Water Polo betting

Vattenpolo spelades först i länder i Centraleuropa vid sekelskiftet, och det ingick i OS-programmet 1900. De europeiska herrlagen i Ungern, Spanien, Ryssland, Italien och det forna Jugoslavien har typiskt sett varit starka i herrlottningarna av VM och OS Spel, medan det amerikanska damlaget är störst.

Totalt tävlade 260 idrottare från 20 länder i OS 2016. Serbien tog guldmedaljen i herrturneringen efter att ha besegrat Kroatien i finalen. Vattenpolo, liksom många andra underskattade sporter, erbjuder fantastiska vadslagningsmöjligheter för erfarna spelarna.

Water Polo betting
Varför är vattenpolo populärt att satsa på?

Varför är vattenpolo populärt att satsa på?

Även om vattenpolo är en välutvecklad sport är den bara av intresse för en liten grupp människor. Professionella spelarna, å andra sidan, finner den låga belysningen i denna sport tilltalande eftersom det är mycket enklare att spela mot bookmakern när det finns få experter inom detta specifika sportområde.

Vattenpolo kanske inte har den största internationella publiken, men den har en tillräckligt stor publik för att den är tillgänglig på de flesta större bettingsidor. Detta gäller särskilt vart fjärde år när OS äger rum och sporten återinförs för en global publik. Vattenpolo-bookies täcker andra viktiga händelser som betydande NCAA-matcher, stora europeiska ligor och FINA Water Polo World League mellan olympiska turneringar.

Vi måste dock tänka på att betting på vattenpolo inte har samma nivå av onlinenärvaro som andra stora sporter. Att hitta en bra plats att satsa på vattenpolo online kräver en del ansträngning. Under OS är det lätt att hitta ställen att satsa på vattenpolo, men under lågsäsong är det en riktig jakt.

En annan anledning till populariteten för vadslagning på vattenpolo online är att det är jämförbart med andra sporter, vilket gör det lätt att förstå. I till exempel basket spelar alla försvar och offensiv. Det finns en center, en guard, en point guard och utvändiga skyttar, som alla ständigt flyttar bollen - precis som i vattenpolo.

För att fastställa vinklar för skott måste du vara i rörelse hela tiden, på samma sätt som i landhockey. Det enda sättet att göra mål är att slå målvakten, precis som i fotboll. Vattenpolo, å andra sidan, spelas helt i vattnet, utan kontakt med poolens botten – i 32 minuter åt gången.

Varför är vattenpolo populärt att satsa på?
Hur man satsar på vattenpolo

Hur man satsar på vattenpolo

Ha konton hos minst två olika bookmakers för vattenpolo för att hålla dina val öppna. Detta kommer att göra det enkelt för dig att få odds på vilken specifik match du är intresserad av. Även på bästa online bookmaker, vattenpolo är hit-or-miss, så det är en bra idé att ha några platser att kolla och satsa på.

Detta råd är baserat på det faktum att ingen enskild bookmaker erbjuder kompletta, heltäckande vadslagning på vattenpolo hela tiden. För att upptäcka aktiva vadslagningsmarknader måste du besöka några olika vadslagningssajter.

Hur man satsar på vattenpolo
Är vattenpolospel på nätet lagligt?

Är vattenpolospel på nätet lagligt?

Vem som helst kan satsa på vattenpolo vid alla licensierade online-sportböckers turneringar och evenemang. Däremot gäller specifika landsspecifika begränsningar, varför du bör undvika vadslagning i länder som förbjuder sportspel online - om något går fel kommer ditt land inte att kunna hjälpa dig.

Bästa vadslagning på vattenpolo

Mest vanliga typer av vad på vattenpolo-spelmarknader är vem som vinner matchen, vad den totala poängen blir och det vinnande lagets segermarginal. När det kommer till vattenpolo håller bookmakers saker enkelt eftersom det inte är den mest populära sporten när det gäller det övergripande spelhandtaget.

Är vattenpolospel på nätet lagligt?
Förstå odds på vattenpolo

Förstå odds på vattenpolo

Moneyline odds

I en pengalinje för vattenpolo är ditt mål att välja det vinnande laget.

Här anger oddsen som visas bredvid varje lag hur mycket du kommer att bli ombedd att riskera i förhållande till hur mycket du kan vinna. Oddsen justeras av bookmakers för att återspegla upplevda talangskillnader mellan lagen.

Oddsen är satta på ett sådant sätt att spelarna kommer att vara intresserade av båda sidor av vadet. Det svagare laget tar emot bättre odds, medan det starkare laget får lägre odds. Bookmakern hoppas kunna locka pengar på båda sidor av satsningen på detta sätt så att förlorarna kan användas för att betala ut vinnarna samtidigt som bookmakern har en liten vinst.

