Allt om Tennis vadslagning

Tennis har varit en populär sport för spelare, åskådare och sportspelare över hela världen sedan slutet av 1800-talet. Det snabba actionspelet är lämpligt för ett konditionsträning, underhållande att titta på och en spännande sport att satsa på både live och före spelet. Det är ett populärt spel bland både tippare och sportsbooks. Det finns så många tennisturneringar att satsa på, vilket gör det ännu bättre.

Den här artikeln har en del insiktsfull information om tennisspel för både nybörjare och erfarna spelarna.

Allt om Tennis vadslagning
Grunderna i tennisspel

Grunderna i tennisspel

Tennis har varit populärt över hela världen bland spelare, åskådare och sportspelare sedan 1800-talet. Det snabba spelet är lämpligt för konditionsträning, roligt att observera och en spännande sport att spela på live och före spelet.

Det är ett favoritspel bland tippare och sportsbooks, och det finns många tennismatcher att satsa på.

Tennisspel kan vara mycket fördelaktigt ekonomiskt, eftersom det är en av de mest populära sportspelsgrenarna. Gedigen kunskap om spelet och en pålitlig bettingstrategi är bara två faktorer som kan bidra till din framgångsnivå när det gäller att få en utbetalning.

Att lyckas på lång sikt är inte lätt, men det är utan tvekan möjligt om du tillämpar dig rätt.

I den här guiden kommer vi att beskriva vad betting på tennis innebär. Det kommer också att erbjuda tips och strategier, vilket borde hjälpa till att forma ditt vadslagningsspel.

Grunderna i tennisspel
Vad är tennisspel?

Vad är tennisspel?

Tennis har funnits länge nu, med den nuvarande strukturen som startade omkring 1859. För närvarande finns det informella spel på matchresultat. När officiella sportvadslagning blev mainstream var tennis en av de främsta sporterna som omfamnades av bookmakers.

Tennis är exceptionellt högt tempo och innehåller några av de världens största idrottsstjärnor. Eftersom det är ett spel med höga poäng är det vanligt inom betting online.

Tennisspel har fortsatt att växa i popularitet, noterat av antalet internationella turneringar och ökningen av vadslagning. Det är nu en extremt populär sport över hela världen, med ökade webbplatser för tennisbetting tillgängliga för folk att lägga vad.

Människor är också mer bekanta med spelet, vilket har lett till att man spelar på det oftare. Populariteten för tennisspel ökar på grund av tillgången på fler onlinekasinon, TV-sändningar och annan mediabevakning av sporten.

Vad är tennisspel?
Topp tennisturneringar och bästa spelare

Topp tennisturneringar och bästa spelare

Ilskan för vadslagning på tennis har vuxit konsekvent sedan det började. Idag lockar stora turneringar och stjärnspelare spelarna i massor för att spela på matchresultat. För många spelarna är namn som Maria Sharapova, Roger Federer, Venus Williams och Serena Williams ofta ofelbara vad.

Stora turneringar som Opens (Wimbledon, australiensiska och franska) och olympiska spelen är alltid vanliga bland spelarna.

Några andra virala tennistävlingar inkluderar Davis Cup och ATP-turnén.

För närvarande har onlinesportspel gjort spel på tennis ännu mer utbrett. Individer kan riskera i utländska vadslagningsföretag och skaffa sina vinster omedelbart. Bettingbolag har också utökat marknaderna genom att erbjuda livespel, utbetalningar och virtuella tennisspel och ligor.

Topp tennisturneringar och bästa spelare
Hur man satsar på tennis

Hur man satsar på tennis

Tennismatcher spelas som singel eller dubbel. Det främsta steget är att välja en bettingsajt som tillåter spelarna att delta på stora marknader (dvs många spel att satsa på), är användarvänlig, har acceptabel support och är snabb med betalningar.

När detta är gjort kan vem som helst spela på tennis snabbt och förhoppningsvis framgångsrikt. Populära satsningar inkluderar moneyline, game spread, set spread, over/under, futures och rekvisita.

Här är uppdelningen:

Moneyline

Den enklaste typen av vadslagning är där en spelaren satsar på vilket lag som kommer att vinna. De kan också spela på vilket lag de tror kommer att vinna varje halvlek av matchen.

Spelspridning

Detta är när en spelaren kan satsa på en spelare/lag som kommer att vinna fler matcher under en viss period (t.ex. en turnering eller serie).

Ställ in Spridning

Detta är när en spelaren kommer att satsa på hur många set som kommer att vinnas i en enda match. Kommer en spelare att vinna två raka set? Kommer de att vinna den första och förlora den andra?

Över/Under insats

Att satsa på över betyder att en spelare tror att ett lag/spelare kommer att göra fler mål, poäng eller runs än det totala antalet som anges. Däremot är ett underspel när en spelaren tror att laget/spelaren kommer att göra mindre poäng än den totala summan som anges.

Futures

En terminssatsning är väldigt enkel: det är när en spelare vill satsa på något som kommer att hända i framtiden. De kan slå vad om att Serena vinner Wimbledon eller att Maria vinner Opens.

Tennis Prop satsningar

Den här är lite mindre okomplicerad eftersom det finns många rekvisitaspel som en spelare kan satsa på!

