Golf betting

Golf är en sport som njuts av runt om i världen och har en oerhört lojal publik från både män och kvinnor, oavsett ålder. Inte det första spelet du kan tänka dig att satsa på, men det är en överraskande populär sport att vinna pengar på. Spelet har sina rötter i 1400-talets Skottland, även om andra forntida civilisationer har visat sig ha spelat ett liknande spel så tidigt som under det första århundradet f.Kr. Oavsett så är golf lika populärt idag som det någonsin har varit, speciellt när det kommer till sportspelsmarknaden.

Sportböcker runt om i världen erbjuder golf, särskilt PGA-turneringar, som ett populärt bettingalternativ. När sportvadslagning fortsätter att växa till nya marknader som USA, kommer golfens popularitet bara att öka när fler människor upptäcker spänningen i att betta på en konkurrenskraftig turnering.

Golf betting
Vad är golfspel?Hur man satsar på golfOdds på golfbetting
Vad är golfspel?

Vad är golfspel?

Satsning på golf började med största sannolikhet redan när matchen spelades. Det är en lätt sport att satsa på, speciellt mellan två spelare i en match up. Även om det inte finns något konkret datum för när vadslagning på golf började, kan vi rimligtvis anta att vadslagning av någon form har pågått sedan dess existens.

Redan 2019 omfattade PGA Tour sportspel, vilket var en skarp kontrast till andra professionella sportligor. Sedan dess har golf varit en av de mest populära sporterna i USA.

Idag har golf slagit igenom i mainstream när det kommer till sportspel. Alla de stora sportböckerna erbjuder inte bara golfvadslagning, utan sajter som FanDuel och DraftKings erbjuder Daily Fantasy Sports för golf utöver traditionella vadslagning. Det finns nu större tillgång till strömmande turneringssändningar och ännu enklare tillgång till satsningar.

Vad är golfspel?
Hur man satsar på golf

Hur man satsar på golf

Spel på golf har verkligen expanderat sedan det först introducerades. Det är lätt att förstå vad som t.ex. turneringsvinnare, som är populära bland spelarna som letar efter den stora vinsten. Att studera hur golfare presterar på vissa banor eller i olika typer av väder kan hjälpa till att begränsa satsningsvalen.

Andra spel som match ups för golfare tillåter spelarna att satsa på vem som kommer att ha en bättre runda eller turnering mellan två jämnt matchade golfare. Golf har till och med infört rekvisitaspel för golfare. Prop bets har varit extremt populär inom sport som basket och fotboll, så det är bara vettigt att ta dem över till andra sporter som golf.

Med satsningar på golfpropeller kan du satsa på saker som antalet birdies en golfspelare kan göra per runda, eller till och med den bästa nationalitetsspelaren eller den bästa vänsterhänta spelaren.

Hur man satsar på golf
Odds på golfbetting

Odds på golfbetting

Odds på golfspel härleds från en mängd olika faktorer. Varje bana spelar olika och kan påverka hur en viss spelare spelar spelet. Till exempel, om en viss bana har svåra greener, kan bättre puttande golfare ha kortare odds. Om en annan bana har längre fairways, så kan vi se kortare odds på golfare som kan driva bollen en lång sträcka.

Eftersom golf är ett utomhusspel har vädret alltid en effekt på spelarna. På samma sätt kämpar golfare alltid mot tjatande skador på grund av vridmomentet som läggs på deras kroppar. En golfspelare som kommer tillbaka från skada kan verka som ett värde, men ganska ofta kommer vi att se dem vara ganska rostiga i den första turnering tillbaka.

Oddsen för en golfmatch up eller 2 ball, som de kallas i vissa sportböcker, härleds från de senaste prestationerna såväl som tidigare prestationer på just denna bana. Turneringsodds kan vara topptunga, eftersom det ofta finns ett fåtal högt rankade spelare som kommer att vara bettingfavoriter, medan fältet kommer att ha extremt långa odds att vinna.

Odds på golfbetting