Handboken Point Spread Betting

Om du har ägnat dig åt lite sportsbetting, så har du förmodligen stött på point spread betting, som finns i de flesta sportsbooks.

Point spread betting är den mest populära formen av sportspel online som låter dig satsa på stora professionella sporter med ett fingertryck. Det är ett givande sätt (cha-ching, cha-ching!) för att öka nöjet och intensiteten av att se dina favoritlag möta varandra.

Oavsett om du är en erfaren spelare på sportevenemang eller nybörjare i spelet, här är en guide som hjälper dig att förstå grunderna om vad poängspridning är, hur poängspridning fungerar, typer av odds, hur du lägger ett vad och mer.

Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Point Spread Bets förklaras

Point Spread Bets förklaras

När det kommer till sportevenemang är lag och individuella spelare inte exakt i paritet eller jämnt matchade när man tänker på deras skicklighet eller förmåga och övergripande prestation. Den upplevda klyftan är ofta uppenbar när de möter i matcher eller matcher, och det är precis där – och varför – spridningssatsningen behövs på den blomstrande arenan för sportbetting.

Spread betting är en av de mest populära sportbettingtyperna i basket och amerikansk fotboll, och för att jämna ut spelplanen mellan lagen i en match och för att öka spänningen och spänningen för spelare, bookmakers, oddsmakers, bookmakers eller "bookies" skapa poängspridningar som lägger lockande till både favoriten (ansett mer sannolikt att vinna) och den förmodade underdogen (anses som mindre sannolik att vinna). Vad detta betyder är att poängspridningsspel i huvudsak lägger till ett handikapp för det bättre laget genom att skapa en marginal av poäng eller mål eller runs som de måste vinna med. Å andra sidan, med en poängspridning på plats, drar underdogen nytta av en fördel som gör att de kan förlora spelet med ett visst antal poäng och ändå täcka spridningen.

Betting rookie? Konceptet kan verka förvirrande, men det är ganska enkelt - låt oss göra det enklare genom att titta på ett verkligt exempel.

När du ser en poängspridningslista kommer du att märka att de två lagen har ett nummer bredvid sig. Detta nummer är punktspridningen. Du kommer också att se ett minustecken (-) eller ett plustecken (+) bredvid.

 • Minustecknet (-) indikerar att laget i fråga är favorit att vinna.
 • Plustecknet (+) indikerar att laget i fråga är underdog.

Låt oss låtsas att det finns en NFL match närmar sig, och detta är punkten spridning:

 • Rams -110 -5,5 (måste vinna med 6 eller fler poäng)
 • Bengaler -110 +5,5 (kan vinna eller förlora med 1 till 5 poäng)

Låt oss nu säga att matchen är spelad och Rams-laget vinner, som väntat, med en poäng på 30-27. Detta är en 3-poängs marginal, men eftersom exemplet ovan säger att de måste vinna med 6 eller mer, skulle det göra bengalernas spread bettors segrande. Om poängen slutade med en större marginal på, säg, 10 poäng, så skulle Rams' spread betters vinna sina satsningar.

Och -110, det är också bredvid spridningen. Vad betyder det?

Dessa är vinstoddsen, vanligtvis kallade "vig" (förkortning för vigorish) eller "juice" eller amerikanska odds. Vig är vad bookies tar ut för att acceptera en satsning.

-110 är den klassiska siffran och det betyder att för varje $1 en spelaren vill vinna måste de riskera $1,10. Om de vill vinna en mer lukrativ summa på, säg, $100 till -110 odds, skulle de behöva riskera $110.

Resultat för poängspridning

I en spridningssatsning finns det tre möjliga utfall: vinst, förlora eller en push. Vi vet redan vad det innebär att vinna och förlora, men vad är en push? Tja, en push är när resultatet faller exakt på spread bet-marginalen. Medan en vinst kommer att se att en spelbok betalar spelaren fullt ut baserat på priset på insatsen, slutar en push (som ofta är -110) i ett annullerat spel, och spelarna får sina ursprungliga insatser återbetalda.

