Bettingstrategi

Sanningen är att de flesta nybörjare med sportbetting inte bryr sig ett dugg om strategier. Även om detta är förlåtligt, med tanke på att en nybörjare har mycket att lära sig, är det ett misstag att ignorera en bettingstrategi helt. Med rätt tillvägagångssätt fattar spelarna sunda beslut som leder till frekventa vinster.

Observera dock att inget av dessa bettingsystem garanterar omedelbar framgång. Men ändå är det värt att förstå och använda ett eller två bettingsystem för att tilta oddsen. Fortsätt läsa för att lära dig!

Vad är en sportbettingstrategi?Strategi för vadslagning på fotbollBaseball vadslagning strategiStrategi för golfspel
Vad är en sportbettingstrategi?

Vad är en sportbettingstrategi?

En sportbettingstrategi är en uppsättning system eller tips som undersöks för att skapa ett lönsamt scenario. Med andra ord, ett lämpligt utformat bettingsystem överför fördelen som bookmakern åtnjuter till spelaren. Detta är möjligt eftersom sportvadslagning involverar faktiska mänskliga aktiviteter, så det finns ingen fördel för att säkerställa att bookmakern alltid vinner.

Som väntat har online-bookmakers räknat med mycket statistik tidigare skapa sina odds. Även om detta uppenbarligen gör det svårt att förutsäga resultaten, blir vadslagning mer lönsamt med en ordentlig statistisk analys. I klartext, strategier ökar spelarens vinstchanser förutom att minimera grundläggande misstag.

Ta till exempel pengahantering. Saken är den att de flesta nybörjare misslyckas med sportbetting eftersom de inte vet hur de ska skydda sitt kapital. Det är alltid en utmärkt strategi att veta hur mycket man ska satsa med och på vilka spel. Pengahantering hjälper också gröna händer att minimera eventuella ytterligare förluster genom att hantera deras speltid. Så, sammantaget, lär dig de primära sportbettingsystemen och anpassa dem för att öka effektiviteten.

Vad är en sportbettingstrategi?
Strategi för vadslagning på fotboll

Strategi för vadslagning på fotboll

En bettingstrategi på fotboll är inte vilken annan sportbettingstrategi som helst. Det beror på att det kan vara svårt att vinna pengar från vadslagning på fotboll trots att det är den mest gynnade spelmarknaden. I en fotbollsstrategi måste spelarna vara villiga att offra en betydande mängd tid, skicklighet och engagemang för att bli framgångsrika.

De måste utvärdera spel från alla möjliga vinklar, inklusive individuell spelarstatistik, head-to-head-resultat, senaste form, saknade spelare, hemmafördel och mer. Nedan är hur du kommer fram till en vinnande fotbollsstrategi.

Hur man skapar en strategi för vadslagning på fotboll

Först och främst, för att tjäna långsiktiga vinster på fotbollsspel, bär en entreprenörs hatt. Som sagt tidigare, att satsa på fotboll kräver en enorm ansträngning och tid för forskning. Därför är det ytterst viktigt att hålla sig organiserad och göra upp en tydlig färdplan för att bli framgångsrik. Kom ihåg att bookmakern undersöker tiotals lagfaktorer innan han kommer med oddsen.

Nu när du är sugen på att gå, är det dags att sätta dig ner och förfina en strategi. I det här fallet, utvärdera alla möjliga resultat av en specifik fotbollsmatch och samla in så mycket information som möjligt.

Börja alltid med rena siffror och detaljerad spelstatistik som genomsnittliga insläppta och gjorda mål för varje lag. Titta också på teknisk statistik som spelaren som mest sannolikt kommer att göra mål eller få ett varningsnummer och fördel på hemmaplan. Det är aldrig en dålig sak att gynna ett formstarkt fotbollslag som spelar hemma.

För att avsluta en vinnande fotbollsstrategi, fundera över vad professionella spelarna säger om det specifika spelet. Detta är förmodligen det enda sättet att få rå, okomplicerad information om spelet. Det finns hundratals matchdagsbloggar och TV-program dedikerade till att diskutera matchstatistik och förutsägelser. Observera dock att inte alla åsikter räknas i detta fall.

