The best Sporting Events to bet on in 2022

Att titta på, spela och fira sportevenemang har varit ett populärt mänskligt tidsfördriv i tusentals år. Oavsett om det är sporter som vi känner dem idag, uråldriga uppvisningar av jaktförmåga eller gladiatorkamperna i det romerska imperiet, har människor alltid strävat efter att visa upp sina idrottsfärdigheter. Och det verkar, så länge det har varit konkurrens har det funnits supportrar som hejat från sidan.

Sport tros ha sitt ursprung från att visa upp nödvändiga överlevnadsfärdigheter. Som till exempel förmågan att springa fort, kasta ett vapen längst bort eller brottas med ett djur till marken. Senare ställdes deltagarna mot varandra, kanske för underhållning eller för att bestämma den bästa kandidaten för en roll som kräver styrka och skicklighet. När militär träning väl kom in i spelet började sport utvecklas till lagaffärer som hjälpte soldater att lära sig stridens konst och strategi. Och förmågan att skjuta gevär och utföra vissa färdigheter på hästryggen blev mer kritisk.

The best Sporting Events to bet on in 2022
De mest kända sportevenemangenVärldens bästa spelare och lagHur satsar man på ett idrottsmästerskap?
EHF Champions League

EHF Champions League vadslagning växer exponentiellt. I den här guiden kan fans av handbollsbetting ta reda på varje detalj om denna sportturnering, från dess historia till hur den har utvecklats. Det finns också viktiga insikter om hur man satsar på tävlingen rankad som en av de största sportevenemangen i handbollsvärlden. EHF Champions League även kallad EHF FINAL4 Men, är premiären för herrarnas handbollsturnering. 

Visa mer...
FIFA Världscupen

Den här spelguiden för FIFA-VM har alla detaljer som spelarna behöver bekanta sig med innan de satsar på fotbolls-VM, från turneringens historia och dess popularitet till hur man satsar på den kommande 2022-turneringen i FIFA-VM. FIFA-VM är en internationell föreningsfotbollstävling som deltar i fotbollslandslagen för män som är medlemmar i Fédération Internationale de Football Association (FIFA). 

Visa mer...
FINA Mästerskap

Denna spelguide för FINA World Swimming Championships är idealisk för simentusiaster som vill satsa på en av de stora sportturneringarna inom vattensportvärlden. Ta reda på allt som finns att veta om den här turneringen och, viktigare, hur du satsar på den. FINA World Championships, även känt som World Aquatic Championships, är en multidisciplinär turnering för de högst rankade vattensporterna. 

Visa mer...
Formel 1 världsmästerskap

Formel 1 är en internationell turnering bland racingklassen för ensitsiga racingbilar med öppna hjul. Det är utan tvekan den mest prestigefyllda motortävlingen i världen. Formel 1-tävlingar pågår vanligtvis från mars till december (10 månader), och spänner över i genomsnitt 20 lopp i 21 olika länder på fyra kontinenter. Formel 1-världsmästerskapet är också den mest populära årliga motorsportserien.

Visa mer...
ICC T20 Världscupen

World Twenty20 är en internationell cricket turnering med alla ICC-medlemmar. Helst är detta en global turnering med alla cricketnationer. Den slutliga vinnaren får status som världsmästare i tjugo20-åren. Förutom de uppenbara skryträttigheterna står det också en del pengar på spel. Den totala prispotten uppgår till cirka $8 miljoner, där varje deltagande nation får nära $60 000 eller till och med mer.

Visa mer...
IIHF Världsmästerskap

Den tredje divisionen omfattar två tiolagsgrupperingar. Ett liknande förfarande följs som i andra divisioner. Division IV skapades för världsmästerskapen i ishockey för män 2020 och är den lägsta nivån i IIHF:s världsmästerskap.

Visa mer...
Kentucky Derby

På grund av sin enorma anslutning har det mest besökta insatsloppet också fått flera smeknamn. Vissa hänvisar till det som "The Run for the Roses", en anspelning på draperingen av blommor som vinnaren får. Andra hänvisar till det som "De snabbaste/mest spännande två minuterna i sport." All denna förkärlek visar varför alla sportälskare borde delta i eller följa det vanligtvis TV-sända loppet från hela världen.

Visa mer...
MLB World Series

Evenemanget är ett slutspel i baseboll som ställer vinnarna i de två bästa professionella ligorna i Nordamerika mot varandra. Dessa två ligor som utgör MLB är American League (AL) och National League (NL). World Series är ett årligt mästerskapsspel som spelas mellan dessa två idrottsturneringars mästare.

Visa mer...

