Nyheter

September 14, 2022

Förstå startpriset inom sportvadslagning

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser

Många människor älskar sportspel, speciellt sportspel online. Det är spännande, enkelt och fullt av kul. Även dessa människor som är satsa på sport kan bli mycket rikare över en natt om de satsar på lönsamma sporter med bra avkastning. Det är bra att lära sig några sportbettingtips innan du gör det. Den här artikeln fokuserar på startpriset inom sportspel. Det tar bland annat en titt på vad det är, hur det bestäms och när man ska ta det.

Förstå startpriset inom sportvadslagning

Vad betyder startpriset i sportvadslagning?

Startpriset, helt enkelt kallat "SP", hänvisar till ett officiellt överenskommet oddspris till vilket en häst går av när loppet startar. Kort sagt är det en hästs "startpris" i början av loppet. Det är också känt som det slutliga priset före evenemanget för "Stängningslinjen". Startpriset bestäms av flera faktorer. Oddspriset för en häst i racing ständigt förändras. Men när en spelaren tar startpriset kommer de att acceptera att acceptera SP snarare än det aktuella oddspriset i loppet.

Hur bestäms startpriset?

Traditionellt sätt sätter ett officiellt organ startpriset baserat på oddsen som anges av spelbolagen på kursen. Om det inte finns någon bookmaker på kursen kommer utgångspriset att beräknas med hjälp av en provlista med odds från online-bokmakarna. Alla odds för bookmaker är ordnade från låg till hög och delas lika i två halvor. Startpriset kommer att tas från den som har det högsta oddset som det lägsta priset.

Denna traditionella metod för att beräkna utgångspriset tar inte direkt hänsyn till volymen av satsningar utanför kursen, som sportspel online. Men eftersom onlinespel har blivit huvudinsatsen inom racing, har nu startpriset i Storbritannien följt oddsen på Betfair-börsen, som bestäms av marknaden. Eftersom det inte finns någon vinstmarginal inbyggd i priserna kan spelarna ofta hitta bättre startpriser som representeras av spelbörsen än av bookmakers.

Varför är startpriset viktigt i hästkapplöpning?

Utgångspriset brukar indikera vilken häst som driver och vilken häst som kommer in för support innan loppet börjar. Det är naturligt att det är mycket användbart att vara uppmärksam på startpriset för de personer som satsar under racingen. I allmänhet är startpriset en faktor för att beräkna vinster för olika typer av vadslagning, som tricasts och prognoser eller Tote Placepot och Scoop6.

När bör en spelare ta startpriset?

Oddspriset fortsätter att förändras under dagen innan ett lopp startar. När en spelaren lägger ett spel på tävlingsdagen, erbjuder en bookmaker vanligtvis spelaren möjligheten att placera vadet antingen till startpriset eller det aktuella oddspriset när spelaren spelar. Eftersom oddspriset i ett lopp fortsätter att fluktuera, kan det eventuella erbjudandet före loppet vara högre eller lägre än startpriset.

De flesta spelarna skulle acceptera det aktuella oddspriset när de satsar. Annars skulle deras avkastning bli lägre om hästpriset kortas. Spelare bör dock ta startpriset om de tror att oddspriset vid den tidpunkt då de satsar kommer att bli högre.

Nuförtiden skulle de flesta onlinesportspelsajter tillhandahålla de bästa oddsen garanterat för att minska risken när urvalet inte är så bra som en spelaren önskar. Till exempel, om en spelaren backar en häst vid 12-1, men den driver ut vid 14-1 innan den går av, kommer spelaren att få betalt med 14-1 ändå om vadet är framgångsrikt. BettingRanker är rätt ställe för att hitta de bästa bettingsidorna online och få användbara tips på sportbetting.

Hur man vet att vadet är bra eller dåligt

I ett lopp fortsätter oddspriset att förändras under dagen innan loppet börjar. Hur skulle spelarna kunna veta om de har en värdesatsning innan oddspriset sätter sig på det ungefärliga verkliga värdet?

Som helhet skulle detta kunna utföras genom att jämföra spelarens pris med utgångspriset, vilket vanligtvis kallas att slå utgångspriset.

  • Om en spelars pris är lägre än utgångspriset, så hämtar spelaren inte ett värdespel.
  • Om en spelars pris överstiger utgångspriset har spelaren plockat upp ett värdespel.

Sammanfattning

Ett startpris hänvisar till det oddspris som en häst går av till när loppet börjar. Det bestäms av bookmakerns odds. Utgångspriset är avgörande vid hästkapplöpning. Det finns vissa fördelar med att ta ett utgångspris över ett aktuellt udda pris. Att jämföra utgångspriset med spelarens pris kan hjälpa till att avgöra om en spelar har valt ett värdespel eller inte.

Senaste nytt

Hur man hanterar dåliga körningar i vadslagning
2023-11-20

Hur man hanterar dåliga körningar i vadslagning

Nyheter