Basket betting

Basket är en av de mest populära sporterna i världen och kan rimligtvis ses som näst efter fotboll. Jämfört med andra sporter är basket ganska nytt, efter att ha uppfunnits så sent som 1891. Basket har verkligen en internationell utstrålning, vilket kan ses av dess konkurrenskraft under de olympiska sommarspelen, såväl som mängden olika länder representerade av spelare i NBA.

Räkna basket som en av de bästa sporterna att satsa på också. Det finns bokstavligen miljarder dollar som satsas enbart på NBA varje säsong, och det inkluderar inte några större basketevenemang som March Madness för NCAA basket.

Basket betting
Vad är basketspel?Hur man satsar på basketodds på basket
Vad är basketspel?

Vad är basketspel?

Eftersom basket är en så ny sport kan vi anta att vadslagning på spelet kom vid sidan av dess uppfinning. Det finns inget exakt datum för när folk började satsa på basket, men sporten har varit en stapelvara i sportböcker över hela världen. Med den ökade legaliseringen av sportvadslagning i USA kommer populariteten för vadslagning på NBA bara att öka.

Idag är March Madness ett av de främsta amerikanska sportevenemangen på kalendern, tillsammans med hästkapplöpningens Triple Crown, World Series och naturligtvis Super skål. NBA har inte dragit sig ifrån sportspel som andra ligor har gjort, och var en av de första som introducerade företagssponsorer som DraftKings.

NBA har kommit ut och sagt att de vill samarbeta med alla sportböcker i USA, så ligan menar definitivt allvar med att anamma sportspel online.

Vad är basketspel?
Hur man satsar på basket

Hur man satsar på basket

Det vackra med basketbetting är att det finns så många saker inom spelet som kan satsas på! De grundläggande satsningarna på en basketmatch är nästan desamma som alla andra lagsportsmatcher.

Moneyline-satsningen är en satsning på vilket lag som vinner spelet direkt. Poängspridningen är en satsning på hur många poäng favoriten vinner med, eller alternativt hur många poäng underdogen kommer att förlora med. Spelarproppsspel har blivit en populär vadslagningsmarknad, särskilt med NBA.

Statistik som block, returer, gjorda 3-poängare och trippeldubbel är alla tillgängliga att satsa på i nästan vilken sportbok som helst. Andra populära vadslagningsmarknader inkluderar terminsspel för NBA-mästerskapen, såväl som lagvinster och individuella utmärkelser som MVP eller Årets Rookie.

Hur man satsar på basket
odds på basket

odds på basket

Oddsen för själva spelet baseras på många saker, men bestäms också av den faktiska spelmarknaden. Lagrekord och prestation är uppenbarligen nyckeln till att avgöra en favorit, medan det senaste schemat och spelarskador också är viktiga delar i handikappande av basketodds. Stora marknadslag som Los Angeles Lakers eller New York Knicks kommer alltid att ta pengar eftersom de har stora publika följare.

Spelarprop bet odds kan baseras på den individuella spelarmatchningen mot försvararen i motståndarlaget, såväl som spelarens senaste statistiska prestationer. Spelets totala odds bestäms av hur varje lag har presterat nyligen, såväl som saker som lagets tempo och lagets defensiva styrka. Slutligen, för terminsmarknader, kan dessa fluktuera baserat på hur bra ett lag eller en spelare presterar.

En skada kan sänka en spelares odds för MVP långt ner, medan en vinstsvit på tio spel av ett lag kan öka oddsen för att det ska vinna sin division eller till och med mästerskapet.

odds på basket