Lacrosse betting

Lacrosse har blivit en mycket populär publiksport de senaste åren, med stora turneringar som äger rum i Kanada och USA. Det växer nu i popularitet i Storbritannien och Europa. Kanada och USA har en nationell Lacrosse-liga och de är hem för världsmästerskapen. I början av 1900-talet ingick den även i OS och nu finns det ligor i många länder.

Som med de flesta sporter baseras vadslagning på Lacrosse på ett lags eller spelares prestation, eller resultatet eller poängen för en match eller turnering. Det är relativt okomplicerat att försöka förutsäga resultatet och därför kommer även de som är nybörjare inom sportspel att ha lätt för att lägga ett Lacrosse-sportspel.

Lacrosse betting
Allt du behöver veta om Lacrosse-spel

Allt du behöver veta om Lacrosse-spel

De flesta lacrossesportspel kommer att placeras när de stora turneringarna äger rum, men det finns alternativ att satsa på några av de mindre ligaspelen också.

Man tror att Lacrosse är en av de äldsta sporterna som spelas i Nordamerika. Det är känt att det spelades på 1600-talet Kanada. Detta är en lagsport och spelare använder en pinne för att passa, bära och skjuta bollen.

Det finns olika versioner av spelet inklusive field lacrosse, box lacrosse och damlacrosse. Herrspelen är kontaktversioner så spelarna kommer ofta att vara klädda i skyddsutrustning som armbågsskydd. För damspelet är ingen kroppskontakt tillåten. Skyddsglasögon används dock.

Varje lacrosselag kommer att ha totalt 10 spelare. En av dessa är målvakten, sedan är det tre spelare som försvarar, tre på mittfältet och tre i rollen som anfallare. Lacrossestaven som används kommer antingen att vara en lång eller kort sticka.

Endast fyra i laget får använda den långa versionen av stickan, även om detta är utöver målvakten, som får använda någon av dessa. Som med andra lagsporter är vinnaren den som har gjort flest mål på slutet.

Några lacrosseregler

Om slutresultatet för matchen är oavgjort, finns det möjlighet att placera spelet i "Sudden Victory Overtime". Det här är en förlängningstid och det är det första laget som gör ett mål som vinner matchen. Själva spelet består av fyra fjärdedelar. Var och en av dessa kommer att pågå i 20 minuter. Om ett lag väljer att utropa en timeout pausas spelet. Om en spelare upptäcks ha brutit mot en spelregel kan de placeras i en utvisningsbås under en kort tidsperiod.

Allt du behöver veta om Lacrosse-spel
Är online lacrosse betting lagligt?

Är online lacrosse betting lagligt?

Som med alla typer av vadslagning online är det viktigt för individen som öppnar kontot att se till att denna typ av spel är lagligt i sitt hemland. Det kan finnas webbplatser baserade i andra länder att de kan gå med för att lägga ett vad, men de flesta sajter som inte har tillstånd att verka i ett visst land kommer att informera spelare om detta när de försöker registrera sig. I länder som USA eller Storbritannien är det lagligt att satsa online på en sport som lacrosse.

Spelare måste också vara medvetna om de potentiella straffen för brott mot lokala lagar om hasardspel. I vissa länder kan det finnas lagar som förhindrar spel, men det kan vara så att myndigheterna inte vidtar några åtgärder för att upprätthålla dem. I länder där spelandet är striktare kan spelarna ta en risk genom att försöka.

Är online lacrosse betting lagligt?
Bästa lacrosse-spelsajter

Bästa lacrosse-spelsajter

Det är viktigt för spelaren som vill satsa att kolla in olika sportspelsajter online. Detta beror på att om de vill försäkra sig om att de får de bästa oddsen måste de vara medvetna om oddsen som erbjuds av varje sida. Det är inte nödvändigt att registrera sig på en sida för att ta reda på vilka odds de erbjuder på lacrossematcher. När de har gjort denna forskning kan de sedan bestämma vilken sida de vill registrera sig på.

Lacrosse betting odds

Som med de flesta sporter, den online sportbetting odds kommer att variera. Sajten kommer att ta hänsyn till lagets historia, deras prestation och de individuella spelarnas prestationer när de beräknar oddsen att erbjuda.

Detta kommer att jämföras med motståndarnas prestation och oddsen räknas ut därefter. Kortare odds erbjuds för de lag som mest sannolikt kommer att klara sig bra i individuella matcher, men dessa kanske inte ger den bästa avkastningen på ett spel. Längre odds ger bättre avkastning men de speglar lagets chanser att vinna.

Bästa lacrosse-spelsajter
Hur satsar du på lacrosse?

Hur satsar du på lacrosse?

