Kan bettingsidor förbjuda poängspelare?

Nyheter

2023-01-25

Ja, det är som det låter. En bookmaker online kan införa ett förbud mot en spelar och sluta acceptera vad från dem. Förbudet kan bero på många anledningar, av vilka några kommer att undersökas i det här inlägget. 

Kan bettingsidor förbjuda poängspelare?

Och även om några av skälen kan verka orättvisa för spelare, är de alla giltiga. Därför kan de som har frågat ''kan en spelbok förbjuda mig?'' vara säker på att ett förbud är mycket möjligt. Innan du överväger vad som kan föranleda ett förbud är det viktigt att titta på vad det innebär att bli avstängd av en bookmaker.

Vad innebär ett förbud av en bookmaker?

När en tippare är avstängd av en spelbok online betyder det att de inte kan lägga några spel på sajten. Förbudet kan vara permanent eller tillfälligt, beroende på bookmakerns beslut. Som ett vinstdrivande företag har boken rätt att välja vem man ska göra affärer med. En sak att tänka på är att beslutet att förbjuda är webbplatsens eget gottfinnande.

Anledningar till varför en Punter kan förbjudas

Som nämnts i inledningen finns det olika anledningar till att bettingsajter kan förbjuda spelarna. Det här stycket kommer att försöka gå in i detalj om de vanligaste orsakerna och hur spelarna kan undvika dem.

För mycket vinst

''Kan jag bli bannad för att jag vinner?'' Även om detta verkar vara en dum fråga, bör spelarna veta att en bettingsajt kan förbjuda dem om de vinner för mycket. Det är värt att betona att spelbutiker och bookmakers finns för att generera vinst. Som sådana kan de inte vara glada när en tippare vinner ofta. Ja, de tillkännager jackpottvinnare och använder dem till och med för reklam, men evangeliets sanning är att de aldrig är glada för vinnarna.

När en bookmaker märker att en vinner för mycket betyder det för dem något av följande fall:

  • Spelaren tillämpar en strategi som utnyttjar en svaghet i bookmakerns system
  • Spelaren är mycket skicklig och erfaren i att göra korrekta förutsägelser

Allt plattformar för sportspel online har investerat i komplexa algoritmer som enkelt kan spåra och fånga upp eventuella anomalier i deras system. Att vinna för mycket eller för ofta är faktiskt en anomali i bookmakers ögon. Scenarier som kan resultera i för mycket vinst inkluderar:

Betting på nischmarknader

De flesta bookmakers slår inte ett ögonlock om man är det satsa på vem som vinner en La Liga eller den engelska Premier League spel. Det spelar ingen roll hur många satsningar man vinner; bookmakerna är alltid trygga med de priser de sätter. 

Ja, de tror inte att spelarna kan slå dem regelbundet eftersom de investerar mycket uppmärksamhet, pengar (i form av forskning) och tid på stora matcher. Även om man vinner stort är de förlorade insatserna vanligtvis tillräckligt för att kompensera för eventuella förluster och ge en viss vinst. Det beror på att stora spel lockar många spelare.

Däremot investerar inte bookmakers mycket resurser på mindre ligor eller matcher eftersom satsningarna här tenderar att vara färre. Så det är lätt för en tippare att identifiera ett kryphål på marknaderna och dra nytta av det bara för att bookmakern inte investerade i forskning innan han satte priserna. Detta kan ge spelaren ett försprång över huset. Om detta händer oftare kan bettingsidan inte ha något annat val än att förbjuda spelaren.

Arbing

Arbing, även känd som arbitrage betting, är handlingen att utnyttja de överprissatta marknaderna för att slå bookmakern. När marknaderna är överprissatta kan spelaren satsa på alla möjliga resultat och ändå göra vinst. Många spelbolag anser att arbing är oacceptabelt eftersom det gör att de förlorar pengar.

Missbruk av bonusar och kampanjer

Vissa människor satsa med hjälp av bonusar endast. Om belöningen inte är tillgänglig kommer de att vänta tills den görs tillgänglig. När du registrerar dig hos vilken online bookmaker som helst, förväntar bookmakern att spelaren kommer att göra en insättning vid något tillfälle och satsa med sina egna pengar. 

Om det inte händer, då gör de mer skada än nytta för verksamheten. Därför kan den lämpligaste lösningen vara att förbjuda dem från att använda bookmakerns webbplats.

Andra skäl som kan motivera ett förbud

  • Håller flera spelkonton med samma webbsajt för sportspel
  • Användning av kränkande språk mot sportsbookpersonalen
  • Snubbar bonusar och kampanjer helt

Tips för att undvika att bli bannad av bookmakers

Ingen är immun mot ett förbud vid betting online. Det spelar ingen roll hur smart man är; de kan bli förbjudna av en eller annan anledning. I vissa fall går skälen utöver de som beskrivs i den här artikeln. Här är några tips för att undvika ett förbud:

  • Smart användning av bonusar och kampanjer
  • Undvika kränkande språk mot webbplatsens personal när ett problem uppstår
  • Att ha ett spelkonto med en viss sida
  • Placera en blandning av satsningar
  • Satsar på en rad ligor

Senaste nytt

Kan bettingsidor förbjuda poängspelare?
2023-01-25

Kan bettingsidor förbjuda poängspelare?

Nyheter