Tennis betting

Tennis har varit en populär sport för spelare, åskådare och sportspelare över hela världen sedan slutet av 1800-talet. Det snabba actionspelet är lämpligt för ett konditionsträning, underhållande att titta på och en spännande sport att satsa på både live och före spelet. Det är ett populärt spel bland både tippare och sportsbooks. Det finns så många tennisturneringar att satsa på, vilket gör det ännu bättre.

Den här artikeln har en del insiktsfull information om tennisspel för både nybörjare och erfarna spelarna.

Tennis betting
Bästa tennisspelHur man satsar på tennisOdds på tennisspel
Bästa tennisspel

Bästa tennisspel

Tennis har funnits i många år, med den moderna formen som ägde rum runt 1859. Sedan dess har det funnits informella vadslagning om resultatet av spel. När officiella sportvadslagning blev en vanlig aktivitet var tennis bland de första sporterna som antogs av bookmakers utöver det då vanliga vadslagning på hästkapplöpning.

Populariteten för tennisspel har ökat stadigt sedan det började. Idag finns det stora turneringar och stjärnspelare som lockar spelarna i massor för att satsa på spelresultat. Namn som Maria Sharapova, Roger Federer och Serena Williams är ofta "säkra spel" för många spelarna. Stora turneringar som Opens (Wimbledon, australiensiska och franska) och OS är alltid populära bland spelarna.

I dag, sportspel online har gjort betting på tennis ännu mer populärt. Människor kan satsa på utländska spelbolag och få sina vinster direkt. Bettingbolag har också utökat marknaderna genom att introducera live-in-play-betting, utbetalningar och virtuella tennisspel och ligor.

Bästa tennisspel
Hur man satsar på tennis

Hur man satsar på tennis

Tennisspel spelas som singel- eller dubbelmatcher. Det första steget är att välja en bettingsajt som erbjuder stora marknader (många saker att satsa på), är användarvänlig, har bra support och är effektiv i betalningar. När detta är gjort kan vem som helst satsa på tennis med lätthet. Populära spel inkluderar:

  • Money Line: Den direkta vinnaren av en tennismatch.
  • Spelspridning: Satsar på spelaren/laget som vinner fler matcher under en viss period, t.ex. en turnering eller serie.
  • Set Spread: Satsning på hur set kommer att vinnas i en match. Kommer en spelare till exempel att vinna två raka set, vinna det första och förlora de andra två, och så vidare.
  • Andra satsningar inkluderar över/under, terminer och rekvisita.

Att placera dessa vad kräver att spelaren sätter in en insats på sitt spelkonto. På bettingsidan ges oddsen för varje utfall. (Odsar diskuteras i nästa avsnitt av den här artikeln).

Spelaren kontrollerar sitt förväntade resultat, anger ett belopp som ska satsas och klickar sedan på "bekräfta". Insatsen dras sedan från spelarens spelkonto medan de inväntar resultat. Vinnande spel betalas vanligtvis ut direkt genom en metod som spelaren väljer.

Hur man satsar på tennis
Odds på tennisspel

Odds på tennisspel

Odds är storleken på utmaningen som en spelare måste övervinna för att vinna ett spel. Om en spelare har ett odds (favorit) är spelet lättare för dem än för en spelare med odds 10.

För spelarna betyder det större oddset att de kommer att vinna mer, dvs att satsa på en underdog är en högrisksatsning, men den har bättre avkastning. Dessa förklaras ofta i allmänna artiklar om hur man satsar på sport och de som erbjuder sportbettingtips.

Tennisspel liknar de som finns i andra sporter. Men samma insatser uttrycks olika i olika delar av världen. Det finns bråk-/brittiska odds, europeiska/decimalodds och amerikanska/Moneyline-odds.

I bråkodds är den första siffran vinsten man får från att placera en satsning betecknad med den andra siffran. 5/1-odds betyder att fem dollar vinner för en satsad dollar. Decimalodds anger talet som insatsen ska multipliceras med för att få den slutliga vinsten. En 2,5 udda betyder att en person som satsar $10 kommer att få $25 om de vinner, inklusive deras insats.

Moneyline odds har ett + eller - tecken före siffrorna. Favoriter har -ve odds medan underdogs har +ve odds. En vinnare får sin insats plus det belopp som anges på pengaraden.

Odds på tennisspel