Guider

May 17, 2023

Den ultimata guiden för att hantera din bankrulle för sportspel

Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

För att nå långsiktig ekonomisk framgång som sportspelsspelare behöver du mer än bara en förmåga att välja vinnare; du behöver också en gedigen förståelse för att hantera dina pengar medan du spelar på sport.

Den ultimata guiden för att hantera din bankrulle för sportspel

Anta att det är en söndagskväll och du tittar på nattmössan av dagens fotbollsaction. Stöd underläge som är under med sex poäng med åtta minuter kvar av matchen. I spelets sista minuter, när din sida rusar nerför planen, håller du tummarna och ber om en mirakulös comeback.

Och visst, en fantastisk comeback i fjärde kvartalet ledde till dagens största seger för din klubb.

Du har precis vunnit en massa pengar; nu då? Genom att använda pengahanteringstaktik kan du öka dina chanser att fortsätta vinna samtidigt som du minskar dina risker att förlora allt. Alla framgångsrika spelare bör använda dessa potenta strategier för att hantera sina bankrullar.

Här hittar du en omfattande bankrullehanteringsstrategi inom sportspel, komplett med enkla råd, beprövade taktiker och användbara påminnelser om saker som vinst- och förlustbegränsningar.

Hur hanterar du din spelbankrulle?

Bankrullehantering är ett ämne som kräver förståelse för frasen "bankrulle" innan du kan gå vidare till andra ämnen. En sportspelares bankrulle är de pengar de har tillgängliga för omsättning.

Ett vanligt råd är att aldrig lägga mer pengar på spel än du har råd att förlora.

När man överväger detta påstående sätter många sportspelare av en viss summa bara för att satsa. När du har bestämt dig för hur mycket pengar du ska satsa på kan du börja hantera din bankrulle effektivt. För att göra detta måste du skapa några riktlinjer för dig själv om hur och var du ska spendera dina pengar medan satsa på sport.

Både enhets- och insatsspårning är viktiga komponenter för effektiv bankrullehantering. Du kan uppnå rätt bankrullestorlek och dina mål genom att använda en mängd olika bankrullehanteringsverktyg. Optimera din spelbankrulle för att maximera dina vinster och begränsa dina förluster. Både amatörer och erfarna proffs kan ha nytta av att läsa detta.

Varför ska du hantera din bankrulle för sportspel

Att vara en bra sportspelsspelare kräver kunskap om sportspelbranschen och ett bankrullehanteringssystem - du måste förstå hur du hanterar din ekonomi för att ha en blomstrande framtid på bästa sportspelsajter. Det finns en direkt korrelation mellan hur du hanterar din ekonomi och din framgångsnivå.

Bankrullehantering har olika fördelar. Det hjälper till att klara en förlorande trend, skyddar dig från att spränga hela din bankrulle på ett enda spel och hindrar dig från att sikta på det stora resultatet.

Det här är bara en handfull av de många sätt som bra bankrullehantering kan hjälpa dig att tjäna pengar på vadslagning på sport.

Hur mycket ska du börja med din bankrulle för sportspel

Att sätta en gräns för vadslagningsbankrulle är det första steget i att hantera dina pengar medan du placerar vad. En bankrulle, som tidigare sagts, är en summa pengar som är avsedd bara för att satsa.

Om du vill spela pengar förnuftigt måste du hålla de pengarna åtskilda från andra fonder. Hur mycket pengar ska du lägga in på din sportspelsbankrulle nu när du vet att du behöver göra det?

Allt beror på hur mycket pengar du behöver för att klara dig. Du bör bara spela med pengar du kan riskera att förlora.

Hur mycket pengar ska du satsa på varje spel?

Om detta vore en idealisk värld skulle vi alla kunna ha enorma bankrullar och med säkerhet riskera runt 1 % av dem på varje satsning. Hur som helst är denna bankrullehanteringsstrategi inte den bästa för nybörjare.

Om du har en bankrulle på $1 000, vilket inte är ett litet belopp, riskerar du bara $10 på varje insats på 1%. Detta är knappast det mest tilltalande sättet att börja ett nytt tidsfördriv.

Även om det är OK att öka din aggressionsnivå med en mindre bankrulle, är det inte tillrådligt att öka din insats till mer än 5% av din totala bankrulle. Mer än så är att be om problem. 2,5 % är en bra medelväg.

Oavsett om du väljer 1 %, 5 % eller en siffra däremellan, kommer den andelen att fungera som din "enhetsstorlek" framöver.

Vad är insatsenheter?

