Vadslagningsguide på hästkapplöpning 2024

Hästvadslagning har varit ett populärt tidsfördriv ända sedan 1600-talet, med spelare vid kung James I:s hov som ivrigt placerade vad. Populariteten för vadslagning på hästkapplöpningar ökade på 1800-talet, med vad som rörde sig från enkla spel på en hästs hastighet och uthållighet till förutsägelser om mer sofistikerade resultat.

Idag är hästkapplöpning en mångmiljardspelsindustri, där spelarna runt om i världen lägger vad och satsar på hästkapplöpningsodds. Tack vare tekniska framsteg gör vadslagningssajter hästvadslagning bekvämare och mer tillgänglig än någonsin, utan att behöva besöka banan personligen. Placera helt enkelt dina spel online, titta på en livestream och du kommer att kunna njuta av vadslagning på hästkapplöpning när och var du vill. Ta en titt på vår guide till vadslagning på hästkapplöpning och sportböcker och börja njuta av kungars sport idag!

Vadslagningsguide på hästkapplöpning 2024
Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Förstå vadslagning på hästar

Förstå vadslagning på hästar

När du vill börja satsa på hästar måste du först hitta rätt spelbok. För att göra detta måste du överväga faktorer som:

 • Hästkapplöpningsodds
 • Sportsbook bonusar
 • Live streaming
 • Betting marknader
 • Rykte
 • Säkra betalningsmetoder
 • Legitim licensiering
 • Hjälp med ansvarsfullt spelande
 • Kundsupport

Sportspel online

När du har tagit en titt på de alternativ som finns tillgängliga för dig och valt den webbsajt för sportbetting som är rätt för dig, måste du öppna ett sportsbook-konto för att kunna satsa. Här är hur:

 1. Registrera ett konto och logga in med ditt användarnamn och lösenord.
 2. Lägg till pengar på ditt konto med din valda betalningsmekanism.
 3. Beroende på vilken webbplats du väljer kommer du också att kunna göra det hämta en registreringsbonus från sidan också.
 4. När du har pengar på ditt konto och du är redo att börja satsa, välj "Hästkapplöpning" från kategorimenyn och välj de tillgängliga loppen.
 5. Hitta vad du vill lägga och klicka på racingoddsen som är relaterade till den.
 6. De olika insatstyperna blir då tillgängliga.
 7. Ange bara beloppet du vill satsa, klicka på "Placera bet" så kommer ditt spel att bekräftas!
Förstå vadslagning på hästar
Typer av hästkapplöpningsodds

Typer av hästkapplöpningsodds

Besök någon av de online bettingsidor som tillåter vadslagning på hästkapplöpningar, så hittar du ett antal olika alternativ att välja mellan.

Vinna

En av de enklaste satsningarna inom hästkapplöpning, en satsning på en vinst (även känd som en rak satsning) betyder att du satsar på en viss häst för att vinna ett lopp direkt. Om hästen kommer någon annanstans än förstaplatsen, vinner du inga pengar på din insats.

Plats

Platssatsningar är vad som läggs på hästar för att sluta antingen etta eller tvåa i ett lopp i Nordamerika. I Europa, Asien och Australien fungerar dessa spel något annorlunda genom att antalet platser varierar beroende på hur många hästar som deltar i loppet. Till exempel, med sju eller färre löpare, skulle de två första som slutade vara vinnare med en platssatsning, medan tre slutare skulle räknas för ett lopp med åtta eller fler löpare.

Visa

Att placera ett show bet innebär att du satsar på att en viss häst kommer att sluta på antingen första, andra eller tredje plats. Showspel är endast tillgängliga i Nordamerika.

Över hela linjen

En annan nordamerikansk satsning, som satsas över hela linjen, innebär att du placerar en satsning på en häst för att antingen vinna, eller sluta tvåa eller trea. Om hästen slutar i den vinnande positionen, kommer du att få betalt för alla tre positionerna, eller platsen och visa platserna för andraplatsen. Om hästen slutar trea vinner du utställningspengarna.

Varje väg

Utanför Nordamerika kommer du att kunna lägga en satsning var och en, där hälften av pengarna du satsar kommer att placeras på hästen för att vinna och hälften till placering. Återigen, storleken på fältet kommer att bero på hur många platser som kommer att betalas ut i en enkel satsning.

