Basket betting

Basket är en av de mest populära sporterna i världen och kan rimligtvis ses som näst efter fotboll. Jämfört med andra sporter är basket ganska nytt, efter att ha uppfunnits så sent som 1891. Basket har verkligen en internationell utstrålning, vilket kan ses av dess konkurrenskraft under de olympiska sommarspelen, såväl som mängden olika länder representerade av spelare i NBA.

Räkna basket som en av de bästa sporterna att satsa på också. Det finns bokstavligen miljarder dollar som satsas enbart på NBA varje säsong, och det inkluderar inte några större basketevenemang som March Madness för NCAA basket.

Basket betting
Grunderna i basketspel

Grunderna i basketspel

Som en av de mest populära sporterna i världen, basket kommer i andra hand efter fotboll. National Basketball Association (NBA) grundades i Amerika bara 1946, ursprungligen under namnet Basketball Association of America, vilket gör det till en av de senaste sporterna i USA:s historia. Sporten har producerat några av landets mest anmärkningsvärda idrottsstjärnor, inklusive Kareem Abdul-Jabbar, LeBron James och Michael Jordon.

Varje säsong finns det miljarder dollar på vad enbart för NBA:s ordinarie säsong – inte inklusive March Madness. Det är en oöverträffad summa för ett spel som varar cirka 2 timmar för totalt 82 spel.

Grunderna i basketspel
Hur satsar man på basket?

Hur satsar man på basket?

Som en ny sport startade sannolikt ursprunget till vadslagning på basket när sporten blev verklighet. Och även om det inte finns något fastställt datum för när vadslagning startade, har det fortfarande blivit känt över hela världen, eftersom det är en del av basketsportböcker överallt. Eftersom sportvadslagning fortsätter att legaliseras över hela landet, kommer populariteten för onlinebasketspel bara att öka.

I likhet med hur Superbowl är den mest efterlängtade dagen i fotboll, Mars galenskap är en av de mest efterlängtade evenemangen inom basket. Detta medför ytterligare en omgång av satsningsmöjligheter för spelare att lägga ner sina pengar för vinnaren av varje spel och sedan för vilket vinnande lag som kommer att ta allt.

På grund av hur stor vadslagning är på basket, den NBA var en av de första ligorna som använde företagssponsorer i sitt partnerskap med DraftKings. Utöver det har NBA också sagt att de skulle vilja samarbeta med varje sportbok i USA, vilket gör det så mycket inkluderande för spelarna.

Hur satsar man på basket?
Hur du placerar dina satsningar på basket

Hur du placerar dina satsningar på basket

Det som gör basket så bra för spelarna är att det finns en uppsjö av sätt att satsa på spelet. Och vad gör det universellt bland sportspel online är att grunderna för vadslagning är universella. För att satsa direkt kan du använda en Moneyline-satsning för att sätta en satsning på laget du tror kommer att vinna spelet.

I moneyline betting, punktspridningen är ganska enkel. Spelarna kommer att satsa på hur många poäng de tror att det triumferande laget kommer att vinna med, eller så kan de satsa på hur många poäng det förlorande laget kommer att hamna efter i slutet av spelet.

All matchens statistik är också rättvis spel för vadslagning i alla sportsbooks, inklusive returer, blockeringar och hur många trepoängare som görs. Spelare kan också satsa för ett lags totala vinster och individuella utmärkelser, inklusive MVP eller Årets Rookie. Det ger spelarna många chanser att lära sig hur laget presterar kollektivt och individuellt, vilket lägger till fler lager till deras möjligheter att vinna stort.

Hur du placerar dina satsningar på basket
Förstå oddsen för basketspel

Förstå oddsen för basketspel

Som med vilket spel som helst, oddsen för en basketmatch baseras på många aspekter, men spelmarknaden påverkar också dem. Varje lags rekord och prestation spelar de högsta rollerna, men scheman och skador kommer också att göra en drastisk inverkan. De största lagen, inklusive Los Angeles Lakers och New York Knicks, kommer också att ha en stor pool på grund av deras stora anhängare.

Den individuella spelarmatchningen mot försvararen i motståndarlaget och spelarens senaste statistiska prestationer kan avgöra oddsen för spelarens satsningar. Spelets totala odds avgörs av varje lags prestation, tempo och defensiva styrka. Oddsen för en spelare att bli MVP kan bero på en skada och ett lag som vinner sin division eller mästerskap kan lita på en vinstsvit.

Förstå oddsen för basketspel
Vad är att satsa på en basketparlay/teaser?

Vad är att satsa på en basketparlay/teaser?

Den vanligaste typen av basketspel online är en "straight bet", vilket är när satsningar är på ett lag mot poängspridningen. Dessutom kan spelarna till och med lägga till flera lag på en satsning, känd som en parlay. Men du kan också kombinera flera lag till en satsning. Du kan lägga till allt från två till åtta lag på en parlay, där alla lag och totalsummor måste täcka poängspridningen.

Dessa är oddsen:

 • 2 lag: 13/5
 • 3 lag: 6/1
 • 4 lag: 11/1
 • 5 lag: 22/1
 • 6 lag: 40/1
 • 7 lag: 80/1
 • 8 lag: 150/1

Dina vinster och insatser kommer att återbetalas till dig i över-the-counter parlays. Vilken typ av pengar kan du förvänta dig? Tja, för ett parlay på $50 med två lag, skulle du vinna $130, vilket gör din bruttoavkastning $180. För en $100 parlay med fem lag, skulle du ta hem hela $2200.

