Allt om Ice Hockey Odds

Ishockey är kanske inte en populär sport som fotboll eller basket över hela världen men är extremt populär i de norra delarna av världen, särskilt i Kanada, USA och norra Europa. Därför är det också väldigt populärt att spela på den nordamerikanska hockeyligan HNL, som anses vara den bästa i världen.

NHL är den starkaste och mest kända ligan i världen. Den består av 30 lag från Amerika och Kanada som spelar 82 ordinarie säsongsmatcher var. I slutet av säsongen tävlar de åtta bästa från varje konferens i slutspelet om det mest prestigefyllda priset - Stanley Cup.

Ishockey är inte bara en av de mest spännande sporterna att titta på, utan den erbjuder också flera spelmöjligheter som kan vara både roliga och lönsamma. Oavsett om du är en erfaren spelare eller en nybörjare som vill dyka in i ishockeyspelsvärlden, här är en steg-för-steg-guide för att komma igång.

Allt om Ice Hockey Odds
Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Nyckelfaktorer som påverkar ishockeyodds

Nyckelfaktorer som påverkar ishockeyodds

När det kommer till betting på ishockey, det handlar inte bara om tur. Det finns nyckelfaktorer som påverkar oddsen. Att förstå dessa element kan hjälpa dig att göra smartare satsningar, vilket kan leda till bättre avkastning. Så låt oss gräva i dessa viktiga faktorer.

 • Teamets prestationshistorik: Ett lags tidigare prestationer kan berätta mycket om dess framtidsutsikter. Om ett lag har varit på en vinstsvit kan oddsen luta till deras fördel. Men kom ihåg att tidigare prestationer inte är en garanti för framtida vinster. Håll dig alltid uppdaterad med den aktuella säsongens statistik.
 • Spelarskador och rosterbyten: Spelarskador kan avsevärt påverka ett lags chans att vinna. Till exempel, om en stjärnspelare är skadad, kan oddsen luta mot det laget. Kontrollera alltid listans ändringar innan du lägger ditt spel. Eventuella förändringar i sista minuten kan starkt påverka spelet.
 • Hemma/Borta speldynamik: Hemmafördel är en riktig sak i ishockey. Lag presterar generellt bättre när de spelar på sin hemmais på grund av välbekanta omgivningar och publikstöd. Så håll utkik efter var spelet spelas.
 • Senaste head-to-head-matchningar: Senaste matchups mellan lag kan också ge dig värdefulla insikter. Om lag A har vunnit de tre senaste matcherna mot lag B kan de vara det säkraste spelet. Upprördheter är dock vanliga, så använd denna information klokt.
Nyckelfaktorer som påverkar ishockeyodds
Olika typer av odds på ishockey

Olika typer av odds på ishockey

Nu när vi förstår vad som kan påverka oddsen, låt oss utforska de olika typerna av vad du kan placera inom ishockey.

 • Moneyline Odds: Moneyline är den enklaste typen av satsning där du väljer det lag som du tror kommer att vinna. Till exempel, om oddsen för Lag A är +150 och Lag B är -150, kommer du att vinna mer pengar om du satsar på underdog, Lag A, och de vinner.
 • Puck Line Betting: Pucklinjespel är unikt för ishockey och liknar poängspridningar i andra sporter. Här måste ett lag vinna med ett visst antal mål, eller förlora med färre än ett visst antal mål. Detta gör satsningen mer intressant, speciellt när ett lag är starkt favoriserat.
 • Över/Under eller totalsatsning: I Över/Under-satsningar satsar du på det totala antalet mål som gjorts av båda lagen. Om över/under är satt till 5,5, satsar du på att det totala antalet mål antingen kommer att vara över eller under det siffran. Tänk på faktorer som lagens defensiva och offensiva statistik innan du gör denna satsning.
 • Futures och rekvisitaspel: Futures är satsningar på händelser som kommer att hända i framtiden, som vem som vinner mästerskapet. Prop bets är mer specifika, som vilken spelare som gör det första målet. Dessa satsningar är roliga men är generellt svårare att förutse.

Genom att förstå dessa nyckelfaktorer och olika typer av vadslagning blir du mer rustad att dyka in i den spännande världen av ishockeyspel. Kom ihåg att alltid spela ansvarsfullt och överväg att besöka ett topplistat kasino på BettingRanker för den bästa spelupplevelsen.

