Athletics betting

Vadslagning på friidrott omfattar en mängd olika sportevenemang. Dessa aktiviteter kretsar kring sprint, hoppning och kast, och många av dessa sporter kombineras till ett evenemang. De flesta spelarna är förmodligen medvetna om att majoriteten av dessa evenemang är från sommar-OS, men som vi kommer att diskutera i vår spelguide för friidrott finns det tävlingar som arrangeras under hela året som också kan spelas på.

Den vanligaste typen av satsning är vilken tävlande som vinner ett lopp eller vilken idrottare som tar hem en guldmedalj. Det kommer också att vara möjligt att satsa på om en idrottare kommer att sluta på pallen eller slå ett världsrekord.

Athletics betting
Varför är friidrott populärt att satsa på?

Varför är friidrott populärt att satsa på?

En av de främsta anledningarna till att både professionella och nybörjare gillar att satsa på friidrott är att det kan vara ganska underhållande eftersom du inte är begränsad till att satsa på en enda sport.

Friidrott består av en olika sporter. Vissa av dessa sporter skapar superstjärnor som är bland de mest erkända idrottarna, medan andra är mer obskyra och får bara en bråkdel av uppmärksamheten. Detta är inte att säga att dessa evenemang inte är underhållande att satsa på. Sporterna nedan är en sammanfattning av vad du kan förvänta dig att se under ett friidrottsevenemang.

Hoppar

Hopptävlingar inom friidrott kan delas in i två kategorier i sin mest grundläggande form. Till att börja med finns det tävlingar där man bedöms efter hur långt man kan hoppa. Längdhopp och trippelhopp är namnen på dessa två evenemang. Båda kräver dykning i en sandlåda från en förutbestämd startplats. Tävlingen vinns av den idrottare som tillryggalägger den längsta sträckan.

Andra evenemang går ut på att hoppa över en bar i luften. Höjdhopp och stavhopp är namnen på dessa evenemang. Höjdhoppet är en tävling där en idrottare måste hoppa över en stång framför sig och den idrottare med störst avstånd vinner. Stavhopp är ett evenemang där en idrottare använder en apparat för att lyfta sig upp i luften, men koncepten är desamma.

Löpning

Det är knappast en sträcka att säga att löparrangemangen inom friidrotten lockar mest intresse från allmänheten. Några av namnen som har blivit superstjärnor runt om i världen är Mo Farah, Usain Bolt och Michael Johnson. 100 m, 200 m och 400 m är de mest anmärkningsvärda händelserna. Häcken, samt medeldistanslöpning (upp till 10 000 meter).

Kasta

Att kasta evenemang inom sport har alla samma mål. Kulstötning, Diskuskast, Hammarkast och Spjutkast är alla tävlingar där idrottare kastar sina respektive föremål så långt de kan. Denna tävling kommer att vinnas av den idrottare vars projektil färdas längst.

Friidrott

Föreställ dig själv mitt i ett sportevenemang. Det finns en löparbana runt arenan där lopp som 100 Meter äger rum. Medan i centrum finns det ett stort fält där sporter som spjut äger rum. På grund av denna kombination kallas dessa sporter vanligtvis för friidrottsevenemang.

Att bli diskvalificerad

Eftersom det är en av de lättaste marknaderna att korrumpera, kommer inte varje event eller bookmaker att ha detta som ett alternativ till det bättre. Även om diskvalificering förekommer regelbundet inom sport, och för stora evenemang, är sådana svårigheter mycket mindre oroande, därför kan bookmakers erbjuda sina kunder detta val. Slutsatsen av denna satsning är enkel: för att du ska vinna måste den idrottare du har valt diskvalificeras från evenemanget där de deltar.

Varför är friidrott populärt att satsa på?
Hur man satsar på friidrott

Hur man satsar på friidrott

Att lägga en satsning, måste du först registrera dig hos en välrenommerad sportbok. För att minimera riskerna måste du först granska bookmakerns riktlinjer för vadslagning på friidrott. Tyvärr finns det inte många spelalternativ för denna sport. Du kan dock satsa på ett av två viktiga resultat. Kom ihåg att du inte får binda dig till bara en sportbok. Alla bookmakers görs inte lika när det gäller friidrott. Vissa kan bara tillhandahålla ett fåtal marknader, medan andra kan erbjuda ett större utbud.

Viktigast av allt är att inte alla bookmakers är lika noggranna eller lika skickliga på att prissätta sina marknader som andra. Så, innan du lägger en satsning, överväg alla alternativ. Du kanske upptäcker att du snart kommer att ha en känsla för vilka bookmakers som är mest givande att satsa med.

Hur man satsar på friidrott
Är det lagligt att betta på friidrott online?

Är det lagligt att betta på friidrott online?

Vadslagning på friidrott är lagligt i jurisdiktioner där sportspelbolag är lagliga. Enskilda spelarna kan använda offshore-spelsajter för båtkapplöpningar i jurisdiktioner där hasardspel online inte är förbjudet.

Även om det är teoretiskt olagligt att komma åt offshore-spelsajter för friidrott, finns det få eller inga regler som förbjuder dig att göra det. De enda spelrestriktioner som kan påverka dina spel är de som hindrar finansinstitutioner från att göra transaktioner med spelleverantörer. Detta förhindras enkelt genom att använda alternativ betalningsmetoder.

