Trav betting

Hästkapplöpning kallas ofta kungarnas sport. Det är en av de mest populära sporterna i världen att satsa på och går tillbaka genom historien i nästan alla civilisationer. Elegansen hos dessa enorma, kraftfulla djur slår alla människors hjärtan. Det har funnits många varianter sedan dess, inklusive hundkapplöpning och till och med griskapplöpning, men hästar är enastående när det kommer till bettingvärlden.

Nuförtiden, med onlinespel så allmänt tillgängligt, skulle du bli svårt att hitta en sportbok som inte erbjuder hästkapplöpning som en sport att satsa på. Den bästa delen? Det finns alltid ett lopp att satsa på när som helst på dygnet i någon del av världen!

Trav betting
Vad är vadslagning på hästkapplöpning?Hur man satsar på hästkapplöpningOdds på hästkapplöpning
Vad är vadslagning på hästkapplöpning?

Vad är vadslagning på hästkapplöpning?

Vadslagning på hästkapplöpning går tillbaka århundraden och är en av de äldsta formerna av sport och spel som människan känner till. Man tror att vadslagning av hästplacering i ett lopp startade på 1600-talet Storbritannien, och har varit ett inslag för spelare sedan dess.

Hästkapplöpningar äger rum på alla kontinenter i världen, även i vissa länder där hasardspel är förbjudet. Varför är detta? Det beror på att vissa jurisdiktioner anser att satsa på en hästkapplöpning som en parimutuel satsning, vilket betyder att du satsar på placeringen av de tre bästa hästarna. Idag är betting på hästkapplöpning fortfarande ett av de mest populära sätten att spela på sport. Med den ökade användningen av sportböcker online är hästkapplöpning lika tillgänglig som någonsin.

Det finns till och med virtuella hästkapplöpningar som hålls av onlinesportböcker, som består av ett fält av datorgenererade och kontrollerade hästar. Även om du nu kan satsa från din mobiltelefon eller dator, är hästkapplöpning alltid en sport som bäst avnjutas personligen.

Vad är vadslagning på hästkapplöpning?
Hur man satsar på hästkapplöpning

Hur man satsar på hästkapplöpning

Vadslagning på hästkapplöpning kan vara så enkelt eller så komplicerat som du väljer. Den enklaste satsningen kallas en rak satsning och är bokstavligen att välja vinnaren av loppet. Det riktigt roliga med att satsa på hästkapplöpning kommer när du börjar satsa på exotiska vad. Ett exempel på en exotisk satsning är en Trifecta satsning, där du väljer de tre bästa hästarna i den ordning de slutar.

Det finns även en Exacta-satsning där du väljer de två bästa hästarna i den ordning de slutar, samt en Superfecta-satsning där du väljer de fyra bästa hästarna i ordning. Med tanke på hur svårt och sällsynt det är för en spelare att slå dessa exotiska satsningar, är utbetalningarna mycket högre än en rak satsning.

Hur man satsar på hästkapplöpning
Odds på hästkapplöpning

Odds på hästkapplöpning

Onlinespel på hästkapplöpning är unikt när det kommer till de angivna oddsen. Till skillnad från sport som Amerikansk fotboll och basketboll, där bookmakers kommer att ge en poängspridning, kretsar satsningar på hästkapplöpningar mestadels kring vinnarna av loppen.

Odds ges innan ett lopp startar och ges vanligtvis i form av en bråkdel, med ju högre odds desto större utbetalning. Här är ett exempel: oddset för häst A att vinna loppet är ½ och en spelaren satsar $5,00. Om häst A vinner loppet får spelaren en utbetalning på $7,50.

Dessa odds läggs upp innan loppet, och ändras inte ofta mycket inför loppets start. Saker som kan ha en effekt på de postade oddsen är mest saker som mun till mun och rykten om en viss häst. Det finns andra faktorer som regnväder vid en utomhusbana, där vissa hästar hanterar hala spår bättre än andra. Typen av bana kan också ta hänsyn till en specifik hästs odds, men för det mesta ändras dessa odds inte på tävlingsdagen!.

Odds på hästkapplöpning