Typer av hästkapplöpningsodds
Andra typer av hästkapplöpningsspel

Andra typer av hästkapplöpningsspel

Förutom de vanligaste bettingvalen online finns det ett antal andra sätt att satsa på hästkapplöpningar, framför allt med exotiska satsningar. Dessa finns i två former - horisontell och vertikal.

Horisontellt sportspel

Exakta:

Välj första och andra plats hästar i exakt rätt ordning.

Exacta Box:

Välj de två hästarna som kommer på första och andra plats, utan att satsa på den exakta ordningen. Boxning hjälper till att ge din satsning lite frihet genom att ta bort behovet av att välja rätt ordning.

Trifecta:

Förutsäg den exakta vinnande ordningen för hästar för första, andra och tredje plats korrekt.

Trifecta Box:

Boxa din trifecta-satsning och välj tre hästar som kommer på första, andra och tredje plats, i valfri ordning.

Superfecta:

Förutsäg den exakta vinnarordningen för de fyra första som kommer i mål i ett lopp.

Superfecta Box:

Välj fyra hästar i valfri kombination för att komma i första, andra, trea och fyra.

Vertikal sportspel

Daglig dubbel: Denna typ av satsning kräver att du korrekt väljer vinnaren i back-to-back-lopp.

Välj 3 & Välj 4: I likhet med den dagliga dubbleringen kräver dessa satsningar att du väljer vinnarna i antingen tre eller fyra på varandra följande lopp. Risken är hög, men det är också belöningen!

Välj 5 & Välj 6: Här kommer du att spela på vinnarna av antingen fem eller sex på varandra följande lopp. Dessa typer av satsningar har betydande risker kopplade till dem, men kan betala ut hundratusentals dollar om de används på ett klokt sätt.

Andra typer av hästkapplöpningsspel
Online Sportsbook Betting

Online Sportsbook Betting

När det kommer till att välja den bästa bettingsidan på nätet finns det ett antal faktorer du måste ta hänsyn till. Förutom de uppenbara förmånerna som bonusar och kampanjer, måste du också se till att spelmjukvaran som din bookmaker erbjuder inkluderar:

 • Ett brett utbud av sport- och bettingmarknader.
 • Funktionalitet som gör att du kan satsa före, under och efter matcher eller lopp.
 • Användarvänliga bankalternativ.
 • Strikt onlinesäkerhet.
 • Flerspråkig kundsupport dygnet runt.

För att säkerställa att du spelar med en av de bästa sportböckerna när du börjar satsa, bör du också överväga dessa viktiga punkter:

Rykte

Sportsbooks litar på sitt rykte, vilket är anledningen till att det är så viktigt att samarbeta med en pålitlig mjukvaruleverantör. För att säkerställa att du spelar med en pålitlig leverantör måste du kontrollera att den är registrerad i ett legitimt territorium som USA, Storbritannien, EU eller Australien. Du måste också se till att den är korrekt licensierad för legaliserade sportvadslagning, eftersom spelverksamheten är strikt övervakad och kontrollerad.

Mängd

Ju fler, desto roligare, särskilt när det kommer till vadslagning på sport. Se till att din sportsbook erbjuder ett brett utbud av inte bara populära sporter, utan också nischade, eftersom detta kommer att säkerställa att den vänder sig till en bred publik och kommer att kunna passa alla dina spelbehov. Från spel på sport till e-sport, fantasysporter, virtuella sporter och livebetting också, en sportbok som erbjuder ett brett utbud är ett säkert kort.

säkerhet

Sportspel online är mycket lukrativt, med miljontals insatser som byter ägare varje dag. Som sådan är det absolut nödvändigt att sportsbooks använder strikta säkerhets- och integritetskontroller och håller sina användardata konfidentiella hela tiden. Se till att din sportsbook tar din säkerhet på allvar med den högsta nivån av krypteringsteknik och skyddar dig mot onlinebedrägerier och datastöld.

