UFC betting

UFC eller "Ultimate Fighting Championship" är världens mest välkända och konkurrenskraftiga Mixed Martial Arts-kampanj. Företaget grundades redan 1993 och har sitt huvudkontor i Las Vegas, Nevada, även om det håller evenemang i länder runt om i världen. Under sin nästan 30-åriga historia har UFC hållit över 500 evenemang, varav de flesta bara kan ses på Pay Per View-kanaler.

I takt med att sportvadslagning har vuxit i USA, så har också populariteten för vadslagning på UFC-matcher ökat. UFC har flera officiella spelpartners inklusive DraftKings i USA, Neds i Australien och Stake.com i Latinamerika.

UFC betting
Vad är UFC-betting?UFC betting odds
Vad är UFC-betting?

Vad är UFC-betting?

Även om UFC har funnits sedan 1993, slog vadslagning på sporten verkligen inte ut i mainstream förrän i mitten av 2000-talet. Naturligtvis kunde du satsa medan du var i Las Vegas, där kampanjen är baserad, men en utbredd användning av UFC-betting kom inte i spel förrän sportbetting blev mer accepterat i USA.

Idag kommer alla legitima spelböcker att erbjuda möjligheten att satsa på UFC-matcher, och sporten håller snabbt på att bli ett av de mest populära valen på ett spelkort. Den har till och med överträffat boxningen, en sport som en gång ansågs vara den populäraste sporten att satsa på i världen.

Hur man satsar på UFC

Att satsa på UFC kan vara ganska okomplicerat när det gäller speltyper. Det vanligaste sättet att satsa på UFC är att välja den direkta vinnaren av matchen, vilket vanligtvis bara kallas en satsning "att vinna kampen".

Om du dyker lite djupare in i UFC-betting kan du faktiskt satsa på hur matchen kommer att avgöras. Till exempel är valen vanligtvis genom ett beslut, eller genom knockout, teknisk knockout, diskvalificering eller underkastelse.

Du kan till och med bli mer specifik och satsa på vilken omgång matchen kommer att avgöras i, eller vid sällsynta tillfällen, om matchen slutar oavgjort. Slutligen kan du lägga en satsning på över under av totalt antal omgångar i matchen, eller bara en rak satsning på om kampen kommer att gå långt.

Vissa sportsbooks erbjuder till och med rekvisitaspel för fighters, vilket kan inkludera antalet nedtagningar, eller till och med den totala tiden för kampen. I takt med att sportvadslagning blir mer populärt, sajter för sportbetting online blir mer kreativa med de typer av vad de har att erbjuda.

Vad är UFC-betting?
UFC betting odds

UFC betting odds

Eftersom UFC-betting baseras på bara två fighters, baseras oddsen mest på tidigare prestationer. Om de två kämparna har ställts mot varandra tidigare, så tas det med i beräkningen när man gör oddsen. Om detta är deras första matchup kommer sportboken att ta hänsyn till de senaste prestationerna såväl som varje fighters kampstil.

Som du kan föreställa dig är det ofta svårt för en sportbookie att hitta rätt odds för en matchup, så om du gör din research på varje fighter kan du säkert dra fördel av fellinjeformade fighter.

När du satsar på UFC kommer du också att märka att satsningar på antalet omgångar i kampen kan läggas ut med ganska höga odds. Gör inga misstag, under de senaste fem åren har den genomsnittliga andelen slagsmål för att klara avståndet varit 51 %.

Så det finns en liten fördel för slagsmål som går sträckan, och sedan måste du utöver det välja den specifika omgången den ska sluta i. Oddsen är staplade mot dig här, men om du upptäcker att en viss fighter tenderar att landa fler knockout-slag, då kan det finnas ett incitament att satsa på en tidig rundavslutning.

UFC betting odds