Nyheter

November 1, 2023

Isaiah Joe: From Waived to Valuable Player - En resa av talang, hårt arbete och stöd

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserViktor JohanssonLocaliser

För drygt ett år sedan tog Isaiah Joes basketkarriär en vändning när han avstod från Philadelphia 76ers. Detta visade sig vara en katalysator för hans NBA-bana.

Isaiah Joe: From Waived to Valuable Player - En resa av talang, hårt arbete och stöd

Collegekarriär och draft

När han kom ut från college var Joe känd för sin skjutförmåga och mångsidighet. Stående på 6-fot-4, kunde han spela som en off-ball guard eller en sann wing.

Begränsad möjlighet i Philadelphia

Draftad av Sixers befann sig Joe i ett lag som fokuserade på att vinna ett mästerskap omedelbart. Detta innebar kortare rotationer och färre möjligheter för unga spelare som Joe att utvecklas. Han spelade mindre än 1 000 ordinarie säsongsminuter under två säsonger innan han togs bort i oktober 2022.

Går med i Oklahoma City Thunder

Oklahoma City Thunder såg en möjlighet och skrev på Joe till ett flerårigt avtal värt nästan 6 miljoner dollar. Han visade sig snabbt vara en stjäla för laget, skapade en roll i den nattliga lineupen och satte ihop imponerande prestationer.

Breakout säsong

Under sin första säsong med Thunder spelade Joe i 73 matcher, med 9,5 poäng i snitt och sköt 40,9 % bortom bågen. Han hade flera framstående matcher, inklusive en 33-poängsutflykt mot Charlotte Hornets.

Hans Faders inflytande

Joes far, Derrick Joe, spelade en betydande roll i att forma hans skjutmekanik. De har en nära relation, där Derrick ger feedback och stöd efter varje match. Joe litar på sin fars råd och krediterar honom för hans skytteeffektivitet.

Coachingstöd

Förutom sin pappa har Joe stöd av Chip Engelland, en av världens bästa skyttetränare. Engellands närvaro i Thunder-staben har förbättrat Joes mentala inställning till skytte och konsekvens.

Fortsatt framgång

Under innevarande säsong har Joe återigen visat sig vara en nyckelspelare för Thunder. Han har visat upp ytterligare färdigheter, inklusive att skapa sina egna skott och förbättrat försvar.

Sammanfattningsvis är Isaiah Joes resa från att ha avståtts av 76ers till att bli en värdefull spelare för Thunder ett bevis på hans talang, hårda arbete och det stöd han får från sin far och tränarstab. Han tjänar som inspiration för unga spelare som vill göra sina avtryck i NBA.

Senaste nytt

Hur man hanterar dåliga körningar i vadslagning
2023-11-20

Hur man hanterar dåliga körningar i vadslagning

Nyheter