Online Sportsbook Betting
Att välja den bästa webbsidan för sportbetting online

Att välja den bästa webbsidan för sportbetting online

Hitta sportboken som passar dig handlar om att hitta webbplatsen med de bästa oddsen, och det är därför det är så viktigt att du vet hur du läser hästkapplöpningsodds exakt.

För det första är det bra att veta hur hästvadslagning fungerar i allmänhet. I USA och i många andra länder görs satsningar med pari-mutuel betting, vilket är en unik typ av vadslagningspool. Istället för att satsa mot spelboken, satsar du mot de andra spelarna som har lagt vad på samma evenemang. Alla dessa satsningar går in i en pool, och efter att spelboken har tagit sitt snitt, används de återstående pengarna till att betala vinnarna. Vad detta betyder är att eftersom vadslagning bestämmer de slutliga oddsen, är pari-mutuel odds inte fasta, så utbetalningarna kan ändras.

Däremot bestäms vadslagning med fasta odds av sportboken och är slutgiltig, så oavsett hur mycket pengar som satsas av andra spelarna kommer oddsen och vinsterna att förbli desamma.

Hur hästkapplöpningsodds fungerar

Medan andra former av sportvadslagning online kan använda decimalodds, använder hästkapplöpningar fraktionerade odds, vilket innebär att du kommer att se oddsen visas som 6/1 eller 10/1, till exempel.

Detta representerar förhållandet mellan vinsten och den ursprungliga insatsen. Så om du satsar på en häst på 6/1 kommer du att vinna $6 för varje $1 du satsar, inklusive det ursprungliga beloppet du satsade. Så om du satsar $1 den 6/1, vinner du $7 (din $1 insats + $6 vinst). Det kan vara komplicerat till att börja med om du är ny inom sporten, men ju mer erfarenhet du får, desto mer bekant blir du med hästkapplöpningsodds.

Att välja den bästa webbsidan för sportbetting online
Andra sporter att satsa på

Andra sporter att satsa på

Utöver hästkapplöpning erbjuder sportsbooks också ett brett utbud av andra populära sporter att satsa på, Inklusive:

Fotboll:

Som den mest sedda sporten i världen, fotboll (eller fotboll) är den främsta sporten att satsa på, med spelarna som satsar över £1 miljard bara i Storbritannien.

Tennis:

Den tredje mest populära sporten att satsa på efter fotboll och hästkapplöpning, tennis erbjuder en mängd olika spel, såsom vinstspel, lågodds tie-break-spel och livespel också.

Golf:

Med stora turneringar som äger rum året runt som involverar 78 spelare vid varje given tidpunkt, golf har en mängd olika odds och resultat som gör den idealisk för vadslagning online.

NFL:

USA:s största evenemang för sportspel, NFL och Super Bowl beordrar miljarder dollar i satsningar varje år.

Andra sporter att satsa på
Tips och tricks för sportspel

Tips och tricks för sportspel

Ge dig själv den bästa chansen att lyckas med dessa praktiska speltips och tricks:

Gör din forskning

Att studera formen av hästar, tränare och jockeys kommer att ge dig en fördel när du väljer rätt insats.

Läs oddsen

På samma sätt lära sig hur man läser oddsen och att välja webbplatsen med de bästa oddsen kommer också att bidra till din framgång.

Spela favoriter

Även om alla älskar en underdog, är faktum att favoriter vinner 32 % av alla lopp i genomsnitt, med 85 % av alla vinnare från de fyra första favoriterna i vadslagning. Så om du letar efter ett säkert kort så är det favoriterna där du hittar det.

Börja smått

Som nybörjare är din bästa insats att börja med en liten satsning och öka din investering över tid när du blir mer självsäker. På så sätt får du den erfarenhet du behöver utan att riskera din bankrulle.

Tips och tricks för sportspel
About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson

Senaste nytt

Topp 4 fotbollsspelsvinnare genom tiderna
2023-05-07

Topp 4 fotbollsspelsvinnare genom tiderna

Fotboll är bland de mest enkla sporterna att satsa på, med reglerade sportsbooks erbjuder otaliga tävlingar och marknader. Men ibland kan du behöva mer motivation när du söker efter en stor utbetalning i fotbollsspel. Så, det här inlägget listar och diskuterar de fyra bästa fotbollsbettingvinsterna på senare tid.