Dart betting

Medan att kasta dart har blivit ett populärt spel att spela när du njuter av en pint med dina vänner på en pub, har spelet en stark efterföljare, särskilt på höga nivåer av konkurrens. Spelet Dart har ursprung som går tillbaka till 1800-talets England, där de ursprungliga darttavlor var ringarna i ett segment av en trädstam.

De tidigaste pilarna var faktiskt pilstubbar och armborstbultar, men tack och lov har de utvecklats sedan dess. Liksom med de flesta pubspel har betting på dart inget tydligt ursprung, men nuförtiden har det blivit en populär sport att vara på, särskilt på europeisk-baserade sportböcker.

Dart betting
Vad är dartspel?Hur man satsar på dartOdds på dartspel
Vad är dartspel?

Vad är dartspel?

Det finns inget definitivt datum för när vadslagning på dart officiellt startade, och som de flesta pubspel går det förmodligen tillbaka till själva spelets ursprung. Även om dartspel aldrig har tagit fart i USA, är det en bas i det sportböcker i Europa.

Medan det första officiella världsmästerskapet i dart inte ägde rum förrän på 1970-talet, finns det idag professionella dartturneringar varje vecka. Det bästa med den ökade populariteten är att du i de flesta sportböcker kan satsa på pilar till ditt hjärta! Låt oss nu vara verkliga om saker: dartspel är inte på samma nivå som sport som hästkapplöpning eller fotboll. I själva verket, jämfört med många sporter, har dart ett relativt litet utbud på de flesta sportböcker.

Men det förändras snabbt, särskilt med en ökning av tv-sändningar och internetstreaming av dartevenemang. Med den pågående ökningen av popularitet för sportbetting online och mobil, kommer det definitivt att bli en ökning av sportens efterföljare.

Vad är dartspel?
Hur man satsar på dart

Hur man satsar på dart

Att satsa på dartmatcher kräver viss kunskap om spelets regler. Poängsystemet för dart tar lite tid att vänja sig vid, liksom antalet set per match, som kan variera beroende på turnering regler. Det enklaste sättet att satsa på dart är att satsa på matchvinnaren. Detta är självförklarande och liknar en pengalinjesatsning för andra sporter. Härifrån kan saker och ting bli mer komplicerade när du satsar på dart.

Du kan satsa på varje benvinnare, eller om du känner till poängsystemet väl kan du satsa på 180-talet som först till 180, eller flest totalt 180-tal i matchen. Eller, om du vill gå stort eller gå hem, kan du också satsa på hela turneringsvinnaren, vilket liknar tennis eller golf.

Hur man satsar på dart
Odds på dartspel

Odds på dartspel

Eftersom dart är en en mot en match upp, beräknas oddsen på samma sätt som sporter som tennis. En spelare anses vara bättre än den andra av oddsmakarna och av spelmarknaden.

Alla slags odds för matchvinnare eller turneringsvinnare beräknas baserat på den upplevda skickligheten och förmågorna hos varje specifik spelare. Handikapp fungerar också på samma sätt som vilken punktspridning eller totalmarknad som helst. Att vinna en match med -2,5 set betyder att den vinnande dartspelaren måste vinna med minst tre set. På samma sätt, om oddsen är +2,5, måste underdogen vinna direkt eller förlora med mindre än tre set.

Många faktorer kan påverka oddsen för en en-mot-en-sport som dart, inklusive tidigare och senaste prestationer, konkurrensstyrka och skador. Eftersom dartturneringar spelas inomhus är vädret aldrig en faktor för oddsen för en match.

Odds på dartspel