Allt om Tennis Odds

Tennissäsongen varar i 11 av 12 månader varje år och det finns flera turneringar på en viss dag som följs av bookmakers. Tennis erbjuder en mängd olika satsningslinjer oavsett om det är för ATP- eller WTA-turneringar, Challenger Tour eller ITF-turneringar på lägre nivå.

Grand Slam-turneringarna är en riktig semester för alla passionerade spelarna som erbjuder en mängd olika linjer som gör tennis en av de mest spännande sporterna att satsa på.

Allt om tennisodds, satsningslinjer och spridningar

Allt om tennisodds, satsningslinjer och spridningar

Tennissäsongen startar direkt efter nyårsafton och pågår till slutet av november. Spelarna rankas utifrån deras resultat under de tidigare säsongerna. Rankingsystemet är utvecklat på ett visst sätt för att inte tillåta en spelare att bygga en ledning som han kommer att behålla i flera år, men varje spelare måste visa konsistens och regelbundet vinna.

Det finns olika nivåer av turneringar som ger olika antal poäng baserat på vilka rankingen skapas. De fyra Grand Slam-turneringarna, Australian Open, French Open, Wimbledon och US Open är de mest prestigefyllda som ger vinnarna 1 500 poäng.

Det finns 10 turneringar i Masters Series som ger 1 000 poäng till vinnarna och många av ATP 500 och ATP 250 turneringarna.

Tävlingssystemet gör tennis väldigt intressant att följa vilket är en av anledningarna till att denna sport har vunnit stor popularitet bland spelarna. Det finns tennismatcher vid varje given tidpunkt runt om i världen som är tillgängliga för satsa på de bästa spelbolagen online.

Allt om tennisodds, satsningslinjer och spridningar
Tennisspel på moneyline

Tennisspel på moneyline

Den vanligaste satsningen på tennis är moneyline betting där du helt enkelt försöker gissa vilken spelare som kommer att vinna matchen. Matcherna vinnas oftast av spelaren som först vinner två set om det inte är en Grand Slam-turnering eller Davis Cup.

Tennisodds för moneyline-betting kan gå från mycket låga till mycket höga beroende på vilka spelare som spelar mot varandra.

Tennisspel online erbjuder även betting av pengar på set och till och med på spelade spel. Livespel på tennis är extremt populärt och erbjuder en mängd olika linjer som erbjuds varje minut.

Tennisspel på moneyline
Spreadbetting på tennis

Spreadbetting på tennis

Tennisspel online erbjuder olika uppslag som refererar till hela matchen eller setet. Därför kan spridningen ställas in för set eller för spel. Spridningsvärdet skiljer sig beroende på matchningsformatet. Om det är en match som vinns med två set så är den enda spridningen för seten -1,5 medan det kan vara -1,5 eller -2,5 om det är en match som kräver tre vunna set.

När det kommer till spelspridning går spridningen vanligtvis från -2,5 till -8,5 igen beroende på matchformat.

Det är värt att notera att kvinnor alltid spelar i två vunna set oavsett turnering.

Spreadbetting på tennis
Tennissatsningslinjer förklaras

Tennissatsningslinjer förklaras

Förutom moneyline och spridningen, den huvudsakliga tennislinjen är det totala spelet. Precis som spridningen varierar linjen beroende på matchningsformat. Om turneringen är en av de som spelas i två vunna set, är den totala spellinjen satt till cirka 22,5 matcher.

Om du placerar ett spel på över denna linje betyder det att summan av det totala antalet spel som spelas i matchen måste vara minst 23. Ett exempel på en tennispoäng som skulle övervägas över denna linje är 6-4, 7-6 . Om du lägger ett spel på under denna linje betyder det att matchen måste avslutas med maximalt 22 matcher eller 6-4, 7-5 eller 6-1, 2-6, 6-1.

Spellinjer för ett set erbjuds också av samma regel. Tennis online sportsbooks erbjuder alla linjer inom ett set från 6,5 till 12,5.

