Allt du behöver veta om: Betting Lines

Satsningslinjen är punkten som skiljer det favoriserade laget från underdogen i sporttävlingar. Bookies får odds på sportmatcher från en komplex matematisk modell eller datoralgoritm. Baserat på statistik bestämmer oddsmakarna den sannolika segermarginalen mellan två lag, vilket är baserat på styrkan i tidigare prestationer.

Under analysen jämför sportböcker lag för att avgöra vilket som är favoriserat att vinna och med vilken marginal. Till exempel kan bookmakers förutsäga att ett favoritlag vinner med 10 poäng. Därför kan underdog-laget få ett handikapp på 10 poäng för vadslagning.

Allt du behöver veta om: Betting Lines
Allt om spellinjerHur fungerar insatslinjer?Moneyline betAllt om parlay-spelHur läser man vadslagningslinjer?
Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
Allt om spellinjer

Allt om spellinjer

Spelare satsar på varje lag baserat på oddsen som sportsbooks gör tillgängliga. Analysen tar också hänsyn till spelarnas prestationer. Resultaten är korrekta ungefär 50 procent av tiden. Betting odds är ständigt i utveckling och baseras på hur team presterar.

Spelarna kontrollerar oddsen för att bestämma de aktuella prestationsförväntningarna för konkurrerande lag. Framtida odds förändras ständigt och speglar lagets prestation under hela säsongen.

Sportsbooks tenderar att lita på konsulter som erbjuder information om sannolika odds baserat på branscherfarenhet. Efter att ha granskat datorgenererade rankningar ger professionella oddsmakare en uppskattning av odds på varje sporttävlings resultat baserat på lagets övergripande prestationer.

Professionella oddsmakare justerar spellinjen baserat på förutbestämda kriterier, som kan inkludera skador, fördelar på hemmaplan, väder och lagresescheman. Även ett dominerande passningsbrott kan spela en roll för att bestämma odds och den efterföljande satsningslinjen.

Om ett lag spelar back-to-back-matcher kan detta schema påverka bookmakerns analys av odds och vadslagning.

Allt om spellinjer
Hur fungerar insatslinjer?

Hur fungerar insatslinjer?

Efter att oddsen är satta, bookmaker online gör förutsägelserna tillgängliga för allmänheten som en "öppnare" eller de initiala oddsen, som förutspås för varje match. Spelarna bestämmer vilket lag de ska satsa på baserat på oddsen.

Oddsmakare sätter insatsgränserna på en låg nivå initialt för att avgöra hur spelarna satsar innan de höjer insatsgränserna.

När marknaden för vadslagning på en specifik match växer, kan spelboken justera oddsen eller satsningslinjen under tidsramen före spelet baserat på hur mycket hasardspel som de konkurrerande lagen lockar till sig.

De bästa spelländerna inkluderar Australien, Singapore, Irland och Kanada. I Europa tenderar Storbritannien, Italien, Frankrike och Spanien att ha höga bruttospelintäkter. Men bookmakers över hela världen använder vadslagningslinjer när de erbjuder odds till dem som satsa på sporttävlingar.

Hur fungerar insatslinjer?
Moneyline bet

Moneyline bet

Enligt guider för sportspel, är Moneyline-satsningen en enkel process som har två till tre möjliga utfall. Med två lag eller spelare i en Moneyline-satsning väljer spelare vilken spelare som vinner.

För fotboll eller MMA-kamper finns det ett tredje satsningsalternativ, som kallas oavgjort, när det inte är en vinnare eller förlorare utropad. Sportsbook-applikationer erbjuder ofta dragningen som ett Moneyline-betalternativ. Andra erbjuder oavgjort utan insatsalternativ. I det här fallet väljer spelaren ett vinnande lag eller en konkurrent utan oavgjort resultat.

Om en spelaren förutsäger det korrekta resultatet av tävlingen kommer spelboken att betala ut på oddsen. Moneyline-satsningen skiljer sig från satsningslinjen genom att det bara finns ett vinst-, förlust- eller oavgjort alternativ.