Sportspelarna kan lättare utvärdera sin prestation med hjälp av enheter i förhållande till andra spelarna. När allt kommer omkring att jämföra vilken spelare som har tjänat mer pengar hasardspel i NFL skulle vara orättvist om en spelare hade en $10 000 bankrulle och en annan bara hade en $500 budget. En spelare med en högre bankrulle kan ha ett mycket sämre resultat än en med en mindre men ändå hamna före ekonomiskt på grund av den större mängden vinster.

Genom att justera enhetsstorleken kan du se hur mycket du ligger före din genomsnittliga insats. En skulle vara upp till fem enheter om deras enhetsstorlek var $100 och de var uppe $500. Den här metoden låter dig även prognostisera framtida intäkter när din enhetsstorlek växer.

Hur man hittar bankrullehanteringsstrategin för dina behov

Du behöver inte satsa samma summa på varje spel. Du kan skräddarsy din sportspelsportfölj så att den passar din favoritmetod genom att välja mellan flera olika tillvägagångssätt.

Flat Betting modell

Trots sin till synes enkelhet är detta den mest idiotsäkra metoden för att hantera dina pengar. Allt du behöver göra är att bestämma en enhetsstorlek och satsa det beloppet på varje satsning. Det spelar ingen roll hur mycket du har satsat nyligen, hur säker du är eller vad oddsen är.

 • För att välja mellan "att vinna" och "risk"-metoden, bör ditt enda övervägande vara det som bäst passar dina behov. Att använda strategin "att vinna" kräver övervägande av juicen för att vinna en enhet. Detta innebär att du måste lägga ner 1,1 enheter för att tjäna 1,0 när du satsar på en vanlig satsning med odds på -110.
 • När du använder riskstrategin satsar du inte tillräckligt många enheter för att täcka valvakan. Det betyder att du måste lägga upp 1,0 enheter på en -110 insats för att vinna 0,91 enheter om du vann.

Att satsa på underdogs med pengalinjer är riskabelt av samma anledning. 

 • Om du vill satsa platt 1,0 enheter, kan eller kan du satsa exakt tillräckligt för att vinna 1,0 enheter. Om du vill satsa på en underdog med +250 odds har du två alternativ: riskera 1,0 enheter för chansen att vinna 2,5 enheter eller riskera 4,0 enheter för chansen att vinna 1,0 enheter.
 • När du placerar en satsning föredrar de flesta spelarna "att vinna"-metoden på spreadar och "risk"-metoden på moneyline underdogs, men du bör använda vilken strategi du än känner dig mest tillfreds med.

Den primära fördelen med denna strategi är att den skyddar din bankrulle samtidigt som den garanterar en avkastning om din vinstgrad är högre än break-even-märket.

Tänk på att denna strategi kräver regelbundna utvärderingar av bankrulle. Om du har fått eller förlorat ett betydande antal enheter, överväg att anpassa storleken på dina enheter därefter.

Förtroendemodell:

När du känner dig säker på en match, låter förtroendemodellen dig öka din satsning. Även om ett spel på 1,0 enheter fortfarande rekommenderas, är det ibland acceptabelt att öka din insats till 2,0 eller 3,0 enheter. Vi förespråkar inte att du ökar din enhetsstorlek över det om du inte har visat en konsekvent förmåga att göra dina mest säkra satsningar.

Innan du fattar ett slutgiltigt beslut är det klokt att genomgå denna modell. Det är lyckligtvis inte så svårt att uppnå. 

 • Du bör hålla reda på dina insatser på ett kalkylblad, oavsett vad ditt spelsystem, och du bör också börja notera din nivå av förtroende för varje insats på en konfidensskala från 1–3. 
 • Du kan titta på din meritlista för varje insatsbelopp, även om du alltid satsar samma antal enheter. Det är mycket vettigt att öka ditt insatsbelopp om dina mest säkra satsningar har en mycket bättre meritlista än dina mindre självsäkra.
 • Dessutom tillåter konfidensmodellen enstaka satsningar på halva enheter. Detta är mest effektivt när du satsar på underdogs eller parlays med en stor potentiell utbetalning.

Procentmodell

Procentmodellen kan jämföras med flat betting-systemet. Den enda betydande förändringen är att din enhetsstorlek kommer att bero på din bankrulle snarare än att vara förutbestämd. Inledande numeriska jämförelser bör vara nära, men din enhetsstorlek kommer att ändras mycket snabbare än den platta modellen.

Låt oss ta en titt på en teoretisk $1 000 bankrulle som ett exempel.

