Hur man bettar

Sportspel är enkelt, roligt och ger individer möjlighet att tjäna pengar. Nybörjare, å andra sidan, bör inte skynda sig att satsa. Så enkelt som sportspel är, att göra allt rätt i början är inte lätt. Det är tveksamt att spelare kommer att njuta av sportvadslagning om de närmar sig det på ett felaktigt sätt eftersom de sannolikt inte kommer att vara på rätt väg att göra vinster.

Detta är inte menat att avskräcka en från att satsa på sport. Målet med den här artikeln är att spelare ska veta hur man satsar och erbjuda spelarna starka grunder att bygga på om de vill vinna pengar regelbundet.

Din sportvadslagningsguide

Din sportvadslagningsguide

Här är en snabb översikt över vad spelarna bör veta och göra för att inte bara öka ens chanser att vinna utan också hjälpa dem att spela ansvarsfullt och ha roligt när de gör det. Sportspelbranschen, som Wall Street, är volatil. Bookmakers ändrar betting odds under hela dagen baserat på aktiviteten de gör och andra nyheter, som skador och väder.

Till exempel, om lag A börjar som 7-poängsfavoriter och den stora majoriteten av satsningarna är på dem, kan deras linje öka från -7 till -7,5. Det är möjligt att linjen kan flyttas mycket längre till -8, eller att den kommer att "köpas tillbaka" till -7.

När du handlar om rader är det en bra idé att jämföra rader från flera sportsbooks. Raderna kan skilja sig åt beroende på sportboken eftersom olika bookmakers vänder sig till olika typer av kunder.

När det kommer till hur mycket man ska satsa är en rimlig tumregel att bara riskera det en spelare har råd att förlora. Kom ihåg att sportspel är ett maraton, inte en sprint. Det kommer att finnas bra dagar och dåliga dagar. Det är därför det finns en bra strategi som kallas flat-betting.

Flat-betting innebär att man satsar samma belopp på varje spel och att man bara riskerar 1 % till 5 % av en spelares bankrulle på varje satsning (bankrullen är det startbelopp som spelarna har till sitt förfogande att satsa med). Om spelarna har en bankrulle på $100, till exempel, bör de inte riskera mer än $5 per spel.

Din sportvadslagningsguide
Typer av sportsatsningar

Typer av sportsatsningar

En enskild sport kan satsas på på en mängd olika sätt, och det finns många sätt att göra det på spela på olika sporter.

När det kommer till sportvadslagning är det bästa som spelare kan göra att lära sig reglerna för varje satsningsform och den medföljande belöningen, med början med dessa vanligaste typer av sportvadslagning.

 • Money Line satsningar: En av de enklaste metoderna att satsa på sport är via en pengalinjesatsning. Spelare kommer att bestämma vem som ska vinna ett spel eller en match och vinsterna bestäms av oddsen.
 • Raka satsningar: En rak satsning är också känd som en poängspridningssatsning i USA. Poängspridningen anger vem som sannolikt vinner och med vilken marginal.
 • Totala radsatsningar: Här är satsningen beroende av det totala antalet poäng som båda lagen får. Spelare måste välja om de tror att slutresultatet kommer att vara högre eller lägre än siffran som anges i spelboken.
 • Parlay-spel: En parlay-satsning är att placera många satsningar som alla måste vinna för att en spelare ska vinna. Spelare kan satsa Team A för att vinna World Series och Team X i Super Bowl samma år, till exempel.
 • Teaser-satsningar: Eftersom de har två eller fler val är teaser-satsningar jämförbara med parlays. Skillnaden är att i utbyte mot en lägre total betalning får spelarna en mer fördelaktig poängspridning.
 • Head-to-Head-spel: När en spelaren väljer vinnaren mellan två deltagare kallas det en head-to-head-satsning
Typer av sportsatsningar
Vadslagning på fotboll

Vadslagning på fotboll

Fotboll är en av de mest populära sporterna för vadslagning.