Något som bör noteras är att om det finns en "push" eller oavgjort, kommer poängspridningen att gå ner ett snäpp. Vad är en push? Det är när du satsar på ett lag och det vinnande numret är exakt det nummer du satsar. Så säg att du satsar på att Miami Heat kommer att slå Cleveland Cavaliers med över 10 poäng, men sedan vinner de med exakt 10 poäng. Du har inte vunnit eller förlorat. Det är bara en knuff.

Vad betyder allt detta? I grund och botten, om du deltar i ett parlay med fyra lag, och det finns tre vinnare och en knuff, går det ner till ett parlay med tre lag. På samma sätt, om du satsar på en åtta lags parlay, och det finns en push, blir det en sju-lags parlay. Däremot kan över-the-counter parlays spela lite annorlunda ut för parlay-korts utbetalningar och regler.

Om det är oavgjort kommer en teaser i två lag att bli "Ingen åtgärd", och dina pengar kommer att återbetalas till dig. Om det blir oavgjort för en teaser med tre lag, kommer det att bli en teaser med två lag. På samma sätt, för en teaser med fyra lag, kommer den att förvandlas till en teaser med tre lag.

Vad är att satsa på en basketparlay/teaser?
Satsning på rader i kvart/första halvlek

Satsning på rader i kvart/första halvlek

Den grundläggande uppdelningen av ett 48-minuters NBA-spel är att det är uppdelat i fyra 12-minuterskvartal. Spelare kan satsa på den första kvarten och första halvan innan spelet börjar för ett spel inom ett spelsatsningselement.

Du kan bestämma vilket lag du tror kommer att täcka spridningen i slutet av kvartalet på kvartalslinjen. De första halvlinjerna fungerar också på samma sätt, med den enda skillnaden är att den innehåller mer tid.

Det finns mycket att tänka på i dessa satsningar, inklusive att ett lag kan börja med en tidig ledning men hamna under i andra halvlek. Alternativt kan ett lag också vara benägna att få en långsam start men sedan ta ledningen i fjärde kvartalet, även känt som "lag i fjärde kvartalet"

Att känna till tidigare prestationer är därför avgörande, men inte bara hur laget presterar i slutändan. Snarare är den här spelstilen hur de kommer att prestera i början.

Satsning på rader i kvart/första halvlek
Vad är terminsspel på basket?

Vad är terminsspel på basket?

Att satsa på en framtid betyder att du tror att ett lag kommer att göra det så bra att de kommer att ta allt. Även om du naturligtvis kan satsa på en aning, kan den också baseras på tidigare prestationer och aktuell statistik. Säg att Philadelphia 76-ers har blåst ut sina tre första matcher från planen, du kan satsa på att de vinner sin konferens eller ett ligamästerskap. Dessa betting odds kan visas på spelbrädor eller ställark.

Om du inte ser vad du vill satsa på, prata alltid med en biljettförfattare för korrekt hjälp. Oddsen kan också ändras utan förvarning, men var säker, din utbetalning kommer att baseras på oddsen som fanns när du lade ner din satsning.

Vad är terminsspel på basket?
Hur satsar man på basketrekvisita?

Hur satsar man på basketrekvisita?

Även känd som exotiska vadslagning, basket rekvisita vadslagning är baserad på statistik och kan vara tillgängliga på tältspel. Du satsar i princip på en spelare och hur bra – eller dåligt – de kommer att prestera under spelets gång. Du kan satsa på att de får över 110 poäng, eller alternativt att de inte får över 60 poäng.

Tillgängliga förslagsspel kan ses på en spelbräda eller arkställ, men det beror på tillgången på utrymme.

Hur satsar man på basketrekvisita?
Basketspel tips och tricks

Basketspel tips och tricks

När det kommer till sportspel måste du lägga ner mycket forskning för att se till att du åtminstone går i noll för att spara din insats. Naturligtvis vill du vinna stort, så du kan inte bara titta på nuvarande eller tidigare resultat för att lägga ner dina pengar och förvänta dig att få en rejäl summa tillbaka.

När det kommer till spelbolag för basket, såväl som med alla andra sportspel, finns det mycket att tänka på. Först måste du överväga hur bra laget går under den pågående säsongen. Blåser de upp andra lag ur vattnet? Finns det en skytt som konsekvent har gjort minst 120 poäng?

Utöver aktuell statistik måste du också ta hänsyn till lagets tidigare prestationer. Har de tagit sig halvvägs genom säsongen och vunnit varje match och sedan börjat kvävas när insatserna blir mer intensiva?

Du måste också titta på individuella spelares prestationer. Säg att poängvakten blir nedslagen och är borta resten av säsongen på grund av en skada. Hur ser spelarna ut som tidigare satt på bänk nu när de möjligen kommer till planen? Ser deras statistik lovande ut för att hjälpa dig att vinna din terminssatsning?

Du måste också titta på lagets schemaläggning. Med att spela 82 matcher under en sammandragen säsong kan de flyga runt i landet varannan dag för att slå sin nästa bana, som är känd som en "cirkus roadtrip". Tröttheten som orsakas av hektiska scheman kan påverka deras prestation. Har laget du satsar på back-to-back-spel över landet.

Nyckel takeaways

 • Satsa på Moneyline baserat på tidigare resultat och aktuell statistik
 • När det kommer till parlay-betting, överväg chanserna för en push.
 • För kvarts- eller första halvlek, titta på om ett lag generellt börjar starkt eller tar upp sin slack senare.
 • För terminsspel, överväg tidigare skador, aktuell statistik och tidigare resultat.
Basketspel tips och tricks