Archery betting

Det är värt att notera att äldre bågskyttespel innehöll skjutduvor. Konkurrenter använder nu en sköld för att träffa ett specifikt mål. Sporten definieras också av specifika regler. Det var så det kunde passa in i Olympiska sommarspelen schema.

En av anledningarna till att bågskytte kan vara en populär sport att lägga insatser på beror på mångfalden av discipliner och tävlingar som är involverade, vilket kan göra sportspel mer spännande.

När det kommer till denna sport så finns det två huvudgrenar. Traditionell bågskytte definieras som skytte utan användning av någon teknisk hjälp, och traditionella bågskyttar använder oftast långbågar och recurves. Målbågskytte, å andra sidan, är en bågskyttedisciplin som kräver att idrottare skjuter till färgade, runda mål. Standardmål betecknas med tio koncentriska cirklar med lika mellanrum med poängvärden från 1 till 10.

Det finns också många bågskyttetävlingar och turneringar att se fram emot, såsom:

  • FITA-rundan är en en-dags utomhusturnering där varje bågskytt har 144 pilar med 36 skott från var och en av fyra distanser.
  • FITA-rundan inomhus, avslutas med 30 pilar skjutna från ett avstånd av 18m från vardera änden. FITA-rundor inomhus använder 3-punkts målytor med en diameter på 40 cm (60 cm för barn).
  • FITA OS-omgången stängs med 36 pilar i varje ände från 70m till sista omgången.
  • Inomhusligorna, där lag med tre bågskyttar slåss mot varandra. Varje bågskytt skjuter tre pilar från en räckvidd på 18 m, med en tidsbegränsning på två minuter per slut.
  • Utomhusligan, där tremannalag deltar. Tre pilar per bågskytt i varje ände, totalt tre ändar, från ett 50m till 80cm målyta. Alla pilar måste skjutas inom tre minuter.
  • Fältbågskytte utförs utomhus. De cirkulära målytorna består av 5 ringar. De är svarta med bara den inre ringen som är guld, och endast 12 av de 24 avstånden anges.
  • 3-D bågskytte efterliknar jaktscenarier. Bågskyttar skjuter mot skumvarelser från obestämda avstånd.
  • Japansk bågskytte är känt som kyudo. Kyudo är mycket mer än bara att skjuta och göra mål; det handlar om ceremonin och andliga komponenter också. Yumi, Kyudo-bågen, skiljer sig mycket från västerländska bågar på grund av sin asymmetriska form.
  • Bågjakt, eller jakt på vilt med pil och båge, samt pilbågefiske, är förbjudet i vissa västeuropeiska nationer, inklusive Österrike och Tyskland. Däremot kan entusiaster och turister i flera länder få ett bågjaktstillstånd.
Archery betting
Hur man satsar på bågskytteÄr bågskyttespel online lagligt?Hur man satsar på bågskytteBästa odds på bågskytteTips på bågskytteAnsvarsfullt spelande
Hur man satsar på bågskytte

Hur man satsar på bågskytte

Om du gillar sportvadslagning kanske du vill testa att satsa på bågskytte för en ny spänning och spänning. Bågskytte är kanske inte lika populär som andra sporter över hela världen, men den har några spännande egenskaper och historia som kommer att locka dig att satsa mer.

Richard III av England införde ny lagstiftning som förbjöd tärningsspel som backgammon någon gång på 1380-talet eftersom hans militära bågskyttar spenderade för mycket tid på att spela backgammon men inte tillräckligt med tid på att träna bågskytte.

Så, hur reagerade hans bågskyttar på detta? De utövade sporten, men de uppfann också en mängd hasardspel baserade på bågskytteförmågor, så att bågskyttar kunde satsa både på sig själva och andra. Med teknikens framsteg har bookmakers inkluderat dessa bågskytterelaterade tävlingar i sina erbjudanden, vilket innebär att det nu är möjligt att satsa på bågskytte.

Kom dock ihåg att du inte bör begränsa dig till bara en sportbok. När det kommer till bågskyttespel är inte alla bookmakers skapade lika. Vissa kan bara täcka ett fåtal marknader, men andra kan ge ett bredare utbud.

Det viktigaste är att inte alla bookmakers är lika flitiga eller skickliga på att värdera sina marknader som andra. Så, innan du gör en insats, undersök alla dina alternativ. Du kan snabbt upptäcka att du plötsligt har utvecklat en bra förståelse för vilka bookmakers som är mest fördelaktiga att spela med.

Hur man satsar på bågskytte
Är bågskyttespel online lagligt?

Är bågskyttespel online lagligt?