Det är en välkänd sport i de flesta länder runt om i världen och har flera kända lag. En annan anledning till att så många tycker om att satsa på fotbollsspel är att det finns så många turneringar att välja mellan.

Dessa turneringar består av dussintals olika matcher som involverar många olika lag, vilket erbjuder fans av sporten massor av möjligheter att satsa på spel.

De enda länder där fotboll inte är den populäraste sporten är USA, där NFL regerar, Australien och Nya Zeeland, där rugby dominerar, och Kanada, där hockey är den nationella favoriten.

Vadslagning på fotboll
Guide för vadslagning på fotboll

Guide för vadslagning på fotboll

Att börja lära sig hur man satsar på fotboll, välj en bookmaker med bra meritlista. Spelsidan bör ha alla nödvändiga licenser och ge exceptionell kundservice.

Webbplatsen bör ha ett brett utbud av betalningsalternativ samt stor säkerhet. Innan du väljer en sportbookie, prata med andra spelare och gör lite research online för tips.

De mest populära bettingtyperna inom fotboll är första målskytt, halv/heltid, parlay och båda lagen att göra mål.

Första poängspel är den mest populära bettingmetoden för fotboll hittills. Detta innebär att en spelare satsar på ett lag som de tror kommer att bli det första att göra mål i en match. De fotboll odds för första målskytt är satsningar vanligtvis bättre eftersom det finns många möjliga utfall.

Halv/heltid där spelarna kan satsa på om:

 • Ena sidan leder i halvtid och det andra laget vid heltid, eller vice versa,
 • Ett lag kommer att ligga före i halvtid och i slutet av matchen,
 • Det blir oavgjort i halvtid och ett av lagen kommer att vinna på heltid,
 • Matchen kommer att avslutas oavgjort både halvvägs och i slutet.

Parlay satsar öka den möjliga avkastningen på sin insats genom att satsa på att många lag vinner, förlorar eller oavgjort, vilket minskar deras odds med varje spel men ökar deras chanser att vinna stort.

Båda lagen att göra satsningar är självförklarande genom att spelaren får ett urval av matcher och instrueras att välja matcher där båda lagen gör mål. Förändringen är att istället för vinst, förlust eller oavgjort i parlayspel, finns det nu bara två möjliga utfall: "kommer att göra mål/kommer inte att göra mål."

Fantasy sportligor har funnits länge, men vadslagning på dem har nyligen blivit mer populärt.

Fantasy fotboll vadslagning

Huvudkonceptet bakom fantasysportspel är att du sätter ihop ett team av spelare baserat på särskilda kriterier, och dessa spelare tjänar sedan poäng för ditt lag beroende på deras prestation i spel.

Du kan sedan tävla om riktiga pengar med andra personer som har satt ihop fantasyteam, där vinnaren är den vars lag presterar bäst. Vadslagning kan göras på en mängd olika sätt, inklusive att delta i ligor som varar en hel säsong.

Guide för vadslagning på fotboll
Vadslagning på hästkapplöpning

Vadslagning på hästkapplöpning

Hästkapplöpning har en lång och rik historia, efter att ha utövats i årtusenden över hela världen. Vagnkapplöpning var en framträdande aktivitet i antiken, med tävlingar som ägde rum över hela Grekland och Rom.

Hästkapplöpning är bara näst fotboll som den mest populära publiksporten i Storbritannien. Enligt branschstudier deltar över sex miljoner människor i loppen i Storbritannien varje år, med kvinnor som står för 40 % av dem som går.

Denna sport är populär i Frankrike, Australien, USA, Kanada, Hongkong och Malaysia, och anhängare i Japan är kända för att sova i väntan på stora evenemang.

Vadslagning på hästkapplöpning
Hästkapplöpningsspelguide

Hästkapplöpningsspelguide

Att börja vadslagning på hästkapplöpningar, måste spelarna först registrera sig hos en lämplig vadslagningssajt och sedan sätta in sina pengar där.