Här är några av de mer populära alternativen:

 1. Vinnare av första set: Det är precis så det låter som, och det är ett enkelt spel för någon som bara får våta tårna i vadslagningsvärlden.
 2. Set Betting: När en spelaren satsar på ett set vadslagning, satsar de på det exakta antalet set som varje spelare/lag kommer att vinna eller förlora under en match.
 3. Totala ess: Mer framträdande i tennis för män jämfört med damer, totala ess är när en spelaren satsar på om det totala ess kommer att vara över eller under ett belopp som skickats av bookmakern.

Att sätta dessa satsningar kräver att spelaren sätter in en insats på sitt spelkonto. Sedan ger bettingsidan oddsen för varje resultat.

Här är uppdelningen av vadslagning:

 1. Registrera dig med en bettingsajt som erbjuder tennisbetting och gör en insättning.
 2. Välj det tennisevenemang du vill satsa på.
 3. Välj det lag du vill satsa på.
 4. Välj ett insatsbelopp.
 5. Lägg en satsning.
Hur man satsar på tennis
Beräkna tennisodds

Beräkna tennisodds

För en enkel uppdelning, odds på tennis är siffrorna för en procentandel av en utmanare. Till exempel, om en spelare har oddset ett (favorit) är spelet lättare för dem än för en spelare med oddset 10.

Detta betyder att för spelarna, ju större odds, desto mer kommer de att vinna. Så att satsa på en underdog är hög risk; därför är avkastningen bättre.

Tennisspel motsvarar andra sporter, men vaden identifieras på olika sätt i olika delar av världen. Det finns brittiska/fraktionella odds, europeiska/decimalodds och amerikanska/moneyline odds.

För bråkodds är den första siffran de vinster som spelaren får från vadslagning som anges med det andra numret. Till exempel betyder 7/1 odds att en spelar vinner sju dollar för varje satsad dollar.

Decimalodds anger numret för att multiplicera insatsen för att få den slutliga vinsten. Till exempel betyder en 3,0 udda att en person som satsar $10 kommer att få $30 om de vinner, inklusive sin insats.

Moneyline odds har ett "+" eller "-" tecken före siffrorna. Favoriter har "-: odds medan underdogs har "+" odds. En vinnare får sin insats plus den mängd som anges på moneyline.

Beräkna tennisodds
Satsa inte på hype

Satsa inte på hype

Eftersom tennis är en mycket populär bettingsport, är det lätt för en spelare att satsa på en annan bättre, i tron att de måste känna till detaljerna om de satsar på denna sport. Det är dock inte alltid fallet.

Det är viktigt för spelarna att få sin egen kunskap om spelet och den aktuella matchen och inte följa vad publiken kan spekulera i. Bara för att publiken kanske hejar på ett namn betyder det inte att det är den som vinner matchen.

Det är också viktigt att inse att även om statistik och spelstilar är viktiga, har varje spelare sina egna styrkor och svagheter. Detta innebär att även om en spelare kan ha vunnit sina senaste 10 matcher, kan de förlora om de ställs mot en annan spelare som har en annan spelstil än dem.

När spelarna tittar på sina odds, måste de överväga olika spelstilar och om två spelare har gått mot varandra tidigare.

Satsa inte på hype
Tennisstatistik att tänka på

Tennisstatistik att tänka på

När det kommer till betting på tennis finns det fyra specifika faktorer att ta hänsyn till.

Brytpunktskonversation

Tennis förlitar sig mycket på stora ögonblick; i teorin räknas varje poäng lika mycket, men vissa kan påverka en match avsevärt, medan vissa i första hand är oviktiga.

Den viktigaste indikatorn på ett stort problem kommer från brytpunkter, där servrar är på väg att förlora ett spel som de nästan alltid förväntas vinna.

Denna aspekt är helt och hållet variabel baserad på spelets sammanhang och vilken spelare som finns där ute, men att känna igen spelare som presterar bra på dessa punkter kan leda till mer betydande vinster. En spelare kan till exempel undra varför en tennisspelare har vinstrekord mot en annan.

Ett kritiskt element är att få fler brytpunkter, att spara dem på sin egen serve och konvertera dem när de kommer tillbaka.

Trötthet/Resor

Matcher hålls runt om i världen, vilket innebär att de bästa av de bästa flyger från land till land. Även om det kan vara väldigt spännande att se en amerikansk favorit i England, måste en spelaren överväga skillnader i tidszoner och hur de kan påverka en spelares prestation.

Dessutom, om en spelare presterar i back-to-back-matcher flera veckor i rad, kommer de så småningom att brinna ut. De kan prestera otroligt vecka ett, och sedan vecka två kan de vara i toppen av sitt spel. Men när de kommer till vecka fyra kommer de att börja sakta ner fysiskt och mentalt.

Yta

Något som inte många nya spelarna förstår är att vissa spelare presterar bättre på vissa ytor jämfört med andra. Till exempel, vissa spelare presterar bäst på gräs som på Wimbledon, men de kanske inte presterar lika bra på Roland-Garros, som har en leryta. Varje yta har olika drag, effekter, för- och nackdelar.

Viktiga takeaways

 • Fundera på vilken typ av spel som fungerar bäst för dig
 • Se till att resor, prestation och yta spelar roller i din vadslagning
 • Kolla in olika rekvisitaspel för varje match
Tennisstatistik att tänka på