NBA Finals

De mest kända sportevenemangen

De mest kända sportevenemangen

Avbildningar av sportaktiviteter som bågskytte, simning, brottning och tyngdlyftning finns i grottritningar och dokument från antika civilisationer över hela världen. Men det är grekerna som är krediterade för att ha fört ut organiserade sportturneringar till massorna.

De första registrerade olympiska spelen inträffade 776 f.Kr., även om man tror att spelen hade pågått i flera hundra år innan dess. Dessa spel innehöll löpning, vagnslopp, boxning, brottning och uppvisning av skicklighet med spjut, diskus och bågskytte. Det första inspelade sportevenemanget för kvinnor kom kort därefter, med Heraean Games - namngivna för att hedra gudinnan Hera - som ägde rum på 600-talet f.Kr. Inte mycket är känt om dessa spel, men man tror att de snarare än strid och vapen skulle ha fokuserat på att springa lopp på olika avstånd.

Hur är det med bollspel?

Lag- och bollspel har också varit uppenbara i forntida civilisationer så långt tillbaka som aztekerna. Men fotboll som vi känner den tros ha utvecklats i England på 1100-talet. Det skulpterades till det moderna spelet på 1800-talet, med det första dokumenterade internationella spelet som inträffade 1872 mellan Skottland och England. Amerikansk fotboll kan spåra sina rötter tillbaka till både fotboll och rugby, båda av engelskt ursprung, men den första amerikanska fotbollsmatchen spelades i USA 1869 mellan universiteten Rutgers och Princeton. De använde en variant av reglerna som fastställts av London Football Association.

Ishockey har också sitt ursprung i England innan kanadensarna formade den med de regler vi spelar efter idag. Det första officiella spelet spelades i Montreal 1875. Lacrosse är dock ett spel som har sitt ursprung på den nordamerikanska kontinenten och spelades genom hela indiansk historia.

De mest kända sportevenemangen
Världens bästa spelare och lag

Världens bästa spelare och lag

Titeln på världens största idrottslag är öppen för mycket debatt, men vissa lag kan inte ignoreras. Till exempel anses New Zealand All Blacks vara det obestridda bästa rugbylaget, tack vare deras konsekventa historiska framgång.

Medan Manchester United inom fotboll har en av de mest framgångsrika historierna för något lag och ett av de mest kända globala varumärkena. Men de senaste åren har deras framgångar tagit en nedgång för att överskuggas av den omedelbara rivalen Manchester City och de spanska jättarna FC Barcelona och Real Madrid. När det gäller de mest värdefulla globala idrottslagen utsåg Forbes New York Yankees och LA Lakers till sina fem bästa 2021. Och topplaceringen gick till Dallas Cowboys trots att de inte har vunnit en Superbowl sedan 1996.

Men du behöver inte oroa dig för ett helt lag, eller ens de största sportevenemangen, fokusera bara på en superstjärna atlet. Några av de bästa spelarna i världen just nu är Tom Brady, vars pensionering från amerikansk fotboll inte ens varade i två månader. Banbrytande Simone Biles, världens mest dekorerade gymnast. Conor McGregor, den framstående Mixed Martial Arts Fighter, och rekordstora Formel 1-föraren Lewis Hamilton.

Världens bästa spelare och lag
Hur satsar man på ett idrottsmästerskap?

Hur satsar man på ett idrottsmästerskap?

Om du är intresserad av att ta din kärlek till sport till nästa nivå, kan betting på e-sportevenemang eller stora sportmästerskap lägga till ett helt nytt element av spänning.

  • Gör först din forskning. Att blint satsa på sportturneringar, lag eller idrottare utan att veta något om dem är ett snabbt sätt att förlora. Kolla in en lista över sportturneringar och de bästa sportevenemangen, sportligorna och online-sportturneringarna. Läs på om din valda sport och lär dig hur du läser och förstår oddsen innan du fortsätter.
  • Bestäm om du vill lägga ditt vad personligen i en traditionell spelbutik. Eller välj att använda sajter för sportbetting online eller appar. Dessa gör processen snabbare och bekvämare, även om den är mer opersonlig.
  • Välj vilken typ av insats du vill lägga. Kommer du att satsa rent på vinnaren av spelet? Eller på totalpoängen? Kanske vill du satsa på mer än en match, var och en måste vinna för att säkerställa din ultimata seger. Ta en titt på alla alternativ innan du bestämmer dig.
  • När du har fattat alla beslut, placera din insats.
  • Luta dig tillbaka, kors tummarna och invänta resultatet!
Hur satsar man på ett idrottsmästerskap?