Topptips på fotbollsspel

Att göra dina läxor ensam hjälper inte i halten fotboll vadslagning värld. Det beror på att det finns några uppenbara men viktiga tips att tänka på när du spelar på fotboll. Nedan är de mest uppenbara:

 • Bankrulle/pengarhantering: Oavsett om du satsar på fotboll, golf, baseboll, tennis eller vilket annat spel som helst, är det av största vikt att lägga undan spelpengar. Du bör vara bekväm med att leva utan dessa pengar om du tappar bort dem. Den optimala bankrullehanteringsstrategin inom sportvadslagning är att endast använda 1 % till 5 % av den totala bankrullen på en enda insats.

 • Välj en bra bookmaker: Här är en annan viktig men ofta förbisedd punkt i vadslagning på sport. Medan det finns många spelsajter där ute är alla inte likadana. De bästa sportsbooks kommer vanligtvis att erbjuda spelarna bättre odds, fler marknader och en säker all-around-upplevelse. Så gör tillräckligt med forskning om detta.

 • Betting marknader: Att förstå de tillgängliga marknaderna för vadslagning på fotboll är lika viktigt som att skapa en optimal strategi. Fotboll består av spelmarknader som dubbelchans, över/under, slutresultat, halvtid/heltid, det första laget som gör mål och mer. Undersök därför för att ta reda på vilken spelmarknad som är lämplig för evenemanget.

 • Hämta bonusen: Alla tippare är naturligt födda vinnare. Och eftersom sportsbooks känner till detta faktum ganska väl, lockar de ofta spelare med flera bonusar och kampanjer. Som den smarta kan du hämta bonusen och använda den för att öka bankrullen. Ignorera bara inte bonusvillkoren.

Strategi för vadslagning på fotboll
Baseball vadslagning strategi

Baseball vadslagning strategi

Det är inte så stor skillnad mellan en strategi för fotboll och baseball för en nybörjare. Men i verkligheten är skillnaden som dag och natt. Till skillnad från i fotboll, där poängspridning styr, handlar baseboll mest om moneyline. Kort sagt, spelarna behöver bara förutsäga det vinnande laget och inte vem som täcker.

Även om det är ovanligt kan spelare även satsa på "spreads" och marknader som över/under. Hur som helst, att vara en framgångsrik baseballspelare behöver en tydlig plan.

Hur man skapar en strategi för baseballspel

Titta först på lagets scheman. Ofta spelar basebolllag runt 162 matcher på ungefär sex månader varje sommar. Nu betyder det att de flesta lag har dagliga matcher, med några som reser långa sträckor för att spela. Uppenbarligen kommer ett gästande lag att drabbas av trötta ben. Ett lag som spelar efter en ledig dag har också friskare ben.

För det andra, forskning om individuella spelarstatistik. Vid det här laget borde du veta att baseboll är en slagman mot pitcher duell. Till exempel, om ett lag med exemplariska högerhänta slagare möter ett med "genomsnittliga" högerhänta kastare, kommer det förstnämnda sannolikt att ha kortare odds. Så överväg denna statistik.

Till sist, vad är vädret under matchdagen? Vanligtvis har spel som spelas i kallt väder färre poäng än de som spelas i varmt väder. Det beror på att kall luft betyder mer luftdensitet, vilket leder till mindre bollfriktion och resor. Därför kommer en mindre misshandlad boll att resa kortare sträckor. Dessutom kommer kraftiga vindar att göra livet mer utmanande för träffarna.

De bästa tipsen om vadslagning på baseboll

Nu när en mördande basebollstrategi är till hands, är det dags att stärka den med dessa beprövade baseball vadslagning tips:

 • Undvik de heta favoriterna: De bästa online-bookies vet att "Average Joes" älskar korta odds. Men som du kanske redan vet kan oddsen lura. Ta EPL, till exempel, där Chelsea i form alltid är säker på att slå Brighton. Men i MLB vinner de bästa lagen som Yankees, Dodgers och Cubs bara 65 % av de totala matcherna under säsongen. Så, dra fördel av underdogs.

 • Följ den omvända linjerörelsen (RLM): Baseballbetting handlar inte bara om att gynna underdogs. Sportspelarna måste följa bookmakerns RLM för att veta hur vadslagningslinjen rör sig. Till exempel kan Yankees ha -150 mot Cubs vid +120. Sedan anpassas respektive odds till -135 respektive +110. I så fall har linjen flyttats till fördel för Cubs. Kom ihåg att det inte finns några tydliga favoriter inom baseboll.

 • Fokusera på underställ: När man satsar på totalsummor, gynnar basebollspelare alltid overs. I allmänhet är spel med höga poäng mer tilltalande än tråkiga snooze. Men om du är bland de vassa är spel fyllda med dubbelspel, strikeouts och 1-2-3 omgångar aptitretande. I ett nötskal, bookmakers vet att majoriteten kommer att gå för overs. Så, de kunniga kloka killarna erbjuder mer pengar på unders.