I områden där sportspel online är tillåtet, bågskytte är lagligt. Individuella spelarna i områden där sportvadslagning på nätet inte är förbjuden kan använda plattformar för vadslagning på båttävlingar till havs. Även om det är tekniskt olagligt att använda offshore-speltjänster för friidrott, finns det få om några begränsningar som hindrar dig från att göra det.

De enda spelbegränsningarna som kan påverka dina insatser är de som hindrar finansinstitutioner från att behandla transaktioner med spelleverantörer – vilket enkelt kan lösas genom att använda ersättningsmetoder för betalning – eller regler som förbjuder vissa former av bågskytte som du vill satsa på, t.ex. som lagar som förbjuder bågjakt och bågfiske.

Är bågskyttespel online lagligt?
Hur man satsar på bågskytte

Hur man satsar på bågskytte

Det är viktigt, som med alla andra sportspel, att du har en viss förståelse för spelet och deltagarna. Till exempel är det fördelaktigt att känna till spelares och deras motståndares styrkor och svagheter. De idrottare som du satsar på bör visa en viss nivå av kunskap om sporten, konsekventa poäng eller skott, precision och motståndskraft mot stress under hela spelet. Du bör också lära dig mer om pilarna som används inom sporten.

Som ett resultat är det viktigt att ägna lite tid åt att följa händelserna och se dina favoritbågskyttar tävla. Detta ökar dina odds att gissa resultatet av ett spel korrekt. Detta är avgörande för att vinna alla insatser du lägger mot en person eller ett spel.

Hur man satsar på bågskytte
Bästa odds på bågskytte

Bästa odds på bågskytte

Det finns fyra huvudtyper av marknader inom bågskyttespel,

För seger

Ett standardbågskyttespel innehåller set. Om bågskytten vinner setet får han två poäng; om setet är oavgjort får han en poäng. När en av idrottarna får 6 poäng eller mer är spelet över. Bookmakers kan acceptera spel på en vinst med ett handikapp.

Total poäng

Placera ett onlinespel på antalet poäng i ett set. Spel på det totala antalet poäng som gjorts i spelet kan också accepteras.

För turneringsseger

Nu när majoriteten av huvudtävlingarna i bågskytte har flyttats över till det olympiska systemet beror mycket på partiet också.

En på en

Spelare måste välja en av de två motståndande bågskyttarna som kommer att rankas först i tävlingen.

Bästa odds på bågskytte
Tips på bågskytte

Tips på bågskytte

Före dig placera en satsning på en bågskyttematch måste du analysera varje deltagares unika egenskaper. Du bör till exempel ta reda på hur effektivt de kan fokusera och hur de klarar sig med olika grader av stress och påfrestningar.

Du måste också veta vad deras skicklighetsnivåer är. Du kommer inte att ha tid att skaffa all denna information efter att tävlingen har börjat, så du måste genomföra din studie långt innan turneringen börjar. Deras meritlista kommer att ge dig en uppfattning om hur de har gjort i tidigare turneringar.

Du bör också utvärdera de många tävlingar som de deltagande bågskyttarna har tävlat i under sin karriär, samt om de tidigare har mött någon av sina motståndare. I de flesta fall kommer du att upptäcka att en deltagare som du gillar utseendet på har stött på några av de andra rivalerna tidigare, så du bör vara nyfiken på hur de klarade sig mot dem tidigare. Om de har förlorat mot en konkurrent tre gånger i rad, kan du överväga att satsa på en annan bågskytt.

Tips på bågskytte
Ansvarsfullt spelande

Ansvarsfullt spelande

För att undvika att förlora en stor summa pengar på en gång bör du sköta din ekonomi noggrant. Kom ihåg att du aldrig ska satsa mer pengar än du är villig att förlora. För att undvika att förlora alla dina pengar på en gång, dela upp dina pengar. Om du har en dålig streak, försök inte att kompensera genom att öka din insatsstorlek. Du måste antingen sätta en gräns för hur mycket pengar du kan sätta in varje månad eller en gräns för hur mycket pengar du kan förlora i ett enskilt spel.

Du bör kunna hålla dig lugn och erkänna när du ska ge upp. När du är frustrerad är det mer sannolikt att du fattar förhastade beslut, vilket är katastrofalt när det kommer till spel. Håll alltid ett klart huvud och överväg noggrant ditt nästa bedömningssamtal.

Om det går överstyr och du misstänker att du börjar utveckla ett beroende, försök att utesluta dig själv. Självuteslutning gör att de som kämpar med spelproblem kan ta en paus och fokusera sina liv och pengar någon annanstans.

Det kan återkoppla dig med ytterligare samhällstjänster för att hjälpa dig att hantera ditt spelproblem, samt ge dig den hjälp du behöver om du är osäker på hur du ska hantera nästa steg i din återhämtning.

Ansvarsfullt spelande