Gaelic Football betting

Gaelisk fotboll är en av de mest populära lagsporterna i Irland och detta är fortfarande sportens huvudhem, även om det finns lag i andra delar av Europa, Storbritannien och Nordamerika. Det är en mycket unik sport, eftersom det fortfarande är en amatörsport. Ingen som spelar gaelisk fotboll får ta emot någon form av betalning för att delta. Det gäller spelarna, cheferna och tränarna. Den har ännu inte tagits med i de olympiska spelen.

Att satsa på gaelisk fotboll är mycket detsamma som att satsa på andra sporter. Spelare kan välja att lägga ett spel på resultatet av en match, resultatet av en turnering, det totala antalet mål för en viss spelare eller ett visst lag eller till och med vad resultatet blir i halvtid under matchen.

Gaelic Football betting
Allt du behöver veta om gaelisk fotboll

Allt du behöver veta om gaelisk fotboll

Sportspelsajter online kommer att erbjuda odds på alla dessa olika alternativ, både för avancerad betting och livebetting. Spelaren bestämmer hur mycket de vill satsa, fyller i spelkupongen och skickar in den.

I gaelisk fotboll finns det två lag som har 15 spelare var. Det spelas på en rektangulär plan och mål görs antingen genom att slå eller sparka en boll i ett mål, vilket ger tre poäng, eller genom att få bollen mellan de två stolparna som är ovanför målen och över ribban, vilket kommer att tjäna laget en poäng.

Bollen kan flyttas från ena änden av planen till den andra på ett antal olika sätt. Spelare kan bära, sparka, studsa eller handpassa bollen när de rör sig nerför planen.

Lagpositioner i gaelisk fotboll är en målvakt, två mittfältare, sex backar och sex forwards. De flesta lag kommer också att ha ett antal spelare som kommer att agera avbytare. Det är i allmänhet en sport för män, men det finns nu några damlag och de har bildat Ladies' Gaelic Football Association. Reglerna är ganska lika de australiensiska reglerna för fotboll och som ett resultat internationella regler fotboll har utvecklats, vilket är en hybrid mellan de två spelen.

Gaeliska fotbollsevenemang

I Irland, Gaelisk fotboll övervakas av Gaelic Athletic Association. Denna organisation kontrollerar också hurling och camogie. De övervakar också de viktigaste gaeliska fotbollsturneringarna. Ett av de mest populära evenemangen är All-Ireland Senior Championship. Platsen för detta är Croke Park i Dublin och tusentals åskådare kommer. I USA är den största gaeliska sportarenan Gaelic Park i New York.

Allt du behöver veta om gaelisk fotboll
Är onlinespel på gaelisk fotboll lagligt?

Är onlinespel på gaelisk fotboll lagligt?

Det är lagligt att satsa online på gaelisk fotboll. De flesta av de stora sportspelsajter erbjuder odds på de olika seriematcherna och turneringarna. Onlinespel är nu legaliserat i Irland, sportens huvudhem. I länder som USA och Storbritannien är sportspel online också lagligt.

Alla som är baserade i ett land där sportvadslagning inte har legaliserats kanske kan hitta en sida i ett annat land som accepterar dem som kund, även om vissa sajter är mycket noga med att förhindra medlemskap från begränsade länder.

Är onlinespel på gaelisk fotboll lagligt?
Hur man satsar på gaelisk fotboll

Hur man satsar på gaelisk fotboll

För att hitta de bästa bettingsidorna på gaelisk fotboll är det viktigt att kolla in några olika sajter för att se till att de erbjuder odds på sporten innan du registrerar dig. Ta en titt på utbud av sporter som erbjuds av sajten kommer att hjälpa spelaren att avgöra vilken som är den bästa sidan för dem att använda. Att satsa på sporten är relativt nytt men det växer definitivt i popularitet när fler och fler länder upptäcker sporten och sätter upp sina egna lag.

Sportens amatörstatus är förmodligen orsaken till att den inte spelas mer utbredd, vilket minskar antalet spel som spelarna kan satsa på. Utvecklingen av det hybrida fotbollsspelet internationella regler kan hjälpa till att föra sporten till en bredare publik, vilket också kommer att uppmuntra fler bettingsidor att erbjuda odds på spel.

Hur man satsar på gaelisk fotboll
Förstå odds på gaelisk fotboll

Förstå odds på gaelisk fotboll

Speloddsen för gaelisk fotboll är generellt sett för matchens resultat, men spelarna kan också satsa på andra faktorer som årets fotbollsspelare eller turneringens bästa målskytt. Sajten kommer att räkna ut oddsen baserat på individuella spelares och lags prestation.

Detta kommer att ge dem en uppfattning om hur sannolikt laget är att lyckas. Under turneringar, kommer oddsen att uppdateras när laget går vidare genom turneringen. Därför är det troligt att de mest attraktiva oddsen kommer att erbjudas i början av turneringen.

Förstå odds på gaelisk fotboll
Hur placerar du vad på gaelisk fotboll?

