Hitta de bästa oddsen i 2024

Beroende på hur du använder dem kan bettingodds vara nödvändigt om du gillar smart betting. Att lära sig hur man läser odds och vad bra och dåliga odds är är en förutsättning för betting. Nedan har vi skapat en omfattande guide om odds inom betting. En av de första sakerna som nya spelarna bör lära sig är att förstå odds på sportspel. Det är ett avgörande steg eftersom det gör det möjligt för spelare att avgöra hur sannolikt det är att en händelse inträffar och vad deras potentiella belöningar kan vara.

Rugby Odds
Visa mer
Ice Hockey Odds

Ishockey är kanske inte en populär sport som fotboll eller basket över hela världen men är extremt populär i de norra delarna av världen, särskilt i Kanada, USA och norra Europa. Därför är det också väldigt populärt att spela på den nordamerikanska hockeyligan HNL, som anses vara den bästa i världen.

Visa mer
Basketball Odds

Basket, särskilt NBA, har tagit över världen under de senaste decennierna och blivit en av världens mest populära sporter. NBA är förmodligen den enskilt mest framgångsrika sportorganisationen i världen och därmed en av favoriterna för spelarna.

Visa mer
Cricket Odds

Visste du att cricket är den näst populäraste sporten i världen? Naturligtvis bara statistiskt, eftersom det är populärt i Indien, Pakistan och Commonwealth-länderna, vilket inte återspeglar den sanna bilden av denna sportens popularitet.

Visa mer
Boxing Odds

Boxning är en av de mest attraktiva sporterna någonsin. Denna sport har miljontals fans över hela världen. Den är full av dramatik, känslor och action som få sportevenemang kan erbjuda. Till skillnad från andra sporter, som fotboll, tennis och basket, erbjuder boxning inte lika många spellinjer.

Visa mer

American Football Odds

Vad du behöver veta om NASCAR-spel
2023-03-22

Vad du behöver veta om NASCAR-spel

Med en enorm fanbas i Nordamerika och många lopp som äger rum nästan varje vecka på olika racerbanor från februari till början av november, är NASCAR-betting ett av de mest attraktiva bettingvalen för motorsportsentusiaster.

Den ultimata Super Bowl spelguiden för att förbereda dig själv
2023-03-08

Den ultimata Super Bowl spelguiden för att förbereda dig själv

Det kommer att finnas mycket pengar att satsa lagligt på Super Bowl 2023 efter att 2022 års spel slår alla tidigare rekord. Förra gången, i Super Bowl LVI, vann Los Angeles Rams mot Cincinnati Bengals med 23-20.

Olika typer av vadslagningsodds förklaras
2023-03-01

Olika typer av vadslagningsodds förklaras

Du måste förstå oddsen innan du börjar satsa på någon nivå. Att förstå de vanligaste oddsen och hur man läser och förstår deras olika format är avgörande för att placera utbildade satsningar.

NFL Fotboll Odds Spelare bör veta
2023-01-04

NFL Fotboll Odds Spelare bör veta

Även om det finns över/under och poängspridningsodds, stannar inte NFL fotbollsodds bara vid dessa. Det finns många andra sätt att satsa på NFL, inklusive moneyline, satsningslinjer i första och andra halvlek och terminer.

Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter

Vad är odds på sportspel?

Det kan verka förbryllande till en början, men den här oddsguiden bör hjälpa spelare att förstå. Under årens lopp har metoden som sportsbookies genererar odds och vadslagningslinjer har förändrats dramatiskt.

Old-school oddstillverkare i Vegas dominerade tidigare sportspelsmarknaden, men mycket har förändrats sedan introduktionen av internet-sportböcker och finjusteringen av mjukvara och algoritmer för sportspel.

Vad som inte har förändrats är det huvudsakliga målet som bestämts av sportsbooks sedan de första dagarna av sportvadslagning: att balansera handlingen på båda sidor av ett vad. Men oddsen är inte avsedda att återspegla den sanna och exakta sannolikheten för någon av händelserna.