Är det lagligt att betta på friidrott online?
Allt om odds på friidrott

Allt om odds på friidrott

Det finns många spelmarknader tillgängliga inom friidrott. Du kanske tror att det enda tillgängliga alternativet för de flesta är att satsa på den totala vinnaren av ett lopp eller evenemang. Det finns dock andra atletiska vadslagningsmarknader som erbjuds spelarna, och denna variation kommer bara att växa när evenemanget blir mer framträdande.

För att kvalificera vad

Det finns olika evenemang där en idrottare måste tävla i flera kvalificerande evenemang innan han är berättigad att tävla i det sista evenemanget. Till exempel hamnar en idrottare inte bara i finalen på 100 meter; de måste först kvalificera sig i de tävlingar som föregår den. Detta kan åstadkommas genom att placera sig bland de tre bästa i ett lopp eller genom att sätta en av de snabbaste tiderna. Vissa bookmakers låter spelarna satsa på vilka idrottare som kommer att kvalificera sig.

Att vinna

Detta är den mest grundläggande typen av vadslagning på friidrott. Du kan satsa på vem som vinner loppet eller eventet i fråga. Du kan till exempel satsa på atlet A för att vinna guldmedaljen i spjut. Individuella lopp kan också ske utan medalj på linjen. Du kan till exempel satsa på Runner B för att vinna loppet.

Att vara på pallen vadslagning

Om en idrottare slutar bland de tre bästa i ett lopp kommer de att hamna på pallen. För vissa tävlingar är detta bara en gest, men för många högprofilerade friidrottstävlingar betyder det att en idrottare har vunnit en medalj. Medaljerna kl olympiska spelen, till exempel, kommer att arrangeras i den välkända sekvensen av guld, silver och brons. I det här fallet är de flesta idrottares dröm att stå på pallen.

För att sätta ett nytt rekord

Vissa bookmakers tillåter dig att satsa på huruvida en idrottare kommer att slå ett nytt rekord eller inte. I OS är det en stor sak att sätta världsrekord, och många av dem kommer med mycket berömmelse. De bästa idrottarna i världen är inte bara pressade att vinna guldmedaljer utan de utmanas också om de kan slå specifika rekord. Världsrekordet på 100 m är utan tvekan det mest eftertraktade inom friidrott. Usain Bolt har för närvarande rekordet med en tid på 9,58 sekunder.

Att bli diskvalificerad

Eftersom det är en av de enklaste marknaderna att manipulera, kommer inte varje event eller bookmaker att ha detta som ett alternativ till det bättre. Trots detta förekommer diskvalificering ofta inom friidrott, och för stora evenemang är sådana svårigheter mycket mindre bekymmersamma, därför kan bookmakers erbjuda sina kunder detta val. Resultatet av detta spel är enkelt: för att du ska vinna måste den idrottare du har valt diskvalificeras från tävlingen där de tävlar.

Allt om odds på friidrott
Friidrott betting tips

Friidrott betting tips

Det är avgörande, till att börja med, en stark friidrott vadslagning strategi om du vill bli framgångsrik med betting.

Eftersom friidrott omfattar många sporter kan det vara lockande att satsa på dem alla för att göra vadslagningsupplevelsen roligare. Detta är dock inte en metod som kommer att resultera i en konsekvent vinst. De flesta bra satsningsmetoder är beroende av att utföra samma process om och om igen, och det enklaste sättet att åstadkomma detta snabbt är att satsa på en händelse som du är mest bekant med.

Vi tenderar att tro att eftersom vi bara tittar på/satsar på friidrott en gång med några års mellanrum, är de mest populära idrottarna fortfarande de största i världen, men det är mycket tid mellan till exempel OS, och mycket kan förändras i det tid. Det är bättre att kolla om en sådan idrottare har behållit sin form sedan dess, eller om det finns någon ny på scenen som sannolikt tar all äran.

Skador, till exempel, kan inträffa plötsligt. Inom friidrott kan även den minsta skada minska en idrottares chanser att vinna sitt evenemang. I tävlingstävlingar kan bråkdelar av en sekund betyda skillnaden mellan första och andra plats, medan centimeter kan betyda skillnaden mellan en första och andra plats i kast- och hopptävlingar.

Friidrott betting tips
Ansvarsfullt spelande

Ansvarsfullt spelande

För att undvika att förlora en stor del pengar på en gång, bör du noggrant hantera din ekonomi.

Tänk på att du aldrig ska satsa mer pengar än du är redo att förlora. Dela upp dina resurser för att undvika att spendera alla dina pengar på en gång. Om du lider av en förlorande körning, försök inte kompensera för det genom att höja din insatsstorlek. Du måste antingen begränsa hur mycket pengar du får sätta in varje månad eller hur mycket pengar du kan förlora i ett enda spel.

Du måste kunna hantera dina känslor och förstå när det är dags att ge upp. När du är upprörd är det mer sannolikt att du gör förhastade bedömningar, vilket kan leda till katastrof när det kommer till vadslagning. Håll alltid huvudet klart och utvärdera noggrant ditt nästa tillvägagångssätt.

Försök att utesluta dig själv om det går överstyr och du fruktar att du börjar bli beroende. Självuteslutning gör att de som är spelberoende kan ta en paus och fokusera sina liv och pengar någon annanstans. Det kan koppla dig till andra samhällsprogram för att hjälpa dig att hantera ditt spelproblem, samt ge dig den hjälp du behöver om du är osäker på hur du ska hantera nästa steg i din nykterhet.

Ansvarsfullt spelande