Golf betting

Golf är en sport som njuts av runt om i världen och har en oerhört lojal publik från både män och kvinnor, oavsett ålder. Inte det första spelet du kan tänka dig att satsa på, men det är en överraskande populär sport att vinna pengar på. Spelet har sina rötter i 1400-talets Skottland, även om andra forntida civilisationer har visat sig ha spelat ett liknande spel så tidigt som under det första århundradet f.Kr.

Sportböcker runt om i världen erbjuder golf, särskilt PGA-turneringar, som ett populärt bettingalternativ. När sportvadslagning fortsätter att växa till nya marknader som USA, kommer golfens popularitet bara att öka när fler människor upptäcker spänningen i att satsa på en konkurrenskraftig turnering.

Golf betting
De bästa webbsajterna för sportspel för golf

De bästa webbsajterna för sportspel för golf

Golf, som njuts av över hela världen, har en otroligt lojal publik, oavsett ålder eller kön. Även om golf kanske inte är den första sporten man tänker på när det gäller vadslagning, är det ganska populärt att lägga insatser.

Golf har anor från 1400-talets Skottland och har vunnit global ryktbarhet. Det har visat sig att forntida civilisationer spelade en jämförbar sport redan under det första århundradet f.Kr. Icke desto mindre är golf lika utbredd i dag som den någonsin har varit, särskilt på sportspelsmarknaden.

Sportsbooks online över hela världen inkluderar golf, särskilt PGA-turneringar, som ett berömt bettingval. Och när sportspel växer till nya marknader, inklusive USA, kommer golfens popularitet bara att öka när fler individer upptäcker spänningen i satsa på en konkurrenskraftig turnering.

De bästa webbsajterna för sportspel för golf
Vad är golfspel?

Vad är golfspel?

Golfvadslagning började sannolikt med starten av spelet. Det är en enkel sport att satsa på, särskilt mellan två spelare i en matchup. Även om det inte finns något bestämt datum när vadslagning på golf började, kan det rimligen antas att vadslagning på sporten startade när spelet skapades.

Under 2019 omfattade PGA Tour sportspel, en skarp kontrast till andra professionella sportligor, och sedan dess har golf varit en av de mest populära sportspel i USA.

I dag är golf mainstream, särskilt när det kommer till sportspel. Betydande golfsportböcker online presenterar golfbetting, men sajter som FanDuel och DraftKings erbjuder Daily Fantasy Sports för golf. Idag finns det större tillgång till strömmande turneringssändningar och ännu mer tillgänglig tillgång till satsningar.

Vad är golfspel?
Hur man satsar på golf

Hur man satsar på golf

Spel på golf online har utvecklats sedan det först presenterades. Det finns många typer av vadslagning, inklusive turneringsvinnare. Denna stil är populär bland spelarna som letar efter en stor utbetalning. Att undersöka golfares prestationer på specifika banor eller under olika väderförhållanden kan hjälpa till att begränsa vadhållningsvalen.

Andra speltyper som golfspelsmatcher tillåter spelarna att satsa vem som kommer att ha en mer framgångsrik runda eller turnering mellan två lika matchade golfare. Dessutom finns det rekvisitaspel för golfare. Vad är detta?

Prop bets är extremt populära inom stora sporter, inklusive basket och fotboll. Eftersom golf fortsätter att vinna popularitet är det bara meningsfullt att ta med den till sportens vadslagning.

Med satsningar på golfpropeller kan spelarna satsa på antalet birdies som en golfspelare gör varje runda, den bästa nationalitetsspelaren eller den översta vänsterhänta spelaren.

Hur man satsar på golf
Förstå oddsen för golfspel

Förstå oddsen för golfspel

Olika faktorer avgör golf betting odds. För det första spelar varje bana olika, vilket påverkar hur en viss spelare presterar i spelet. Till exempel, om en viss bana har utmanande greener, kan bättre presterande puttinggolfare ha kortare odds.

Till exempel, om en annan bana har längre fairways kan det finnas kortare odds på golfare som kan driva bollen långt.

Eftersom golf är ett utomhusspel påverkar vädret spelare och prestationer. Likaså kämpar golfare konsekvent mot tjatande skador på grund av vridmomentet på deras kroppar. En golfspelare som kommer tillbaka från skada kan verka som ett värde, men ganska ofta kan de vara rostiga i den första turneringen tillbaka.

Oddsen för en golfmatch-up eller 2-boll, som de nämns i vissa golfsportböcker, härleds från senaste prestationer och tidigare prestationer på denna bana. Matchodds kan dock vara topptunga, eftersom ett fåtal högt rankade spelare ofta kommer att vara bettingfavoriter, medan fältet kommer att ha extremt långa odds att vinna.

Förstå oddsen för golfspel
Typer av vadslagning på golf

Typer av vadslagning på golf

Turneringsvinnare

Enkelt uttryckt, i golf är vadslagning på turneringslinjen att satsa på vem som vinner turneringen. Till skillnad från lagsporter måste spelarna välja vinnaren från en lista med över hundra spelare, eftersom de flesta golfturneringar är varje man eller kvinna för sig själv. Belöningen för att korrekt välja ut mästaren är generellt sett hög.

Matchup vinnare

Spelare kan satsa på vem som vinner för spelare vs spelare matchups (eller grupperingar). Till exempel, om moneyline har Tiger Woods på +180 och Phil Mickelson på -110, Mickelson är den favoritspelare, och spelaren skulle behöva satsa $110 för att vinna $100. Om en spelaren lägger en satsning på $100 på Tiger Woods och han vinner, kommer spelaren att vinna $180.

