Winter Sports betting

Miljontals spelare vänder sig till vintersport i hopp om att bli rik under lågsäsong. Det finns flera vinstchanser, allt från nationella evenemang till landskamper. Alpin skidåkning, längdskidåkning, skidskytte, backhoppning och slalom är bland vintersportmarknaderna.

Vintersport är en mängd olika sporter som i första hand bedrivs på snö eller is. Majoriteten av dessa aktiviteter är en blandning av skridskoåkning, skidåkning och pulka. Vintersporter har historiskt utförts i kallare klimat, men dessa spel kan nu avnjutas i ett bredare utbud av platser och årstider tack vare konstgjord is.

Winter Sports betting
Vilka vintersporter är populära att satsa på?

Vilka vintersporter är populära att satsa på?

Reglerna skiljer sig beroende på disciplin. Vadhållningsreglerna har å andra sidan många likheter. Låt oss ta en titt på några av de mest populära vintersporternas allmänna regler.

En av anledningarna till att vintersportspel är populärt är på grund av dess variation. Vinterspel kan innehålla följande:

 • Alpin skidåkning går ut på att väva igenom grindar samtidigt som man åker skidor nerför snötäckta backar i höga hastigheter.
 • Skidskytte är en spännande kombination av längdskidåkning och gevärsskytte.
 • Bobsläde är en sport där två- eller fyramannalag tävlar nerför en isbana som kallas löpningen i rasande fart.
 • Längdskidåkning har flera individuella och lagliga discipliner, vilket ger en mängd spelchanser för seriösa spelarna.
 • Curling är en sport som spelas på is där två lag turas om att skjuta granitstenar mot ett mål som kallas huset.
 • Konståkning är en spännande issport som betonar det kreativa utförandet av snurr, steg, språng och vändningar.
 • Friåkning är en spännande sport där alla idrottare måste göra luftakrobatik medan de åker skidor nerför backen.
 • Ishockey är ett populärt ishockeyspel där två motsatta lag om sex skridskoåkare tävlar om att slå en platt rundpuck i det andra lagets mål med vinklade pinnar.
 • Luge är en spännande sport att titta på. Det är också den snabbaste vinterglidsporten, med elitidrottare som når hastigheter på 120-145 kilometer i timmen.
 • Nordic Combined är en högpresterande sport som kombinerar längdskidåkning och backhoppning.
 • Snabbåkning på kort spår är en spännande sport som involverar snabba utbrott av fart och frenetiskt racing.
 • Skelett är en extrem pulkasport där tävlande färdas nerför en isbacke i hastigheter på upp till 140 kilometer i timmen.
 • Backhoppning är kanske en av de mest skrämmande sporterna i världen, som kräver att deltagarna hoppar av en stor brant ramp innan de flyger längst möjliga avstånd.
 • Slalom liknar alpin skidåkning och spelas på samma sätt, med undantag för att idrottare måste följa en slingrande bana.
 • Åka snowboard är en spännande sport som kräver en hög grad av expertis för att tävla i mästerskap i världsklass.
 • Hastighets skridskoåkning är ett av få olympiska evenemang där den slutliga vinnaren bestäms av hastighetsrekord och tid.

Mångfalden av sporter som är tillgängliga för spelarna att njuta av beror på den pågående turneringen. Men de mest populära att satsa på är alpin skidåkning, längdskidåkning, skidskytte, backhoppning och slalom.

Vilka vintersporter är populära att satsa på?
Hur man satsar på vintersport

Hur man satsar på vintersport

Vintersportens tillväxt i popularitet kan inte överskattas. Att hitta den finaste platsen är allt annat än en promenad i parken nu när de flesta bookmakers har anammat vintersporter.

Att hitta en bookmaker med de bästa oddsen är nyckeln till att vinna stort i vintersporter. Dessutom är det vanligtvis en smart idé att ha ett varierat utbud av spelmarknader till hands. Så håll utkik efter en bettingtjänst för vintersport som erbjuder flera varianter av varje evenemang samt konkurrenskraftiga belöningar.

Betting inom vintersport är jämförbart med satsa på vanliga sporter. Oddsen, bookmakers och valet av vilken sport att satsa på är alla viktiga överväganden. För att inte tala om evenemanget eller turneringstypen, som påverkar din utbetalningsfrekvens.

Vintersportspelsmarknader är inte rikliga på hela året, men intresset för backhoppning och andra vintersportsmästerskap skjuter i höjden inför vinter-OS och andra vintersportsmästerskap. Varje välrenommerad sportbok kommer att se till att de stora turneringarna och evenemangen täcks; det finns många seriösa bookmakers med ett varierat sportutbud

Hur man satsar på vintersport
Är vintersportspel online lagligt?

Är vintersportspel online lagligt?

Bookmakern avgör om åtgärden är laglig eller inte. Även om inga särskilda regler begränsar vadslagning på vintersporter, måste bookmakers ha en giltig licens för att verka inom en jurisdiktion.

