Boxning betting

Boxning är en av de äldsta tävlingsformerna, som går tillbaka till så tidigt som på 300-talet f.Kr. Vid ett tillfälle var boxning den populäraste sporten i världen att satsa på, och var välkänd för att se några av de största insatserna i sportspelbranschen. Boxning består av två fighters i en fyrkantig ring, var och en bär skyddshandskar under en förutbestämd tid.

Professionella boxningsmatcher varar i allmänhet i upp till tolv omgångar om tre minuter för män och två minuter för kvinnor. Som du säkert förstår öppnar detta upp en värld av möjligheter att göra satsningar på boxningsmatcher.

Boxning betting
Grunderna i boxningsbetting

Grunderna i boxningsbetting

En av de äldsta typerna av tävlingar är boxning. Det går tillbaka till så tidigt som på 300-talet f.Kr. Det fanns en poäng att boxning var den mest populära sporten globalt när det kom till vadslagning. Det var också välkänt för några av de mest placerade satsningarna inom alla sportspel.

Vad är boxning? Det är en sport där två spelare placeras i en fyrkantig ring. De bär vadderade handskar för att skydda sig själva under ett slagsmål.

Uppdelningen är ganska enkel. Varje professionell boxningsmatch varar vanligtvis upp till 12 omgångar, och varje omgång varar cirka 3 minuter för män. För kvinnor landar den på cirka 2 minuter. På grund av hur många rundor varje match har, finns det många möjligheter för spelarna att placera sina insatser.

Grunderna i boxningsbetting
Vad är boxningsbetting?

Vad är boxningsbetting?

Boxning går tillbaka så tidigt som forntida civilisationer, så det kommer inte som en överraskning att folk har lagt vad på sporten sedan den började. Även om boxning brukade vara den mest populära sporten för vadslagning, har den under de senaste åren överskuggats i spelpopulariteten av sporter som Mixed Martial Arts befordran.

Innan sportvadslagning följdes hårt, såg boxningen fortfarande sin beskärda andel av vadslagning. Det lockade till och med några av de rikaste männen att lägga höga satsningar. Även om det kanske inte är den mest populära sporten för vadslagning längre, är den fortfarande ganska populär för spelarna över hela världen.

Att satsa på boxning är ett helt annat djur, vilket innebär att du inte bara kan välja vilken spelstil som helst från en annan sport och tillämpa den på boxning. Du måste välja strategier som är exklusiva för denna sport. Om du försöker stjäla en strategi som du kanske använde när satsa på basket, det kommer bara inte att fungera eller vara vettigt. Insatserna för boxning tenderar att mäta olika komponenter i boxning, till exempel för rundor eller vinster.

Vad är boxningsbetting?
Hur satsar man på boxmatcher?

Hur satsar man på boxmatcher?

I likhet med de flesta en-mot-en-tävlingssporter är standardmetoden för boxning att satsa på resultatet av kampen. Detta liknar vadslagning på pengarna för lagsporter. Det är också samma sak som när spelarna satsar på den direkta vinnaren i UFC och tennis. Formatet för boxningsmatcher ger också andra speltyper som kan avgöras inom kampen.

Samma som med UFC, spelarna kan satsa hur många rundor de tror att kampen kommer att ha, och de kan också satsa vem de tror kommer att vinna.

Generellt sett kan satsningar göras på att matchen slutar i en knockout, teknisk knockout eller diskvalificering. Eller spelarna kan satsa på ett beslut eller tekniskt beslut om kampen faktiskt går långt. Om du känner för att verkligen ta dina chanser kan du också satsa på ett sällsynt slut att matchen slutar oavgjort eller tekniskt oavgjort.

Dessutom kan du även satsa på över-under av det totala antalet rundor som kampen kommer att pågå. Du kan också placera en insatstyp som kallas Round Group Betting; detta låter dig satsa på att kampen slutar i omgång 1 eller 2 eller omgång 3 eller 4, eller så vidare.

För att ta det ett steg längre kan du också spela separata resultat från en annan kamp på samma kort. Utbetalningen kommer att bli betydligt större; men därmed är risken också mycket större.

När det kommer till betting online är det också viktigt att välja en sajt för sportbok som fungerar bäst för dig. Se bara till att sidan är pålitlig, ansvarsfull och att du faktiskt kommer att få tillbaka dina pengar tillsammans med dina vinster om du satsar korrekt. Det finns många bedrägliga webbplatser där ute så se till att du lägger dina pengar på rätt plats och i rätt händer.

Hur satsar man på boxmatcher?
Förstå oddsen för boxningsspel

Förstå oddsen för boxningsspel

Boxning betting odds skapas med hjälp av olika faktorer och sannolika scenarier. Om de två första fighterna har gått emot den andra tidigare spelar detta en viktig roll för att sätta oddsen. Sportspel och spelare kommer att använda dessa resultat för att bestämma sin bästa strategi för den förestående kampen och hur de tror att den kommer att spela ut.

Om de inte har gått emot varandra tidigare, kommer varje spelares statistik fortfarande att analyseras. Hur ofta vinner de? Vad är deras kampstil? Hur försvarar de sig och attackerar sin motståndare? En sportbok kommer också att mäta vem allmänheten tror kommer att vinna i kampen och justera odds på boxning följaktligen.

I likhet med UFC igen kan en boxare vinna när som helst. Det är viktigt att inte ta favoriterna och förvänta sig att de vinner.

