Kallhandel förklaras

Nyheter

2022-01-12

Kallhandel är ganska vanligt i finansvärlden. Men det blir också mer populärt i bettingvärlden, särskilt bland spelarna som inte har mycket eller några sportkunskaper. Kalla handlare verkar huvudsakligen på marknader eller evenemang som har hög volatilitet, såsom hästkapplöpning.

Kallhandel förklaras

De behöver inte veta något annat än oddsen angående vadslagningsevenemanget. Alla faktorer som kan påverka resultatet spelar heller ingen roll. Till skillnad från sportvadslagning beror framgången för vadslagningsstrategin inte nödvändigtvis på spelarens sportkunskaper.

Jämförelser mellan handel och vadslagning

När det gäller affärer köper eller säljer investerare vanligtvis aktier även om de inte förstår företagets interna funktion. De fattar för det mesta investeringsbeslut baserat på de förekommande trenderna på marknaden och uppskattade prognoser.

Vissa handlare kan göra investeringar baserat på deras uppfattningar om företaget. Det beror på att vinsterna görs baserat på aktiens förändrade värden och inte ett förutbestämt mål.

Kalla handlare i bettingvärlden använder samma tillvägagångssätt för sportspel online. Spelarna lägger vad och gör vinster baserat på hur oddsen förändras före och under evenemanget. Spelarna kan tjäna vinster från back- och lay-spel. För back bets gör spelaren en vinst om oddsen faller. För lekmannaspel gör spelaren vinst om oddsen stiger. Båda fallen är ganska vanliga.

Kalla handelsperioder

En majoritet av kalla handlare arbetar vanligtvis mellan en timme till avspark och när evenemanget startar. Oddsvolatiliteten är vanligtvis hög, vilket gör marknaderna lämpliga för snabba affärer inom den perioden. De kalla handlarna strävar vanligtvis efter att slutföra alla sina aktiviteter innan kick-offen och överföra sitt fokus till nästa event.

Det betyder att de gör sina vinster och glömmer evenemanget redan innan evenemanget börjar. Spelupplägget och utfallet av evenemanget påverkar alltså inte deras lönsamhet på något sätt.

Hur man gör kall handel

Vinsterna i kall handel är vanligtvis relativt små. Det betyder att spelarna måste göra många affärer för att göra en betydande vinst. Precis som sportspel är det möjligt att göra allt personligen, men processen kan vara långsam och tråkig, med stora möjligheter att göra fel.

De flesta spelarna föredrar därför vanligtvis att använda bettingverktyg eller automatiserade bots. Att integrera teknik gör allt enklare och maximerar potentiella vinster. Spelarna måste välja de bästa handelsverktygen och satsa på de mest pålitliga bettingsidorna för att få ut det mesta av bettingverktygen.

Illikvida marknader

De flesta kalla handlare föredrar att satsa på aktiviteter nära off. Vissa är dock mer flexibla och drar nytta av illikvida marknader. Illikvida marknader representeras vanligtvis av stora spridningar mellan lay- och backodds.

Det finns också mindre konkurrens på sådana marknader, vilket gör att spelarna kan få bättre lay or back-värden än vad en likvid marknad normalt skulle tillåta. Sådant kräver dock höga ingångsnivåer, men bots hjälper till att göra det möjligt.

Senaste nytt

Förstå startpriset inom sportvadslagning
2022-09-14

Förstå startpriset inom sportvadslagning

Nyheter