Jämnt matchade lag

I vissa fall listas spel som "jämnt", "plocka dem" eller helt enkelt "PK", vilket betyder att de två lagen mot varandra ses som standard eller lika i sannolikhet att vinna eller förlora. När detta händer kommer det inte att finnas någon poängspridning, men båda sidor kan vara listade på -110 för priset. Sidan du satsar på kan vinna spelet direkt med vilken marginal som helst för att du ska vinna din satsning, och en push kommer bara att bli resultatet om resultatet är oavgjort - i så fall kommer du att få tillbaka din ursprungliga satsning.

Kroken

Detta är en annan vanlig term för spread bets. I ett nötskal är kroken den halva poängen som har potential att svänga resultatet oavsett hela poängnumret.

Point Spread Bets förklaras
Sprid vadslagningsöverväganden

Sprid vadslagningsöverväganden

Vi skulle lätt kunna förvandla den här grundläggande guiden till en mycket detaljerad del, men det kommer att överväldiga dig. Istället fokuserar vi på nyckelmekaniken för poängspridningssatsningar, och med det kommer vi att ta några överväganden att beakta innan vi dyker in:

Uppslag kan ändras

När du placerar en poängspridningssatsning är oddsen du förbinder dig till initialt de odds som används för att avgöra din utbetalning om du vinner. Det är mycket normalt och ganska vanligt att en spridning ändras och att linjerörelser inträffar när spelet närmar sig, men det är viktigt att notera att dessa ändringar inte kommer att påverka insatsen du tog.

Satsa mitten

I det inledande skedet av satsningar är det vanligt att ett lag samlar på sig de flesta satsningarna. När detta händer ändras spridningen för att locka spelarna att svänga till andra sidan. Återigen, det är ett sätt för sportsbooks att jämna ut spelplanen. Detta skapar en chans att satsa i mitten, vilket är att satsa på båda sidor, där varje sida har sin egen spridning. Om resultatet eller resultatet av spelet är mitt i båda vinner du två gånger.

Köppoäng

Ja, det är en grej! När det gäller amerikansk fotboll och basket kan du öka dina odds att vinna en spread genom att köpa poäng för att omarbeta linjen till din fördel.

Home Field Advantage

Förutom att bestämma favoritlaget med en mer populär form, finns det andra faktorer som oddsmakare måste tänka på när de skapar poängspridningar. Som där spelet spelas, för att ha en hemmaplansfördel gynnar laget som spelar på sin egen stadion - vi ser detta i de flesta sportgrenar.

Sprid vadslagningsöverväganden
Moneyline-satsningar vs. Point Spreads

Moneyline-satsningar vs. Point Spreads

Moneyline och poängspridningar är båda relativt lätta vadslagningstyper, perfekta för nybörjare. Vi har förklarat vad point spread betting är, men vad är ett moneyline bet, och vilken är överlägsen? Det beror på.

En moneyline-satsning är den mest grundläggande sportvadslagningstypen och den är också den enklaste att förstå. Spelare förutsäger i huvudsak vem som kommer att vinna (slutresultatet är inte ett övervägande) i ett visst spel eller sportevenemang. Om din gissning blir verklighet vinner du och gör en vinst. Har du fel så förlorar du.

Poängspridningar kräver lite mer eftertanke, eftersom spelarna inte väljer en direkt vinnare – de väljer ett lag att vinna mot spridningen. En spridningssatsning är till stor del fokuserad på slutresultatet och är något mer intrikat än en pengalinjesatsning, men den har fördelen av större utbetalningar.

Moneyline-satsningar vs. Point Spreads
Andra typer av sportspel

Andra typer av sportspel

Parlays: En parlay eller en ackumulator är en blandning av flera satsningar till en satsning. Varje satsning, eller ben som det vanligtvis kallas, måste gå igenom för att du ska vinna ett parlay. Även om parlays är det mer riskfyllda satsningsalternativet, är de attraktiva eftersom oddsen är högre och spelarna kan satsa på fler sportevenemang med en enda insats.