När allt kommer omkring, att göra en satsning när du tror att det finns en skillnad mellan den verkliga chansen för en händelse och den implicita sannolikheten som erhålls från en bettinglinje är en av de bästa taktikerna för att skaffa ett försprång gentemot dina online bookmakers.

Det är viktigt att inse att oddsmakarnas primära mål är att minska risken för din spelbok, inte att presentera en korrekt (eller trolig) bild av verkligheten. - som riskhanterare och experter på sportprognos.

Syftet med odds är att uppmuntra lika agerande på båda sidor om en sportlinje. Helst skulle en spelbok få liknande insatsvolym på båda sidor av en satsning och vinst 5-10 procent på juicen (eller "vig") oavsett om de vinner eller förlorar.

Odds på sportspel förklaras

Att förstå hur odds i betting fungerar kan hjälpa spelare att göra klokare satsningar, öka deras chanser att vinna och på så sätt förstärka njutningen av spelet.

Odds är också viktigt för online betting bookies eftersom det balanserar båda sidorna av en satsning, vilket betyder att huset fortfarande får sin skyldighet.

För att tjäna på sportspel måste du förstå skillnaden mellan odds och sannolikhet. Odds är inte alltid en direkt representation av chanserna att något händer eller inte händer, även om de två i huvudsak är relaterade.

Enkelt sagt, sannolikhet i sportspel är subjektivt. När det kommer till att förutsäga det sannolika resultatet av ett spel, kommer både spelarna och online-bookies att ha motsatta synpunkter.

Sannolikheterna varierar i allmänhet mellan 5 % och 10 %, där vissa fall är mindre och andra är större. Att göra korrekta utvärderingar av sannolikheten för ett resultat, och sedan bedöma om oddsen för det utfallet erbjuder satsningsvärde, är nyckeln till framgångsrik sportvadslagning.

Det finns ett alternativ för sportspel med liveodds, där spelaren kan spela medan sportevenemanget pågår livestreamad.

Hur fungerar odds på sportspel?

Så hur fungerar europeiska betting odds? Beloppet som betalas ut för vinnande satsningar bestäms av oddsen på sportspel. Det är därför de vanligtvis kallas för en satsnings "pris"

En satsning kan ha antingen ett odds på eller ett odds mot pris. Odds på betyder att de potentiella vinsterna är mindre än vad som lagts upp och odds mot betyder att beloppet spelarna kan vinna kommer att vara större än vad de satsade.

Du kommer fortfarande att tjäna pengar om du vinner ett odds på vadet eftersom din första insättning återbetalas, men du måste riskera mer än vad du kan för att vinna. Eftersom de är mer benägna att vinna är det ofta odds på stora favoriter. När en chansning har större chans att förlora än att vinna, kallas det odds mot.

Även pengar odds är möjliga. Ett vinnande spel med jämna pengar kommer att betala ut det exakta beloppet som satsas plus den initiala insatsen. Som ett resultat har du i praktiken fördubblat dina pengar. Kom ihåg att ju högre odds, desto mindre sannolikt kommer en chansning att vinna, men desto högre utbetalning.

Förstå typerna av odds på sportspel

Standardoddsformatet kan variera beroende på region. Spelsajter, å andra sidan, gör detta enkelt genom att ivrigt tillmötesgå spelare som vill ha en annan oddsstruktur genom att låta dem anpassa oddsformatet till det format de är vana vid. Några av de bästa bettingsidorna erbjuder till och med en mängd olika oddstyper.

Oddsformaten för sportspel som vi kommer att gå igenom är de vanligaste i USA, Storbritannien och Europa - Moneyline, Decimal och Bråkodds.

  • Moneyline odds är mest populära i Amerika och arbeta annorlunda för publikfavoriter och underdogs.
  • Bråkodds är också ofta kända som brittiska odds, brittiska odds eller traditionella odds.
  • Decimalodds anses vara det enklaste spelformatet att förstå. Det är mest populärt i Europa, Kanada och Australien, men de flesta bookmakerspel erbjuder möjligheten att visa oddsen i decimaloddsformatet.

