Hur mycket tjänar professionella spelare?

Nyheter

2022-08-10

Sportspelarna har alla föreställt sig hur det skulle vara att leva på sin hobby. Vissa har framtrollat tankar om att gå iväg med en enorm 6-siffrig summa, spendera en förmögenhet på lyxiga varumärken och resa till sina drömdestinationer. Åsynen av professionella spelarna på TV verkar spännande. 

Hur mycket tjänar professionella spelare?

Att satsa på resultatet av ett favoritlag genom en mobil sportsbook och kamma hem en jackpot låter spännande. Av dessa skäl finner många kommande spelare ofta att de undrar om de kan göra sportvadslagning till en karriär. De frågar sig också, "Hur mycket kan man tjäna på att satsa på sport?"

Är professionell vadslagning lukrativ?

Innan du svarar på denna fråga är det avgörande att förstå vem en professionell spelare är. Enkelt uttryckt en proffsspelare är någon som tjänar en lön genom vadslagning. Det krävs viss kompetens för att generera vinst. Alltså, alla som tjänar pengar på legitima sportspelsajter hela året betraktas som en professionell spelare. En ivrig sportspelare tjänar pengar men det kanske inte räcker för att täcka alla sina dagliga utgifter. 

Detta innebär att de behöver en tilläggsinkomst för att ta hand om bostäder, mat, kläder, transporter och elräkningar. Vissa spelare anses vara semiprofessionella, dvs de tjänar tillräckligt med pengar på sportsatsningar för att komplettera sitt dagliga jobb men inte på heltid.

Faktorer som bestämmer lönsamheten för sportvadslagning

I genomsnitt tjänar proffsen minst $25 000 per år genom att bara satsa på sportevenemang. Den exakta siffran kan dock inte verifieras eftersom vissa av webbplatserna de använder är mycket hemliga. Så hur mycket pengar de tjänar på sportspel beror på flera faktorer.

1. Insatsstorlek

Satsningsstorleken är också känd som insatsen och kan ha en inverkan på resultatet av ett sportspel. Per definition är en insats ett värdefullt föremål som pengar som spelaren riskerar för att initiera sitt spel. En generell hypotes är att en högre insats har en större sannolikhet att vinna ett högt pris. Massiva jackpottar är vanligare med storspelare eftersom dessa tippare ofta bidrar mer till den större prispotten. 

Denna korrelation kan påverkas av oddsen att vinna och antalet spelare, oavsett. Anta att den genomsnittliga satsningsstorleken för en kommande fotbollsmatch är $2 men har mycket låga odds att vinna och att det slutliga priset är satt till $1M. I det här fallet kan en tippare placera en högre insats för att öka sina chanser att kamma hem jackpotten.

2. ROI

Varje tippare har en avkastning på investeringen (ROI), som kan vara positiv eller negativ. En positiv fördel innebär att om de satsar mer kan de förvänta sig att göra mer vinster. Omvänt betyder en negativ ROI att de kommer att förlora mer så länge de fortsätter att satsa. ROI är pengarna en spelare tjänar mot hur mycket de satsade. Inom sportvadslagning hänvisar det till den faktiska vinsten jämfört med det belopp som sätts på spel. 

När en spelare vinner ett pris kan summan de påstår sig ha gått iväg med vara missvisande. Till exempel, en satsning på $100 med 1,3 odds översätts till $130 på vadslagningswebbplatsen, men den faktiska vinsten som spelaren får kommer att vara $30 efter avdrag för den initiala investeringen. Här skulle ROI vara 30 %, vilket är praktiskt taget omöjligt att upprätthålla på lång sikt.

3. Total insats/omsättning

Omsättningen är summan av alla insatser. Det är det uppskattade beloppet som en spelare förväntar sig att vinna eller förlora under en tidsram. Till exempel har en total insats på $500 och en +5 ROI ett förväntat resultat på 5% x $500 = $2 500. En högre omsättning med färre insatser ökar variansen och ökar följaktligen sannolikheten för en stor vinst. Det motsatta är sant.

4. Huskanten

Oavsett vilken sport som en tippare väljer att satsa på, är chanserna att bookmakern gör vinst alltid högre än spelarens odds att vinna. Detta händer eftersom sportsbooks är i branschen. Vissa sportbettingevenemang har en lägre husfördel mellan 0,5 % och 2 % så att de bara genererar minimivinster. För andra evenemang kan huset ta 15% till 40%.

Vissa tippare har inte en ordentlig förståelse för husets fördel och så slutar de med att förlora mer. De tror bara för att bookmakern har en fördel på 5 %, att de kan spela med $200 i timmar och bara förlora $10. Vad de glömmer är att husets fördel gäller både deras bankrulle och det totala beloppet i satsningar.

Sammanfattningsvis

Professionell sportspel är inte det enklaste sättet att tjäna pengar. Det finns flera fördelar med att vara en professionell spelare som att ha en extra inkomstkälla, möjligheten att spela på flexibla tider och att fatta självständiga beslut. Även om sportvadslagning kan förändra ens liv för gott, är det absolut nödvändigt att lära sig dess nackdelar. Vanliga risker är toppar och dalar, möjligheten att förlora allt och brist på pauser. 

En smart spelare analyserar för- och nackdelarna innan han ägnar sig åt vadslagning eller gör det till en heltidskarriär. De potentiella fördelarna kan vara enorma, t.ex. vid ett stort sportevenemang som fotbolls-VM. Men spelaren måste vara tillräckligt disciplinerad och kunnig för att hantera riskerna.

Senaste nytt

Förstå startpriset inom sportvadslagning
2022-09-14

Förstå startpriset inom sportvadslagning

Nyheter