Är vintersportspel online lagligt?
Allt om vintersportspel

Allt om vintersportspel

Som nämnts finns det dussintals evenemang inom flera discipliner involverade i vintersport. Men de mest populära vintersportevenemangen och kanske de bästa möjligheterna att satsa på vintersport är alpin skidåkning, längdskidåkning, skidskytte, backhoppning och slalom.

alpin skidåkning

alpin skidåkning har praktiserats sedan slutet av 1800-talet. I denna sport använder idrottare skidor med fast klack för att glida nerför snötäckta backar. Sporten, som har sitt ursprung i Alpernas oländiga terräng, har vuxit i popularitet över hela världen, och den är nu listad med flera bookmakers. Att satsa på den första deltagaren som passerar mållinjen, samt satsningstider, är vanligt. Head-to-Head, Finish i topp 3 och Antepost/Outright-vinnare är alla framstående bettingalternativ för alpin skidåkning.

Längdskidåkning

Cross country, ofta känd som XC, har tävlat i OS sedan 1977 och lockar cirka 41 000 idrottare varje år. I denna vintersport går deltagarna framåt genom att gå framåt eller trycka på skidstavar. Head-to-Heads, Sluta i topp 3, Vinstmarginaler, Antepost/Outright Winner och fler marknader finns att satsa på. Bortsett från dessa möjligheter att tjäna pengar, kan spelare delta i freestyle, klassiska eller stafetttävlingar.

Skidskytte

Skidskyttespel är din bästa speldestination om du gillar skidåkning och gevärsskytte. Skidskyttetävlingar erbjuder spelarna det bästa av två världar, med löjligt höga vinstodds. Dessutom inkluderar skidskyttespelsmarknaderna traditionella head-to-head, heatvinnare och tävlingsvinnare.

Backhoppning

Tävlande tävlar genom att hoppa den största sträckan efter att ha fallit på sina skidor från en speciellt förberedd ramp. 1924 gjorde den berömda vintersporten sin debut på olympiska spelen. Spelet börjar med två omgångar med vardera 50 idrottare. Endast 30 personer går vidare till nästa omgång. Vinnaren avgörs av vem som fick högst totalpoäng i de två sista omgångarna. Vadslagning på backhoppning är lätt att klara av eftersom det finns i praktiskt taget alla sportsbooks.

Slalom

Slalom liknar alpin skidåkning och spelas i samma stil, med undantag för att idrottare måste följa en kurvig bana. På grund av det snabba tempot, skarpa carvingsvängarna, tempot och enastående lugnet är slalomspelmarknaderna en av de mest givande och adrenalinfyllda sporterna. Sporten är inte bara en del av Vinter-OS, men det är också en del av FIS alpina världsmästerskap i skidor.

Allt om vintersportspel
Tips på vintersportspel

Tips på vintersportspel

Även om man försöker ge en övergripande vinter strategi för sportbetting är långt ifrån okomplicerat, flera gemensamma drag måste övervägas innan du börjar spela på de bästa bettingsidorna för vintersport.

Här nämns några av de populäraste tipsen om vintersportspel. Tänk på att dessa metoder och förslag även kan tillämpas på andra vintersporter som har beskrivits i början av denna artikel.

Innan du börjar betta måste du först förstå grunderna och sedan doppa tårna i vattnet. Du måste spela på evenemang, sporter och marknader som du är bekant med och förstår, såväl som forskningsresultat och tidigare prestationer.

Det är också värt att notera att livebetting kan vara ganska lönsamt. Du bör också undersöka vädret och hålla dig till etablerade vinnare, lag och stjärnor. Tänk på att det finns många olika sporter att välja på.

Det finns också möjlighet att satsa på enskilda individer som tävlar i många versioner av samma sport. Spelare kommer snabbt att upptäcka att de kan lägga flera satsningar, vilket gör ämnet för hur man satsar på vintersport mer dynamiskt än man först trodde.

Tips på vintersportspel
Ansvarsfullt spelande

Ansvarsfullt spelande

Du bör sköta din ekonomi noggrant för att undvika att förlora en stor summa pengar oväntat. Kom alltid ihåg att du aldrig ska riskera mer pengar än du är villig att förlora på en satsning.

Du bör dela upp din ekonomi för att förhindra att du spränger alla dina pengar på en gång. Om du har en negativ tur, försök inte kompensera genom att höja din insatsstorlek. Sätt antingen en gräns för det belopp du kan sätta in varje månad eller en gräns för det belopp du kan förlora i ett enskilt spel.

Försök att utesluta dig själv om det blir lite värre och du börjar känna att du håller på att utveckla ett beroende. Självuteslutning hjälper personer som kämpar med spelberoende att ta en paus från det och fokusera sitt liv och sina pengar på något annat. Det kan hjälpa dig att ansluta till ytterligare community-program för att hjälpa dig att hantera ditt spelproblem, samt ge dig det stöd du behöver om du är osäker på hur du ska hantera nästa steg i din återhämtning.

Ansvarsfullt spelande