Förstå oddsen för boxningsspel
Fokusera på matchen

Fokusera på matchen

För att göra de bästa boxningssatsningarna kan du inte bara veta vilken boxare som är bättre eller sämre. Du måste känna till varje styrka och svaghet, särskilt om de har matchat med den här motståndaren tidigare. Analysera deras uthållighet, återhämtning, hastighet och räckvidd.

När det kommer till onlinespel på boxning kan du behöva studera statistiken mer än om du satsar på en annan sport. Det räcker inte att titta på rekord och rankningar. Du måste vara bekant med varje boxare och veta hur de står sig i konkurrensen.

Det är den här typen av kunskap som hjälper dig att ta steget upp och vinna stort. Det är också mycket viktigt att du uppmärksammar viktklasser och hur varje fighter presterar mot sina motståndare.

Satsa inte på hype

Visst, publiken kanske tappar förståndet över en specifik spelare, men bara för att det finns en hype betyder det inte att de kommer att vinna. Köp inte in i hur människor känner eller tänker. Gå efter statistiken och forskningen du själv har gjort eftersom du vet mycket bättre hur resultaten kan komma fram om du har gjort din forskning.

Många fans av boxning tenderar att bara övertyga andra fans. Detta är ofta blind och med goda avsikter, men när det kommer till bättre, kan du bara gå med en vibe. Vill du bli vinnare eller förlorare? Tja, du måste basera dina satsningar på vem du tror kommer att vinna – eller förloraren.

Fokusera på matchen
Leta efter en sida med utmärkta livebetting-alternativ

Leta efter en sida med utmärkta livebetting-alternativ

Även om det kan verka lite bakvänt, kan du satsa på matchen medan matchen fortfarande pågår. Det är faktiskt ett av de mest populära sätten att betta när det kommer till boxning specifikt. På grund av detta är livebetting tillgängligt med de flesta sportböcker online.

Det finns många smarta skäl att satsa på boxning medan allt fortfarande är på gång. Några exempel inkluderar:

  1. Lägg ner mycket arbete på vadslagning, särskilt på sällsynta matcher och allt de ska vara
  2. Observera att det finns fler odds för varje spel
  3. Gå emot de bästa spelarna och testa dina smarta egenskaper
  4. Testa hur oddsen påverkas när varje match fortskrider

Om du planerar att satsa live online, kommer du att ha många alternativ för att göra vad. De goda nyheterna för dig är att nästan alla spel är tillgängliga hos online-bookmakers under hela spelet. Så, oavsett din bekvämlighet eller kunskap, kan du hitta en typ som fungerar bäst för dig när det kommer till online box betting.

Leta efter en sida med utmärkta livebetting-alternativ
Grunderna i satsningslinjer

Grunderna i satsningslinjer

Det finns gott om tid för dig att kunna använda dina kunskaper och lägga ett vad. Däremot kommer marquee-matcher att ställas månader i förväg, så även i efterhand, kommer dess insatslinjer att göra.

Det har till och med funnits tillfällen där om det går rykten om en stor strid (Tänk: Floyd Mayweather Jr. och Conor McGregor), så accepterar sportsbooks vad innan förhandlingar ens är på plats. I goda nyheter, om kampen inte faktiskt sker inom en viss tidsram, kommer insatserna att returneras.

Du kan också handikappa ditt spel genom att rådgöra med en boxningsexpert. Att para ihop hjälper dig också att hålla dig uppdaterad om vadslagningsnyheter och vad som händer i spelvärlden. Du kommer också att veta var oddsen står – alltid.

Vad du ska veta om ogiltiga satsningar

För vilket spel som helst behöver du att din spelare börjar spela för att din insats ska vara giltig. Så om din boxare av någon anledning drar sig tillbaka och ersätts av en annan fighter, kommer din insats att returneras till dig. Du kan inte satsa på en spelare om de inte faktiskt spelar.

Grunderna i satsningslinjer
Parlay vadslagning för boxning

Parlay vadslagning för boxning

Om du vill få en rejäl utbetalning, finns det ett bra sätt för dig att öka din satsning: En Parlay Bet. Spelare kan spela några resultat från samma kort för att höja insatserna. Du kan parlay någon moneyline, runda eller metod för seger till en händelse från en annan. Det måste noteras att du faktiskt inte kan parlaya två händelser tillsammans från samma händelse.

Till exempel: Du kan inte satsa på en McGregor pengalinje (-600) och att McGregor vinner i omgång tre (+1200). Vad du kan göra är att placera singelspel för varandra dessa händelser hos samma online bookmaker - du kan inte bara knyta ihop dem i ett parlay.

Satsar på metoden för seger

Ett av de mest populära metoder för att satsa är "segermetoden". Det specifika i hur kampen avslutas kan löna sig och är särskilt användbart för en match som styr ganska ensidigt. Så du kan satsa på att en boxare har KO sin motståndare eller vice versa. Du kan även satsa på att matchen slutar oavgjort. Du kan välja varje boxare att vinna genom KO/TKO eller beslut i boxning. Du kan också satsa på den sällsynta förekomsten av oavgjort.

Nyckel takeaways

  • Har spelarna mötts tidigare?
  • Hur har varje spelare presterat?
  • Vilken kampstil har varje spelare?
  • Har du funderat på vilken typ av vad du skulle vilja lägga?
  • Finns det specifika livespel du behöver hålla koll på?
Parlay vadslagning för boxning