Olika typer av odds på ishockey
Hur man satsar på ishockey

Hur man satsar på ishockey

Ishockey är inte bara en av de mest spännande sporterna att titta på, utan den erbjuder också flera spelmöjligheter som kan vara både roliga och lönsamma. Här är stegen för att komma igång:

 1. Undersök teamen: Innan du lägger några satsningar ska du alltid undersöka lagens senaste prestationer, spelarstatistik och annan relevant information.
 2. Kolla oddsen: Olika bookmakers kommer att erbjuda olika odds för samma match. Hitta de bästa oddsen för det spel du är intresserad av.
 3. Placera ditt spel: Bestäm beloppet du vill satsa och placera ditt spel på laget du tror kommer att vinna.
 4. Titta och vänta: Njut av spelet, och om ditt lag vinner så gör du det också!
Hur man satsar på ishockey
Hur man läser odds på ishockey

Hur man läser odds på ishockey

Att förstå hur man läser betting odds är avgörande för alla som vill betta på ishockey. Det indikerar inte bara utbetalningen för en vinnande satsning utan visar också den underförstådda sannolikheten för ett visst resultat. Betting odds representerar bookmakerns bedömning av sannolikheten för att en specifik händelse inträffar. De bestämmer också hur mycket pengar du kan vinna baserat på din insats.

Det finns tre primära oddsformat:

 • Decimalodds: Vanligast i Europa, Australien och Kanada. Det representerar den totala utbetalningen (insats + vinst). Till exempel betyder odds på 2,50 att du får $2,50 för varje $1 du satsar, inklusive din ursprungliga insats.
 • Bråkodds: Vanlig i Storbritannien och Irland. Representeras som bråk, som 6/4. Det betyder att för varje $4 du satsar kommer du att tjäna $6.
 • Moneyline (eller amerikanska) odds: Används ofta i USA. De visas som positiva eller negativa tal. Ett positivt tal (t.ex. +150) visar hur mycket vinst du skulle tjäna på en satsning på 100 $. Ett negativt tal (t.ex. -200) indikerar hur mycket du behöver satsa för att göra en vinst på 100 USD.

Beräkna potentiell utbetalning:

 • Decimalodds: Insats x Odds = Utbetalning. Till exempel skulle en insats på $10 till 2,50 odds ge tillbaka $25 ($15 vinst + $10 insats).
 • Bråkodds: (Insats x Täljare) / Nämnare = Vinst. Med 6/4 odds skulle en satsning på 4 $ ge en vinst på 6 $.
 • Moneyline Odds: För positiva odds: (Insats x Odds) / 100 = Vinst. För negativa odds: (100 x insats) / |odds| = Vinst.

Underförstådd sannolikhet:

Du kan också förstå oddsen som bookmakerns uppskattning av en händelse som inträffar:

 • Decimalodds: (1/odds) x 100 = Underförstådd sannolikhet. Så 2,50 odds har en implicit sannolikhet på 40%.
 • Bråkodds: Nämnare / (Täljare + Nämnare) x 100. För 6/4-odds är den implicita sannolikheten 40%.
 • Moneyline Odds: För positiva odds: 100 / (odds + 100) = Underförstådd sannolikhet. För negativa odds: |Odds| / (|Odds| + 100).

Overround

Det är viktigt att förstå att bookmakers lägger till en marginal (känd som overround eller vig) till oddsen för att säkerställa att de går med vinst. Det är därför den totala implicita sannolikheten för alla möjliga utfall i en händelse kommer att överstiga 100 %.

Hur man läser odds på ishockey
Hur man hittar de bästa oddsen på ishockey

Hur man hittar de bästa oddsen på ishockey

 1. Använd sajter för oddsjämförelse: Dessa plattformar samlar odds från olika bookmakers, vilket gör att du snabbt kan se de mest fördelaktiga oddsen för en viss match eller händelse.
 2. Specialisera sig på specifika ligor: Oddsen kan skilja sig mycket mellan ligorna. Genom att specialisera dig på specifika ligor kommer du att utveckla en bättre förståelse för lag, spelare och andra påverkande faktorer, vilket gör det lättare att se värdeodds.
 3. Följ Ice Hockey News: Håll dig uppdaterad med de senaste ishockeynyheterna. Skador, lagform och annan dynamik kan påverka oddsen. Att ligga före kurvan kan hjälpa dig att ta bättre odds innan de förkortas.
 4. Använd spelbörser: Plattformar som Betfair tillåter spelarna att föreslå sina odds och satsa mot varandra. Detta peer-to-peer-system kan ibland erbjuda bättre odds än traditionella bookmakers.
 5. Leta efter Bookmaker-kampanjer: Vissa bookmakers erbjuder förbättrade odds på vissa spel eller evenemang. Dessa kampanjer kan erbjuda bättre värde, men läs alltid villkoren.
Hur man hittar de bästa oddsen på ishockey
De bästa onlinespelsajterna för ishockeyodds

De bästa onlinespelsajterna för ishockeyodds

Att välja den bästa spelsidan är avgörande för en bra spelupplevelse. Här är vad du bör tänka på:

 • Rykte: Välj alltid välrenommerade och väl granskade bettingsidor. Kolla upp BettingRankers topplista över rekommenderade bookmakers idag och dyk in i den spännande världen av ishockeyspel!
 • Erbjudna odds: Ju bättre odds, desto högre potentiell avkastning.
 • Live Betting-alternativ: In-play eller live betting kan öka spänningen.
 • Användarupplevelse: En bra sida är lätt att navigera och har pålitlig kundservice.
 • Bonusar och kampanjer: Många sajter erbjuder initiala insättningsbonusar eller gratisspel till nya användare.
De bästa onlinespelsajterna för ishockeyodds
Tips och tricks för odds på ishockey

Tips och tricks för odds på ishockey

Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet av vadslagning är hockey en förbisedd sport på många områden. Men detaljerna för denna sport och vadslagning på den bör inte missas. Allt du behöver är lite nyfikenhet, läsning och förtrogenhet med termerna.

Många undersökningar har visat att favoriterna är viktigare i hockey än i andra sporter. Endast 41,2% av underdogs vann i motsats till baseball till exempel där de vann 42,5%. Det låter som en mindre skillnad, men den skillnaden på 1,3 % gör stor skillnad för att vinna lotter.

Det är också intressant hur hockeyn inte lägger lika stor vikt vid om lag spelar på "hemmais" som det gör i andra sporter. Det har att göra med arenorna, eftersom hockeyspelare är ganska isolerade från mängden till skillnad från andra sporter och har färre distraktioner. För NHL är andelen hemmavinster 54,9 % och bortavinsterkvoten 45,1 %.

Målvaktens betydelse

Målvakter i ishockey får ofta en ledig dag, särskilt om deras lag har haft en rad framgångsrika matcher. Även om det förmodligen inte spelar så stor roll som startbacken i baseboll eller startande quarterback i amerikansk fotboll, kan skillnaden mellan ett lags startmålvakt och backup vara betydande.

Så, det är viktigt att vara uppmärksam på vilken målvakt som startar matchen innan du lägger pengar i ditt spel.

Tips och tricks för odds på ishockey
About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson

Faq

Allt du behöver veta om casinon

Vilka är de mest populära typerna av vad inom ishockey?

De mest populära satsningarna inom ishockey inkluderar satsningar på penninglinje, satsningar på pucklinje, över/under satsningar och satsningar på rekvisita.

Hur fungerar moneyline-satsningen i ishockey?

Moneyline betting innebär att välja vinnaren av ett spel. Positiva och negativa odds indikerar underdog respektive favorit. Till exempel, om oddsen är -150, skulle du behöva satsa $150 för att vinna $100 på favoriten.

Vad är pucklinjesatsningen och hur skiljer den sig från poängspridningen i andra sporter?

Pucklinjen i ishockey liknar en punktspridning. Det ger ett lag ett handikapp på -1,5 mål eller +1,5 mål. Att satsa på favoriten på -1,5 betyder att de måste vinna med minst 2 mål, medan satsningar på underdog på +1,5 innebär att de kan förlora med 1 mål och fortfarande täcka insatsen.

Hur fungerar över/underspel i ishockey?

Över/under-spel, även känd som totaler, innebär att förutsäga om den totala sammanlagda poängen för båda lagen kommer att vara över eller under ett specifikt värde satt av oddsmakarna.

Vad är rekvisita i ishockeyspel?

Prop-satsningar är propositions-spel som fokuserar på specifika händelser i ett spel, som vilken spelare som gör det första målet, hur många räddningar en målvakt kommer att göra eller om en viss spelare kommer att få straff.

Finns det några strategier för framgångsrika ishockeyspel?

Forskarteamets prestation, senaste form, skador och head-to-head matchups. Tänk på hemma- och bortarekord och var uppmärksam på trender som målsättningsmönster och kraftspelseffektivitet.

Hur viktig är fördelen med hemmais i ishockeyspel?

Fördelen med hemmais kan påverka vadslagningsresultatet. Lag presterar ofta bättre hemma på grund av förtrogenhet med isbanan, publikstöd och sista linjebyte, vilket kan påverka matchningsdynamiken.

Kan väderförhållandena påverka ishockeyspel?

Väderförhållandena påverkar sällan ishockeyspel inomhus. Utomhusspel kan dock påverkas av vädret, vilket kan påverka spelet och potentiellt påverka vad.

Vad är "live betting" inom ishockey, och hur fungerar det?

Livebetting, eller in-play betting, låter dig lägga satsningar under spelets gång. Oddsen justeras i realtid baserat på spelets framsteg, vilket ger möjligheter att dra nytta av föränderliga situationer.

Hur ska nybörjare hantera sin bankrulle när de satsar på ishockey?

Nybörjare bör sätta en budget för vadslagning och undvika att riskera mer än de har råd att förlora. Överväg att använda ett enhetssystem, där en enhet representerar en viss procent av din bankrulle, för att hantera insatser konsekvent. Börja med mindre satsningar medan du lär dig repen.