds finns tillgängliga för varje match. Futures är tillgängliga för spelarna att satsa på vilket land som kommer ut som den stora vinnaren.
  • Indien Premier League: Indien Premier League eller IPL är den dominerande sportligan i Indien. Så det finns många IPL-webbplatser för cricket som accepterar spelarna från USA. Turneringen pågår i cirka två månader varje år och har åtta olika klubbar och hålls normalt på våren.
  • Länsmästerskapet: County Championship i England och Wales går tillbaka till över 100 år och är Europas främsta crickettävling med 18 klubbar. Den pågår från april till september och lyfter fram den förstklassiga ligan.

Nyckel takeaways

  • Tänk på vädret innan du satsar
  • Titta på alla olika turneringar som hålls året runt
  • Överväg att satsa på terminer
  • Gör din research innan du satsar och lita inte på fanhype
De största cricketevenemangen