Favorit

I den moneyline bet, oddsen kommer att förutsäga favoritlaget eller spelaren att vinna matchen. En spelare kan satsa det belopp som anges i oddsen för att vinna. Till exempel, på odds -15, kan en person satsa $15 för att vinna $10.

Utbetalningen är $25, vilket inkluderar insatsbeloppet på $15 plus vinstbeloppet på $10. Med Moneyline-satsningen kommer laget eller spelaren som favoriseras att vinna alltid ha odds med ett minustecken.

Underdog

Spelare föredrar ibland att satsa på underdog hos en online bookmaker, vilket är den konkurrent som är mindre benägen att slå motståndaren. Om du använder $10 som enhetsexempel, skulle en spelar som satsar på underdog måste satsa $10 för att vinna $15 och få en utbetalning på $25. I Moneyline-satsningen visas underdogs odds med ett plustecken, dvs +15.

Även

Om lagen är så nära i skicklighet att oddsen är jämna, kan en spelare satsa på jämna odds. I det här fallet kan spelarna få en utbetalning på $20 på en insats på $10 för jämna +10 odds.

Moneyline bet
Allt om parlay-spel

Allt om parlay-spel

Parlay-betting är en enkel satsning, som länkar samman ytterligare singelspel och beror på att alla satsningar vinner för att spelaren ska vinna satsningen. Dessa typer av vad erbjuda höga vinster, som är betydligt mer än att bara lägga en enstaka insats.

Anledningen till den höga vinsten är att oddsen för att vinna på tre spel är svårare än att vinna en satsning. Om spelaren förlorar bara en satsning i de länkade satsningarna, förlorar han pengar som satsas på hela spelet. Om någon av de individuella satsningarna i parlay-satsningen är lika, återgår satsningen till reducerade odds enligt utfall för alla matcher som ingår i parlay-satsningen.

Vanligtvis är korrelerade parlays begränsade. Korrelerade parlay-satsningar inkluderar två eller flera satsningar på samma match, som är beroende av ett liknande resultat. Satsningar på liknande resultat kan leda till höga utbetalningar, vilket är anledningen till att bookmakers ofta begränsar korrelerade parlay-spel för att undvika betydande förluster i händelse av att flera spelarna vinner.

Variation

En annan parlay-satsning är en satsning på två eller flera konkurrenter för att vinna i samma tävling. Bookies multiplicerar utbetalningen för de spel där spelaren väljer de rätta vinnarna. Om spelaren väljer tre lag och alla tre lagen vinner, betalar bookmakern ut till de högre oddsen, som är mer än en enstaka insats.

Parlays kan variera från två till tio lag i en satsning. Även om spelarna har blandade tankar om fördelarna med betting parlay, är det fortfarande ett populärt sätt att satsa online.

Lönsamheten beror på spelarens förmåga att vinna mer än 50 procent av de placerade parlay-satsningarna. I slutändan betalar parlays ut mer pengar även om det är svårare att vinna. Erfarna proffs kan dock spela på ett parlay baserat på djupgående forskning om konkurrerande lag och en individuell spelares historiska förmåga att vinna parlay-spel.

Allt om parlay-spel
Hur läser man vadslagningslinjer?

Hur läser man vadslagningslinjer?

Sportentusiaster som satsar på tävlingar kommer att veta att det finns många likheter, som inkluderar satsningar specifikt på vem som kommer att vinna en match, poängspridningar, över- och underspel och en mängd olika alternativ relaterade till vadslagning på favoriten eller underdogen. Här är exempel på hur man läser spellinjer på olika sporter och satsningar.

Fotbollssatsningslinjer

I fotboll, minustecknet indikerar laget som är favoriserat att vinna, och plustecknet indikerar laget som förväntas förlora. +-tecknet är alltid en indikation på vilket lag som är underdog i tävlingen.

Om ett nummer listas efter ett (-) minustecken, förväntas det favoritlag vinna med det specifika siffran i poäng. Moneyline är helt enkelt oddsen för att konkurrenter i en match vinner eller förlorar.