Över/Under: Med en över/under-satsning bestämmer bookmakern den totala poängen, och spelarna förutspår om resultatet kommer att vara över eller under det beloppet. Om du väljer och lagens sammanlagda poäng överstiger den totala summan, vinner du.

Andra typer av sportspel
Hur man satsar på sport online

Hur man satsar på sport online

Viktigast av allt, när du placerar ett spel, välj en licensierad spelbok eller kasino som är känt för att använda sofistikerad programvara från ledande leverantörer i handeln. Detta garanterar en förstklassig vadslagningstjänst som ger en elitövergripande spelupplevelse.

Unik spelprogramvara att hålla utkik efter

OpenBet

OpenBet skapar bettinggränssnittet för några av de största onlinebokbolagen i världen. De anses vara toppar på mjukvarumarknaden, och leverantörens legendariska Informix Dynamic Server tillåter miljontals spel att placeras sömlöst och samtidigt genom flera bookmakers.

Geneitet

Geneity är licensierad av UK Gambling Commission och är en mjukvaruleverantör som faller under Playtech. Multi-channel bookie-plattformen är mest känd för att kunna skapa över 100 fotbollsspelmarknader för en given match.

SBTech

Många nya sportsbook-operatörer i Storbritannien slår sig ihop med SBTech för deras prisbelönta white-label-lösning som erbjuder konkurrenskraftiga odds på en mängd olika sportspelmarknader.

Betradar

Betradar är hjärnan bakom sportrelaterade liveresultat och digitalt innehåll på många ledande bookmakersajter, som bet365.

Inspirerat spel

En annan mjukvarubanan i branschen, Inspired Gaming, vet ett och annat om att producera virtuella sportspeltjänster i världsklass. De är också ledande inom serverbaserad teknik och arbetar tillsammans med OpenBet för att tillhandahålla några av de bästa virtuella sportprodukterna.

Kambi

När du besöker ledande sportsbook-operatörer som Unibet, 888Sport och Leo Vegas kommer du att märka att de alla har Kambis användarvänliga gränssnitt. Den Malta-baserade mjukvaruleverantören erbjuder också en white-label sportsbook-plattform med över 120 000 livebettingevenemang varje år och cirka 250 000 evenemang före matchen.

Steg för att placera ett onlinespel

Den bästa lösningen för att betta online är att helt enkelt dyka in och börja. Börja smått och kom alltid ihåg att ha kul!

 1. Hitta en ansedd, reglerad sportbok eller ett onlinecasino som du litar på. Vi kommer att dela med oss av några av våra favoritsajter om en liten stund.
 2. Skapa ett konto eller logga in för att satsa.
 3. Bläddra bland sportspelsutbuden och välj en som tilltalar dig.
 4. Gör en direkt-/påkravsinsättning.
 5. Bekanta dig med spelregler och strategier.
 6. Sätt alltid en budget och överskrid aldrig beloppet.
 7. Lägg era insatser.
Hur man satsar på sport online
Hur man väljer de bästa platserna för punktspridning

Hur man väljer de bästa platserna för punktspridning

När du väger in rätt sportbok för att bana väg för en rolig och framgångsrik vadslagningsresa, är det viktigt att titta på dessa icke förhandlingsbara funktioner:

Ett licensierat kasino

Välj alltid en ansedd och pålitlig bookmaker med en erkänd onlinecasinolicens som garanterar en upplevelse som är säker, säker, reglerad och rättvis. Titta också på sajtens insättnings- och uttagsmetoder för att se om betalningsalternativen passar dina behov.

Läs recensioner

Gör din research, hitta tredjepartsrecensioner och engagera dig med andra spelarna som vet lite om marknaden och var de ska satsa. En bra spelbokrecension kommer att innehålla information om plattformens tillgängliga betalningsalternativ, bonusar, kampanjer, sporterna som omfattas, etc.

Online Sportsbook-kampanjer

Bonusar, kampanjer, gratisspel och andra eftergifter kan verkligen öka vinsterna, speciellt för förstagångsspelare.