Runda ledare

Spelare kan också satsa vem som blir ledare i slutet av en omgång. En spelare kan till exempel satsa på Justin Thomas för att vinna den första omgången av Masters.

Sedan kommer oddsen för de andra omgångarna att vara tillgängliga efter att speldagen är klar. Att satsa på en omgångsledare är ofta oförutsett, men om en spelaren vet att en spelare alltid gör bra ifrån sig i omgång ett av en turnering, kan det vara en betydande insats.

Golfare nationalitet

En nationalitetssatsning är när en spelaren satsar på att en spelare från ett specifikt land eller region kommer att vinna eller att en viss spelare kommer att vara den bästa spelaren från ett land eller en region. En spelare kan till exempel satsa på att Jason Day är den bästa australiensiska spelaren i Masters. Om han slår alla andra australiensiska spelare kommer spelaren att vinna vadet.

Parlays

En parlay-satsning är när en spelaren placerar en satsning på flera utfall för att inträffa och behöver alla utfall utses korrekt för att vinna. Till exempel, om en spelaren satsar $100 på att Tiger Woods slår Phil Mickleson och Brooks Koepka slår Justin Thomas i US Open, de behöver båda situationerna för att spela ut för att lyckas med parlay-satsningen.

Med tanke på att en spelaren måste vara korrekt på varje utfall i den totala insatsen, är parlays en mer utmanande golfspelstil men erbjuder större belöningar.

Futures

Tror du att USA kommer att återta Ryder Cup? Sedan kan du lägga en terminssatsning på det. Om oddsen är +300 just nu, och du satsar $100, skulle det amerikanska laget som vinner Ryder Cup få dig $300. Det är viktigt att notera att terminer erbjuds i god tid före varje event.

Prop satsningar

Prop satsningar är extra satsningar kopplade till explicita resultat i en turnering (turneringsrekvisita) eller spelarens prestation (spelare rekvisita). Tror du att Dustin Johnson kommer att göra bäst poäng i omgång 2 av US Open?

Tja, det kan du satsa på. Kommer en marginal på bara tre slag att vinna Masters? Du kan satsa på det också. Allmänt omtalade som roliga satsningar, är prop-satsningar vanligtvis tillgängliga för nästan allt som är kopplat till spelet.

Typer av vadslagning på golf
Leta efter en sida med utmärkta alternativ för livespel på golf

Leta efter en sida med utmärkta alternativ för livespel på golf

Livebetting är möjligheten att satsa på en match när den inträffar. Oddsen är involverade och kommer att uppdateras under hela turneringen baserat på utvecklingen. Så, till exempel, om Tiger efter det femte hålet ser lovande ut och är i ledningen, skulle det vara lämpligt för en spelaren att lägga pengar på honom för att vinna turneringen och skörda frukterna.

De stora golfturneringarna

 1. Mästarna
 2. Öppna mästerskapet
 3. US Open
 4. PGA-mästerskapet
 5. Spelarmästerskapet
 6. Minnesmärket
 7. Tour Championship
 8. Arnold Palmer Invitational
 9. WGC-Fedex St. Jude Invitational
 10. Ryder Cup
Leta efter en sida med utmärkta alternativ för livespel på golf
Satsa inte på hype

Satsa inte på hype

Eftersom onlinegolfvadslagning är mycket populärt är det lätt för en spelare att satsa på en annan bättre, och tror att de måste känna till alla detaljer om de satsar på denna sport. Det är dock inte alltid fallet.

Det är viktigt för spelarna att få sin egen kunskap om spelet och den aktuella matchen och inte följa vad publiken kan spekulera i. Bara för att publiken kanske hejar på ett namn betyder det inte att det är den som vinner matchen.

Satsa inte på hype
Vanliga misstag i golfspel

Vanliga misstag i golfspel

Satsar endast på favoriter

Tillbaka i sin bästa ålder var det säkert att satsa på Tiger. Men idag är de flesta turneringar öppna och störningar är standard. Spelare måste undersöka spelarna och deras tidigare prestationer innan de lägger ett spel. Favoriter kan ändras snabbt från vecka till vecka. Hitta nya spelare som har en utmärkt chans att vinna men som ännu inte följs brett.

Fokuserar inte på kursen

Banlayouten spelar en framträdande roll när det gäller att avgöra vem som kommer att prestera utmärkt och vem som kommer att flundra. Om en spelares styrkor matchar banan kommer en spelaren att ha en mycket bättre chans att vinna ett vad.

Till exempel, om en vidöppen bana har långa drives, bör en spelare välja en spelare som kan ta den till green. Om det finns svåra greener bör en spelare välja en spelare som briljerar med att putta.

Felhantering av din bankrulle

Innan du lägger den första insatsen ska du lägga undan pengar till din bankrulle. Det snabbaste sättet att förlora bankrullen är att missköta den. Jaga inte förluster (satsa mer än du brukar göra) för att kompensera för en förlust. Det är viktigt att inte bli girig om du går på en vinstsvit.

Viktiga takeaways

 • Tänk på alla vadslagningssätt
 • Var uppmärksam på vädret
 • Håll ett öga på varje spelares tidigare och nuvarande prestationer
Vanliga misstag i golfspel