 •  Oavsett om det är platt eller procentbaserat, kommer din initiala insats att vara 25 USD om din önskade standardenhet är 2,5 %. Från och med då kommer saker och ting att börja förändras. 
 • De första $1 025 i din bankrulle kommer att växa till $1 025 om du vinner din första satsning. 
 • Nästa satsning kommer att kosta dig $25,63, eller 2,5% av det beloppet.

Den primära fördelen med denna taktik är att den drar nytta av heta streaks, en vanlig företeelse inom sportspel. Efter varje vinnande satsning ökar du din insats med ett lämpligt belopp, vilket ökar din potentiella avkastning under vinstserier.

Nackdelen är att det kan vara mer utmanande att fly från en obehaglig situation. Din insatsstorlek kommer att minska om dina pengar faller under ditt ursprungliga startbelopp. Som ett resultat blir tidpunkten för din vinstserie mer avgörande än den var under paradigmet med fasta enheter. På grund av den större standardavvikelsen är detta en mer riskfylld strategi.

Kelly Criterion Model

Kelly Criteria Model är som en överladdad version av konfidensmodellen. Ditt mål är att beräkna din exakta vinstprocent för varje insats istället för att bara ge en konfidensnivå till varje val. Du skulle sedan använda denna siffra i följande beräkning för att beräkna det exakta beloppet på din bankrulle som bör vara i spel vid en viss tidpunkt:

Den ultimata guiden för att hantera din bankrulle för sportspel

Formeln kan verka komplicerad vid första anblicken, men den är ganska enkel. Låt oss undersöka ett påhittat scenario.

Beräkningen kan se ut ungefär så här om du trodde att du hade 55 % sannolikhet att vinna en vanlig satsning på -110:

Den ultimata guiden för att hantera din bankrulle för sportspel

Om du använder Kelly-kriteriet innebär det en risk på 5,5 % för hela din bankrulle.

Programmet kommer att ge råd om en större satsning om och bara om din konfidensnivå eller oddsen för din satsning förbättras. Det är inte ovanligt att dessa siffror är något djärva.

Låt oss låtsas att du tror att en +200 underdog har 50 % chans att vinna. Så här kan den resulterande formeln se ut:

Den ultimata guiden för att hantera din bankrulle för sportspel

Kelly's Criteria Model rekommenderar en svindlande hög insatsstorlek på 25 % av din bankrulle under vissa omständigheter.

Det är därför avgörande noggrannhet i att uppskatta dina chanser att lyckas. Du kommer att förlora en betydande del av dina pengar om du gör ett misstag.

Du bör inte prova den här tekniken om du inte har gjort massor av läxor om hur väl du kan uppskatta dina chanser att vinna, och även då kan du vara bättre på att använda en finjusterad version av algoritmen.

Kelly Criteria används ofta av professionella sportspelare, och många väljer att bara satsa en bråkdel av det rekommenderade beloppet. Ändå kommer det att skydda dig från att förlora lika mycket som standardmodellerna för flatbetting eller procentsatsning.

Sportspel Bankrullehanteringstips

Här är några tips som hjälper dig att behålla din bankrulle för sportspel. 

Håll dig till dina ekonomiska gränser

Att veta när man ska sluta satsa är avgörande kunskap för den tillfälliga sportspelaren. Om du satsar, riskera bara det du har råd att förlora. På så sätt, oavsett vad som händer, kan du slappna av och ha det bra utan att oroa dig för mycket över en otur. Det är viktigt att komma ihåg att det huvudsakliga målet är att ha det bra. Det är aldrig underhållande att spela pengar som du inte kan riskera att förlora.

Skapa en separat fond för vadslagning

Detta är ett avgörande råd som många spelarna hör men aldrig följer. Lägg undan ett fast belopp varje vecka eller månad och undvik att spendera mer än så på vadslagning.

Det är enkelt att tappa koll på dina vinster eller förluster när du måste ta pengar ur fickan varje gång du satsar. Utan noggrann övervakning kan betting snabbt bli en allvarlig belastning på dina resurser.

Ta aldrig pengar från din uppsatta bankrulle

De mest framgångsrika spelarna inom sport gör det för att de vet att en växande bankrulle är avgörande för långsiktig framgång. Ett viktigt sätt att uppnå detta är genom att ha en konstant bankrulle och inte spendera sina vinster.

Om du satsar på sport enbart för skojs skull, bör en betydande del av den njutningen komma från att spendera eventuella vinster på något annat underhållande. Det betyder att du kan ta ut mer pengar från din bankrulle än vanligt om du bara är en sällsynt spelare.

Men om du vill förbättra dig som sportspelare och så småningom göra stora vinster måste du spara så mycket av din vinst som möjligt på din bankrulle. I spelvärlden är kontanter analogt med ammunition; ju mer du har, desto mer skada kan du göra med dina insatser.

