UFC betting

UFC eller "Ultimate Fighting Championship" är världens mest välkända och konkurrenskraftiga Mixed Martial Arts-kampanj. Företaget grundades redan 1993 och har sitt huvudkontor i Las Vegas, Nevada, även om det håller evenemang i länder runt om i världen. Under sin nästan 30-åriga historia har UFC hållit över 500 evenemang, varav de flesta bara kan ses på Pay Per View-kanaler.

I takt med att sportvadslagning har vuxit i USA, så har också populariteten för vadslagning på UFC-matcher ökat. UFC har flera officiella spelpartners inklusive DraftKings i USA, Neds i Australien och Stake.com i Latinamerika.

UFC betting
Allt du behöver veta om UFC-bettingHur man satsar på UFCFörstå UFC betting odds
Allt du behöver veta om UFC-betting

Allt du behöver veta om UFC-betting

Medan UFC har funnits sedan 1993, slog vadslagning på sporten verkligen inte in i mainstream förrän i mitten av 2000-talet. Naturligtvis kunde du satsa medan du var i Las Vegas, där kampanjen är baserad, men en utbredd användning av UFC-betting kom inte i spel förrän sportbetting blev mer accepterat i USA.

Idag kommer alla legitima UFC-sportböcker att erbjuda möjligheten att satsa på UFC-matcher, och sporten håller snabbt på att bli ett av de mest populära valen på ett spelkort. Det har till och med överträffat boxningen, en sport som en gång ansågs vara populäraste sporten att satsa på i världen.

Allt du behöver veta om UFC-betting
Hur man satsar på UFC

Hur man satsar på UFC

Att satsa på UFC kan vara ganska okomplicerat när det gäller speltyper. Det vanligaste sättet att satsa på UFC är att välja den direkta vinnaren av matchen, vilket vanligtvis bara kallas en satsning "att vinna kampen".

Om du dyker lite djupare in i UFC-betting kan du faktiskt satsa på hur matchen kommer att avgöras. Till exempel är valen vanligtvis genom ett beslut, eller genom knockout, teknisk knockout, diskvalificering eller underkastelse.

Du kan till och med bli mer specifik och satsa på vilken omgång matchen kommer att avgöras i, eller vid sällsynta tillfällen, om matchen slutar oavgjort. Slutligen kan du satsa på över under av totalt antal rundor i matchen, eller bara en rak satsning på om kampen kommer att gå långt.

Vissa sportsbooks erbjuder till och med rekvisitaspel för fighters, vilket kan inkludera antalet nedtagningar, eller till och med den totala tiden för kampen. I takt med att sportvadslagning blir mer populärt, nätsajter för sportbetting blir mer kreativa med de typer av vad de har att erbjuda.

Hur man satsar på UFC
Förstå UFC betting odds

Förstå UFC betting odds

Eftersom UFC-betting baseras på bara två fighters, baseras oddsen mest på tidigare prestationer. Om de två kämparna har ställts mot varandra tidigare, så tas det med i beräkningen när man gör oddsen. Om detta är deras första matchup kommer sportboken att ta hänsyn till de senaste prestationerna såväl som varje fighters fightingstil.

Som du kan föreställa dig är det ofta svårt för en sportbokmästare att hitta rätt odds för en matchup, så om du gör din research på varje fighter kan du säkert dra fördel av fellinjeformade fighter.

När du satsar på UFC kommer du också att märka att satsningar på antalet rundor i kampen kan läggas ut med ganska höga odds. Gör inga misstag, under de senaste fem åren har den genomsnittliga andelen slagsmål för att klara sträckan varit 51 %.

Så det finns en liten fördel för slagsmål som går sträckan, och sedan måste du utöver det välja den specifika omgången den kommer att sluta i. Oddsen är staplade mot dig här, men om du upptäcker att en viss fighter tenderar att landa fler knockout-slag, då kan det finnas ett incitament att satsa på en tidig rundavslutning.

Förstå UFC betting odds