Handicap odds

Ett handikapp för betting på vattenpolo online fungerar på samma sätt som ett pengaspel, för att korrekt förutsäga den vinnande sidan. Skillnaden är att handikappspel ger en konstgjord poängnackdel för det ena eller det andra laget för att förklara den ena sidans överlägsna styrka.

Här är ett exempel: Serbien: -6,5 (2,10) mot Slovakien: +6,5 (1,76).

Detta scenario visar att Serbien har ett handikapp på 6,5 poäng och är mycket favoriserat för att vinna matchen. Om du satsar på Serbien, måste de vinna med minst sju poäng för att anses vara vinnare. Din insats går förlorad om Serbien förlorar eller bara vinner med 5 poäng, till exempel.

Om du istället satsar på Slovakien får du ett handikapp på 6,5 poäng till din fördel. Detta innebär att Slovakien kan förlora med upp till 6 poäng och ändå vinna ditt spel. Oddsen inom parentes anger också hur mycket du kan vinna genom att satsa på varje lag.

Satsar på totalsummor

Målet med en poängsumma är inte vem som vinner spelet. Målet är att gissa om det totala antalet poäng i matchen kommer att vara högre eller lägre än en siffra som ställts in av bookmakern.

Följande är ett exempel på en totalpoängsatsning:

  • Över 18,5: 1,90
  • Under 18,5: 1,90

I det här fallet har den totala summan fastställts till 18,5 poäng av bookmakern. I slutet av spelet är detta det totala sammanlagda resultatet för båda lagen. Du skulle välja över till oddset 1,90 om du tror att båda lagen skulle sluta med en sammanlagd poäng på 19 eller fler poäng. Du bör välja under om du tror att den totala poängen kommer att vara 18 eller färre poäng.

Förstå odds på vattenpolo
Vattenpolo-speltips

Vattenpolo-speltips

Vattenpolo är ett spel där favoriter kan vinna 20-30 matcher i rad, även i internationella matcher, vilket gör det svårt att exakt bedöma ett lags form, särskilt när kvaliteten på konkurrenterna för vattenpolospelare ständigt varierar. Håll ett öga på hur snabbt lag övergår från försvar till anfall. Jämfört med ett lag med en dålig defensiv linje, kommer ett lag som utför detta bra att ha en fördel i spelet.

I vattenpolo spelar målvakten en avgörande roll. När en målvakt blir skadad, minskar lagets odds för seger mycket, vilket är vad bookies reagerar på, även om de ibland är sena med att justera noteringarna. Varje vattenpololag har ytterligare viktiga spelare vars skada kan orsaka att lagets spel störs.

Enskilda lag har spelare som bara hålls kvar i spelet för att hålla motståndarens bästa spelare utanför (baserat på prototyperna av hockeyspelare i hockey). Om laget har en nyckelspelare kommer hans frånvaro att ha en betydande inverkan på spelet. Du bör undvika att satsa på vänskapsmatcher eftersom lagen lätt kan identifiera den experimentella uppställningen och spela för att bemästra nya tekniker snarare än för att vinna.

Vattenpolo-speltips
Ansvarsfullt spelande

Ansvarsfullt spelande

Du bör hantera dina pengar noggrant för att undvika att förlora en stor summa pengar oväntat. Kom alltid ihåg att du aldrig ska riskera mer pengar än du är villig att förlora på en satsning. Du bör dela upp din ekonomi för att undvika att slösa bort alla dina pengar på en gång.

Om du har en negativ tur, försök inte kompensera genom att höja din insatsstorlek. Sätt antingen en gräns för det belopp du kan sätta in varje månad eller en gräns för det belopp du kan förlora i ett enskilt spel.

Du måste kunna kontrollera dina känslor och veta när du ska ge upp. Du är mer benägen att fatta impulsiva beslut när du är upprörd, vilket är dåligt när det kommer till spel. Ha alltid ett klart huvud och tänk igenom ditt nästa alternativ helt.

Försök att utesluta dig själv om saker och ting blir värre och du börjar känna att du håller på att utveckla ett beroende. Självuteslutning hjälper personer som kämpar med spelberoende att ta en paus från det och fokusera sitt liv och sina pengar på något annat.

Det kan hjälpa dig att ansluta till ytterligare community-program för att hjälpa dig att hantera ditt spelproblem, samt ge dig det stöd du behöver om du är osäker på hur du ska hantera nästa steg i din återhämtning.

Ansvarsfullt spelande