Din guide för online-betting

Sportspel har varit en av människans favoritsysselsättningar i århundraden nu. Allt började för över 2 000 år sedan på grekiska när OS introducerades och spred sig snabbt till Rom, där sportspel legaliserades. Idag har sportvadslagning drabbat nästan alla hörn av världen, tack vare framväxten av sportsbooks.

Med det i åtanke är det allmänt känt att förluster kan vara vanligare än vinster inom sportspel. Och utan ordentlig vägledning som nybörjare är det oundvikligt att sluta. Så den här insiktsfulla sidan ger dig en tjuvtitt på vad du kan förvänta dig i den enorma sportbettingvärlden. Läs vidare!

Din guide för online-betting
Populära bettingartiklarUtforska våra bästa spelguiderBetting ordlista
Leo Vegas:100 gratisspins till nya spelare
Besök casino

18+ år, Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se, Läs fullständiga regler och villkor här.

Betting-appar

För bara några år sedan var sportspel en tidskrävande och dyr affär. Det beror på att spelarna var tvungna att ta hänsyn till tid och budget för att spela i en fysisk spelbutik. Men det är nu i det förflutna, tack vare de bästa betting-apparna.

Visa mer
Bettingstrategi

Sanningen är att de flesta nybörjare med sportbetting inte bryr sig ett dugg om strategier. Även om detta är förlåtligt, med tanke på att en nybörjare har mycket att lära sig, är det ett misstag att ignorera en bettingstrategi helt. Med rätt tillvägagångssätt fattar spelarna sunda beslut som leder till frekventa vinster. Observera dock att inget av dessa bettingsystem garanterar omedelbar framgång. Men ändå är det värt att förstå och använda ett eller två bettingsystem för att luta oddsen. Fortsätt läsa för att lära dig!

Visa mer
Hur man bettar

Sportspel är enkelt, roligt och ger individer möjlighet att tjäna pengar. Nybörjare, å andra sidan, bör inte skynda sig att satsa. Så enkelt som sportspel är, att göra allt rätt i början är inte lätt. Det är tveksamt att spelare kommer att njuta av sportvadslagning om de närmar sig det på ett felaktigt sätt eftersom de sannolikt inte kommer att vara på rätt väg att göra vinster.

Visa mer
Betting förklarat

Vadslagning kan vara komplicerat för den oerfarna. Ibland kan det till och med verka som att bettingvärlden har sitt eget språk! Oroa dig inte. På den här sidan kommer vi att förklara ins och outs av vadslagningsvillkor och hur vadslagning fungerar överlag. Sport har blivit en stor del av människors liv, med några som tycker om att spela spelet och några som nöjer sig med att heja fram sina favoritlag. Det finns dock vissa som väljer att visa sin passion för en sport eller ett lag genom att satsa på dem.

Visa mer
Matched Betting

Sportsbooks och onlinespelsajter erbjuder matchad vadslagning, vilket är en strategi som hjälper enskilda spelarna att tjäna pengar på incitament som bookmakers tillhandahåller. En spelaren kan sätta in på ett bookiekonto, som bookmakern matchar för att möjliggöra riskfritt vadslagning. En kontoinnehavare kan också satsa med två eller flera vadslagningsanläggningar och acceptera ett gratisspel från en.

Visa mer
Arbitrage Betting

Arbitrage vadslagning innebär att en spelare placerar en satsning på en satsning för ett specifikt resultat med en bookie och samtidigt placerar en satsning på det motsatta resultatet någon annanstans. Dessa säkra satsningar garanterar att spelaren gör en vinst oavsett resultatet. Under de rätta förhållandena täcker arbitrage matematiskt alla vadslagningsresultat av en specifik match eller tävling. De spelarna som ofta placerar arbitrage-satsningar kallas arbers. För att tjäna pengar, satsar arbers betydande summor pengar.

Visa mer
Betting Lines

Satsningslinjen är punkten som skiljer det favoriserade laget från underdogen i sporttävlingar. Bookies får odds på sportmatcher från en komplex matematisk modell eller datoralgoritm. Baserat på statistik bestämmer oddsmakarna den sannolika segermarginalen mellan två lag, vilket är baserat på styrkan i tidigare prestationer.

