Baseball betting

Baseball är känt som Amerikas tidsfördriv och är bland de mest populära sporterna i USA. Det har en lång tradition av tradition i Amerika, eftersom Major League Baseball etablerades redan 1903. Sedan dess har baseboll tagit sig runt i världen, med mycket lojala följare över såväl Asien som Latinamerika.

Major League Baseball är en sportspelars fröjd, med varje lag planerade att spela 162 matcher enbart under den ordinarie säsongen. Detta innebär att det under hela säsongen alltid finns gott om spel för spelarna en viss dag.

Baseball betting
Baseball vadslagningBetting på baseboll: hur man görOddsen för att satsa på basebollVad du ska veta innan du börjarFörsta fem innings vadslagning
Baseball vadslagning

Baseball vadslagning

En av populäraste sporterna i USA är baseboll mest känt som Amerikas tidsfördriv. Major League Baseball grundades 1903 och har producerat några av landets mest legendariska figurer, inklusive men inte begränsat till Babe Ruth, Jackie Robinson och Lou Gehrig.

Med stigande popularitet i USA, har det sedan dess blivit ett fenomen över hela världen, med länder på varje kontinent som etablerar en basebollliga. Mellan kamratskapet, hjärtpumpande pjäser och korvarna är det svårt att inte bli ett fan av sporten.

På grund av MLB:s popularitet är det inte konstigt att det har blivit en hotspot för sportspelare överallt. Det finns oändliga möjligheter för spelarna med varje lag planerade till 162 matcher under en ordinarie säsong, och sedan ännu fler under vårsäsongen. På vilken dag som helst under högsäsong kan spelarna delta i många matcher.

Baseball vadslagning
Betting på baseboll: hur man gör

Betting på baseboll: hur man gör

Baseball är unikt genom att det finns otaliga möjligheter att satsa på varje spel. Eftersom spel består av nio innings, görs nya satsningsmöjligheter tillgängliga i varje inning. Det vanligaste sättet för spelare att satsa är på pengalinjen. Spelare kan också satsa på runline om de vill gå för en högre utbetalning.

Moneyline vs. Runline

Moneyline är en term som vanligtvis används för när spelare satsar på vilket lag som kommer att vinna. Runline liknar en poängspridning där satsningar placeras i -1,5 steg. Det betyder att för att vinna stort måste laget som vinner göra det genom att avsluta spelet med mer än ett åk mot sin motståndare. En annan satsning kan öka med +1,5, vilket innebär att det förlorande laget måste sluta inom löpning innan spelet är över. Alternativt kan de vinna spelet.

En storspelare skulle behöva satsa $150 för att tjäna $100 i vinst på den vinnande favoriten. Underdogs har vanligtvis ett "+" framför sina moneyline-odds. Till exempel kan det vara +130, vilket betyder att en spelare skulle behöva satsa $100 för att göra en vinst på $130.

För spelarna som föredrar att hålla sina pengar låga, behöver du inte riskera $100 för att göra en vinst. Om du bara börjar med baseballspel, överväg att tappa nollorna i ändarna av siffrorna. Till exempel, satsa $15 för att göra en $10 vinst.

Andra satsningar

Om det är svårt att få en bild av exakt hur spelet kommer att sluta, kan du till och med testa att satsa på det totala antalet poäng. Denna satsning av totala körningar kan variera för det angivna totala antalet inställda för spelet.

Du kan satsa på flera aspekter av basebollspelet, inklusive den första runline med fem omgångar, specifika omgångar och det vinnande laget i en set omgång. Precis när du tror att baseboll inte kan bli mer komplicerat, förstärker bettingen det på något sätt!

På senare tid har det blivit en ökad popularitet för spelarrekvisita. Finns nästan överallt sportböcker online, du satsar på antalet strikeouts en pitcher kommer att ha eller hur många homeruns som kommer att fås.

 • Rekvisita satsningar: Prop-satsningar är vägen att gå om en spelaren är osäker på vinnaren av ett spel men har en bra känsla för en specifik spelare. Dessa satsningar kan inkludera hur många strikeouts en specifik pitcher kommer att ha och hur många RBIs en viss spelare kommer att ha.

 • Summor: Baseballsummor är satsningar baserat på antalet poäng som gjorts. Till exempel kan en spelare satsa på huruvida det totala antalet runs kommer att överstiga eller falla under ett nummer som ställts in av oddsmakers. Om över/under för New York och Boston är 7, behöver du minst 8 poäng gjorda för att vinna over och max 6 poäng gjorda för att vinna under. Säg dock att slutresultatet är 3-4 för en titel på 7 runs, och om du satsar över så skulle du vinna. Basebollsumman är ofta satt till ett nummer som 7,5, vilket innebär att det totala antalet runs måste vara 7 eller mindre för att vinna under, eller 8 eller mer för att vinna over. Denna paus hjälper till att undvika problem där de sista körningarna kommer ut till totalen, vilket kallas en "push". I det här scenariot är det varken över eller under, så insatsen återbetalas.

 • Futures: Tror du att Cleveland kommer att vinna World Series? Satsa på det! Dessa kallas terminer eftersom du placerar dem så långt i förväg. Om oddsen är +750, satsar du $100 och Cleveland vinner, tar du hem $750. Ju tidigare du satsar, desto mer pengar har du chansen att tjäna i slutändan. Futures erbjuds tidigt och anpassas efter hand som tiden går.