Sedan hittar de helt enkelt loppet de vill satsa på. De flesta webbplatser inkluderar en lista över racerbanor som är värd för lopp den dagen, så att du kan välja en och se alla schemalagda lopp.

Hur man utser en vinnare

Här är de sex viktigaste faktorerna som spelarna måste tänka på när de försöker förutsäga vinnaren av ett hästlopp - körning, spåravstånd, häststamtavla, kopplingar, banform och handikappmärket.

 • Gående: Going (även kallat banskick eller banbetyg) är banytan på en hästkapplöpningsbana före ett lopp eller ett lopp. Åkningen bestäms av mängden fukt i marken och bedöms av en officiell steward på tävlingsdagen
 • Distans: De flesta hästar kan bara springa en viss sträcka innan de tröttnar. Att välja en häst med meritlista i uthållighet kan löna sig bra.
 • Stamtavla: Detta syftar på hästens anor. Erfarna spelarna undersöker ofta en hästs härstamning för att se om den föredrar att springa på smuts eller gräs, hantera en off-track (dvs. långsammare) eller att täcka en ny distans.
 • Anslutningar: Vissa kombinationer av tränare, jockey och ägare har haft mycket framgång, och formen av dessa tvåor och trekanter kan ge mycket pengar.
 • Kursform: Hästar springer olika på olika tävlingsbanor, så det är en bra idé att kontrollera tävlingskorten för tidigare kursvinnare.
 • Handikappmärke: När en häst väl har nått sin handicaptopp är det svårt för den att tävla mot bättre viktade hästar. I handikapplopp är det avgörande att jämföra en hästs betyg med den senast vinnande.
Hästkapplöpningsspelguide
Cricket betting

Cricket betting

Cricket är ett av de äldsta spelen, med rötter som sträcker sig tillbaka till 1700-talet i England. Det är också en av de mest populära sporterna i världen, med många sportbettingentusiaster som satsar på cricketmatcher från bekvämligheten av sina egna hem.

I verkligheten är vadslagning på cricketsportevenemang en lukrativ del av onlinespelbranschen. Även om det är mest populärt i Storbritannien, Indien, Australien och Sydafrika, växer det i popularitet bland amerikaner som börjar bli mer bekanta med spelet.

Även om majoriteten av spelarna i USA fortfarande inte är bekanta med spelet, tycker vissa amerikanska sportspelare att satsa på cricket vara intressant på grund av de många satsningsalternativen som spelet ger.

Cricket betting
Cricket betting guide

Cricket betting guide

Först och främst måste spelarna hitta den bästa bookmakern som är väl insatt i cricket och ger konkurrenskraftiga odds. Dessutom några bookmakerwebbplatser ge kunderna den statistik de behöver för att bli framgångsrika spelarna.

Det är mycket lättare att placera satsningar baserat på maginstinkter än att utforma och analysera en strategi. Men om spelarna använder några av veteranernas beprövade cricketbettingtips, behöver de inte göra någon omfattande statistisk analys för att öka dina chanser att vinna.

Följ alltid med i väderprognosen

Att känna till vädret kan ge dig en dold insikt i ett spel som främst är beroende av vind och graden av luftinstabilitet. Till exempel, om det förutspås regn, kan matcher som är schemalagda dessa dagar förkortas, vilket gynnar laget som slår tvåa.

Väntar på resultatet av kastningen

Beslutet om vem som slår först har en betydande inverkan på spelets resultat. Detta beror på att den första sidan som slår kommer att möta mindre av en nackdel när spelet fortskrider på grund av slitage på wicket.

Vikten av form

Formen avgör hur bra eller dåligt ett lag eller en enskild spelare presterar. Se till att du undersöker lagen och spelarna i förväg för att få den mest uppdaterade informationen om deras prestationsstatistik.

Bedömning av markförhållanden

Även om egenskaperna hos olika spelplaner kanske inte är ett toppfokus för de flesta bättre, spelar de roll. Vissa wickets, till exempel, verkar inte vända alls, medan andra svarar underbart på spinn. Det finns långsamma banor och några som har en flytkraft som gynnar snabba bowlare.