Kundservice

En välrenommerad bookmaker online kommer att vara transparent om sin verksamhet, och detta inkluderar att ha en experthjälp eller liknande tillgänglig för spelare. Oavsett om det är en fysisk adress, ett callcenter, e-post eller att chatta med en konsult via sociala medier – kundtjänst ska alltid vara tillgänglig.

Hur man väljer de bästa platserna för punktspridning
Toppsporter att satsa på

Toppsporter att satsa på

Vi har sagt det förut: sportvadslagning, särskilt att delta i en poängspridning, är en rolig och underhållande aktivitet som kommer att hålla dig på kanten av stolen tack vare spänningen och spänningen. Det råkar också erbjuda en möjlighet att satsa för att vinna riktiga pengar. Med dessa i åtanke har vi begränsat våra favoritsporter att satsa på och insisterar på att du ger dem (och poängspridningssatsningen) ett försök:

Fotboll

Naturligtvis leder vi in med den mest populära lagsporten med poängspridning, fotboll. Det är inte bara en ikonisk sport som älskas och följs av miljoner runt om i världen, utan också fotboll erbjuder också många fördelar ur ett bettingperspektiv. Det ståtar med anmärkningsvärda marknader inom vadslagning på grund av sin tungt strategiska stil. Och vad är mer? Det är lätt och allmänt tillgängligt i betrodda sportsbooks, och det har också otroligt konkurrenskraftiga odds på flera evenemang.

Hästkapplöpning

När du funderar över vadslagning, finns det inget sätt att förbise spelmarknaden på hästkapplöpning. Det är enormt på en global skala och ger en stor strategisk fördel. Sportsbooks med erbjudandet ger livebevakning och tillgängligheten för streaming är lättillgänglig. Hästkapplöpning erbjuder också flera unika kampanjer och precis som fotboll är marknadsutbudet djupt imponerande.

NBA

Basket är möjligen en av de mest fartfyllda, spännande sporterna att titta på och satsa på. Lag är generellt sett mycket skickliga och skickliga, så att spela med varandra resulterar ofta i mycket nära matcher för att väcka ännu mer spänning. Spelare som är fascinerade av strategi och statistik kan verkligen fördjupa dig i NBA-betting.

Toppsporter att satsa på
Tips och tricks för sportspel för framgång

Tips och tricks för sportspel för framgång

Lär dig oddsen

Gå tillbaka till grunderna, oavsett om det är online- eller livespel. Upptäck ins och outs med betting odds för att förbättra din chans att vinna.

Växla saker

Istället för att koppla alla dina pengar till en satsning, sprid ut dem över flera satsningar.

Rot för Underdog

Det är normalt att man vill backa det populärare, statistiskt bättre laget, men generellt sett ger spel på underdog större värde och en större utbetalning om resultatet går till din fördel.

Tips och tricks för sportspel för framgång
About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson

Faq

Allt du behöver veta om casinon

Vad är point spread betting?

Point spread betting är en form av sportvadslagning som fokuserar på att matcha eller utjämna spelplanen mellan motståndarlag. I ett nötskal är en poängspridning en satsning på segermarginalen i ett sportevenemang som fotboll eller basket.

Är poängspridning bra för nybörjare?

Ja, poängspridningsbetting är ett enkelt bettingalternativ, perfekt för nybörjare. Det krävs definitivt viss skicklighet och kunskap för att lyckas, så om du bara har börjat dyka in i vadslagning, kanske överväga moneyline-satsningar först – det är grundläggande och lätt att förstå.

Vilka är de bästa sporterna att satsa på?

Sportspel täcker flera evenemang, men favoriterna att satsa på inkluderar fotboll, hästkapplöpning och basket.

Vad är in-play betting?

In-play, in-running eller live betting är vadslagning i realtid medan evenemanget äger rum.

Vad är en fördel på hemmaplan?

En hemmaplansfördel är en inneboende fördel som ett lag har framför ett annat när de spelar en match eller match på sin egen "hemmastadion".