Rugby betting

Rugby är en av de mest populära sporterna att satsa på. Huvudmålet i rugby är att en sida ska få fler poäng än sin motståndare. Det finns ett antal olika sätt som spelarna kan satsa på, och de måste förstå vad varje satsningstyp betyder innan de lägger ner sina pengar.

Det här inlägget beskriver några av grunderna om rugbyspel för dem som kanske inte är lika bekanta med sporten och dess spelaspekter. Det är inte för sent för någon att engagera sig i rugbybetting och se om de kan njuta av upplevelsen.

Rugby betting
Bästa Rugby Betting webbplatserHur man satsar på rugbyTyper av rugbyspelFörstå odds på rugby
Bästa Rugby Betting webbplatser

Bästa Rugby Betting webbplatser

Rugbyspel är en form av sportvadslagning som går ut på att förutsäga resultatet av en rugbymatch. För att vinna måste spelarna korrekt välja vilken sida som ska vinna eller om det blir oavgjort mellan något av lagen.

Att satsa på rugby började när sporten fick uppmärksamhet över hela världen. 1997 tjänade bookmakers massor av pengar genom att satsa på Rugby League. Det var då de insåg hur potential sporten hade för att attrahera spelarna, precis som fotboll.

Veteranspel som BetWays och Unibet skulle då börja ta satsningar på rugby, och som de säger, resten är historia. Idag är varje minut av en rugbymatch av stort värde för spelarna.

Hur populärt är rugbyspel?

Medan online rugby betting kanske inte är så populärt som fotboll vadslagning, det är fortfarande en mycket populär form av spel. Det beror främst på att rugby är en global sport med många olika turneringar under året. Spelare kan hitta massor av vadslagningsmöjligheter när det kommer till rugby, vilket är en av de främsta anledningarna till att branschen fortsätter att växa.

Turneringar, inklusive Rugby-VM är extremt populärt bland sportspelare. Så fortsätt hålla utkik efter viktiga sportevenemang för att placera dina spel!

Bästa Rugby Betting webbplatser
Hur man satsar på rugby

Hur man satsar på rugby

För att satsa på rugby måste man:

 • Logga in på deras spelkonto och
 • Välj rugby som den sport de vill satsa på.
 • Välj en rugbymatch och vilken typ av vad de vill lägga
 • Välj/skriv in hur mycket pengar de vill satsa
 • Skicka in vadet och vänta på resultatet
Hur man satsar på rugby
Typer av rugbyspel

Typer av rugbyspel

Rugbyspelerbjudanden många typer av vad. Här är några exempel:

 • Matchvinnare: Den här typen av vad innebär att förutsäga vinnaren av en rugbymatch.
 • Handikappspel: Det är när ett lag får ett försprång för att göra oddsen jämnare.
 • Point Spread Betting: Den här typen av vad liknar handikappspel, men det handlar om att förutsäga hur många poäng ett lag kommer att vinna eller förlora med.
 • Turneringsvinnare: Detta är en satsning på vem som vinner en specifik rugbyturnering.

Över/Under: Det här är när spelarna förutspår om de sammanlagda poängen för en rugbymatch kommer att vara över eller under ett visst antal.

Många andra satsningstyper är också tillgängliga, och spelarna bör göra sin forskning innan de lägger några satsningar.

Typer av rugbyspel
Förstå odds på rugby

Förstå odds på rugby

Rugbyodds beräknas annorlunda jämfört med andra sporter. Detta beror på att rugbymatcher bara består av 80 minuter, medan fotbollsmatcher till exempel varar i 90 eller 120 minuter. Bookmakers tjänar sina pengar genom att se till att de har ett försprång gentemot spelarna på en given marknad. Detta gör att de kan tjäna en vinst och stanna kvar i verksamheten, vilket bör ha i åtanke när du satsar.

Vad påverkar rugby odds?

Rugbyodds påverkas av många olika faktorer. Några av de viktigaste är:

 • Formen för båda lagen: Detta är förmodligen den viktigaste faktorn i rugbyspel. Lag i bra form belönas vanligtvis med mindre odds medan kämpande lag kommer att ha större odds.
 • Tidigare head-to-head resultat: Om två lag har en historia av att spela tätt mot varandra, kommer oddsen för oavgjort att vara högre.
 • Väderförhållandena: Detta kan vara en betydande faktor, särskilt om det regnar eller det blåser stark vind.
 • Vilka spelare är otillgängliga för någondera sidan: Detta är en annan viktig faktor. Om ett lag måste spela utan sina bästa spelare kommer oddsen att återspegla detta, och spelarna bör justera sina insatser därefter.
 • Matchplats: Vissa arenor ses som mer utmanande att spela på än andra, vilket återspeglas i oddsen.
Förstå odds på rugby