Curling betting

Det uppskattas att curling är en av de äldsta sporterna i världen, med en historia som går tillbaka mer än 500 år. Den utvecklades först i Skottland och spred sig gradvis till andra länder, fördes dit av skotska migranter. Det är väldigt populärt i kallare länder (isen är en viktig del av spelet!), så Norge, Sverige, Finland, Kanada och Island har alla ett stort intresse för curling. Det är en ovanlig sport som fångar fantasin hos dem som inte är bekanta med den.

Curling betting
Allt om vadslagning på curling

Allt om vadslagning på curling

Curling är populärt för vadslagning när de stora turneringarna äger rum. Detta inkluderar världsmästerskapen och vinter-OS. Även om curling har sin egen efterföljare, är det under dessa tider som den uppmärksammas av en mycket bredare publik och folk är mer intresserade av att satsa på resultatet av enskilda spel eller turneringen.

Antalet lag som deltar i vinter-OS är vanligtvis 15, vilket gör det relativt enkelt för fans att studera spelares och lags prestationer för att bilda sig en uppfattning om potentialen att vinna.

VM är en större turnering för curling då fler länder deltar. För de som följer sporten finns det fler alternativ för curlingspel för en större turnering som denna och mer av en möjlighet att studera formen på varje lag.

Allt om vadslagning på curling
Allt du behöver veta om curling

Allt du behöver veta om curling

Sporten har beskrivits som en kombination av ishockey, tenpin bowling och lawn bowls. Spelarna har åtta curlingstenar och de måste glida ner dem på isen, som är uppställda lite som en bowlingbana, och få dem så nära målet de kan. Målet är också känt som ett "hus" och det har fyra cirklar som blir mindre när du kommer närmare centrum.

Poäng ges för vart och ett av dessa områden i cirkeln, med högre poäng genom att komma nära mitten. Arbetet är ett lagarbete. En medlem i teamet är ansvarig för att trycka ner stenen på isen och försöka noggrant bedöma vinkeln på trycket och hastigheten som behövs för att få stenen nära mitten.

Spel av precision

De andra medlemmarna i laget är ansvariga för att förbereda isen framför stenen med hjälp av sopborstarna. Detta kommer att hjälpa dem att öka eller minska hastigheten på stenen eller till och med hjälpa dem att ändra kursen något. De kommer att behöva kunna förhandla vägen för stenen genom mindre luckor och förbi andra stenar för att försöka få högsta poäng.

Allt du behöver veta om curling
Är onlinecurling betting lagligt?

Är onlinecurling betting lagligt?

För det mesta är det lagligt att satsa online på curlingmatcher. Man måste dock komma ihåg att lagarna för vadslagning i varje land är olika, så individen måste kontrollera i förväg för att försäkra sig om att de är lagligt tillåtna att spela på detta sätt.

De flesta webbsajter för curlingspel kommer att skapas för att säkerställa att de bara tar medlemmar från länder där det är acceptabelt för dem att lägga ett vad. Webbplatsanvändaren måste skicka in identifiering så att webbplatsen kan vara säker på att de endast har att göra med användare från tillåtna länder.

Är onlinecurling betting lagligt?
Hur satsar man på curling?

Hur satsar man på curling?

När de stora curlingturneringarna äger rum, de flesta av de ledande sportspelsajter kommer att erbjuda odds om matcherna och turneringens resultat. De som är registrerade hos en bettingsajt online måste kontrollera att sajten erbjuder möjligheten att satsa på den. Sportens popularitet som publikevenemang har ökat de senaste åren tack vare dess inkludering i vinter-OS, vilket gör att de flesta sportspelsajter intresserar sig mer för det nu.

Det kan dock vara svårare att hitta spelalternativ när de stora turneringarna inte äger rum. Även om sporten är en av de äldsta som finns, var den begränsad tills nyligen. Händelser började visas på tv och inkluderingen av sporten i de olympiska spelen uppmärksammade publiken över hela världen och händelser som inte bor i länder där sporten utövas har intresserat sig.

Odds på curling

Odds på curling kommer att ges på olika aspekter av evenemanget. Det är möjligt att lägga ett spel på vinnaren eller förloraren av en individuell match, resultatet av eventuella tidiga heat och vinnarna eller förlorarna i kvartsfinalerna, semifinalerna och naturligtvis finalen. Det finns möjlighet att satsa på slutresultatet för varje match också.

Webbplatserna kommer att titta på individuella lags och spelares prestanda för att beräkna oddsen som de erbjuder. Oddsen kommer att ändras från tid till annan, så de som vill placera en satsa på ett visst land i början av vinter-OS kan upptäcka att oddsen förändras om de gör det särskilt bra eller dåligt i ett av sina heat. Det är viktigt att komma ihåg att oddsen är en predikation för hur bra laget kommer att göra.

Hur satsar man på curling?
Hur satsar du på curling?

Hur satsar du på curling?