Det finns också rader angående antalet set som går från 2,5 till 3,5 och 4,5 i Grand Slam-turneringar. Ess, dubbla fel, vinst i raka set, vinster som kommer bakifrån är också några av de linjer som tennisspel erbjuder.

Tennissatsningslinjer förklaras
Hur man hittar de bästa oddsen på tennis

Hur man hittar de bästa oddsen på tennis

Tennis betting odds kan hittas på vilken sportbok som helst online, men alla erbjuder inte samma linjer och alternativ. Moneyline, spridning och totala spellinjer kan hittas bokstavligen på vilken online bookmaker som helst medan de andra alternativen endast erbjuds av de bästa online bookmakers.

Tennis är en sport vars odds rör sig mest. Det är en individuell sport där många faktorer kan påverka ett framtida evenemang. Längden på den föregående matchen, tillryggalagd sträcka, ny form och skador, ett tidigare head-to-head-rekord är bara några av de faktorer som påverkar tennisoddsen.

Alla dessa faktorer har olika inflytande på oddsen i olika givna spelböcker, så kontrollera flera bookmakers och jämför tennis odds kan göra verklig skillnad.

Den nämnda totala spellinjen kan också vara olika hos olika bookmakers online. Till exempel, om raden någonstans är på 23,5 matcher och förväntar sig att båda spelarna ska hålla sina servar under en lång period av matchen, kan samma linje vara 22,5 någon annanstans, vilket är den vanliga linjen i de flesta matcher.

Hur man hittar de bästa oddsen på tennis
De bästa bettingsidorna online för tennisodds

De bästa bettingsidorna online för tennisodds

Som nämnts ovan erbjuder de flesta sportsbooks online tennisspel online men endast ett fåtal har massor av rader som är ett sant nöje för alla tennisfans.

Melbet, N1 bet, Unibet, William Hill, Leon bet är några av de bookmakers som erbjuder alla linjer som en tennisspelare skulle vilja se.

Att jämföra tennisodds är väldigt viktigt för att kunna lägga rätt insats och för att kunna dra maximal nytta av det. Det är ganska vanligt att tennisodds går upp och ner och ofta är det många skillnader i oddsen mellan dagen innan och speldagen.

Skillnader mellan oddsen är vanliga inte bara för betting av pengar utan även i spridningar och spellinjer.

Detsamma är fallet om du satsar på vilken spelare som vinner en turnering. Olika bookmakers ger olika odds för toppfavoriten och eftersom många spelarna tycker om att välja vinnaren är det mycket viktigt att hitta den bookmaker som erbjuder de högsta oddsen för den valda spelaren att vinna.

De bästa bettingsidorna online för tennisodds
Tips och tricks för odds på tennis

Tips och tricks för odds på tennis

Precis som för alla andra sporter finns det många tips och tricks när det kommer till tennisspel på nätet.

Innan du lägger ett spel på matchvinnaren måste du kontrollera många detaljer. Den nuvarande rankingen ger en tydlig bild av hur bra spelaren är. Säsongsrekord talar också mycket om den senaste formen och spelarens potential att vinna flera matcher i en turnering eller till och med vinna trofén.

När du kontrollerar spelarens säsongsrekord finns det en annan avgörande detalj. Du måste se rekordet på en given yta eftersom tennis spelas på tre huvudytor.

Om du till exempel vill satsa på Wimbledon-matcher måste du kontrollera spelarnas rekord på gräs. Att se att spelaren är bra eller dålig på lerytan säger dig inte tillräckligt eftersom spelstilen på gräs och lera är helt annorlunda.

Ett annat viktigt faktum är om spelaren spelar i en viss turnering för första gången eller om han eller hon har en historia av framgång. Spelare har turneringar och yta som de känner sig bekväma med att spela på vilket också kan göra skillnad.

Och slutligen, det är viktigt att kontrollera head-to-head rekordet mellan de två spelarna för att välja rätt val. Om någon spelare regelbundet slår sin motståndare, är det en bra ledning för en vinnande satsning.

Tips och tricks för odds på tennis