Cycling betting

Cykelbetting är en relativt ny form av betting på nätet som har vunnit popularitet de senaste åren. Cykling involverar många olika lopp, av vilka några är så korta som en kilometer, medan andra sträcker sig över tiotals miles. Inom cykelbetting kan spelarna satsa på olika utfall, som vinnaren av loppet, antalet varv som en viss cyklist har genomfört och mycket mer.

Många sportspelsajter erbjuder cykelbetting. Det betyder att spelarna inte behöver kämpa för att hitta alternativ för cykelbetting. De kan öppna ett konto och lägga cykelspel direkt.

Cycling betting
Allt du behöver veta om cykelbettingTyper av cykelspelFörstå odds på cykling
Allt du behöver veta om cykelbetting

Allt du behöver veta om cykelbetting

Cykelbetting är en form av betting online som gör det möjligt för spelarna att satsa på cykellopp. Det är en relativt ny form av betting online. Det första cykelloppet i en sportbok på nätet var Tour de France på 2000-talet. I början av cykelbetting hade de flesta spelarna bara möjlighet att satsa på vem som skulle vinna loppet. Turneringar som UCI Cykel-VM ger spännande möjligheter för spelarna att satsa på cykling.

Cykelbetting har dock blivit mer sofistikerat i takt med att cykling blev populärt. Nu kan spelarna satsa på olika resultat, inklusive antalet varv som en viss cyklist genomfört och vinnaren av specifika etapper i ett lopp.

Allt du behöver veta om cykelbetting
Typer av cykelspel

Typer av cykelspel

Spelare kan placera olika typer av cykelspel. Här är de vanligaste typerna av cykelspel som erbjuds av de flesta bookmakers:

 • Individuell tävlingsvinnare: Denna cykelsatsning tillåter spelarna att satsa på vem de tror kommer att vinna ett individuellt lopp.
 • Topp tre slutar: Denna cykelsatsning låter spelarna satsa på vilka tre cyklister som de tror kommer att sluta på de tre bästa platserna.
 • Sprintvinnare: Spelare kan lägga cykelspel på vem de tror kommer att vinna en cykelsprint.
 • Bästa klättraren: Spelare kan lägga cykelspel på vem de tror kommer att bli den bästa klättraren i ett cykellopp.

Hur satsar man på cykling?

För att satsa på cykling bör spelarna:

 • Öppna ett konto med a välrenommerad sportbookie online
 • Leta efter cykellopp som snart äger rum
 • Läs på om cyklisterna som kommer att delta i loppet
 • Välj lämplig insatstyp, till exempel vilken cyklist de tror kommer att vinna loppet
 • Ange summan pengar de vill satsa och slutför vadet
Typer av cykelspel
Förstå odds på cykling

Förstå odds på cykling

Oddsen uttrycks vanligtvis i decimal- eller bråkform i cykelspel. Oddsen återspeglar hur mycket pengar en tippare kommer att vinna om de satsar $100. Till exempel, om oddsen på en viss cyklist är listade som 11/20, kommer en tippare som satsar $100 på den cyklisten att vinna $110 om deras föredragna cyklist vinner loppet.

Spelare bör leta efter cykelodds som är så höga som möjligt och läsa om sportbetting tips, så att de kan maximera sin avkastning när de satsar.

Vad kan påverka oddsen i cykelspel?

Odds på cykelbetting kan påverkas av flera olika faktorer. Dessa inkluderar:

 • Ett cykellopps distans. Ett cykellopp som bara är en kilometer långt kommer att ha lägre odds än ett cykellopp som är 100 mil långt eftersom det finns fler potentiella utfall i de längre loppen.
 • Cyklisternas erfarenhet och historia: Ett cykellopp som inkluderar välkända och erfarna cyklister kommer att ha högre odds än ett cykellopp med mindre framstående cyklister eftersom den förstnämnda gruppen har större chans att vinna.
 • Väderförhållanden: Väderförhållandena kan påverka oddsen för ett cykellopp. Till exempel, om det regnar kraftigt på dagen för cykelloppet, kommer oddsen för cyklister som är bra i våta förhållanden att vara högre än vanligt.
Förstå odds på cykling