Det första steget i onlinespel på curling är att ta hänsyn till lagens tidigare prestation. Detta är svårare för ett evenemang som vinter-OS, som bara äger rum en gång vart fjärde år, eftersom det innebär att laget normalt kommer att skilja sig åt i varje evenemang eftersom spelare går i pension eller kanske inte kvalificerar sig för laget. Fundera sedan över vilka lag som är mer benägna att ge en bra avkastning på vadet. Lagen som är favoriter att vinna kommer att ha lägre odds mot sig, så identifiera ett lag som har ett gott rykte för att leverera resultat och erbjuder rimliga odds.

Med en online sportspelsajt, är det första steget att registrera sig på webbplatsen och lägga till pengar på kontot. Välj sedan typ av satsning och beloppet på satsningen. Spelkupongen online är lätt att fylla i och det sista steget är att trycka på "skicka". Satsningen är då live, och om det blir en vinst kommer sajten att uppdatera kontot med vinsterna.

Hur satsar du på curling?
Vilka typer av curlingspel finns det?

Vilka typer av curlingspel finns det?

Det finns flera olika insatstyper som kan användas när man lägger ett spel på curling. Den första är spread betting. Detta kommer att sätta ett handikapp för favoritlagen. Detta innebär att de måste nå en viss poäng för att vadet ska anses vara en vinst. Detta är ett bra alternativ för de som vill satsa på ett mindre gynnat lag eftersom avkastningen sannolikt blir högre.

Under/över-satsning är ett annat alternativ. Detta är en speltyp där det inte finns något behov av att gissa vinnaren av matchen, endast om slutresultatet är under eller över ett specifikt belopp. Moneyline-betting är den mest populära typen, där människor helt enkelt väljer ett specifikt resultat utan några ytterligare faktorer att ta hänsyn till.

Prop bets är inte lika vanliga med en sport som curling. Detta beror på att de hänför sig till specifika delar av spelet, såsom den individuella poängen för en spelare och detta händer inte i curlingbetting. Den enda poängen är lagets.

Vilka typer av curlingspel finns det?
Största curlingevenemang

Största curlingevenemang

Den största händelsen i curlingkalendern är Vinter-OS. Detta sker en gång vart fjärde år men antalet lag som deltar är inte enormt. Tio länder deltar, med lag för herr-, dam- och mixeddubbel. I vinter-OS 2022 vanns guldmedaljen för herrtävlingen av Sverige, Storbritannien tog silvermedaljen och Kanada tog bronset. Hos damerna tog Storbritannien guld, Japan tog silver och Sverige tog brons.

Nästa största turneringen är världsmästerskapen. Fler länder deltar i detta evenemang, som hålls årligen. Formatet är detsamma, med herr-, dam- och mixeddubbelevenemang.

Största curlingevenemang
Curling betting tips

Curling betting tips

Som med alla typer av vad är det inte nödvändigt för spelaren att känna till stora mängder detaljer om sporten för att kunna lägga ett vad på den. Men alla som vill öka sina chanser att placera ett framgångsrikt vad bör åtminstone ta reda på om sporten innan de går vidare. Lär dig om reglerna och hur lag kan vinna är viktigt. När fältet börjar med 10 eller fler lag är det inte lätt att välja vilket som ska bli framgångsrikt.

Att titta på några turneringar hjälper dig att ge en uppfattning om hur det hela fungerar och vad du ska leta efter. För dig som vill satsa på det totala resultatet av en turnering. Att vänta tills de inledande heaten är över kommer att hjälpa till att ge en god uppfattning om hur varje lag presterar och kommer att hjälpa till att göra en välgrundad gissning när du lägger vadet.

Curling betting tips
Ansvarsfullt spelande

Ansvarsfullt spelande

På online curling bookmakers när man överväger att lägga vad är det viktigt att komma ihåg att det finns åtgärder som kan vidtas för att skydda individer. Dessa kommer att hjälpa till att stoppa dem från att spela överdrivet. Spelande kan bli en beroendeframkallande vana, vilket är destruktivt. De flesta online-sportspelsajter kommer att erbjuda råd och vägledning om ansvarsfullt spelande, och alla som är oroliga över detta bör läsa den. Kundtjänstpersonalen bör också kunna ge råd inom detta område vid behov.

Det finns åtgärder som kan vidtas såsom insättningsgränser. Dessa tillåter spelaren att sätta ett tak för det belopp som de får sätta in på sitt curlingsportbokkonto. Detta begränsar överutgifterna och hjälper till att kontrollera antalet satsningar som kan göras. Ett annat alternativ är självuteslutning.

Det är här det enskilda spelandet deklarerar att de inte ska få spela. De läggs till i en lista och webbplatser får då inte tillåta dem att registrera sig. Spelare kan också ta råd från organisationer som Gambler's Anonymous om andra steg som de kan vidta.

Ansvarsfullt spelande