Greyhounds betting

Vinthundsracing, en träning som har funnits i cirka ett och ett halvt sekel, är fortfarande en mycket populär publiksport. Sporten som började med coursing (att sätta vinthundar att jaga harar) körs nu mest på en oval bana på liknande sätt som hästkapplöpning (utan jockey förstås).

En sak som lockar många till vinthundsracing är chansen att satsa på dem. Det är spännande att se hundarna som kan nå hastigheter så höga som 72 km/h jaga draget till mållinjen. Spänningen blir ännu bättre när en åskådare har lagt ett vad och har chans att vinna.

Greyhounds betting
Bästa vinthundsbettingHur man satsar på greyhound racingOdds på Greyhound racing
Bästa vinthundsbetting

Bästa vinthundsbetting

Vinthundsracing var och har förblivit till stor del en oreglerad form av fritid. Men idag, i länder som Storbritannien, USA, Australien och Irland utgör sporten en stor del av vadslagningsbranschen. Dessa länder har till och med människor som är dedikerade till att erbjuda sportspeltips på vinthundar.

Ökningen av onlinesportspel har gjort övningen ännu mer populär. Folk älskar sporten på grund av hur snabb den är. När loppet väl har börjat varar en satsning inte länge innan resultatet är känt.

Även med populariteten av sportspel online, många människor visar sig fortfarande titta på vinthundslopp fysiskt. Greyhound-racingbanor som Romford, Nottingham, Sandown Park, Shelbourne Park och Wentworth Park välkomnar alltid entusiastiska spelarna och åskådare. Vissa sportsbooks som vet hur folk älskar att satsa på dessa sportevenemang streamar dem till och med live.

Bästa vinthundsbetting
Hur man satsar på greyhound racing

Hur man satsar på greyhound racing

Man behöver bara veta vad sportbetting är för att förstå greyhoundbetting. De vanliga strategier att hantera risker och göra tillräckligt med läxor gäller även i denna. De bästa hundarna är de säkraste vaden, precis som vissa fotbollslag verkar vinna varje gång de kliver. Under decenniet mellan 1983 och 1983 skulle alla ha satsat på Ballyregan Bob, hunden som gjorde rekord med 32 raka segrar.

På grund av hastigheten i loppen finns det inte mycket att satsa på i spelet. Förutom den direkta vinnaren är de andra vanliga insatserna hur lång tid det tar att slutföra loppet, positionen för en viss hund och om någon konkurrent kommer att resa.

För att satsa behöver man bara hitta en bettingsajt online som erbjuder hundkapplöpningsmarknader, öppna och ladda ett bettingkonto och sedan satsa bort.

Hur man satsar på greyhound racing
Odds på Greyhound racing

Odds på Greyhound racing

Djurkapplöpning (mest häst- och vinthundkapplöpning) ser bortom bara djuret. Oddsen bestäms också av hundtränaren. Hundar som tränats av erfarna tränare har alltid haft bättre odds att vinna. En hunds familjehärstamning är också en avgörande faktor.

Liksom människor påverkar åldern och konditionsnivåerna för en tävlande hund också oddsen. Inträdet av nya hundar som närmar sig sin topp skjuter ofta favoriter ner i hackordningen. Det som är bra med hundar är att de kan delta i många lopp på kort tid. Detta innebär att spelare kan lägga många satsningar på vissa hundar medan de har en konsekvent form.

Oddsen erbjuds på bettingsidan fram till några minuter innan ett lopp startar. Spelarna väljer sina föredragna odds och lägger en insats på dem. Det finns ingen skillnad mellan odds även när de ser olika ut (amerikanska, brittiska och europeiska). Det olika uttrycket för en pengalinje, decimal eller bråk betyder inte att vinnarna får olika belopp. Vissa odds visar hur mycket en spelare kan vinna inklusive sin insats medan andra inte inkluderar insatsen.

Oddsen kan dock skilja sig från en bettingsida till en annan. Men skillnaden är sällan betydande om man inte satsar en förmögenhet.

Odds på Greyhound racing