Handball betting

Handboll liknar futsal, och målet för de två sjumannalagen i detta spel är att vinna genom att göra fler mål. Med en matchlängd på en timme förlängs den med fem minuter två gånger om det är oavgjort, följt av straffläggning tills en vinnare avgörs.

Spelarna kan använda sina kroppar ovanför knäna men deras händer kan bara hantera bollen fritt i tre sekunder. Att dribbla bollen är tillåtet i högst tre steg. Handbollsbetting är en form av sportspel som går ut på att satsa på resultatet av spelet.

Handball betting
Grunderna i handbollspel

Grunderna i handbollspel

Handboll är jämförbart med futsal: två lag med sju medlemmar siktar på att vinna genom att göra flest mål. Varje match varar i en timme, och spelet förlängs med fem minuter två gånger om det är oavgjort, följt av straffläggning tills en vinnare fastställs.

Spelare använder sin kropp ovanför knäna, men deras händer kan bara hantera bollen fritt i upp till tre sekunder. En spelare kan dribbla bollen i högst tre steg. Den huvudsakliga sportvadslagningen av handbollsvadslagning innebär att satsa på spelets resultat.

Handbollsbetting kan vara mycket fördelaktigt ekonomiskt, även om det är en av de minst populära sportbettinggrenarna. Gedigen kunskap om spelet och en pålitlig bettingstrategi är bara två element som kan bidra till din framgångsnivå när det gäller att få en utbetalning.

Att lyckas på lång sikt är inte lätt, men det är utan tvekan möjligt om du tillämpar dig rätt. I den här guiden kommer vi att beskriva vad betting på handboll innebär. Den kommer också att erbjuda tips och strategier, som bör hjälpa till att forma ditt vadslagningsspel.

De bästa bettingsajter online kommer att hjälpa dig att ge de bästa oddsen, strategierna och erbjuda dig högvärdiga erbjudanden och bonusar.

Grunderna i handbollspel
Allt du behöver veta om handbollspel

Allt du behöver veta om handbollspel

Handboll ökade i popularitet i Östeuropa och i hela Europa efter andra världskriget. Handbollspel i USA kan spåras till 1900-talet då en tvåspelsmatch från början spelades, känd som enväggshandboll. Denna tävling innebar att spelare turades om att slå bollen mot väggen.

Handbollen är exceptionellt snabb och innehåller några element från olika spel, som basket, ishockey och fotboll. Eftersom det är ett spel med höga poäng är det vanligt inom betting online.

Handbollsspel online har ökat i popularitet nyligen, noterat av antalet internationella turneringar och ökningen av vadslagning. Det är nu en extremt populär sport över hela världen, med utökade webbsidor för vadslagning på handboll tillgängliga för folk att satsa.

Människor är också mer bekanta med spelet, vilket har lett till att man spelar på det oftare. Handbollsspelbolagens popularitet ökar på grund av tillgången på fler onlinekasinon, TV-sändningar och annan mediabevakning av sporten.

Vänskapsmatcher har i allmänhet fler mål, troligtvis för att matcherna är mindre kritiska. Därför kan lag spela med mer självständighet. Under avgörande liga- och cupmatcher kommer spelarna sannolikt att hålla fast vid taktiken och följa instruktionerna. Men många spelare är fria att spela som de vill med vänskapsmatcher. Detta innebär ofta att matchkondition är det sanna målet istället för att vinna spelet.

Allt du behöver veta om handbollspel
Hur man satsar på handboll

Hur man satsar på handboll

Vad är handbollsportspel? Det finns många olika satsningar så låt oss bryta ner det.

Matchvinnare

Den enklaste typen av vadslagning är där en spelaren satsar på vilket lag som kommer att vinna. De kan också spela på vilket lag de tror kommer att vinna varje halvlek av matchen.

Spread Betting

Det finns också en speltyp som kallas spread betting. Detta är när en spelaren satsar på att ett lag vinner, men de vinner bara vadet när deras lag gör fler än ett utvalt antal mål utöver motståndarlaget. Så, till exempel, om en spelare satsar på Lag A -9,5, måste de vinna med 9,5 mål över det andra laget.

Totala mål

En spelaren kan också satsa på den sammanlagda summan av alla gjorda mål under en match. Till exempel, om bookmakern erbjuder en rad på 34,5, kommer en spelaren att vinna om de gjorda målen är 35 eller högre och förlora om det finns 34 eller färre mål. Säg att ett lag gör ett udda eller jämnt antal mål; då finns det en satsning för det också. Intressant nog kan en spelare också satsa på odds eller jämnheter för varje halvlek av matchen.

Dubbelchansspel

En spelare kan också satsa på två utfall. Detta kallas dubbelchansspel, där en spelaren kan satsa på vinster från två lag och oavgjort. Om de tror att ett lag kommer att vinna med ett visst antal mål kan de lägga en vinstmarginal. Detta är en annan typ av satsning som gäller för de individuella halvorna av spelet.

En spelare kan också satsa på det lag som de tror kommer att vinna den högst poängliga halvan och den halva matchen som de tror kommer att få den högsta poängen. Om ett lag gör ett visst antal mål före det andra, finns det ett spel på vilka lag som gör först och sist.