Visa mer
Live Betting

För en kort tid sedan hade spelarna inget annat val än att lägga ett vad och hålla reda på poängen tills spelet var över för att ta reda på om vadet vann eller inte. Men traditionellt sportspel känns nu helt omodernt för många spelare.

Visa mer

Betting Picks

Den ultimata guiden för att hantera din bankrulle för sportspel
2023-05-17

Den ultimata guiden för att hantera din bankrulle för sportspel

För att nå långsiktig ekonomisk framgång som sportspelsspelare behöver du mer än bara en förmåga att välja vinnare; du behöver också en gedigen förståelse för att hantera dina pengar medan du spelar på sport.

Grunderna i linjeshopping för bättre sportspel
2023-05-03

Grunderna i linjeshopping för bättre sportspel

När du satsar på sport är det viktigt att överväga flera faktorer, inklusive odds och linjer, innan du gör en satsning. Radshopping innebär att du söker efter de mest fördelaktiga insatslinjerna innan du satsar.

Hur man väljer rätt boxare att satsa på
2023-04-19

Hur man väljer rätt boxare att satsa på

Boxningsmästare delade flera gemensamma drag som hjälpte dem att ta sig från dunkel till toppen. Du måste vara tuff som naglarna för att klara dig som professionell boxare. Det är ingen överdrift att säga att boxning är en av världens mördande sporter. Stora och välkända fighters lägger ofta ner mycket tid på att träna.

Vad du behöver veta om NASCAR-spel
2023-03-22

Vad du behöver veta om NASCAR-spel

Med en enorm fanbas i Nordamerika och många lopp som äger rum nästan varje vecka på olika racerbanor från februari till början av november, är NASCAR-betting ett av de mest attraktiva bettingvalen för motorsportsentusiaster.

Populära bettingartiklar

Populära bettingartiklar

Beroende på vem du frågar kan sportspel vara svårt eller ganska enkelt. För nybörjare innebär det hela bara välja ett sportevenemang, välja ett lag, satsa ett belopp och hoppas på det bästa. Ännu bättre, de flesta nya sportspelarna satsar på lag eller evenemang som de redan följer. Denna rena enkelhet är utan tvekan anledningen till att sportspel är känt över hela världen.

Men för erfarna tippare bör enkelhet och lönsamhet inte förväxlas. Även om vem som helst kan lägga ett sportvad, kan inte alla vinna ett vad. Det beror på att en framgångsrik sportspelare måste investera mycket tid och ansträngning i forskning och strategi. Kort sagt, det krävs en del engagemang och hårt arbete för att skapa en nisch i den här branschen.

Till exempel bör blivande spelarna känna till de populära vadslagningsmarknaderna och oddsen. Därifrån går du vidare till att undersöka kritisk statistik som ny form, hemma/borta, head-to-head, väder, saknade spelare och så mycket mer. Sammantaget, att känna till de flesta av dessa statistik kan avslöja mer om lagets förmåga att vinna.

Det är också viktigt att komma ihåg att sportsbook-webbplatsen tar hänsyn till många faktorer innan oddsen sätts. Som sådan åligger spelaren att överväga allt som kan påverka matchresultatet. Så samla in så mycket information som möjligt.

Populära bettingartiklar
Utforska våra bästa spelguider

Utforska våra bästa spelguider

Lyckligtvis är experterna här på BettingRanker dedikerade till att beväpna spelarna med all viktig information för att lyckas. Här är några av de bästa guiderna att läsa:

 • Hur - I världen av sportspel, vissa saker kan se enkla ut men utmanande att bemästra. Men med insiktsfullt instruktionsinnehåll är det snabbt och enkelt att få kläm på sportspel. Guiderna här lär spelarna hur man gör ett vad, väljer rätt marknader, hur oddset beräknas och löser de flesta sportspelproblem.
 • Strategi – När det handlar om att välja det perfekta sportbettingsystemet går åsikterna isär. Hur som helst, guiderna här presenterar de bästa vinnande strategierna för att öka vinsten på nolltid. Satsningsstrategierna gäller populära marknader som fotboll, golf och baseboll.
 • Förklaringar – Förståeligt nog kan det vara överväldigande att starta en ny bettingresa. Lyckligtvis kommer dessa toppbettingguider att hålla din hand genom processen. Du kommer tydligt att förstå typerna av vadslagning, mekanik för sportvadslagning, tips om ansvarsfullt spelande, vadslagning på e-sport och mer.
 • Odds – Det är dumdristigt att tänka på att satsa på sportevenemang utan att få ett bra grepp om oddsen. Så håll den här för att lära dig de primära typerna av odds och hur de betalar.
Utforska våra bästa spelguider
Betting ordlista