 • Jaga inte parlays och teasers: Idén att omvandla $10 till $100 med en enda insats kan vara oemotståndlig. Men parlays och teasers erbjuder orättvisa odds trots att de är förklädda med stora odds. Så håll dig till individuella spelsatsningar och använd bankrullehantering hela tiden.

Baseball vadslagning strategi
Strategi för golfspel

Strategi för golfspel

Golfspel kan vara lite komplicerat för nybörjare än vadslagning på fotboll eller baseboll. Det beror på att golf mest handlar om att förutse vinnaren av hela turneringen. Att välja de stora namnen inom golfbetting kan också vara ett "sucker"-spel eftersom stora mästerskap och turneringar vanligtvis vinner av spelare som inte omtalas av pressen.

Förutom att satsa på den slutliga turneringsvinnaren, kan golfspelarna också satsa på en individuell golfspelares prestation. Dessutom finns det marknader att satsa på första omgångens ledare, gruppmatcher, nationalitet, head-to-head och mer. Att satsa på direkta vinnare av turneringar som The Masters, US Open och PGA Championship är dock det bekvämaste sättet.

Hur man skapar en golfbettingstrategi

När du lägger grunden för ett toppbettingsystem för golf är det viktigt att känna till de tillgängliga marknaderna. Helt enkelt, satsa på direkt eller vinnare av turneringen, även om detta kan vara en hög ordning. Så, för att vara säker, vänta tills turneringen har börjat lägga en mer exakt insats, beroende på statistiken. Tänk också på marknader som topp 5, topp 10, ledare i första omgången och andra populära marknader.

Samtidigt skulle det hjälpa att veta en sak eller sex om golfbanan. Genom detta behöver du inte känna till varje cup i banan, utan bara banans layout och plats. Till exempel är golfbanorna i West Coast Swing traditionellt ojämna, vilket betyder att spelare från sydost kan kämpa. Överlag, titta på hur bekväm en spelare kan vara på en spelyta innan du backar dem.

Till sist, titta på väderprognosen, precis som i baseboll. Som sagt inledningsvis är kall luft mycket tätare än varm luft. Så när en kall klubba träffar en kall golfboll är drag en säker sak. Enkelt uttryckt minskar svalare energi resvägen med 1 eller 2 yards för varje 100 yard. Andra väderfaktorer att tänka på inkluderar regn, vind och snö.

Bästa golfbettingtips

Nedan finns några användbara tips för att maximera golfbettingstrategin:

 • Backa inte alltid favoriterna: Golf saknar inte chockers som i andra sportevenemang. Ibland kan underdogs dra en upprördhet för att göra anspråk på trofén. Ett exempel är Tiger Woods, som alltid har korta odds att vinna en turnering när han är i toppform. Det kan dock vara ett kostsamt misstag att backa honom istället för en in-form hemmagjord spelare med långa odds. Oddsmakaren är alltid glad att erbjuda längre odds till en oprövad golfspelare.

 • Ignorera inte den välformade golfaren: Att satsa på en golfspelare i form är utan tvekan det bästa sättet att vinna något här. Till exempel kan en bookie erbjuda +200 för Abraham Ancer att sluta bland topp 10. Anta att spelaren har slutat i fem på varandra följande topp 20, då är oddsen alldeles för bra för att passera. Du vet aldrig; Abraham kan till och med sluta bland de 10 bästa.

 • Bästa spelare för stora turneringar: De senaste stora mästerskapen har dominerats av kända namn om statistiken inte är fel. Till exempel var Koepka rankad på fjärde plats i världen när han vann PGA 2018. Å andra sidan var Patrick Reed, 2018 års Masters-vinnare, rankad på 24:e plats före turneringen. Nu betyder det att chanserna för en golfspelare i världsklass (topp 25) att vinna ett stort evenemang är höga.

 • Kurshistorik: Det är dumdristigt att lägga pengar på huvudet på en specifik golfspelare utan att ta hänsyn till deras rekord på respektive bana. Med klara ord, titta alltid på hur en golfspelare presterar på en viss bana. Dessutom bör regional förtrogenhet aldrig förbises, eftersom en hemmagjord golfspelare sannolikt kommer att prestera bra på en lokal golfbana.

Strategi för golfspel