Ligavinnare

En spelare kan också satsa på vem de tror kommer slå alla andra lag under ligaturneringar. Detta inkluderar världsmästerskapet.

Handikapp

Att satsa på ett handikappspel i handboll innebär att en spelare lägger ner pengar på ett lag som de tror kommer att antingen vinna eller förlora spelet med ett visst belopp. Detta kommer att anklagas av ett + eller - tecken. Om ett lag har ett +-tecken efter sitt namn på tavlan, får de förlora med siffran efter symbolen.

Å andra sidan, om ett lag har en - efter sitt namn, måste de vinna spelet med mer än siffran efter symbolen.

Vinstmarginal

En spelare kan satsa hur mycket ett lag vinner med i handboll. Detta kommer nästan alltid i form av en över/under-satsning. Om numret är över eller under det belopp du har valt kommer du att vinna ditt spel.

Här är uppdelningen av vadslagning:

  1. Registrera dig med en bettingsajt som erbjuder handbollsbetting och gör en insättning.
  2. Välj det handbollsevenemang du vill satsa på.
  3. Välj det lag du vill satsa på.
  4. Välj ett insatsbelopp.
  5. Lägg en satsning.
Hur man satsar på handboll
Beräkna handbollssatsningsodds

Beräkna handbollssatsningsodds

Om du förstår hur man satsar på sport, kommer du att veta vilket decimalformat som används för att beräkna odds. Du kan beräkna din förväntade utbetalning genom att använda oddsen för att multiplicera den med kvantiteten på din insats. Förhoppningsvis kommer dessa handbollsportspel att hjälpa dig när du ställer in dina spel.

Eftersom handboll till övervägande del spelas i Europa, erbjuds handbollsspel egentligen bara på europeiska bettingsidor. Därför bör du bekanta dig med decimalodds representerade som decimaltal.

Den goda nyheten för dig är att decimalodds utan tvekan är de lättaste att förstå. Allt du behöver göra för att avgöra din potentiella utbetalning är att multiplicera din insats med oddsen du har valt.

Till exempel, om oddsen är 5,0 och du satsade $10 till oddset 5,0, skulle du få en utbetalning på $50. I slutändan betyder det att du tjänade $40.

Beräkna handbollssatsningsodds
Handbollsturneringar värda att satsa på

Handbollsturneringar värda att satsa på

Under de senaste åren har handboll vunnit popularitet, med sportälskare som dras till den på grund av den skicklighet den kräver och spelens höga poäng. Sporten har den högsta populariteten i Ungern, Frankrike, Tyskland och de nordiska länderna.

Partille Cup är ett av de mest prestigefyllda handbollsidrottsevenemang man kan satsa på. Det är alltid ett bra tillfälle att hitta din bästa bettingsajt online eller följa livebetting.

Det senaste världsmästerskapet i fotboll 2021 blev populärt och miljontals sportfans följde med på tv. Vinnarna av den turneringen var Danmark, där Sverige kom på andra plats.

Här är en lista över några av de mest kända handbollarna tävlingar i världen:

EHF Champions League

EHF Champions League är en världskänd organisationshandbollstävling i Europa. De bästa teamen från Europas ledande länder deltar. Tävlingen hanteras och styrs av EHF årligen. EHF sköter även matcher för kvinnor som följer liknande upplägg.

EHF Champions League är vanligtvis uppdelad i fem huvudstadier. Lag kan delta i tävlingen i gruppfasen eller kvalificeringsfasen baserat på deras kriterielista och nationella förbundslista.

IHF-VM i handboll

De Internationella handbollsförbundet anordnar VM i handboll för herrar och VM i handboll för damer.

I de 27 världsmästerskapen i handboll för herrar som hölls har elva länder vunnit titeln. Frankrike har lyckats mest genom att säkra sex titlar.

När det gäller VM i handboll för damer har Ryssland säkrat de flesta titlarna, följt Nederländerna.

OS-handboll

Handboll äger rum på sommar-OS, där 12 dam- och herrlag slåss om att vinna den eftertraktade guldmedaljen.

OS:s handbollsturneringar var från början tänkt att äga rum 2020 i Tokyo, Japan men sköts upp på grund av pandemin. Så de kommer att hållas i år, med start den 24 juli.

Lagen kommer att börja i en gruppfas. De åtta bästa länderna går sedan vidare till turneringens knockoutfas. Danmark vann en svår match 2019 och slog Norge med 31-22.

Handbollsturneringar värda att satsa på
Satsa inte på hype

Satsa inte på hype

Eftersom handboll inte är den populäraste bettingsporten är det lätt för en spelare att satsa på en annan bättre, i tron att de måste känna till detaljerna om de satsar på den här sporten. Det är dock inte alltid fallet.

Det är viktigt för spelarna att få sin egen kunskap om spelet och den aktuella matchen och inte följa vad publiken kan spekulera i. Bara för att publiken kanske hejar på ett namn betyder det inte att det är den som vinner matchen.

Viktiga takeaways

  • Fundera på vilken typ av spel som fungerar bäst för dig
  • Friska upp decimala odds
Satsa inte på hype