Betting ordlista

Som i vilken annan spelvärld som helst, är sportspel full av förvirrande termer. Lägg faktiskt inte den satsningen utan att lära dig några av dessa termer. Så nedan är en tabell med alla traditionella sportbetting-termer att förstå:

 • Action - En satsning eller satsning.
 • AET - Added Extra Time eller helt enkelt extra tid
 • Mot spridningen - Spelresultatet, som inkluderar poängspridningen
 • American Odds - Betting odds baserat på en 100-enhet. De är alternativ till decimal- eller bråkodds och har ett plus (-) och minus (+) för att visa favoriter respektive underläge.
 • Bankrulle - Det totala beloppet för pengar för speländamål
 • Bonus - Incitament eller belöningar som erbjuds av bookmakers till både nya och lojala spelare
 • Bookie - Kort form av en bookmaker, oddsmaker eller linemaker. Bookies sätter marknadsodds på en sportsbook
 • Krita - Ett lag eller en spelare som är den heta favoriten för evenemanget
 • Closing Line - Där poängspridningen är i början av spelet
 • Korrekt resultat - Satsningar för att korrekt förutsäga spelets slutresultat
 • Decimalodds – Kallas ibland europeiska odds, dessa är udda typer främst på de europeiska marknaderna. De representeras av decimaler
 • Dime – Det hänvisar till satsningar värda $1 000, $100 eller $10
 • Hund - Kort form av underdogen eller laget som är mindre benägna att vinna
 • Dubbelchans - Har två alternativ för att vinna satsningen. Till exempel satsa på förlust eller oavgjort i en enda match
 • Edge - Spelarens fördel gentemot sportboken och vice versa
 • Jämna pengar - En satsning på $100 för att vinna $100
 • Fixed Odds - Odds som inte ändras efter att ha placerat en satsning
 • Bråkodds - Odds listade i bråkform. Till exempel 1/3 istället för -300 i amerikanska odds
 • Handle - Totalt insatsbelopp på ett spel
 • Handicapping/handicapper - En spelare som analyserar en satsning innan en satsning
 • In-play satsningar - Ett annat namn för Live Bets
 • Juice - Bookmakerns provision från vinnande spel
 • Lock - Den heta favoriten att vinna spelet
 • Longshot - Att gynna underdogen i en satsning
 • Moneyline - En direkt vinst eller förlust utan poängspridningar
 • No Action - Ett spel som inte kräver satsningar längre
 • Odds på Favorit - Ett lag eller spel som sannolikt kommer att vinna
 • Oddsmaker - Ett annat namn för bookmaker eller linemaker
 • Över/Under satsning - Den sammanlagda poängen av båda lagen eller spelarna ska vara mer än eller mindre än vad bookmakern har satt
 • Spelarrekvisita - Satsa på individuella spelaråtgärder under spelet. Som den första spelaren som gör mål eller får ett gult kort
 • Poängspridning - Siffran linjemakaren bestämmer sig för att representera skillnaden mellan förlorande och vinnande lag
 • Sharp - En klok professionell sportspelare
 • Steam – Ett plötsligt linjebyte på grund av mycket omsättning
 • TKO - Teknisk knockout
 • Totalsummor - Ett kombinerat antal poäng som en tippare väljer att göras av spelare eller lag
 • Wire-to-Wire - Satsning på att ett lag leder varje kvart eller halva spelet
 • Underdog - Ett lag eller spelare med långa odds eller mindre sannolikhet att vinna
 • Satsning - En satsning placerad på en spelbok
Betting ordlista

Missa inte dessa bonuserbjudanden

Leo Vegas
Leo Vegas
100 gratisspins
Insättningsmetoder
PayPalSkrillMasterCardVisaTrustlyNetellerPaysafe Card
Hämta din bonusLeo Vegas recension

18+ år, Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se, Läs fullständiga regler och villkor här.

Close