Hur läser man betting odds?

Om du är osäker på vad du ser när du tittar på betting odds, så kan du inte exakt hitta värde på bettingmarknaderna, vilket är nyckeln till framgång inom sportbetting.

Amerikanska odds

Amerikanska odds skiljer sig ganska mycket från andra spelformat då det vanligtvis lyfter fram en favorit och en underdog.

Oddsen för favoritsidan att vinna kommer vanligtvis att visas med ett '-'-tecken. Siffran bredvid visar hur mycket en spelaren skulle behöva satsa för att vinna $100.

Underdogens siffra kommer att listas med ett '+'-tecken, vilket indikerar hur mycket en spelare kommer att vinna om de satsar $100.

Till exempel är Lag A favorit att vinna söndagsmatchen till -110 odds. Om spelarna lägger en insats på $110 på lag A, kommer de att få $100 och få tillbaka sin insats på $110, för totalt $210 i utbetalningar.

I fallet med underdogs, säg att en tippare lägger $100 på Team B till +240 odds. Om lag B vinner spelet får de $240 plus den ursprungliga insatsen på $100. Detta ger en total utbetalning på $340.

Bråkodds

Dessa odds representerar nettosumman som spelaren kommer att få om de vinner efter att ha räknat in sin insats.

För att illustrera, säg att fredagskvällens match mellan lag A och lag B har 5/1 respektive 1/5. Om en spelaren betalar $5 på Lag A och de går segrande, tar vi $5 och multiplicerar med fem, vilket är täljaren för oddsen.

Därför kommer deras insats för lag A att ge dig $25 plus din ursprungliga $5 insats - en total utbetalning på $30.

Ett spel på Team B med odds på 1/5, å andra sidan, ger bara $1 för varje $5 som satsas. Detta motsvarar en total betalning på $6 för en $5 insats.

Bråkodds används oftast i hästkapplöpningar. Så om en spelaren satsar $50 på Noble Feet vid en 20/1 och Noble Feet vinner, kommer de att få din ursprungliga insats multiplicerad med oddset, vilket är 50 gånger 20. Därför kommer de att vinna $1000 på din insats plus $50 insatsen för totalt $1150 utbetalning.

Decimalodds

Decimalodds är mer enkla odds än de andra två. Siffran som anges för decimalodds är det exakta belopp som kommer att betalas ut om satsningen är en vinnare. Anta att kampen på lördagskvällen har 2,0 odds på Fighter A och 5,5 för Fighter B.

Om en tippare satsar $100 på Fighter A och de vinner, kommer $100 att multipliceras med oddset, i detta fall 2,0. Därför blir deras totala vinster och utbetalningar $200. Om de satsar på Fighter B med samma summa vinner de en total utbetalning på $550.

Olika sportodds

I teorin kan odds visas i vilket format som helst, oavsett spel. Men i verkligheten kommer platsen för den avsedda publiken att påverka.

Eftersom tittarpopulationen till stor del är baserad i USA, kommer NFL-odds nästan alltid att visas (åtminstone initialt) i det amerikanska formatet.

Hur fungerar betting odds i fotboll

Fotboll är en av de mest populära sporterna att satsa på i Storbritannien, där spelarna spenderar 40 % av alla pengar på det vackra spelet. Så hur satsar du på fotbollsspel?

Ett stort antal matcher har stöttat branschens tillväxt, vilket gör att spelarna kan spela på ett brett utbud av marknader, med många bookmakerwebbplatser som erbjuder unika kampanjer och konkurrenskraftiga odds.

Det första man bör förstå är att i fotboll finns det inga garanterade spel. Spelare kan göra så mycket forskning de vill och veta allt som finns att veta om ett spel, men ett överraskningsresultat är fortfarande möjligt.

