De coolaste vintersporterna att satsa på

Nyheter

2022-03-02

Sport som spelas på snö eller is kallas vintersporter. Till skillnad från sommarsporter har vintersporter en kortare säsong från november till februari. Vissa evenemang, som vinter-OS, är schemalagda vart fjärde år. Olympiska vinterspelen presenterar de mest spännande onlinesportspelmöjligheterna. Ändå finns flera årliga och tvååriga vintersporter tillgängliga för omsättning.

De coolaste vintersporterna att satsa på

Traditionellt bedrivs dessa spel i naturligt kalla områden, men konstgjord is gör att de nu kan spelas på olika platser och under längre perioder. De flesta av dem är varianter av skidåkning, pulka, ishockey och skridskoåkning. De kan vara konkurrenskraftiga eller icke-konkurrenskraftiga, och det är avgörande att lära sig hur var och en fungerar innan du väljer en från de bästa sportböckerna. Här är en titt på vinterns olika discipliner sport hos bookmakers online.

Betting på ishockey

De olympiska sommarspelen 1920 markerade den olympiska debuten av ishockey. 1924 blev sporten en del av vinter-OS-programmet. Med 12 manliga och 10 kvinnliga lag som deltar i Peking 2022, fortsätter sporten att vara en stapelvara i vintersportkalendern. En guldmedalj delas vanligtvis ut till USA, Kanada, Finland, Ryssland eller Sverige. De mest satsade på ishockeymarknaderna hos bookmakers innebär matchvinnare, direkt vinnare, övertid och över/under/.

Backhoppning

Vintersport är inte komplett utan de ikoniska backhoppningsevenemangen. Tävlingen går ut på att tävlande flyger nedför en sluttning innan de sjösätts nerför en annan skidramp där de försöker tillryggalägga den längsta möjliga sträckan. För närvarande står världsrekordet på 246m.

Backhoppningen startar med 50 idrottare som ska genomföra två omgångar. Den sista omgången är reserverad för endast 30 tävlande. I de två sista omgångarna utses vinnaren baserat på den högsta kumulativa poängen. De flesta sportsbooks erbjuder hoppbacksportspel online, så spelare kommer inte att ha några problem att hitta det.

Alpin skidåkning

Det är ett av de mer populära alternativen för vintersportspel online. Det innebär att man glider nerför snöiga backar i hög hastighet med skidbindningar med fast klack samtidigt som man undviker hinder genom de slingrande stigarna. Vintersportsäsongen har flera alternativ för alpin skidåkning som utförsåkning, slalom, storslalom och supergigantisk slalom. Vanliga satsningar inkluderar topp tre placering, head to heads och den direkta vinnaren. De som vill satsa på det här spelet kommer att hitta dessa discipliner i sportsbooks som visas på denna sida.

Längdskidåkning

Längdskidåkning, även kallad XC, startade 1977. Mer än 41 000 idrottare tävlar varje år. Med en myriad av individuella och lagliga discipliner är det ett idealiskt val för erfarna spelare. De tävlande måste pressa sig fram i steg eller med skidstavar. Norge har dominerat på sistone efter att ha kammat hem de högsta medaljerna i de tre senaste längdskidåkningstävlingarna. Bland de fem bästa idrottarna vid OS i Pyeongchang 2018 kom många från Norge. Det är ingen överraskning att oddsen på vinter-OS verkar gynna norska spelarna.

Många fans satsar på klassisk lagsprint, stafett, klassisk 15 km för män, klassisk 10 km för damer och fristil. Liksom alpin skidåkning erbjuder längdskidåkning spel som vinstmarginaler, ante-post-vinnare, head to heads och topp tre.

Skidskytte

De skidskytte kombinerar gevärsskytte och längdskidåkning, vilket gör det roligare att se och satsa. Odds på skidskytte har större marginaler än andra vintersporter. Vintersportsäsongen presenterar otroligt höga odds på vissa spelmarknader.

Konståkning

Konståkning handlar om spännande aktiviteter som att svänga, hoppa, trampa och snurra på istäckta ytor. De flesta satsningsalternativen blir tillgängliga på vintern. Konståkning är särskilt populärt i Ryssland, Kanada, USA och Skandinavien. Fans som vill satsa på denna vintersport kan förutsäga det totala poänginsatsen, skridskoåkare som kommer att nå prispallen och den direkta vinnaren.

Hastighets skridskoåkning

Det finns 14 evenemang med skridskoåkning under vinter-OS. De involverar en runda förutom 500 m-loppen som tar två omgångar. Den totala vinnaren bestäms av deras tids- och hastighetsrekord. Nederländerna är för närvarande bäst på skridskoåkning, efter att ha vunnit 121 medaljer, varav 42 är guld. Spelböcker online ger odds för direkta vinnare för både manliga och kvinnliga lag.

Hitta den bästa bookmakern för vintersporter online

Den som vill satsa på vintersport bör passa på sajter för sportbetting online. Det är lätt att fastna i vintersportens spänning, med flera bookmakers som visar upp lukrativa utbetalningar och lockande odds. Från vinter-OS, World Winter Games, European Winter Games till Winter Universiaden är det inte lätt att välja en vadslagningsmarknad. På grund av de skenande fallen av onlinebedrägerier är det avgörande att välja sajter för betting av vintersporter med stränga säkerhetsåtgärder.

Licensiering har visat sig vara den mest säkra egenskapen hos en online-sportbok. Spel på olicensierade sajter är det enklaste sättet att falla offer för internetbedrägerier. Bonusar och kampanjer ökar det roliga. Spelare får aldrig glömma att deras lycka också beror på villkoren som är kopplade till deras föredragna plattformar. Innan du satsar på något spel är det värt att kolla det finstilta.

Hemligheten med att få ett betydande pris är att identifiera en bookie med odds över genomsnittet. Att välja ett brett spektrum av spelmarknader räcker långt. En bra vintersportbok har många varianter av alla sporter och stora utbetalningsgrader.

Senaste nytt

Förstå startpriset inom sportvadslagning
2022-09-14

Förstå startpriset inom sportvadslagning

Nyheter