Cricket ligger överst på listan när det kommer till svårhandikappade sporter. Detta beror på det stora antalet marknader att välja mellan. Det finns både ante-post och live in-play bettingalternativ tillgängliga.

Med så många satsningsalternativ finns det en avsevärd risk att placera flera spekulativa satsningar. Som ett resultat är det viktigt att lära sig några av de bästa taktikerna som spelarna kan använda för att få en fördel och eventuellt slå systemet.

Cricket betting guide
UFC betting

UFC betting

Under det senaste decenniet har Ultimate Fighting Championship (UFC) ökat i popularitet, liksom vadslagning på de evenemang som äger rum. När fler individer satsar, drivs online bookmakers att förbättra sin service genom att tillhandahålla ytterligare spelalternativ, kampanjer och odds som är konkurrenskraftiga.

Spelare kan tjäna mycket pengar på att satsa på UFC. Precis som de flesta sportspel finns det beprövade och testade strategier som kan hjälpa spelarna att minska risken och samtidigt öka avkastningen. Veteraner överväger alltid taktiken, men det är ännu viktigare för första gången som spelar med blandad kampsport.

Det finns några saker att tänka på som hjälper helt nya spelarna att komma igång med UFC-betting på höger fot.

UFC betting
UFC spelguide

UFC spelguide

Att hitta en sportsbook är det första du ska göra för att satsa i UFC. Det är ett stort beslut att fatta, men det är mycket lättare nu än för några år sedan. Anledningen till detta är att tack vare utbyggnaden av UFC betting, de flesta bookmakers erbjuder nu betydande UFC-spelalternativ.

Recensioner är tillgängliga för att hjälpa spelarna att avgöra om du behöver hjälp, och spelare bör också söka råd från vadslagningsgemenskapen.

Det spelare bör leta efter är ett grundläggande gränssnitt som de är bekanta med och som gör att de enkelt kan navigera på spelmarknaderna. Leta efter alla vadslagningserbjudanden spelarna kan dra nytta av, oavsett om det är gratisspel, pengarna tillbaka erbjudanden eller något annat; de kommer alla att hjälpa spelarna i början.

UFC-betting: Viktiga satsningsvillkor att känna till

 • Favorit: Fightern som förutspås vinna - och nästan alltid till löjligt låga odds. Med undercard-strider är det alltid mer lönsamt att satsa på favoriter.
 • Underdog: Å andra sidan är det här kombattanten som är osannolikt att vinna. Det kan vara mer lönsamt än att satsa på favoriten eftersom du får tillbaka din insats plus en vinst.
 • Tryck: En insats som resulterar i oavgjort är varken en förlorande eller vinnande lott. Din insats returneras helt enkelt.
 • Krita: Kampens favorit eller förväntade vinnare, och vanligtvis individen med bäst odds; nästan alltid negativa odds.
 • Beslut: Resultatet av kampen enligt domarnas styrkort. Detta kan antingen vara delat, enhälligt, majoritet eller ett tekniskt beslut.
 • TKO: Det betyder teknisk knock down. Fighters blir nedslagna tre gånger, eller så ingriper domaren och stoppar matchen efter att ha fastställt att fightern inte kan fortsätta. Såvida inte domarna bestämmer kampen på scorekorten eller utropar en No Contest, är hörnpensioneringar också TKOs.
UFC spelguide

Senaste nytt

De coolaste vintersporterna att satsa på
2022-03-02

De coolaste vintersporterna att satsa på

Sport som spelas på snö eller is kallas vintersporter. Till skillnad från sommarsporter har vintersporter en kortare säsong från november till februari. Vissa evenemang, som vinter-OS, är schemalagda vart fjärde år. Olympiska vinterspelen presenterar de mest spännande onlinesportspelmöjligheterna. Ändå finns flera årliga och tvååriga vintersporter tillgängliga för omsättning.