Allt om Tennis Odds

När det kommer till odds på tennis så finns det tre huvudtyper du måste känna till: Moneyline odds, bråkodds och decimalodds. Varje typ har sitt eget unika sätt att representera sannolikheten för ett visst resultat och den potentiella utbetalning du kan förvänta dig.

Moneyline Odds

Moneyline-odds, även känd som amerikanska odds, är den vanligaste typen av odds som används inom tennisspel. De representeras som antingen ett positivt eller negativt tal, vilket indikerar den potentiella vinsten du kan tjäna på en satsning på 100 $. Positiva siffror representerar underdog, medan negativa siffror representerar favoriten.

Exempel: I en match mellan Rafael Nadal och Novak Djokovic har Nadal moneyline odds på +150, medan Djokovic har odds på -200. Om du satsar $100 på Nadal och han vinner, skulle du få en utbetalning på $250 – $100 för din första insats och $150 i vinst. Å andra sidan, om du satsar $200 på Djokovic och han vinner, skulle du få en utbetalning på $300 – $200 för din insats och $100 i vinst.

Bråkodds

Bråkodds används ofta i Storbritannien och representeras som bråkdelar. De visar den potentiella vinst du kan göra i förhållande till din insats. Till exempel, om en spelare har bråkdelar av odds på 2/1, betyder det att för varje $1 du satsar, skulle du göra en $2 vinst om de vinner.

Exempel: I en match mellan Serena Williams och Naomi Osaka har Williams bråkodds på 3/1, medan Osaka har odds 1/4. Om du satsar $1 på Williams och hon vinner, skulle du få en utbetalning på $4 – $1 för din insats och $3 i vinst. Å andra sidan, om du satsar $4 på Osaka och hon vinner, skulle du få en utbetalning på $5 – $4 för din insats och $1 i vinst.

Decimalodds

Decimalodds används ofta i Europa och representerar den potentiella utbetalningen du skulle få för varje enhetssatsning. De uttrycks som ett decimaltal, till exempel 2,50 eller 1,75. För att beräkna dina potentiella vinster multiplicerar du helt enkelt din insats med decimalodds.

Exempel: I en match mellan Roger Federer och Alexander Zverev har Federer decimalodds på 1,50, medan Zverev har odds på 2,75. Om du satsar $100 på Federer och han vinner, skulle du få en utbetalning på $150 – $100 för din insats och $50 i vinst. Å andra sidan, om du satsar $100 på Zverev och han vinner, skulle du få en utbetalning på $275 – $100 för din insats och $175 i vinst.

Allt om Tennis Odds
Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
Fact CheckerIliana PetkovaFact Checker
Hur tennisodds beräknas

Hur tennisodds beräknas

Tennisspelodds beräknas av bookmakers med hjälp av en kombination av faktorer, inklusive spelarnas tidigare prestationer, head-to-head-rekord, aktuell form och annan relevant statistik. Bookmakers analyserar dessa faktorer för att bedöma sannolikheten för ett visst resultat och bestämma oddsen därefter.

Det är viktigt att notera att bookmakers strävar efter att skapa odds som lockar till lika spelåtgärder på båda sidor av en match. Detta säkerställer att de kan göra vinst oavsett utfall. Därför är oddsen inte alltid en sann återspegling av spelarnas faktiska chanser att vinna.

Hur tennisodds beräknas
Populära tennisspelmarknader

Populära tennisspelmarknader

Inom tennis erbjuder flera populära spelmarknader olika möjligheter för spelarna. Här är några av de vanligaste:

  • Matchvinnare: Matchvinnarmarknaden är den enklaste spelmarknaden inom tennis. Här satsar du helt enkelt på vilken spelare du tror vinner matchen. Oddsen för varje spelare återspeglar deras upplevda chanser att vinna.
  • Ställ in vadslagning: Set betting låter dig satsa på den exakta resultatlinjen för en match. Du kan till exempel satsa på att en spelare vinner matchen i raka set (2-0), eller vinner i tre set (2-1). Set betting erbjuder högre odds jämfört med matchvinnarmarknaden, eftersom det kräver mer specifika förutsägelser.
  • Totalt antal spel: Den totala spelmarknaden låter dig satsa på det totala antalet spel som spelas i en match. Bookmakers sätter en linje, och du kan satsa på om det totala antalet spel kommer att vara över eller under den linjen. Denna marknad är populär för matcher där båda spelarna är jämnt matchade.
  • Handicapspel: Handicapbetting, även känd som spread betting, innebär att en spelare får en virtuell fördel eller nackdel när det gäller spel eller set. Detta möjliggör mer balanserade odds, speciellt i matcher där en spelare är en stor favorit. Du kan till exempel satsa på att en spelare vinner med ett spelhandikapp på -1,5, vilket betyder att de skulle behöva vinna med minst två matcher.
Populära tennisspelmarknader
Faktorer att tänka på när du analyserar odds på tennisspel