Hur placerar du vad på gaelisk fotboll?

När en spelaren vill satsa på gaelisk fotboll behöver de bara följa instruktionerna på skärmen på spelboken. De väljer matchen eller funktionen de vill satsa på, anger beloppet som de vill satsa och skickar in spelkupongen online. Informationen går sedan in på deras onlinekonto och de kan kontrollera resultatet av sitt spel så snart matchen är avslutad. Eventuella vinster kommer också att krediteras direkt till spelkontot online.

Typer av satsningar Gaeliska satsningar

Det finns flera olika typer av vad som spelarna kan använda. Det mest populära är matchbetting, där urvalet baseras på det lag som du tror kommer att vinna, men det är möjligt att satsa på det lag som kan förlora eller om matchen i slutändan kommer att sluta oavgjort. Handicapbetting fungerar på samma sätt som matchbetting, men ett lag kommer att ges en liten fördel. De bookmaker online kommer att ge ett lag ett antal poäng innan matchen startar. Detta kommer att jämna ut oddsen.

En vinstmarginalsatsning är precis hur det låter. Spelsajterna kommer normalt att erbjuda en rad alternativ för marginalen, så spelaren behöver inte få det exakt rätt. Det finns möjlighet att satsa på över/under av poäng och mål.

Detta kan vara för laget eller en enskild spelare. Livebetting blir mer och mer populärt. Det är då vadet läggs under själva matchen. Spelaren kan se en del av matchen för att få en uppfattning om hur den kan utvecklas innan de skickar in sin spelkupong.

Hur placerar du vad på gaelisk fotboll?
Största gaeliska fotbollsevenemang och turneringar

Största gaeliska fotbollsevenemang och turneringar

All-Ireland Senior Championship är den största av de gaeliska fotbollsturneringarna. Runt 80 000 personer deltar i matcherna som hålls i Dublins Croke Park. Detta är ett av de evenemang som nästan alltid är tillgängligt på sportspelsajter online så varje år kommer det att vara enkelt att lägga ett spel på dessa matcher. Både All-Ireland Senior Championship och National Football League körs på ett inter-county system.

Nästa turnering är All-Ireland Club Championship. Detta är ett evenemang för enskilda klubbar och fungerar på knockoutbasis. Det är möjligt att spela på alla gaeliska fotbollsevenemang, både i Irland och i andra länder. USA har några turneringar för gaelisk fotboll och även om dessa är populära i USA, når täckningen av dem inte riktigt till andra länder. Det är fortfarande de irländska turneringarna som är populärast.

Största gaeliska fotbollsevenemang och turneringar
Tips på vadslagning på gaelisk fotboll

Tips på vadslagning på gaelisk fotboll

De som är nya inom vadslagning online och som inte är bekanta med vadslagning på gaelisk fotboll bör se till att de tar sig tid att lära sig lite om sporten innan de lägger ett vad. En sportsatsning är fortfarande i första hand ett hasardspel.

Det finns inget sätt att veta vad som kommer att hända under matchen så oavsett hur bra ett lag har spelat tidigare så finns det ingen garanti för något speciellt utfall. Men att lära sig lite mer om spelet och tidigare prestationer hos lag och spelare kan hjälpa till att fatta ett mer välgrundat beslut.

Ligaspel är mer populära för vadslagning än andra spel, så det är värt att lära sig mer om ligorna. Det är en bra idé att hålla ett öga på vad vädret gör i Irland eftersom det kan påverka resultatet av matcherna allvarligt. Om Gealif Football bookmakers också tittar på väder kommer det också att påverka oddsen som de erbjuder. Dåligt väder påverkar spelförhållandena, vilket kan orsaka problem för lagen.

Tips på vadslagning på gaelisk fotboll
Ansvarsfullt spelande

Ansvarsfullt spelande

En av huvuduppgifterna för de bästa gaeliska spelbolagen inom gaelisk fotboll är att erbjuda stöd till dem som kämpar för att kontrollera sitt spelande. Det första steget är att kontakta kundtjänstteamet. De kommer att kunna ge en rad råd om de alternativ som finns tillgängliga.

Ett av de viktigaste alternativen som sajten kan hjälpa till med är att tillämpa insättningsgränser. Detta innebär att spelaren förväljar det maximala belopp som de kan ladda upp till sitt konto varje vecka eller månad. Detta kommer att begränsa utgifterna och hindra spelaren från att lägga överdrivet antal insatser.

Självuteslutning är ett annat steg som är tillgängligt. Spelaren kommer att be om att bli placerad på en lista över kunder som inte kan öppna ett konto. Detta kan vara under en begränsad tid eller på obestämd tid. Detta kommer att säkerställa att de inte kan registrera sig för någon online sportspelsajt. Råd om att hantera en spelvana kan också fås från officiella organisationer som Gamblers' Anonymous.

Spelsajter online är lagligt skyldiga att hjälpa kunder som brottas med spelproblem och de flesta kommer också att ha information om detta just där på hemsidan.

Ansvarsfullt spelande