Oavsett om det är 2 till 1 eller 5 till 1, odds uttrycker det numeriska resultatet av matematisk analys av ett lags förutspådda vinst eller förlust i en tävling. Insatslinjen är punkten mellan de förväntade poängen vunna eller förlorade, dvs -15 eller +15. Men i fotboll kan en spelaren helt enkelt satsa på vilket lag han tror kan vinna och behöver inte oroa sig för poängspridningar eller odds alls.

Insatslinjer för basket

Dallas Mavericks Sportsbooks erbjuder en mängd olika spelalternativ för professionella basketspel. I NBA-betting är ett sätt att satsa på Moneyline-satsning, där en spelare utser vinnaren av spelet. Det är en allmänt accepterad metod för vadslagning inom sportspel. Pengarlinjer är också en aspekt av poängspridning. Till exempel betyder -55 odds att en spelare vinner för varje korrekt insats mot -55 odds.

Spelare kan också satsa genom att satsa på den totala poängen genom att satsa över eller under det beräknade beloppet som bokföraren har lagt ut. Om den totala poängen för båda lagen överstiger spelbokens förväntade belopp till den exakta poängen som spelaren valde och satsade på, vinner spelaren.

Baseball satsningslinjer

Baseball vadslagning är som andra Moneyline-satsningar. Spelarna väljer favoritlaget som investerar $115 på -115 odds för att vinna $100 om det är korrekt. Utbetalningen inkluderar $215, vilket är en kombination av beloppet som spelaren satsade på $115 plus vinstbeloppet på $100.

Vinstskalan representerar det exakta beloppet som spelaren spelar på det favoriserade laget eller underdogen. Dock representerar oddsen alltid baslinjen för en vinst på $100. Spelprovisioner uppstår när en favorittävlande förlorar.

Om favoriten förlorar, betalar bookmakern ut till underdogen, vilket gör en vinst på den högre favoritspridningen. Om favoriten vinner gör sportboken ingen vinst. Om favoriten har en optimal vinstchans är det osannolikt att spelboken kommer att gå med vinst. Däremot erbjuder sportbookie odds på tusentals matcher varje månad. Vinsterna och förlusterna jämnas ut, vilket gör att spelboken vinner totalt.

Insatslinjer för hästkapplöpning

I hästkapplöpning, oddsen är enkla att förstå. Ju mer pengar som spelarna satsar, desto kortare odds. Odds indikerar den förväntade vinsten mot det investerade beloppet. Med 10-1 odds kan spelaren förvänta sig att vinna $10 för varje satsad dollar. Jämna pengar ger en spelaren $2 för varje $2 som satsas för en total avkastning på $4.

Det kan ta lite tid för nya spelarna att förstå hur man satsar på sport. Även om vissa sporter erbjuder liknande odds för vadslagning, som att satsa på den raka vinnaren, över och under totalt antal poäng, eller poängspridningen, finns det andra sporter med mer förenklade eller utmanande satsningsalternativ. För spelaren kommer att förstå oddsen och undersöka konkurrenterna hjälpa till att välja vinnaren.

Hur läser man vadslagningslinjer?
About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
Handla om

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson

Senaste nytt

Vad du behöver veta om NASCAR-spel
2023-03-22

Vad du behöver veta om NASCAR-spel

Med en enorm fanbas i Nordamerika och många lopp som äger rum nästan varje vecka på olika racerbanor från februari till början av november, är NASCAR-betting ett av de mest attraktiva bettingvalen för motorsportsentusiaster.

Den ultimata Super Bowl spelguiden för att förbereda dig själv
2023-03-08

Den ultimata Super Bowl spelguiden för att förbereda dig själv

Det kommer att finnas mycket pengar att satsa lagligt på Super Bowl 2023 efter att 2022 års spel slår alla tidigare rekord. Förra gången, i Super Bowl LVI, vann Los Angeles Rams mot Cincinnati Bengals med 23-20.

2022 FIFA World Cup semifinaler - Argentina vs Kroatien
2022-12-12

2022 FIFA World Cup semifinaler - Argentina vs Kroatien

Sista veckan av fotbolls-VM 2022 är över och bara 4 lag återstår!