Det är därför spelarna bör använda sin kunskap om fotboll vadslagning för att välja det spel och vad de vill satsa på. Enklare spel, som Match Bet eller målskyttarmarknader, och de med lägre risk, som Draw No Bet, kommer att passa mindre erfarna spelarna bättre.

Spelare bör bara spela på ligor och lag som de är bekanta med, annars riskerar de att förlora pengar eftersom de inte kan vara säkra på om vadet har värde.

Till exempel, en fotbollsfan som följer Premier League på nära håll skulle vara bättre att satsa på den ligan de är bekanta med snarare än en liga de inte är bekanta med någon annanstans i världen.

Det finns nu en hel del statistik tillgänglig på gratissajter för alla tippare att titta på, vilket kan hjälpa dem att förstå några av de mer exakta rekvisitamarknaderna som nu finns tillgängliga hos de många bookmakerna.

Hur cricket odds fungerar

Odds på cricketbetting är kärnan i allt som har att göra med cricket betting, och det är omöjligt att bli framgångsrik i betting utan att förstå vad betting odds fungerar.

Matcher med limiterade över är enkla head-to-head-spel, medan testmatcher har potential för oavgjort. Odds är i huvudsak en numerisk representation av sannolikheten för en viss händelse baserat på tidigare satsningar.

Om spelarna spelar mot den allmänna opinionen är deras chanser små, men de kommer att vinna mycket pengar om de har rätt,

Det är en tumregel att spelarna endast ska satsa på lag som de känner till; annars riskerar de att förlora pengar eftersom de inte vet om vadet är värt något.

Förstå hästkapplöpningsodds

Kom ihåg att en hästs vinstchanser, samt hur mycket pengar som ska betalas ut om och när den vinner, bestäms av sannolikhet.

Traditionella odds ger spelarna en chans att se vilken typ av procentuell chans ett spelbolag online eller branschen som helhet ger en häst, till skillnad från pari-mutel-systemet, där utbetalningarna i huvudsak bestäms av spelarna själva som helhet baserat på hur mycket pengar finns i poolen och hur många satsningar på varje häst som läggs.

Till exempel kanske en 5-1 häst inte verkar vara ett långskott vid första anblicken, men multiplicera det med en standardinsats på 1 $ och dividera 100 med den siffran. Som ett resultat av att dividera 100 med 6 ger denna häst en framgångsgrad på mindre än 17 %.

I hästkapplöpning, en chans på 17 procent att vinna är inte hemskt; låt oss inse det, det kan finnas 20 löpare i fältet, och var och en skulle bara ha 5 % chans att vinna om alla var lika.

Tänk dock på att om en hästs odds antyder att den har 17 procents chans att vinna, har den också 83 procents sannolikhet att förlora, så spelarna måste hålla insatserna rimliga och siffrorna på sin sida.

Hur man beräknar UFC-odds

Majoriteten av odds på sportspel visas på samma sätt. Minustecknet (-) indikerar favoriten, medan plustecknet (+) representerar underdog. Spelare kommer också att märka att de flesta oddsen beräknas baserat på $100 insatser.

Om spelarna ser +110 eller -110 betyder det att vig - summan som samlas in av bookmakern - är $10. Sportsbooks måste göra en vinst för att fortsätta vara i affärer, så juicen är vanligtvis mellan $5 och $10.

Till exempel, UFC-spelare kan se odds på en match mellan Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov till oddsen +125 respektive -155.

Om de skulle satsa på favoriten, skulle de behöva satsa $155 för att vinna $100. Omvänt, om spelarna satsar på underdog (McGregor), behöver de bara lägga ner $100 för att vinna $125.

De bästa UFC-fighters är olika, men oavsett hur bra en fighter är, har de alla styrkor och brister. Dessa är synliga i fighterns stridsstil. Spelare bör ta sig tid att studera varje fighters olika tillvägagångssätt och hur de interagerar med varandra.

Medan en fighter vanligtvis kan kontrollera takten i en match, kan det resultera i en förödande förlust för en favorit om du visar ett sårbart fel mot fel motståndare och betalar sig för ett bra underdogspel.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson