Hur man satsar på Ligue 1 i 2024

På grund av kommersiella intressen heter Frankrikes Le Ligue formellt Ligue 1 Uber Eats. Det är landets främsta fotbollsmästerskap i Frankrike. Le Ligue spelas av tjugo lag och körs på en nedflyttnings- och uppflyttningsstruktur till och från Ligue 2. Ligan administreras av det franska fotbollsförbundet, LFP. Inför kampanjen 2023/24 är planerna att reducera Le Ligue till arton lag. Majoriteten av matcherna äger rum på helgerna.

Vissa matcher spelas dock på vardagskvällar och är vanliga val på Le Ligues bookmakers onlinesajter. Det ordinarie spelet avbryts vanligtvis under två veckor helgen före jul och återupptas i januaris andra vecka. Le Ligue är bland de stora europeiska mästerskapen, rankad på femte plats efter England, Spanien, Italien och Tysklands ligor.

Hur man satsar på Ligue 1 i 2024
Viktor Johansson
WriterViktor JohanssonWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Ligue 1:s struktur

Ligue 1:s struktur

Varje lag spelar mot alla andra i divisionen två gånger under säsongen, traditionellt från augusti till maj. Lagen spelar en gång på sin hemmaplan och en gång på sina motståndares, i 38 matcher som är tillgängliga på alla populära sportspel online.

Men exceptionella omständigheter kan ibland tillåta en sida att vara värd för sina hemmamatcher på en annan plats. En vinst ger ett lag tre poäng, medan oavgjort ger en poäng. En förlust ger ingen poäng.

Totalt antal poäng, målskillnad och gjorda mål rangordnade lag och spelarna kan satsa på dessa marknader på de bästa bookmakersajterna online. Laget med flest poäng i slutet av grundserien utropas till mästare. Vinnaren avgörs av målskillnaden och gjorda mål om poängen är lika. När några sidor fortfarande är oavgjorda, rankas de på en liknande position.

Ett slutspel på en annan neutral plats bryter oavgjort för ligamästaren, degradering eller deltagande i europeiska turneringar.

Europeiskt kval

Enligt UEFA koefficienter, kvalificerar de tre bästa rankade sidorna till kontinentens showpiece, Champions League. De två bästa lagen går direkt till tävlingens gruppspel. Den andra sidan går vidare till kvalificeringsomgången. Den fjärdeplacerade laget går vidare till Europa League, medan det femte laget brukar kvalificera sig till Europa Conference League.

Den återstående Europa League-platsen väljs av Coupe de France, landets inhemska cuptävling. Det femte rankade laget i Le Ligue kvalificerar sig till Europa League när båda cupvinnarna kvalificerar sig genom sin ligarankning. I ett sådant scenario tar sig alltså det sjätte rankade laget till Conference League.

Ligue 1:s struktur
Topplag i Ligue 1

Topplag i Ligue 1

Det finns flera toppklubbar i den franska ligan. Dessa lag har vunnit många titlar för att stärka sin status som topplag. Andra har sett talangfulla spelare pryda sina tröjor inför fans och ikoniska arenor.

Paris Saint-German

Klubben baserad i huvudstaden är det mest framgångsrika laget som vinner över 40 utmärkelser. Populärt kallad PSG, klubben spelar sina matcher på Parc des Princes. PSG har sett en enorm ökning i popularitet under de senaste åren, särskilt efter att ha värvat stjärnspelaren Neymar för rekordstora 222 miljoner euro.

Ändå värvade PSG Mbappé för rekordstora 180 miljoner euro. Tillsammans med andra stjärnspelare har PSG fortsatt sin dominans i fransk fotboll och är ett regelbundet val av spelarna på alla sportsbooks online. Detta fotbollslag har också ett mycket välkänt esportlag, PSG esport som deltar i de största esportevenemangen.

Olympique de Marseille

Klubben är allmänt känd som Marseille, och det är det enda franska laget som har vunnit en Champions League-titel. Laget har också det näst bästa rekordet i Coupe de France med tio triumfer. Marseille har dock inte sett några framgångar i ligan på senare tid, och deras senaste titel kom 2010. Men trots detta har laget en massiv fanbas i landet.

AS Monaco

Monaco är för närvarande den enda utländska klubben som deltar i Le Ligue. Teamet är känt för att utveckla unga talanger och förvandla dem till globala superstjärnor. Deras senaste triumf i ligan var 2016/17. Efter säsongen såldes flera a-lagsspelare, och laget såg blandade resultat de följande säsongerna. Laget slutade dock som tvåa säsongen 2021/22.

Lyon

Officiellt känd som Olympique Lyonnais, spelar klubben sina hemmamatcher på den enorma Groupama Stadium. Laget har varit en toppspelare och deltagit i Champions League vid sjutton tillfällen. Klubben har en mycket aktiv och lojal fanbas bestående av många grupper av supportrar.

Topplag i Ligue 1
Toppstatistik för Le Ligue

Toppstatistik för Le Ligue

Det har varit flera vinnare i ligan förutom PSG och Saint-Étiennes 20 triumfer. Marseille har nio titlar, Monaco och Nantes har åtta troféer; Lyon har sju titlar medan Bordeaux har sex segrar. Andra vinnare är; Reims med 6, Nice och Lille med 4. Lens, Montpellier och Strasbourg har en enda titel vardera.

PSG har flest poäng i en enda kampanj, 96 poäng 2015/16. Fortfarande, laget knyter an till Monaco för flest vinster på en säsong, 30, under 2015/16 respektive 2016/17. Saint-Étienne har flest rekord för flest hemmavinster under en säsong, 19, där de avslutade säsongen 1974/75 obesegrade på hemmaplan. PSG:s 15 bortasegrar 2015/16 är fortfarande ett ligarekord. Säsongen 2018/19 hade PSG 14 matchers segerserie, vilket är ett ligarekord.

Mickaël Landreau har flest framträdanden och spelar 618 matcher mellan 1997 och 2014. Landreau representerade Nantes, PSG, Lille och Bastia. Delio Onnis är rekordmålskytten i Le Ligue, med 299 mål.

Le Ligue-lag i europeiska tävlingar

Franska lag har inte varit framgångsrika i Champions League. Marseille är den enda innehavaren som vann cupen 1993. Lagen har dock haft anmärkningsvärda prestationer i tävlingen, där PSG nådde finalen 2020. PSG och Monaco nådde också semifinalerna 2021 respektive 2017. Nej, Le Ligue-klubben har någonsin vunnit Europa League.

Toppstatistik för Le Ligue
Le Ligue och Cup-tävlingar

Le Ligue och Cup-tävlingar

Coupe de France är fransk fotbolls högsta knockout turnering, som styrs av det franska fotbollsförbundet (FFF). Den är tillgänglig för alla proffs- och amatörfotbollslag i Frankrike, inklusive klubbar som verkar i utomeuropeiska divisioner och regioner. Denna cup hölls första gången 1917. Mellan Le Ligue-säsongerna tävlas turneringen med regelbundna spel.

I kombination med spontana parningar och enstaka möten kan Coupe de France visa sig vara en utmaning för topplagen att vinna. Vinnaren får en plats i Europa League nästa säsong. Högre klubbar är skyldiga att spela som gästande lag när de är parade mot motståndare i lägre liga, två divisioner under dem, vilket gynnar amatörlag. Med 14 troféer är PSG det mest dominerande laget i tävlingen.

Trophée des Champions är en årlig match som involverar mästarna i Le Ligue och vinnarna av Coupe de France. Det liknar supercuperna som är populära i många andra ligor i Europa.

Le Ligue och Cup-tävlingar
Ligue 1:s historia

Ligue 1:s historia

Le Ligue grundades 1932, under flaggan National, men efter ett år ändrades den till Division 1. Den fungerade under den monikern fram till 2002 då den bytte namn till sin nuvarande. Med tio ligatitlar vardera är Saint-Étienne och PSG de mest framgångsrika klubbarna i Frankrike. Klubben med flest titlar i rad är Lyon. Från 2002 till 2008 var truppen ostoppbar och tog sju titlar i rad.

PSG har också varit dominerande de senaste åren och tagit åtta av de potentiella elva troféerna sedan 2012. Marseille äger ligarekordet för de flesta säsonger bland eliten, med 71. PSG upprätthåller ligarekordet för kontinuerliga ligaframträdanden, 47 kampanjer, från 1974 till och med nu. Nantes har rekordet för den längsta obesegrade matchen på en enda säsong, 32 matcher, och minst förluster, 1 match, under säsongen 1994/95.

Nantes har också rekordet för den viktigaste perioden utan att förlora på hemmaplan. Laget spelade 92 matcher utan att förlora från maj 1976 till april 1981. PSG är den nuvarande mästaren, efter att ha vunnit kampanjen 2021/22. AS Monaco har ett utländskt lag vunnit ligan vid flera tillfällen. Monacos deltagande i ligan gör det till en gränsöverskridande tävling.

Ligue 1:s historia
De bästa oddsen i Le Ligue

De bästa oddsen i Le Ligue

Fotboll är en av de mest spännande sporterna att spela på, och att satsa på den franska ligan är inget undantag. Spänningsnivån i Le Ligue är jämförbar med den i andra toppligor i Europa. I Le Ligue finns det olika spelalternativ, var och en med sina unika omständigheter. Att förstå hur dessa aspekter fungerar kan hjälpa spelarna att bestämma var de ska göra sina insatser.

Moneyline

A Moneyline bet förutspår vilket av de två Le Ligue-lagen som kommer att vinna en match direkt i fotboll. Varje lag har odds tilldelade. Spelare betalas baserat på deras val. Detta är den vanligaste Le Ligue-marknaden som finns tillgänglig hos alla online-bokhandlare. Toppklubbar har lägre odds när de möter de mindre klubbarna.

Över under

På varje sportspelsajt online är ett över/underspel en insats på det totala antalet mål. När man tror att en match kommer att vara över/under en specificerad totalsumma, placerar man sin insats. Över 3,5 mål indikerar att minst fyra mål måste göras under matchen. Allt mindre än det kommer att resultera i en förlust av insatsen. Under 3,5 mål betyder att båda lagen måste göra högst tre mål tillsammans. Allt mer än så resulterar i en förlust av insatsen.

Mot spridningen

Denna typ av spel innebär att man drar av poäng och ger poäng till underdogen. Spridningen avser skillnaderna i poäng/mål. Monaco kan ha en spridning på +1,25 och Lens kan ha en spridning på -1,25 i ett spel. Lens gynnas av -1,5 mål, vilket innebär att de måste vinna eller oavgjort med ett mål. Allt mindre än det betyder att insatsen är förlorad.

Bokningar och andra marknader

Spelare kan också satsa på de totala bokningarna för hela spelet, laget eller spelaren för att få ett kort. Dessutom liknar rekvisitasatsningar de i andra sporter. Individer kan satsa på allt som kan hända under hela spelet, som vem som gör det första målet eller hur matchen kommer att sluta. Parlays-spel är också vanliga bland vanliga Le Ligue-spelare. Denna typ av vadslagning innebär att man placerar många spel på en biljett.

De bästa oddsen i Le Ligue
Bästa bookmakers att satsa på Le Ligue

Bästa bookmakers att satsa på Le Ligue

Att välja bästa bettingsidor att göra sina satsningar är den mest kritiska komponenten för att vara en framgångsrik Le Ligue-spelare. Den valda online bookmakern bestämmer hur man ska satsa på Le Ligue och vad man ska satsa på. Dessutom har online bookmaker ett betydande och direkt inflytande på individers totala upplevelse.

Det är därför det är så viktigt att välja en Le Ligue-spelbok som är rätt för dig och som kommer att hålla alla dina känsliga personuppgifter säkra. Följande är några av de bästa sidorna för Le Ligue-betting online: Betsson, Betsafe, Dafabet, Betmaster, Unibet, Parimatch, 22Bet och Megapari bland alla toppbokbolag.

Bästa bookmakers att satsa på Le Ligue
About the author
Viktor Johansson
Viktor Johansson
About

Viktor Johansson, en dynamisk 25-årig svensk, kombinerar skickligt sin fascination för onlinecasinon med sin expertis inom svensk lokalisering, och skapar underhållande casinoguider skräddarsydda för den svenska marknaden.

Send email
More posts by Viktor Johansson