Faktorer att tänka på när du analyserar odds på tennisspel

När du analyserar odds på tennisspel finns det flera viktiga faktorer att ta hänsyn till som kan hjälpa dig att fatta mer välgrundade vadslagningsbeslut:

  • Spelarform: Spelarens nuvarande form är en viktig faktor att ta hänsyn till när man bedömer sina chanser att vinna. Titta på deras senaste resultat, både när det gäller vinster och förluster, och fundera på om de presterar som bäst eller kämpar med inkonsekvenser.
  • Head-to-Head-rekord: Head-to-head-rekord kan ge värdefulla insikter om hur två spelare matchar varandra. Titta på deras tidigare möten och överväg faktorer som spelstil, planyta och förutsättningar. Vissa spelare kan ha en psykologisk fördel framför andra, vilket kan påverka deras prestation.
  • Domstolsyta: Olika spelare briljerar på olika banytor. Vissa spelare presterar bättre på grusbanor, medan andra föredrar gräs eller hårda banor. Tänk på banans yta och hur den passar varje spelares spelstil. En spelare som är stark på lera kan kämpa på en hård domstol och vice versa.
  • Skador och kondition: Skador och konditionsnivåer kan ha en betydande inverkan på en spelares prestation. Ta hänsyn till eventuella skador eller sjukdomar nyligen som kan påverka en spelares förmåga att prestera på sitt bästa. En spelare som inte är helt i form kan kämpa för att tävla mot en vältränad och frisk motståndare.
  • Turneringens betydelse:Tänk på vikten av turneringen för varje spelare. Vissa spelare kan prioritera vissa turneringar framför andra, beroende på deras ranking, karriärmål och tidigare prestationer. En spelare som är mycket motiverad och har en stark meritlista i en viss turnering kan vara mer benägna att prestera bra.
Faktorer att tänka på när du analyserar odds på tennisspel
Hur man hittar de bästa oddsen på tennis

Hur man hittar de bästa oddsen på tennis

Tennisspelodds kan hittas på vilken sportbok som helst online, men alla erbjuder inte samma linjer och alternativ. Moneyline, spridning och totala spellinjer kan hittas bokstavligen på vilken online bookmaker som helst medan de andra alternativen endast erbjuds av de bästa online bookmakers.

Tennis är en sport vars odds rör sig mest. Det är en individuell sport där många faktorer kan påverka ett framtida evenemang. Längden på den föregående matchen, tillryggalagd sträcka, ny form och skador, ett tidigare head-to-head-rekord är bara några av de faktorer som påverkar tennisoddsen.

Alla dessa faktorer har olika inflytande på oddsen i olika givna sportsbooks så att kolla flera bookmakers och jämföra tennisoddsen kan göra en verklig skillnad.

Den nämnda totala spellinjen kan också vara olika hos olika bookmakers online. Till exempel, om raden någonstans är på 23,5 matcher och förväntar sig att båda spelarna ska hålla sina servar under en lång period av matchen, kan samma linje vara 22,5 någon annanstans, vilket är den vanliga linjen i de flesta matcher.

Hur man hittar de bästa oddsen på tennis
De bästa onlinespelsajterna för tennisodds

De bästa onlinespelsajterna för tennisodds

Som nämnts ovan, de flesta sportböcker online erbjuder tennisspel online men bara ett fåtal har gott om linjer som är ett sant nöje för varje tennisfan.

Melbet, N1 bet, Unibet, William Hill, Leon bet är några av de bookmakers som erbjuder alla linjer som en tennisspelare skulle vilja se.

Att jämföra tennisodds är väldigt viktigt för att lägga rätt insats och för att kunna dra maximal nytta av det. Det är ganska vanligt att tennisodds går upp och ner och ofta är det många skillnader i oddsen mellan dagen innan och speldagen.

Skillnader mellan oddsen är vanliga inte bara för betting av pengar utan även i spridningar och spellinjer.

Detsamma är fallet om du satsar på vilken spelare som vinner en turnering. Olika bookmakers ger olika odds för toppfavoriten och eftersom många spelarna tycker om att välja vinnaren är det mycket viktigt att hitta den bookmaker som erbjuder de högsta oddsen för den valda spelaren att vinna.

De bästa onlinespelsajterna för tennisodds
Tips och tricks för odds på tennis

Tips och tricks för odds på tennis

Precis som för alla andra sporter finns det många tips och tricks när det kommer till tennisspel på nätet.

Innan du lägger ett spel på matchvinnaren måste du kontrollera många detaljer. Den nuvarande rankingen ger en tydlig bild av hur bra spelaren är. Säsongsrekord talar också mycket om den senaste formen och spelarens potential att vinna flera matcher i en turnering eller till och med vinna trofén.