Dokumentera allt noggrant

Om du inte håller reda på dina vinster och förluster kommer dina ansträngningar att hantera bankrullar vara meningslösa. Även om det kan tyckas självklart, är detta en allvarligt underutnyttjad strategi inom sportspelsvärlden.

Ett enkelt och snabbt tillvägagångssätt för att hålla koll på ditt spelförflutna är att hålla ett register över dina pengar och insatser. Dina tidigare satsningar kan analyseras på detta sätt, vilket belyser orsakerna till dina vinster och förluster. Du kan använda Excel för detta eller en beprövad anteckningsbok.

Undersök källorna till din ekonomiska framgång. I vilken utsträckning tjänar du på att satsa på specifika sporter, lag och satsningar? Den andra frågan är: var förväntar du dig att drabbas av störst förlust? Det kräver ansträngning, men du kan göra en betydande skillnad för ditt resultat om du spelar efter dina styrkor och undviker dina svagheter.

Vad betyder Stop Loss?

När det kommer till sportspel är det svåraste att förstå när man ska sluta. Vi rekommenderar dig spela med ansvar och läs noggrant följande tips: 

 • Stop-loss-gränser är den maximala summa pengar en investerare är beredd att förlora inom en viss tidsram. När dina förluster överstiger det beloppet kommer du inte längre att spela. 
 • Till exempel, om du tillåter dig själv 100 $ att spela och förlorar allt på en dag, kommer du inte att satsa igen. Att ha disciplinen att skapa en plan för stop-loss limit hjälper dig att undvika att förlora alla dina pengar för tidigt.
 • Alla får inte en förlustgräns när de spelar på sport för att förhindra att de förlorar pengar snabbt. Det är lätt att ange kreditkortsinformation och slösa pengar på spel online, så det är avgörande att upptäcka realistiska metoder för att vara sparsam.

Att följa vår tidigare vägledning och bibehålla en separat spelbankrulle kommer att sätta dig i en mycket starkare position. Om du känner dig överväldigad kan dessa förslag hjälpa dig.

 1. Om du vill satsa med kontanter är det bäst att hålla dessa pengar åtskilda från dina andra pengar och i ett förseglat kuvert. 
 2. Om du vill använda ett bankkort för vadslagning, rekommenderas det att du skapar ett separat konto för det ändamålet.

Att fastställa en stop-loss-gräns är en teknik för att skydda ditt spelkapital, oavsett vilken strategi du väljer att använda. Det finns två typer av stop-loss-gränser. 

Session Stop Loss

Du kan styra hur mycket pengar du spenderar på spel om du delar upp din tid i diskreta perioder. En typisk sportspelare kommer att avsätta $200 för dagen och sprida dessa pengar över tjugo olika satsningar på spel eller linjer.

Kom ihåg att om du tänker satsa på sport hela dagen lång, kanske du vill spela i många sessioner för att ha tillräckligt med pengar för att fortsätta spela även om du har en dålig start.

Så fort din sessions pengar är slut, sluta spela tills du har återhämtat dig ekonomiskt.

Stop Win Limit

Hur motsägelsefullt det än kan låta är det lika viktigt att veta när man ska sluta när man ligger före som att veta när man ska gå därifrån när man är nere.

Till och med den lyckligaste personen kommer att ha ont om tur någon gång, så det är vanligtvis bäst att ta ut pengar medan du är uppe. Att sätta stop-win-gränser är en fantastisk metod för att träna upp din självkontroll, vilket kommer att tjäna dig väl i alla typer av sportbetting.

Om du bestämmer dig för en stor målsiffra och du råkar nå den, kan du sluta satsa och spendera resten av dagen på att räkna dina vinster.

Slutgiltiga tankar

Att läsa och smälta den här artikeln kommer att ge en solid grund för grunderna för en bankrullehanteringsstrategi inom sportspel.

Vi kan inte nog betona denna punkt: bra penninghantering inom spel kommer att ge enorma belöningar. Det kommer inte bara att öka dina chanser att vinna pengar, utan det kommer också att göra sportspel mycket mindre stressande överlag.

Förmågan att spåra framsteg objektivt är en annan fördel med god ekonomisk förvaltning. Du kan vara mycket mer realistisk om dina resultat om du vet exakt hur mycket du vunnit och förlorat under en viss månad.

About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson
undefined is not available in your country. Please try:

Senaste nytt

Bettingnyheter: Din ultimata guide till vinnande val och aktuella sportinsikter
2024-05-23

Bettingnyheter: Din ultimata guide till vinnande val och aktuella sportinsikter

Nyheter