Betting på baseboll: hur man gör
Oddsen för att satsa på baseboll

Oddsen för att satsa på baseboll

Det kommer förmodligen inte som en överraskning att varje basebollmatch kommer med olika odds som härrör från unika omständigheter. Framför allt kan de startande kastarna göra eller bryta hur ett spel kommer att lösas.

Skillnaderna kommer avsevärt att påverka oddsen för att säkerställa att ett lag har ett rättvist spel som det andra. Startuppställningar är lika avgörande för att bestämma undertonen i båda lagens offensiva och defensiva filmer, vilket påverkar spelarnas vad.

Ett annat anmärkningsvärt inslag i basebollspel är att varje match hålls i en annan park, och varje bollplansdimension spelar en betydande roll i hur det totala antalet löpningar beräknas. Ovanpå det, om parken är utomhus, spelar vädret en enorm faktor när det kommer till framgång för spelbarhet. Det är viktigt att notera alla förändringar mellan spelen när det kommer till betting för att hålla dina odds höga och dina vinster ännu högre.

Oddsen för att satsa på baseboll
Vad du ska veta innan du börjar

Vad du ska veta innan du börjar

När det kommer till betting måste du vara mer än bara bekant med spelet. För att vinna stort måste du känna till ins och outs, vem som spelar, vem som gör det bra, vem som gör det dåligt och mer. Du måste känna till historien för varje lag och spelare som du satsar på eller mot för att vara säker på att du säkrar din väska. Även om alla älskar en underdog-historia, kan spel på mindre erfarna spelare bara skada din plånbok i det långa loppet.

I samma andetag, även om det är riktigt bra att stödja och följa ditt favoritlag, kan det skada dig också att satsa på det laget och dess spelare. Visst, Yankees kan ha en otrolig senaste säsong, men om de bytte ut sina bästa spelare mot rookies, kan du inte titta på deras nya värsta säsong. Så mycket du kanske vill satsa på att de kommer att vinna Världsserien eftersom de har varit otroliga tidigare, gör din forskning om spelarna först.

En annan bra att ens bara komma igång skulle vara att satsa på de lag som inte ofta är favoriter. Detta kan hålla insatserna låga - eller höga, beroende på vilken typ av spelare du är - men det ger dig också fler chanser att lära dig repen och se hur vadslagning verkligen fungerar i baseboll från en förstahandsupplevelse.

Ett tips som har fungerat bra för många spelare tidigare är att satsa mot allmänheten. Faktum är att allmänheten oftast förlorar eftersom de satsar på sin magkänsla, inte siffrorna. När du satsar mot allmänheten är det du som spelar med oddsen och undersöker vem som vinner och på vilket sätt. För att inte tala om, men allmänheten satsar ofta på sentimentala sätt, inklusive sina favoriter, hemmalag och stjärnspelare. De faller också offer för vadslagning baserat på meritlista. Så om laget vann senast kommer de att satsa på att de vinner igen. Att dra nytta av dessa artificiellt uppblåsta siffror hjälper dig att vinna.

Det är också viktigt att du känner till domarna, deras tidigare samtal och deras nuvarande tendenser. Hur kan du veta detta? All domarspeldata sedan 2005 publiceras på Bet Labs. Domare är medvetna om allt som händer på planen, så de kan känna energin från publiken och kan påverkas därefter, vilket i slutändan gynnar hemmalaget.

Handla vadslagningslinjer

Det är viktigt att satsa på en plattform som fungerar för dig, inte bara för att alla dina vänner använder den. Betting är en otroligt individuell handling som bör göras enligt vad som är bäst för din spelstil. I slutet av dagen är det dina pengar, och du vill ha tillbaka dem – och lite till.

Vad du ska veta innan du börjar
Första fem innings vadslagning

Första fem innings vadslagning

Det kan ta tid för lag att hitta sin groove under grundserien. Unga spelare kan vara med, nya managers lär sig sitt lag och veterinärer kan börja långsamt. Alla dessa faktorer kan påverka slutresultatet och hur du satsar. Så hur hanterar du detta? Med ett verktyg som kallas första fem innings betting.

Även känd som F5-satsningar, den här satsningsstilen liknar moneyline-satsningen, men den största skillnaden är att du bara satsar på de första fem omgångarna, inte hela spelet. Du behöver bara handikappa startande kastare och titta på hur de presterar under fem innings för att göra denna satsning. Det är mindre risk med F5-spel eftersom du inte behöver ta hänsyn till hela pitching-personalen, bara starteren.

Lycka till där ute när du börjar din baseballbettingresa.

Här är några viktiga takeaways:

 1. Vet när du ska placera en Moneyline eller en Runline-satsning
 2. Tänk på Prop-satsningar
 3. Tänk på totaler
 4. Kallar Futures ditt namn?
 5. Kolla vädret
 6. Tänk på storleken på arenan
 7. Känner du till domarens statistik?
 8. Vad är det för offentliga vadslagning?
 9. Vill du börja med en F5-satsning?
 10. Vad kan de olika bettinglinjerna göra för dig?
Första fem innings vadslagning