När du kontrollerar spelarens säsongsrekord finns det en annan avgörande detalj. Du måste se rekordet på en given yta eftersom tennis spelas på tre huvudytor.

Om du till exempel vill satsa på Wimbledon-matcher måste du kontrollera spelarnas rekord på gräset. Att se att spelaren är bra eller dålig på lerytor säger dig inte tillräckligt eftersom spelstilen på gräs och lera är helt annorlunda.

Ett annat viktigt faktum är om spelaren spelar i en viss turnering för första gången eller om han eller hon har en historia av framgång. Spelare har turneringar och ytor som de känner sig bekväma med att spela på vilket också kan göra skillnad.

Och slutligen, det är viktigt att kontrollera head-to-head rekordet mellan de två spelarna för att välja rätt val. Om någon spelare regelbundet slår sin motståndare, är det en bra ledning för en vinnande satsning.

Tips och tricks för odds på tennis
About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson

Faq

Allt du behöver veta om casinon

Vilka är de tre huvudtyperna av odds på tennis?

De tre huvudtyperna av odds på tennis är Moneyline-odds, bråkodds och decimalodds. Moneyline odds visar potentiell vinst från en satsning på $100, med positiva siffror för underdogs och negativa siffror för favoriter. Bråkodds, vanliga i Storbritannien, visar potentiell vinst i förhållande till din insats som bråkdelar. Decimalodds, populära i Europa, visar den totala utbetalningen per insatsenhet som ett decimaltal.

Hur fungerar Moneyline-odds i tennisspel?

Moneyline odds, även känd som amerikanska odds, uttrycks som positiva eller negativa tal. En positiv siffra indikerar en underdog och visar hur mycket vinst du skulle tjäna på en satsning på 100 $. Till exempel, +150 betyder att du skulle tjäna $150 på en $100 insats. Ett negativt tal indikerar en favorit och visar hur mycket du behöver satsa för att göra en vinst på $100. Till exempel betyder -200 att du måste satsa $200 för att göra en vinst på $100.

Vad är betydelsen av fraktionerade odds i tennisspel?

Bråkodds representerar den potentiella vinsten i förhållande till din insats, visad som en bråkdel. Till exempel betyder 2/1 att du skulle tjäna $2 vinst för varje $1 insats om ditt val vinner. Dessa odds ger också en känsla av sannolikheten för ett utfall; högre första siffror i bråkdelen indikerar mindre sannolika utfall.

Hur beräknar jag potentiella vinster med decimalodds?

För att beräkna potentiella vinster med decimalodds multiplicerar du din insats med decimalodds. Till exempel, om decimaloddset är 2,50 och du satsar $100, skulle du få $250 om du vinner ($100 insats + $150 vinst).

Hur bestäms tennisodds?

Bookmakers sätter odds på tennis baserat på olika faktorer, inklusive spelarnas tidigare prestationer, head-to-head rekord, nuvarande form och annan statistik. De strävar efter att locka till sig lika spel på båda sidor av en match för att säkerställa en vinst oavsett resultatet.

Vilka är populära tennisspelmarknader?

Populära tennisbettingmarknader inkluderar matchvinnare, set betting, totalspel och handikappspel. Matchvinnaren satsar på vem som vinner matchen. Set betting är att förutsäga den exakta resultatlinjen. Totalt antal spel är vadslagning över eller under en angiven rad av totalt spelade spel. Handicapspel ger en virtuell fördel eller nackdel för en spelare när det gäller spel eller set.

Vad bör jag tänka på när jag analyserar odds på tennisspel?

Tänk på spelarform, head-to-head-rekord, planytor, skade- och konditionsnivåer och turneringens betydelse. Att analysera dessa faktorer hjälper till att fatta välgrundade vadslagningsbeslut.

Hur kan jag framgångsrikt satsa på tennis?

För att öka dina chanser att lyckas, undersök spelare och matcher, hantera din bankrulle på ett ansvarsfullt sätt, leta efter värdespel där oddsen är till din fördel, och specialisera dig på specifika marknader eller spelarprofiler.

Vad ska jag leta efter på en tennisspelsajt eller bookmaker?

Välj en bookmaker med gott rykte, ett brett utbud av tennisspelmarknader, konkurrenskraftiga odds, ett användarvänligt gränssnitt och attraktiva bonusar och kampanjer. Se till att de är licensierade och pålitliga.

Hur kan jag jämföra odds på tennisspel mellan olika spelbolag?

Använd online oddsjämförelseverktyg som Oddschecker, BetBrain eller OddsPortal för att jämföra oddsen som erbjuds av olika bookmakers för en specifik match eller marknad. Detta hjälper till att hitta de bästa oddsen och maximera potentiella vinster.