För det mesta är det individer i Storbritannien och USA som kommer att satsa på lacrosse eftersom det är här sporten är mest populär. Som tidigare nämnt är det under de stora turneringarna som VM som de flesta kommer att vara intresserade av att satsa på lacrosse. Även om det inte är en av världens mest spelade sporter, har den en lång historia och de flesta bettingsidor på nätet kommer att känna igen detta och inkludera det som ett alternativ.

Det första steget till online lacrosse betting är att registrera dig hos en online lacrosse bookmaker. Dessa är i allmänhet lätta att registrera sig för, men de flesta förväntar sig att medlemmen ska ge bevis på ålder och plats. Allt beror på vilket land medlemmen befinner sig i hur gammal medlemmen måste vara för att lagligt lägga ett vad.

Medlemmen måste registrera en betalningstyp och sedan sätta in pengar på sitt konto. De väljer sedan helt enkelt vilken typ av satsning de vill lägga, beloppet de vill satsa och skickar in det.

Hur satsar du på lacrosse?
Förstå lacrosse-satsningar

Förstå lacrosse-satsningar

Det finns flera olika typer av vad som kan placeras i lacrosse. Den första är på slutresultatet av en match. Spelaren kan välja att förutsäga slutresultatet, eller bara satsa på vilket lag som vinner eller förlorar. De kan också lägga andra vad, till exempel på resultatet vid halvvägs av matchen. Spelaren kan också välja att lägga ett spel på lagets prestation i de tidiga omgångarna, kvartsfinalen, semifinalen eller finalen.

De kan försöka förutsäga vilka lag som kommer att ta sig till slutskedet och till och med satsa på det totala antalet mål gjorda av enskilda spelare under hela turneringen. Det finns många kombinationer av vad som kan placeras och varje sida kommer att erbjuda olika alternativ för sina medlemmar. Det är värt att göra lite efterforskningar för att se vilka typer av spel som sannolikt ger de bästa oddsen och vilka typer som erbjuds av vilka sajter.

Förstå lacrosse-satsningar
Lacrosse-evenemang och turneringar

Lacrosse-evenemang och turneringar

Medan lacrosse inte längre ingår i sommar-OS, det betyder inte att dess popularitet har avtagit alls. Världsmästerskapen fokuserar på herrarnas lacrossespel och det äger rum vart fjärde år. USA och Kanada har dominerat turneringen, men andra länder som Storbritannien och Australien deltar. Det var de fyra länderna som dök upp vid de första världsmästerskapen. Vid det senaste evenemanget deltog 46 länder.

Det finns ett världsmästerskap för damspelet också. Detta äger också rum vart fjärde år men började livet nästan 20 år efter männens evenemang. Det är dock lika populärt som herrevenemanget och lockar storpublik från hela världen.

Lacrosse-evenemang och turneringar
Lacrosse-speltips

Lacrosse-speltips

En av de huvudsakliga tips för att placera ett sportvad på lacrosse är för spelaren att se till att de håller sig till de mest kända ligorna och lagen. Detta beror på att det är bättre att utveckla en förståelse för lagets historia och hur de spelar, vilket gör det lättare att förutsäga hur bra de kan prestera i varje match. Detta är ett bra tips för dig som inte är bekant med lacrosse.

Att satsa på ett nytt lag är en större risk för spelaren än för bookmakern. Det rekommenderas ibland att satsa på mer än ett lag eftersom det ökar chanserna till vinst. Utöver detta kan en satsning tidigt under turneringen ge mycket bättre odds än att vänta till slutet. Som den turnering går framåt även den bästa online lacrosse-sportboken kommer att förfina oddsen som de erbjuder på ett visst lag. När de slår ut andra lag ur turneringen ökar de naturligtvis sina egna chanser att vinna.

Lacrosse-speltips
Ansvarsfullt spelande

Ansvarsfullt spelande

Det finns faror med spelande. Eftersom det är så enkelt att göra, kan vissa spelarna upptäcka att de spelar för mycket och för ofta. Det finns gott om resurser tillgängliga för spelarna som vill kontrollera sina spelvanor. Det första steget är att kontrollera vilka resurser som finns tillgängliga via bookmakern online. Deras kundtjänstteam kommer att kunna ge några råd om hur man lägger till utgiftsgränser för kontot så att det kan kontrolleras tidigt.

De bör också kunna ge information om andra organisationer som kan hjälpa till som Anonyma Gamblers. Dessa erbjuder rådgivning och gruppsessioner för att hjälpa människor att förstå sina tvångsbeteenden och hantera dem. Spelare har också möjlighet att lägga till sig själva på en uteslutningslista. Detta betyder att sajter för sportspel online inte skulle kunna acceptera dem som medlem.

Ansvarsfullt spelande